• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşımın attığı iftira nelere sebep oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes böyle yazmış ama patavatsızca bi kadın var ortada bunu kuru lakırdı için yapmadı iyi niyetli değil ki öyle olsa dile bile getirmezdi..bu duruma maruz kalanlarda sussalardı.. başkalarından mı duysaydı eşleri? Öyle ya da böyle duyulurdu bu konu çünkü boş boğaz olan bir kadın var ..
Eee şimdi de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ne yapayım diyor. Mesele çözüldü mü? Eşleri merden duyaaktı bir de onu merak ettim ailece görüşmüyorlarsa iş arkadaşlarıyla..

İki konuyu okuyunca , süreci yönetememenizi de göz önüne alınca elektrik olduğunu düşünüyorum. Benim düşünmem çok önemli değil birkaç aya her şey ortaya çıkar. Kamudayım masa arkadaşım genç bir erkek bende onun ablası sayılırım. Biri bana ona böyle bir imada bulunsa imada bulunanın dilini boğazına sokarım. Baktım uzatıyor mu çıkarım amirlere... yanımdaki çocuğa gözlerine bakıp bana aşık mısın x öyle diyor ama ❤ diye sormam ? ağlamam zırlamam, ortalığı karıştırmam, sinir krizi geçirmem. niye geçireyim ki , ortada aşk yok. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
O bana bir imada bulunmadı ki siz konuyu tam anlamadınız sanırım
Senlik birşey yok zaten o sana karşı ilgi duyuyor dedi
Şu durumda benim değil adamın hesap sorması lazım ki oda sordu zaten
Bana bir imada bulunsaydı çoktan kavga boyutuna gelirdi zaten ama bende ben öyle birşey fark etmedim sende birdaha böyle şeyler söyleme sakın diye tepkimi koydum.
Ama ilk söylediğinde bir şüpheledim ama baktım adam herkese karşı aynı şekilde davranıyor iyi niyetli, birde arkadaşımın kıskandığını hissedince anladım iftira olduğunu
Evet ağlamaktan nefret ediyorum ama hem arkadaşlığım bozuldu hem saçma sapan şeyler yaşandı. Zaten doluydum patladım sanırım

Söylerken çok çekindim gerçekten konuya nasıl başlıyacağımı bilemedim ancak bu şekilde hareketlerine devam etseydi arkadaşım daha farklı şeyler ortaya atardı.onu tanıyorum
Ben kötü bir niyetle söylemedim aksine ellerinizin bilmesini iyi olucağını düşündün hatta beni eşimle evlerine çağırıp konuşmak istemişler. Bunda kötü hiç birşey görmedim
Esiniz ne tepki verdi? Yani birde adamin esinin yaninda bile bekar olsaydim vs demesi hic hos degil bence siz yinede uzak durun pek iyi niyetli gibi degil sanki

Herkes böyle yazmış ama patavatsızca bi kadın var ortada bunu kuru lakırdı için yapmadı iyi niyetli değil ki öyle olsa dile bile getirmezdi..bu duruma maruz kalanlar sussalardı da başkalarından mı duysaydı eşleri? Öyle ya da böyle duyulurdu bu konu bi kere çünkü boş boğaz olan bir kadın var ortada
İşte o sebeple baştan arkadaşının ağzını kapatması gerekiyordu bir daha böyle birşey söylersen birinden duyarsam seni şikayet ederim vs vs. Kimse böyle birşeyi ulu orta konuşmaz cesaret edip. birde zaten kadının söylediği garip ama bu kişinin herkese duyurması taa eşine kadar hepten garip

İş yerinde kadın erkek ilişkilerinde normal yaşantıya göre bir tık farklı ilerliyor olaylar. Yani tüm gününüz o insanlarla geçiyor size samimi davranmaları doğal. Bundan yanlış anlamlar çıkarmamak lazım. Her söyleneni de ciddiye almamak lazım. Keşke ne kocanızı karıştırsaydınız işe ne de o arkadaşınızın söylediği şeyi ciddiye alsaydınız.

Eee şimdi de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ne yapayım diyor. Mesele çözüldü mü? Eşleri merden duyaaktı bir de onu merak ettim ailece görüşmüyorlarsa iş arkadaşlarıyla..
En azından eşleriyle aralarında problem oluşmadı . Bence bu her şeye değer.
Eşimin böyle bir konuyu başkasından duyup neden benimle paylaşmadın demesindense benden duyması bir artıdır benim için . .

