İş bulma sorunu bıkkınlık kaç ayda iş buldunuz.

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.340
342
123
Selam kızlar merhaba iyi akşamlar herkese.Yine yazıyorum ama sorun şu ben iki buçuk aydır işsizim mesleğim sekreterlik. İş arıyorum ama hep bir sorun çıkıyor mesela çok istediğim yer aramıyor başka bir firma arıyor haftasonu olan bir yer gıda firmasında daha önce ön muhasebede çalışan arkadaşım mesai olan bir sektör olduğunu söyledi cumartesi çalışması var bir gün hiçbir şeye yetmiyor.O yüzden görüşmeye gitmenin bir manası yok.
Başvurduğum üç dört tane yer var keşke onlar dönse cv ime uyan ilanlara başvuruyorum özellikle çünkü öbür türlü ilanda raporlama yapabilecek ya da İngilizce bilen biri diye verdiklerinde basvurmuyorum çünkü cagrilma ihtimalim yok.
Son bir haftadır çok karamsarim bazıları istediği isi hemen bulur ben hep en az iki üç ay geçince bulurum.Cidden iş aramak ilanlara başvurmak bile bir mesai gerektiriyor sürekli gözüm ilanlarda. cv imi insan kaynaklarina gönderiyorum yarım saatte bir yeni ilan var mı diye ilk başvurmaya çalışıyorum hangisinin eleman ihtiyacı var hangisi aday havuzu oluşturuyor ama sanırım ihtiyacı olan arıyor diğerleri sadece özgeçmiş havuzu oluşturuyor.
Kaç ayda istediğiniz işi buldunuz yorum yaparsanız sevinirim.Git gide umudum azalıyor ne olacak hiç bilmiyorum .

İnşallah tez zamanda iyi bir yer olur ise girince şartlar çalışma ortamı çalışma saatleri işin tanımı hepsi önemli gerçekten kolay işler değil bir bunlar

Mezun olduktan sonra 2.5 sene iş Aradım sonra bir sebepten çat diye ayrıldım ve ayrıldığımdan 2 hafta olmasına 1 gün varken başka iş yerinde iş başı yaptım

Şu dönemde firmalar işçi çıkartırken siz işinizden ayrıldınız, şartları istediğiniz gibi olmadığı sürece iş kabul etmiyorsunuz (hakkınız ama o zaman şikayet etmemelisiniz), iş bulamamaktan yakınıyorsunuz.

Hem her şeyi dört dörtlük olsun, hem maaşı iyi olsun hem hemen olsun olmuyor demek ki. Ya şartlarınızı esnetip razı olacaksınız ya da istediğiniz gibi bir iş gelene kadar bekleyeceksiniz. Burdaki insanlar 3 günde de işe girmiş olabilir 3 yıl iş bulamamış da olabilir bunun size ne faydası olacak?

Şu süreçte boş boş ilan kovalayacağınıza kendinize yatırım yapın madem. Dil öğrenin, bir iki online kurs alın, kendinizi geliştirin.

KudrAlobar ingilizce öğrenmeye çalışıyorum sekreterlikle ilgili mesleklere göre ingilizce kitapları var excelimi daha da geliştirmeye çalışıyorum .İnan maaş konusunda çok büyük bir beklentim yok ama en azından 2500 2600 olsun daha önce çalıştığım yerlerde yol parası yok hep asgari ücretti

Ben istediklerinizi eleştirmiyor ya da yanlış bulmuyorum. Ama küresel bir krizin ortasındayken işi bırakıp şimdi yana yakıla iş aramanıza anlam veremiyorum. Bu kadar acil işe ihtiyacınız varken neden bıraktınız işinizi?

Seçtiğiniz meslek bir eğitim gerektirmeyen, çok kişinin yapabileceği bir iş. O yüzden piyasası düşük. Siz 2500 isterken liseden mezun olmuş 18 yaşında bir kız 2000 lira veren yere koşa koşa gider mesela. Acemi olduğu için de sizin kabul etmediğiniz şeyleri kabul eder.

Umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş bulursunuz ama şu şartlarda zor olacak, bunu kabullenmelisiniz bence.

Merhaba
Şuan bir görüşmeye gidecek olsam halihazırda bir işim olduğundan cumartesi gününü kabul etmeyebilirim ama işsiz kaldığımda bunu kesinlikle görmezden gelirdim.
Bakın mesleğiniz pek çok insan tarafından tercih edilebilecek bir meslek. Yanı işsiz bir isletme mezunu dahi sırf para kazanabilmek için seçebilir. Benim size tavsiyem cumartesi gününü bir kriter olarak belirlememeniz.. Haklısınız tek bir izin günü yetmiyor fakat işsizlik oranımız da ortada.

Bu kadar işe ihtiyacın vardı niye öbür yerden istifa ettin ki canım

Keşke çıkmadan önce düşünseydin yani çok büyük bir kriz var şu an hemen iş bulamayabilirsin

Ya şartları esneteceksin ya da bekleyeceksin

2 senelik kıdemin de vardı üstelik onlar çıkarsa tazminat alırdın keşke çıkmasaydın.

Belli olmaz nasip başvurmaya devam et

Bence gidin belge ve ehliyet alıp mümessil olun. Her firma altına araba veriyor kimi lojman veriyor. Ne kadar tanidigim mümessil varsa lüks giyiniyor. Seyahatlerini hep firma ödüyor. Benzini firma karşılıyor. Hem de sekreterlikten iyi kazanırsınız. Bir de primden de ayrı ücret alıyorlar. İkna kabiliyetim iyi olsa ya da ağzım laf yapsa gider mümessil olurdum.

Mümessil nasıl olunur

Çok sagolun kızlar desteğiniz için iş bulmak zor farkındayım ama özel sektör ne bölüm okudun diye bakmıyor iş görüşmelerinde kaç yıl çalışma hayatın oldu iş tecrübeleri ve eski işyerinden ayrılma nedeni referans bunlara dikkat ediyorlar .
Maddi açıdan bir sıkıntım yok şükür ama benim iş bulmam nedense üç dört ayi buluyor.En son ayrıldığım yerde iki buçuk sene çalıştım gerçekten bir yere çıkmadım işten sebeplerim vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…