- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi socialscientist
-
Ayni benim annem başlarda ses çıkarmadım evim hep tıkış tikistiMerhaba hanımlar,
Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...
Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor.
Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.
Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...
Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.
Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyorAnne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa
Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye
Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee
Allahımmm evet o sandık ah o sandık. Eşşşek ölüsü gibi. Oymalı bilmemneli. Çeyiz günü üzerine yorganları dizip yüklük yaparlar adet imiş. Bir de çocuk oturur üstüne damattan para koparmaya. Çeyizin çıkmasına izin vermez bilmemne.... Bir deprem olsa eşyalar ile birlikte oracıkta mahsur kalırız. Hepsi üstümüze düşer vallahi. Bizim evde gardrop üstleri bile yatak yorgan doludur.Ayni benim annem başlarda ses çıkarmadım evim hep tıkış tikisti
Şimdi daha büyük eve geçtim 200 m2 ama herşeyi veriyorum geri anneme kayinvalideme evimde misafir için 6 yorgan 20 tane yastık 7 tane battaniye 2 tane zorla verilen yer yatağı çıldırıyordum kullanmadığım halde evimde yer kaplıyor yani evde kisin battaniye bile kalın geliyor bazen kullanılmıyor şimdi hepsini bana geldiklerinde arabalarınin arkasına koyup koyup gönderiyorum azaldı da rahatladım
Daha el işlemelerine giremedim virüs gecsin onuda gonderecgim kendileri kullansın
Ay bide bi sandigim var hiç tarzım olmayan annemin dünya para verip aldığı el oymasi hiç bi odama uymayan onuda yolladimmi tamamdir
Bence ne derse desin anneniz konuşun yoksa sizde benim gibi taksit taksit göndermekle uğraşırsınız
Birlikte yaşıyoruz yaklaşık 2 yıldır. O sebeple evli biliyor olabilirsiniz. Evli gibiyiz çünkü.Ben sizi evli biliyordum
Ben doğduğumdan beri alıyor. Aldı bitti. Babam ev çökecek al şunları artık diyor o derece....
Eş tarafım tam tersi bizim ailenin. Annesinin evi gayet düzenli pratiktir. Çalışan bir kadın zaten. Yani onlar da garipsiyor ama benim hatrım için he deyip geçiyorlar. En son nikah tarihi kesmeye geldiklerinde annem bizim adetlerimiz ağırdır deyip sıraladı insanlara. Ailesi de kızımız ne isterse öncelikle onu yaparız dedi. Nişanlım da sesini çıkarmıyor annemle de iyidir arası ama bir yere kadar. O da çok daralır tıkış tıkış evden
Annem hayır için 5 kuruş vermez. Yani çok zor verir, zaten benim ihtiyacım var çocuk evlendiriyorum falan deray ne yapin ne edin annenizin gonlunu alin ama bir sekilde vazgecirin.
annenizi hayir islerine de yonlendirebilirsiniz,
gerci su an olmuyordur muhtemelen de kermes falan tarzi etkinliklere katilirsa elindekilerden vazgecmek konusunda biraz daha az ketum olacaktir.
Hepsi basa bela bi kere bile yorgan kullanılmamıştır evimde yazık kullanmadığımız gereksizlerle dolu ev şuan ki aklım olsa hayatta eve almazdımAllahımmm evet o sandık ah o sandık. Eşşşek ölüsü gibi. Oymalı bilmemneli. Çeyiz günü üzerine yorganları dizip yüklük yaparlar adet imiş. Bir de çocuk oturur üstüne damattan para koparmaya. Çeyizin çıkmasına izin vermez bilmemne.... Bir deprem olsa eşyalar ile birlikte oracıkta mahsur kalırız. Hepsi üstümüze düşer vallahi. Bizim evde gardrop üstleri bile yatak yorgan doludur.
Aynennn. Şuan iki ayrı işle uğraşıyorum biri olursa temelli yurtdışına taşınacağız. Diğeri olursa 5-6 seneliğine. Aslına bakarsanız eşya almak bile gereksiz. Nasılsa kiracıyım dönünce ev alıp, eşya almak daha mantıklı. Şimdi mobilyalarım yıpranacak depoda falan.Hepsi basa bela bi kere bile yorgan kullanılmamıştır evimde yazık kullanmadığımız gereksizlerle dolu ev şuan ki aklım olsa hayatta eve almazdım
O zaman benim bu eşyalara ihtiyacım olduğuna nasıl inandirmissa kabul etmişim 6 senelik evliyim hiç birini kullanmadım üstelik tayinci insaniz extra yük bize
Hiç bişey olmaz. Onun amacı millete göstermek, sonrasında kullanılıp kullanılmaması önemli değil.Bağışlarsa annesi kıyameti koparır baksana ne kadar emek vermiş.