O bana bir imada bulunmadı ki siz konuyu tam anlamadınız sanırım
Senlik birşey yok zaten o sana karşı ilgi duyuyor dedi
Şu durumda benim değil adamın hesap sorması lazım ki oda sordu zaten
Bana bir imada bulunsaydı çoktan kavga boyutuna gelirdi zaten ama bende ben öyle birşey fark etmedim sende birdaha böyle şeyler söyleme sakın diye tepkimi koydum.
Ama ilk söylediğinde bir şüpheledim ama baktım adam herkese karşı aynı şekilde davranıyor iyi niyetli, birde arkadaşımın kıskandığını hissedince anladım iftira olduğunu
Evet ağlamaktan nefret ediyorum ama hem arkadaşlığım bozuldu hem saçma sapan şeyler yaşandı. Zaten doluydum patladım sanırım
Konuyu anladım hanımefendi, imada bulunan kıskandığınız kız sizden sonra gelen ama sizden daha çok parlayan ? Abi de flörtöz abi bekar olsa sizinle oluru olabilecek ama evli olan , ima da kıskandığınız kızın abinin sizden hoşlandığı iması. Abi flörtöz bel bağlamayın , benim bu konuya diyecek başka bir cümlem yok sanırım.

Eşimin böyle bir konuyu başkasından duyup neden benimle paylaşmadın demesindense benden duyması bir artıdır benim için . .
Ortada bişey yok ki benimle paylaşsın muhabbeti yapacak. Arkadaşı bu adam senden hoşlanıyor demiş konu sahibi de ortalığı birbirine karıştırmış

Tamam da kadın kemalim yapmaz modunda takılmamış . Kadın kocasına güveniyor ama olması gerektiği kadar . Ortada iftira atan bir kadın var evet ama konu kadının eşinin başka bi iş arkadaşına ilgi duyuyor olmasından çıkmış (her ne kadar asılsız olsa da ) sizin eşiniz hakkında böyle bi söylenti çıksa siz adı çıkan kadına bu soruyu sormaz mıydınız? Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye boşuna dememişler .
İnsan yapsa bile söyler mi? Kadının konu sahibine bu soruyu sorması mantıksız bana göre. Benim ilk muhatabım, bu soruyu soracağım ilk kişi eşim olur. Eşimle dedikodusu çıkan kadın değil. Neden kadına sorayım? Ben hala aynı fikirdeyim, ortada bir dedikoducu var ama konu sahibi de onun yanında. Bu gibi olayları eşlere duyurmaya ne gerek var? Adamla beraber alıp kadını karşılarına konuşmak yerine eşlere duyurmaya ne gerek var? Ortalığı karıştıran net konu sahibi. Bu tür birkaç olaya daha önce gerçek hayatımda şahit olduğum için bunu net olarak söyleyebiliyorum.

İşte o sebeple baştan arkadaşının ağzını kapatması gerekiyordu bir daha böyle birşey söylersen birinden duyarsam seni şikayet ederim vs vs. Kimse böyle birşeyi ulu orta konuşmaz cesaret edip. birde zaten kadının söylediği garip ama bu kişinin herkese duyurması taa eşine kadar hepten garip
Tamam da kadın diyor ya öyle ağzını kapatıp oturacak iyi niyetli biri değil diye bol boğazlılık yapıp konuşur orda burda diye .. onlar söylemeseydi bu boş boğaz kadın duyururdu bi şekilde eşlerine . Öyle şikayetten şundan bundan korkanda biri değil Demir’den korkan trene binmez hesabı . Boş boğazlı kötü niyetli birine sus deyince susacağını zannetmem .
Ki olmayan şeyi ortaya atan o. Her şey beklenir.

Evet tamda bu şekilde
İlk eşlerimizle paylaşmamız gayet iyi bir davranış oldu. Üstelik oturduk konuştuk

Yahu adam diğer kıza gider derki ben x den hoşlanıyorum ama evliyim , çaresizim. Kız da gelir bunu söyler , sizde başıma kalmasın dersiniz eşinize söylersiniz korkudan anlarım. Ama ortada birinin fantazisi var. Teoman da benden hoşlanıyordu vakti zamanında , çok kapımda yattı. inandınız mı 😂 tabii ki yalan iftira attım Teoman' a , hadi bunu eşlerimize söyleyelim. Hala gülüyorum ya...

