İş bulma sorunu bıkkınlık kaç ayda iş buldunuz.

Bir işi bilmeyince o iş hep kolay gelir ne iş yapiyorki dersin arkadaş çok rezervasyon olmasın diyorsa calismayacak bir işte ben 7 yıl orta ölçekli biryerde asistanlık yaptım yaptığım işler fax fotokopi otel vize ucakti ayrıca telefonları yönlendirmek dosyalama işiydi birde organizasyon isleri yemek vs iki telle konusurdum kargo hazırladım yeri geldi akşama kadar oturdum yeri geldi hiç durmadim 10 kişiydi kimsenin işini yapmadım çünkü herkes bunun için bayağı yüklü ücret alıyor zaten benim tırnak kadar paramla onların işini yapamzdim tamam iş yok belki ama iyi elemanda yok çünkü bir işi birkez yapsan senin görevin olur birine misafir gelmişti cayciya çay soykedim yemek dağıtıyorum dedi adamada öyle dedim o yemeğini birakmiyoraa neden ben çay vereyim benim aslı gorevimmi onun maaşını benmi alıyorum o şirket ben çıkınca 7 tane asistan değiştirdi budget sekreterin görevi zaten

Budget sekreterin gorevi degildir,satis departmaninin butce ve bir sonraki donem icin ongorude bulundugu satis miktaridir. Normal kosullarda satis mudurlerinin gorevidir, sekreterlerin degildir ama yaptiginizda faydasi size olur. Ama elbette rezervasyon yapamayan,fotokopi cekemeyen kisiden bunu bekleyemeyiz,anlamaz zaten,anlamini da bilmez.

Sekreterin yapmasi gereken seyleri yapmissiniz zaten,ne bir eksik ne de bir fazla. Bir isi bir kere yapmaniz goreviniz haline getirmez o isi, herkesin bir statusu bir konumu var kalkip genel mudurden cay elbette istemezler ama sekreterden isteyebilirler gayet normal. Ha zorunuza gidiyorsa o isi yapmaz cikarsiniz ama sonra da is bulamiyorum derseniz de insanlar size bunlari soyler illa ki.

Ben çay vermedim.diye işten atilmadim 7 sene çalıştım orda benden istemiyorlardi çünkü bu işi yapan biri var benngirerlennsartlarina bakıyordum ona gire giriyordum ise valla görevin oluyor açık ve net
Budget araba kiralama firmasiydi ben o sandım

Sanki sen patronsun gibi üstten konusmmussun senin gibilerede pabuç bırakmazdim iş ortaminda kibarlık benim kırmızı cizgim bir tane patronum var derdim

Atilmazsiniz zaten isten, ama kademe atlanmiyor cogu zaman. Gonul ister ki herkes olabilecek en iyi kosullarda is bulsun calissin ama olmuyor iste olamiyor, rakamlari kafadan atarak soyleyecegim mesela her sene 2000 tane buro yonetimi mezunu piyasada is aramaya basliyor,halihazirda 4000 tane bu isi yapan deneyimli eleman var,ama toplam ihtiyac 2500 adet kadro olsun. Bu kosullarda olunca yapmam etmem diyenler is bulamiyor sorun yasiyor.

Sanki sen patronsun gibi üstten konusmmussun senin gibilerede pabuç bırakmazdim iş ortaminda kibarlık benim kırmızı cizgim bir tane patronum var derdim
Ustten konusmuyorum,ortada halihazirda var olan bir problem hakkinda siz de fikir yurutuyorsunuz ben de ayni sekilde. Is ortamindaki kibarligi biraz da yazi dilinizde kullanmalisiniz. Sekreterler %90 insan kaynaklari departmanina baglidir,yani dogrudan patrona bagli olmazlar cogunlukla,bu sebepten sizi bagli oldugunuz departman sefi yonlendirir patron ilgilenmez.

