• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat diye bağırasım var!! Annem ve çeyiz merakı

Ben de bazen sizin gibi düşünüyorum o yüzden sıkıntıdayım zaten. Annemi kırmaya değeyecek mi? Alayım gitsin diyorum. Ama inanın ki annem uzlaşılacak kadın değil. Ben 1 adım gelince tamam kızcağız kırmamak için bu kadar aldı durayım demez, dahasını ister.
Bakın mesela nişan bohçası diye tutturdu. Baktım ısrar ediyor ağlıyor. Karşı tarafa çaktırmadan kendim çıkıp aldım her şeyi. Gönlü olsun derken iyice abarttı. Bu seferde kayınvalideme sardı. Bana değer vermiyorlarmış da haniymiş benim geceliğim sabahlığım vs vs.. Bir de hiç bir şey hayallerimdeki gibi olmadı benim hayallerim ne olacak dedi! Bunu söylemesi gereken benim annem söylüyor

Gülümsettiniz beni çok gülesiniz inş
Eski kadınlar böyle, gelinin evinde eksik olunca annesi eleştirilirmiş eskiden, o yüzden bu telaş. Bizden önceki jenerasyonun çoğu çalışmıyormuş, evler aileler kalabalık, eşya gereksinimi çokmuş o yüzden ne kadar yapsak yetmeyecek gibi geliyor onlara. Mutlaka hayalleriniz var ama onun biricik evladı evleniyor, hayatının en özel zamanı, annem atölyesine gelen her şeyden dikerdi bize hatıram olsun diye, belki de unutulmak istemiyorlar bilemedim. Yaptıklarını alın dediğim gibi sonradan kullanamayacaklarınızı verirsiniz hissettirmeden. Gençsiniz önünüzde bir ömür var Allahın izniyle, zamanla istediğiniz şekle getirirsiniz evinizi. Kendinizi bunlar için üzmeyin, yeni bir yuva kuruyorsunuz çok mutlu olun, üzülmeyin böyle şeylere

Mobilyalar konusunda da o kadar baskıcı ki. İlla ki kendi de gelecek mobilya bakmaya. Ay erkek aileleri yapar buny normalde. Benimki tam kaynana. Kuzenlerime bile karıştı, her şeylerine peşlerinde gitti. Ben paçayı zor kurtarırım.
Anneniz katlanilir biri degil. Kirdiysam uzgunum ama anlattiklarinizdan oyle gorunuyor. Ev sizin, mobilya sizin. Kac yasina gelmis insansiniz. Anneniz dahi olsa karismaya kesiikle hakki yok. Hic sevimli gelmedi bana bu anlattiklariniz.

Anneniz katlanilir biri degil. Kirdiysam uzgunum ama anlattiklarinizdan oyle gorunuyor. Ev sizin, mobilya sizin. Kac yasina gelmis insansiniz. Anneniz dahi olsa karismaya kesiikle hakki yok. Hic sevimli gelmedi bana bu anlattiklariniz.
Malesef öyle malesef. Kimseyle anlaşamaz. Kuzenlerim evlilik sürecinde cemiyetlerini zehir ettiği için görüşmüyorlar annemle. Kayın aileleri ile bile sorun yaşadılar annem sebebiyle. Çok üzücü gerçekten.

O saten yorganların içi pamuk ve artık cidden iyi pamuk hayli pahalı. Fabrikasyon pamuklar eskisi gibi değil, o yorgancı amcaların diktiği hakiki pamuklar sağlıklı.
Biz dört kızız ve annem kendisi çeyizciydi🙈
Her birimize beşer pamuk yorgan yaptırmış, sayısız battaniye, pikeleri, nevresimleri kendisi dikmiş. Evlenmediğim halde kardeşlerim dağıtırken kendiminkileri de verdim ah bi hafifledim 😁 gel zaman git zaman aradan on yıl falan geçti evlendim yaşımda ilerledi tabi zevklerim değişti. Bir de bünyem alerjik rahmetli bizi hiç silikonda sentetikte yatırmamış😂 seve seve diktirdim o pamuk yorganları, beğenmeyip verdiğim fisto nevresimlerin arkasından ağladım, gerçek fisto kumaşın metresi 160 lira nereye nevresim dikiyorsun, poplinden dikip oturdum totomun üstüne😂 eşimin akrabaları memleketten yatıya gelince yedek yorgan battaniye diye tepindim😂 şimdi 43 yaşındayım elimde tek tük kalmış kanaviçe işlemeli çekmece örtülerini en az günde bir açıp seviyorum, bir dokunuyorum annemin elleri değmiş. Velhasıl bu şikayet ettiğimiz şeyler bir zaman geliyor lazım oluyor ama misafire ama kalbinize... kırmamak lazım bunun annelikle evlatlıkla ilgisi var, annem hayatımı işgal etmiş olmadı bunları yaparken, örfü adeti öyleydi öyle yaptı, sevgiyle yaptı