Yeni konu açmıştım iş arkadaşımın, yanımda çalışan diğer abi dediğim adamın bana karşı ilgisi olduğunu söylemesiyle ilgili
1 haftadır dayanamadım ve adama söyledim. Şaşırdı ve güldü. Bekar olsaydım tamam ama şu durumun sonu yok bu durumdan kimse iyi şeyler yaşamaz dedi. Eşimle konuştuğumu söyledim. Bana söz ver arkadaşıma söylemiceksin dedim ama 2 saat sonra kızı çağırıp ağzıma geleni söyledi. Arkadaşım özür dilemiş. Çok muhabbet ediyorsunuz öyle söyledim vs demiş, abi dediğim kişi de sen nasıl böyle şey düşünürsün o benim kardeşim gibi demiş
Arkadaşım benimle konuşmuyor. Onun gözünde söylediği birşeyi yetiştiren arkadaş konumundayım ama eğer söylemeseydim konu başka yerlere gidebilirdi ve benim adım duyulurdu o abininde tayini çıkardı vs olacaklar kötüydü ve ben engellemek istedim

Tabi ben duygusallığın da etkisiyle abiyi çağırdım. Bana söz verdin neden söyledin beni çok şaşırttın. Benmiyim suçlu diye bağırmaya başladım. Ama nasıl bağırıyorum. Sakinleşmemi bekledi ama ben baya ağladım.
Aradan yarım saat geçince eşi bana WhatsApptan görüşebilir miyiz diye mesaj yazmış. İşten çıkınca buluştuk.
Bana ilk eşimin sana karşı yanlış bir hareketini fark ettin mi diye sordu. Hayır etmedim zaten etsem bunları söylemezdim dedim. Bütün olanları anlattım abi dediğim kişi geldi sonra.
1 haftadır uyuyamıyorum dedim. Eşimde konuşmamı istedi ben de o yüzden bunları size anlattım dedim.
Bizde hiç uyuyamadık. O kadının yaptığı hata kaç kişinin üzülmesine sebep oldu dedi
Eşini takdir ettim ne kadarr güveniyor kocasına ki ben olsam onun yerinde daha fazla tepki verirdim. Bana giyin süslen madem seni kıskanıyor vs dedi. Şaşırdım

Aramızdaki mesafeyi hiç bozmucaz ve aynı şekilde konuşmaya devam edicez dedi. Onun istediği bizim aramızı açmak ama biz onun istediğini yapmıcaz dedi.
Senin ne kadar naif ve kırılgan olduğunu bildiğim için üzüleceğini tahmin ettim ama üzülen o olucak dedi. Bana bağırdın bugün ama en azından sakinleştin dedi. Baya baya herşeyi konuştuk
Şu durumda konu kapanmış gibi görünse de hiç birşey eskisi gibi olmucak. İkisiyle de yan yana oturuyorum.
Şu durumdan sonra ne yapılabilir. Ne yapmak mantıklı, yada bu yazdıklarımda bir hatam var mı
Yorumlarınızı bekliyorum
Evli iki insan neden etrafın yanlış düşünebileceği kadar samimi olur ki sınırınızı bilseniz de etrafta böyle düşünmeye cesaret bile edemese

Ortada bişey yok ki benimle paylaşsın muhabbeti yapacak. Arkadaşı bu adam senden hoşlanıyor demiş konu sahibi de ortalığı birbirine karıştırmış
Ama “Bu adam senden hoşlanıyor” muhabbeti iki “evli” insan için yapılıyor . Konu küçük değil büyük.
Konu Sahibinin anlattığına göre de ortalığı karıştırmaya çalışan kız var ya ortada hani konunun evrilip nereye gideceği belli olmaz diye tedirgin olmuş işte olay bu

Size gore bisey olmayabilir ben sizin gibi anlamadim malesef. Bana gore altinda cok fazla anlam barindiran bor soz
Bana da öyle geldi. Hani bekar olsam olur ama şuan evliyim demek istedi gibi anladım ben. Adamında iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back