Çok yüksek oranda haklısınız. Lakin annem evliliğimin ilk senesi sülaleyi toplayıp toplayıp getirir evimi görsünler diye. Eminim her hafta bilmemkim teyzenler çaya gelmek istiyorrr ay çok ayıp sen bi börek yap ben bir kek karıştırıp gelirim deyip kapımda bitmeye çalışacak.farklı şehirde yaşamama rağmen.Hiç bişey olmaz. Onun amacı millete göstermek, sonrasında kullanılıp kullanılmaması önemli değil.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Benimki olsa kızım dul kaldı millet ne der, dövmüyorsa sövmüyorsa otur dizini kırıp, ahh biz demiştik yanlış seçim yaptın kendi kafana göre falan derdii. Siz yine şanslısınız. Ha bu arada benimki bana ünivsersite sınavında derece yaptım diye hakkını helal etmiyordu yani yine etmez heraldebenim annem de aynı kafa yapısında, oymalı sandıklar konsollar yorganlar ve envai zırvalık. birkaç ay önce evlendim çeyizlerimi de almadım kendi zevkime göre pratik az eşyayla döşedim evimi. ama binbir kıyamet kavgahakkımı helal etmiyorum bile dedi artık.. simdi de boşanıyorum diyo ki iyi ki götürmemişsin çeyizlerini..:/
ilahi kadın birkaç ayda yuva kurdum ve yuva yıktım mevzu hala eşya:)
sabır dilerim..
İlk olarak bunu düşündüm. Çünkü benim eşyam ile 5 kişi evlenir vallahi. Yazık günah ne paralar döktü o beyaz işlere. Neyse sorun şu ki düzenli olarak gelir kontrol eder yerlerinde duruyorlar mı diyekıyametleri koparır vallahi. Bir de danteller falan el emeği. O kadar örmüş etmiş ne bileyim nasıl verilir. Bende de dursa vakumlu poşetlerde koltuk ve baza altında heba olacakk ama
eşya konusundan sonra o saydığınız seylerin hepsini bin beteriyle sıraladı zaten.. sevgili anneciğimin konuşmadığı tek konu benim hislerim cünkü:) ama yapacak bir şey yok, madem güçlü olcam, sizin de desteğiniz sizde kalsın dedim ben de..Çok yüksek oranda haklısınız. Lakin annem evliliğimin ilk senesi sülaleyi toplayıp toplayıp getirir evimi görsünler diye. Eminim her hafta bilmemkim teyzenler çaya gelmek istiyorrr ay çok ayıp sen bi börek yap ben bir kek karıştırıp gelirim deyip kapımda bitmeye çalışacak.farklı şehirde yaşamama rağmen.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Benimki olsa kızım dul kaldı millet ne der, dövmüyorsa sövmüyorsa otur dizini kırıp, ahh biz demiştik yanlış seçim yaptın kendi kafana göre falan derdii. Siz yine şanslısınız. Ha bu arada benimki bana ünivsersite sınavında derece yaptım diye hakkını helal etmiyordu yani yine etmez heralde
Ay dağıtmıyor vallahi. Koronadan önce evine gittik. Nişanlıma babamın nişan bohçasından çıkardığı pijamayı verdi. 30 senelik hiç kullanılmamış. Dede pijaması.Benim kayınvalidem böyleydi. Battaniyeler, fazla fazla yün yorganlar falan derken doldurdu evimi. Üstelik annem de onun yüzünden bir kaç parça fazla verdi, sen de şunları yap demişti anneme. İlk sene koltukların, bazanın altı o kadar doluydu ki es kaza bazayı açıp bir şey alırsam onu bir daha asla yerleştiremiyordum yerine. Baktım olacak gibi değil ne var ne yoksa fazlalık hepsini topladım arabaya götürdüm verdim kendisine. Benim evimde yer yok, kullanmıyorum ben bunları al sende kalsın dedim. Annemin verdiklerini de ona geri götürdüm. Kayınvalidem başta büyük bir eve geçersem geri alacağımı düşünüyordu verdiklerimi ama şu an gerçekleri kavramış durumda
hatta geçen eşimin bebeklik battaniyesini çıkarmış, bana söyledi ama hani battaniyeyi çıkardım, gelince al doğduktan sonra kullanırsın gibisine söyledi. Ben de eğer küçük hatıra olarak saklamalık bişeyse alırım, yok kocaman yer kaplayacak bir şeyse beni tanıyosun asla sokmam evime dedim yok yok ben öylesine söyledim götür diye demedim dedi
Siz de annenizin kontrol edecek olmasına bakmayın. Kullanmayacağınız eşyayı ya ihtiyacı olana verin ya da annenizin evine geri götürün. Zaten bir süre sonra o kalabalıktan kendisi sıkılıp dağıtmaya vaşlar emin olun
Çok yüksek oranda haklısınız. Lakin annem evliliğimin ilk senesi sülaleyi toplayıp toplayıp getirir evimi görsünler diye. Eminim her hafta bilmemkim teyzenler çaya gelmek istiyorrr ay çok ayıp sen bi börek yap ben bir kek karıştırıp gelirim deyip kapımda bitmeye çalışacak.farklı şehirde yaşamama rağmen.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Benimki olsa kızım dul kaldı millet ne der, dövmüyorsa sövmüyorsa otur dizini kırıp, ahh biz demiştik yanlış seçim yaptın kendi kafana göre falan derdii. Siz yine şanslısınız. Ha bu arada benimki bana ünivsersite sınavında derece yaptım diye hakkını helal etmiyordu yani yine etmez heralde
Aynen öyle. Ne paralar harcadı. En son bir beyaz iş yaptırmıştı 5000 lira falan... Milet aç yani yazık. Benim eğitimime harcamadı, hayır işi yapmadı. Kendine harcasın ona da razıyım. Bu yaştan sonra gezsin, yesin, içsin yani. Bir şey istemiyorum.Yazık, günah, israf gerçekten. Başka bir şey diyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?