Valla kış başı yorgancı amcaya gittik üç tane yün yorgan yaptırdık çift kişilik. Ben öyle fisto saten falan sevmem, düz beyaz kılıf istedim standart nevresim boyutlarında üç tanesine 200 lira verdik. İkisi annemlere biri bana. Sonra benimkine kedi çiş yaptı kuru temizlemeye de götürmeye fırsatım olmadı yün yorgan macerası böylece bitip elyaf yorgana transfer olduk tekrar. Yüne alerjim var, pamuk sevmiyorum ne yapacaz bilemedim 😂

Yok sevmiyorum ben öyle danteller, kanaviçeler falan. Anneciğimin el emeği de olsa sevmiyorum evin içinde. Babamdan hatıra diye sakladığım bir şiir defteri bir de sigara tabakasıyla çakmak. Yarım şişe de rakı var bir gün efkarlanıp içmezsem eğer. Annemden de (allah gecinden versin) kitapları örgü lifleri kalır hatıra. Dantel cıks...

Merhaba hanımlar,

Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...:mad::mad:

Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor. :rolleyes::rolleyes:

Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.

Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...

Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.

Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyor🙄🙄🙄 Anne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi 🙄 Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa

Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye 🙄🙄

Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim annemde böyleydi tüm ailedeki kızlarım çeyizini o yapmış çalışıyor olmasından rağmen . Bana verdiklerini asla kullanmadım dantelmiş saten yorganmış saçma sapan vitrin örtüleri buzdolabı örtüleri çamaşır makinesi örtüleri vs vs vs . Ben evlenirken vitrin bile almadım diye demediğini bırakmadı hepsi kutuda hala . Bir buçuk yıldır evliyiz bir süre önce ev aldık taşınırken yük olduğunu anladım birine versem annem dah çok bozulacak diye veremedim de evimde bir odaya sadece o eşyaları koydum açmıyorum da kullanmıyorum da sende annene diyebilirsin şimdilik kalsın kutuda ev aldığım zaman alırım diyebilirsin

Valla kış başı yorgancı amcaya gittik üç tane yün yorgan yaptırdık çift kişilik. Ben öyle fisto saten falan sevmem, düz beyaz kılıf istedim standart nevresim boyutlarında üç tanesine 200 lira verdik. İkisi annemlere biri bana. Sonra benimkine kedi çiş yaptı kuru temizlemeye de götürmeye fırsatım olmadı yün yorgan macerası böylece bitip elyaf yorgana transfer olduk tekrar. Yüne alerjim var, pamuk sevmiyorum ne yapacaz bilemedim 😂

Yok sevmiyorum ben öyle danteller, kanaviçeler falan. Anneciğimin el emeği de olsa sevmiyorum evin içinde. Babamdan hatıra diye sakladığım bir şiir defteri bir de sigara tabakasıyla çakmak. Yarım şişe de rakı var bir gün efkarlanıp içmezsem eğer. Annemden de (allah gecinden versin) kitapları örgü lifleri kalır hatıra. Dantel cıks...

Örgü danteli bende sevmem ama iyi işlenmiş bir kanaviçe canımın içidir😍evde kanaviçe perdelerim var🙈🙈🙈
Bir de güpür severim, kaliteli, zarif güpür
Zamanla zevkler değişiyor ama eskinin kalitesi yok, pamuklu kumaşlar falan altın gibi artık
Ben birazda duygusalım sanırım, annem çok çok zor bir kadındı, dillere destan cinsten ama yaşlandıkça daha çok özlüyorum onu sanırım ondan. Bir de mesleği yani çeyizcilik içime işlemiş, kendim çeyizci değilim ama evde anneminkinin aynısı bir dikiş makinam var, meslek olarak hiç yapmadım ama her şeyimi dikiyorum çok hoşuma gidiyor🙈

Merhaba hanımlar,

Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...:mad::mad:

Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor. :rolleyes::rolleyes:

Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.

Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...

Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.

Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyor🙄🙄🙄 Anne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi 🙄 Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa

Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye 🙄🙄

Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee
Bizde çeyiz serme adeti var millete göstermek adet olmuş diye bir sürü dantel vs yaomis yaptırmış annem.Eeee şimdi poşetin içinde öylece duruyorlar.misafor gelecek olduğunda sermeye kalkiyo amannnn anne diyorum,sakın, rezillik demodelik geliyo bana annem de içten kırılıyor ama napim 🙄

Örgü danteli bende sevmem ama iyi işlenmiş bir kanaviçe canımın içidir😍evde kanaviçe perdelerim var🙈🙈🙈
Bir de güpür severim, kaliteli, zarif güpür
Zamanla zevkler değişiyor ama eskinin kalitesi yok, pamuklu kumaşlar falan altın gibi artık
Ben birazda duygusalım sanırım, annem çok çok zor bir kadındı, dillere destan cinsten ama yaşlandıkça daha çok özlüyorum onu sanırım ondan. Bir de mesleği yani çeyizcilik içime işlemiş, kendim çeyizci değilim ama evde anneminkinin aynısı bir dikiş makinam var, meslek olarak hiç yapmadım ama her şeyimi dikiyorum çok hoşuma gidiyor🙈

Benimki öyle becerikli bir kadın değil, yap desem sizin annenize gelip yaptırırdı 😂

Dikiş makinası almak benim de aklımda bu ara, sıfırdan dikemem muhtemelen ama elde dikerek değiştirdiğim çok şey var. En son yıpranan deri ceketime dantelden yamalar diktim güzel oldu valla. Bir iki sene daha giyilir. Danteli evde sevmem ama kıyafette çok severim mesela. Kanaviçeyi de yapmayı severim, kullanacak yer bulamam evde sevmediğim için. Ev mümkünse az renkli, az eşyalı maksimum düzeyde sade olmalı benim için.