Yeni nesil sekreterlerden birde muhasebe bilgisi istiyorlar , görev vermeye doymuyorlar
Zenginler /zenginleştikçe azıyorlar
İnsanın gram değeri yok
Nasılsa işsiz gençler kapıda bekliyor

Patronum dış tucaret önermişti ayrılmadan gümrüğü iyi öğren demişti ben ayrılmadan evet çok mezun var iş bilen kişi yok o işin parasını verrecekse yapılır diğer türlü herkes tek bir işte prifosyonel olur mesleği insanın sekreterlik olabilir

Ben patrona bagliydim ik ile sekrtwrin ne alakası var yok isteriz veririz iş gibisinden konuşuyorsun sizin iş ile ilgili bilginiz benden çok farklı iş ortamları çok ayri

Yeni nesil sekreterlerden birde muhasebe bilgisi istiyorlar , görev vermeye doymuyorlar
Zenginler /zenginleştikçe azıyorlar
İnsanın gram değeri yok
Nasılsa işsiz gençler kapıda bekliyor
Insanin gram degeri yok evet,issizler de kapida bekliyor. Uzucu bir durum ama bunu duzeltemiyoruz maalesef, geri kalmisligimizla alakali. Keske boyle olmasa.

Patronunuz sizi iyi yonlendirmis bence,gumruk mevzuatina hakim oldugunuzda daha nitelikli isler bulabiliyorsunuz elbette,hepimizin onceligi para kazanmak ve yukselmek. Insallah herkesin karsisina duzgun isverenler cikar

Selam kızlar tekrardan konu açmak istemedim bir hafta önce bir firmaya başvurmuştum cuma günü görüşmeye gittim dün aradılar hemen işe başlayabilirsiniz diye normalde ikinci görüşme olur sekreter evlendiği için çıkmak istiyormuş . Haftasonu var cumartesi günü yol parası da yok günde dört kere metroya kart basmak zorundayım aktarmadan dolayı ayda 270 lira tutuyor.Ben de gitmedim çünkü cumartesi çalışmak zor yol parası da olmayınca olmadı.
Şimdi bazı ilanlara baktığımda sekreter ilanı veriyorlar ama on muhasebe bilgisi istiyorlar ya da İngilizce isteyen dil normal yabancı müşteriler vardır ingilizce email gelir .Ama sekreter nerden bilsin muhasebeyi muhasebe ve finans ayrı bir departmandir özellikleri uyuyor tek şart hariç on muhasebe bilen ilanlara basvuramiyorsun doğal olarak .Sizce kabul etmemekle iyi mi yaptım.

2.5 ay ise daha çok yolun başındasın
Biz erkek arkadasıma 1 senedir arıyoruz görüşmeye gidiyor ankarada dayımız olmadığı için eleniyoruz falan filan.
Bide beklediğinde o telefon çalmıyo
Ondanda cok eminim biraz oluruna bırak bakalım.
Az önce yakını olup belediyede iş görüşmesine giden arkadasın konusundayım hayatta ensesi kalın bi tanışın olması demek 1-0 önde başlamak demek

Bence siz ön muhasebe hatta muhasebe kursuna filan gidin. Büyükşehirde dört kere kart basmak çok değil ki ben olsam bu işi kabul eder o arada da akşamları kursa gider kendimi geliştirirdim siz bu kafayla daha çok işsiz gezerrmişsiniz gibi geliyor

Bi de cumartesiyi kabul etmiyorsunuz aman yareppim

İyi yapmamışsın bence.

sunshineee3 aynen cnm bekliyorum o yüzden mi acaba biraz akışına bıraksam diyorum ama ne olacak hiç bilmiyorum cumartesi çalışmak yazın bir planı olsa insanın gidemez yol parasini da vermiyordu 270 lira yol parasını da cebimden verirsem birşey kalmaz zaten ondan bu teklifi reddettim cumartesi olmayan yol parası olan birçok yer var ama bu yere denk gelmek mesele işte

Benimde çok uzun süren bir iş arayışım oldu ardından bir çağrı merkezine girdim, mecburi yokluktan diyelim o gün bugündür aynı yerdeyim. Şimdi yine iş arayışındayım. Çok zor hele ki bu zamanda.

Yalnız özel sektörün çoğu cumartesi çalışır bazı kısım yarım gün bazısı tüm gün çalışır
cumartesi çalışmayanı bulmak bir mucize
Önemli olan kurumsallığına bakın ve bulduğunuz kaçırmayın derim 270 tl de çok bi para değil yol için
4 vasıta zor ama bekarsanız yine kabul edilebilir
Kolay gelsin Ön muhasebede çok zor değil bu süreçte kursa gidebilirsiniz eğer bu meslekte devam etmek istiyorsanız insanın kendini geliştirmesi çok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…