İlk olarak bunu düşündüm. Çünkü benim eşyam ile 5 kişi evlenir vallahi. Yazık günah ne paralar döktü o beyaz işlere. Neyse sorun şu ki düzenli olarak gelir kontrol eder yerlerinde duruyorlar mı diye🤣 kıyametleri koparır vallahi. Bir de danteller falan el emeği. O kadar örmüş etmiş ne bileyim nasıl verilir. Bende de dursa vakumlu poşetlerde koltuk ve baza altında heba olacakk ama
Değerli, dantelleri vermezsiniz ama kullanmadığınız parayla alınma ikinci, fazla - yedek ne derseniz işte onları ihtiyaç sahibi evlenenlere bağışlar veya satar parası ile yine ihtiyaç sahibine gönderirsiniz.

Aslında sizin daha önceki konulardan popo temizliği, koltuğa sinen kokuyu anneye anlatsanız zaten kıymetli dantel, mobilya vs her şeyi kadıncağız geri alır bence 😂🤣
Ya zaten nişanlım acayip sakar her şeyi kırar döker. Salonu kitleyeceğim onun için. Yani o eşyayı ziyan eder vallahi.
En son anneme sofrayı toplayacak yardım edecek diye, annemin yeni kaplattığı koltuklarına çoban salatayı devirdi. Yağı ile suyu ile. Ben döksem kıyamet kopardı. Damat olunca sesi çıkmadı

Aslında sizin daha önceki konulardan popo temizliği, koltuğa sinen kokuyu anneye anlatsanız zaten kıymetli dantel, mobilya vs her şeyi kadıncağız geri alır bence 😂🤣

Amanıııınnn o konu socialscientist socialscientist in miydiiii
Boşver çeyizi çemeni bacım anneye söyle temizlik aletleri alsın koltuk yıkama, temizlik robotu falan🙈

Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyor🙄🙄🙄 Anne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi
Gerçekten koca için mi evleniyon😳😃😃
Off gerçekten çok zor bir durum ne kadar az eşya o kadar huzur bence ama annende çok hevesli çeyiz işine kırmadan bir çözüm bulmalısın fakat sakın mobilyana alışverişine karistirtma.Sana şimdiden kaynanalik yapmaya başlamış kolaylıklar.

Sizi çok iyi anlıyorum ve çok çok az eşya ile evlendim. Hala eşyam azdır, zamanla illa ki artıyor ama örneğin yeni nevresim takımı alırsam eskilerden bi takımı mutlaka birine veririm. Arttırmamak için elimden geleni yaparım. Sonuna kadar haklısınız. Evi istediğiniz gibi tutun o kadar uzun boylu olmamalı, ama mümkün olduğunca annenizin de isteklerini yapabileceği bir alan tanıyın ona. Bak ben de anneyim, üzmeyin anneleri, onların hayatının anlamısınız siz. 😄

Ben de aynı durumdayım. Evime sığmıyor çeyizlik danteller, yorganlar, battaniyeler, yemek takımları.... 8 yıllık evliyim. Son 3 yıldır falan parça parça vermeye başladım ihtiyaç sahiplerine. Dantelleri ve dantelden nevresim takımlarını tutuyorum onlar annemin göz nuru, ama kalan battaniye tabak çanak ortu pijama takımları falan filan ne varsa veriyorum, verdikçe rahatlıyorum, evde yer açılıyor.

Sağlıklı evet ama neden kıymetli? Bir de yün, pamuk ok ama saten yorgan korkunç bişey bence.
Sağlıkli olduğu için kıymetli ..
Öyle markalar var ki yünden sadece yorgan değil her şey yapıyorlar ve çok fahiş fiyatlara satılıyor..Pamuk zaten harika..

Saten yapılmış olabilir benim annem bana da yaptırmıştı ilk zamanlar kullanmadım daha sonra yorgancida hepsini incelttim, satenleri çıkarttıp yastıklarımiza kadar pamuk hazırlattım.. Ne alerji, ne koku, ne ter hepsini engelliyor.

Senede 1 kuru temizlemede yıkanınca hijyen sorunu da olmuyor.

Anneniz heves etmiş işte. O alsın siz evlenince ihtiyaç sahibine verin. Çok fazla eşya inan sığmıyor zten eve. Benim her şeyim yetecek kadar. Buna rağmen geçen yıl taşındım yerleştirmesi çok zor oldu. Yani siz de ilerde tıkış tıkış yapmayın evinizi.

E evet koca için evleniyosunuz başka ne için evlenicetiniz? Ağlasın zirlasin o materyalist diye siz de ona ayak uydurmak zorunda degilsiniz

Back