- 12 Ekim 2008
- 6.691
- En iyi cevaplar
- 2
- 15.130
- 773
- Konu Sahibi socialscientist
-
İlk olarak bunu düşündüm. Çünkü benim eşyam ile 5 kişi evlenir vallahi. Yazık günah ne paralar döktü o beyaz işlere. Neyse sorun şu ki düzenli olarak gelir kontrol eder yerlerinde duruyorlar mı diyekıyametleri koparır vallahi. Bir de danteller falan el emeği. O kadar örmüş etmiş ne bileyim nasıl verilir. Bende de dursa vakumlu poşetlerde koltuk ve baza altında heba olacakk ama
İyi de aldığınız tabağı çanağı beğenecek mi acaba çocuğunuz? Çeyizin her türlüsü gereksiz bence. Evlenirken gidip eşimle tabak çanak ne lazımsa seçtik aldık çıktık, eve getirdiler yerleştirdik oldu bitti.Bebeğim dünya da herkes maalesef aynı karaktere sahip değil. Öyle olsaydı herşey çok sıkıcı olurdu zaten. Şöyle ki artık çeyiz diye adlandırdığımız şey bana göre örgülerden çıktı ve mantıklı bir yere geldi zaten. Ev ve evde lazım olacak eşyalar çeyiz. Allah izin verir bir gün evladım olursa çeyiz olarak alacağım şey ev eşyaları olur tabak tencere çatal kaşık gibi. Örgü yapmam gerek yok bence. İsteyen varsa da yapar ama herkes bir değil dediğim gibi. Beni anlıyorsun değil mi?
Ya allah allah çocuğumla birlikte alacağım herhalde nişanlandıktan sonra bebekken alacak halim yok yaİyi de aldığınız tabağı çanağı beğenecek mi acaba çocuğunuz? Çeyizin her türlüsü gereksiz bence. Evlenirken gidip eşimle tabak çanak ne lazımsa seçtik aldık çıktık, eve getirdiler yerleştirdik oldu bitti.
Bende nişanlandıktan sonra gidip beğenip aldım bebekken alınmadı yaniİyi de aldığınız tabağı çanağı beğenecek mi acaba çocuğunuz? Çeyizin her türlüsü gereksiz bence. Evlenirken gidip eşimle tabak çanak ne lazımsa seçtik aldık çıktık, eve getirdiler yerleştirdik oldu bitti.
Bırakın hevesini alsın. İstemediğinizi hediye edersiniz ihtiyacı olanlara.Merhaba hanımlar,
Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...
Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor.
Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.
Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...
Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.
Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyorAnne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa
Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye
Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee
Sağlıklı evet ama neden kıymetli? Bir de yün, pamuk ok ama saten yorgan korkunç bişey bence.Lütfen o yorganların kıymetini bilin.. Bu zamanda Pamuk , yün o kadar kıymetli ve sağlıklı ki..
Tamam doğmamış çocuğunuz hayırlısıyla dünyaya gelir, büyür, nişanlanır ve sizinle beraber çeyizine tabak çanak almak isterse alırsınız. Ama konu sahibi gibi istemezse zorlamayın çocuğu. Zorlarsanız da göreceğiniz tepkiye hazırlıklı olun bence.Ya allah allah çocuğumla birlikte alacağım herhalde nişanlandıktan sonra bebekken alacak halim yok ya
Benim hayatımı bu kadar benimseyip üstüne bir de utanmaksızın dalga geçtiğiniz için teşekkür ederim. Biz misalden konuşurken resmen bana neler dediniz yaTamam doğmamış çocuğunuz hayırlısıyla dünyaya gelir, büyür, nişanlanır ve sizinle beraber çeyizine tabak çanak almak isterse alırsınız. Ama konu sahibi gibi istemezse zorlamayın çocuğu. Zorlarsanız da göreceğiniz tepkiye hazırlıklı olun bence.
Sağlıklı evet ama neden kıymetli? Bir de yün, pamuk ok ama saten yorgan korkunç bişey bence.
Ben de bazen sizin gibi düşünüyorum o yüzden sıkıntıdayım zaten. Annemi kırmaya değeyecek mi? Alayım gitsin diyorum. Ama inanın ki annem uzlaşılacak kadın değil. Ben 1 adım gelince tamam kızcağız kırmamak için bu kadar aldı durayım demez, dahasını ister.O saten yorganların içi pamuk ve artık cidden iyi pamuk hayli pahalı
Biz dört kızız ve annem kendisi çeyizciydi
Her birimize beşer pamuk yorgan yaptırmış, sayısız battaniye, pikeleri, nevresimleri kendisi dikmiş. Evlenmediğim halde kardeşlerim dağıtırken kendiminkileri de verdim ah bi hafifledimgel zaman git zaman aradan on yıl falan geçti evlendim yaşımda ilerledi tabi zevklerim değişti. Bir de bünyem alerjik rahmetli bizi hiç silikonda sentetikte yatırmamış seve seve diktirdim o pamuk yorganları, beğenmeyip verdiğim fisto nevresimlerin arkasından ağladım, gerçek fisto kumaşın metresi 160 lira nereye nevresim dikiyorsun, poplinden dikip oturdum totomun üstüne eşimin akrabaları memleketten yatıya gelince yedek yorgan battaniye diye tepindim şimdi 43 yaşındayım elimde tek tük kalmış kanaviçe işlemeli çekmece örtülerini en az günde bir açıp seviyorum, bir dokunuyorum annemin elleri değmiş. Velhasıl bu şikayet ettiğimiz şeyler bir zaman geliyor lazım oluyor ama misafire ama kalbinize... kırmamak lazım bunun annelikle evlatlıkla ilgisi var, annem hayatımı işgal etmiş olmadı bunları yaparken, örfü adeti öyleydi öyle yaptı, sevgiyle yaptı
Ben de anneme laf anlatamiyosam tamam der çeyizini sunmasını bekler sonra da ev küçük sende kalsın derdim herhalde annenizin evinde kalsın ben yalvar yakar azalttım yine de bı dunyaydi çok iyi anlıyorum sizi nefret ederim hantal şeylerden pratik ve gerektiği kadar yeterli ama bu süreçte anneler duygusal oluyo yer varsa annenize kalsın derim benMerhaba hanımlar,
Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...
Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor.
Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.
Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...
Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.
Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyorAnne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa
Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye
Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee
Damadı ailemle karşı karşıya getirmek taraftarı değilim. Zaten nişanlım ailemle çok iyi anlaşır, bizimkiler de oğlu gibi sever onu. Ben istesem de anneme hayır demez. Burda dengeyi kurması gereken benim, onu karıştıramam. Mümkün olduğunca dengeli olmaya çalışıyorum ama annem muazzam bir kadın bu konularda. Bütün ilçenin dilindedir öyle diyeyim. Bana küçüklüğümden beri senin çeyizini tırla göndeririz der akrabalar.Ben tepkimi yıllar oncesinden koymuştum. Çeyiz odaklı değil ama, annem böyle bir şey yapamayacağını biliyordu zaten o evreye geldiğimizde. Eşim de annesine mesafeyi koydu ben de istemedigim için hiç uğraşmadık bu problemlerle. bizim iki taraf da, oturacagimiz evden seçtiğimiz eşyanın küçüklüğüne kadar şakayla karışık laf soktu, hala sokuyorlar. Onlara kalsa daha misafir odaklı bir ev olacaktı. Biz ise 2 ayda bir gece kalacak misafire göre yaşamak istemedik mesela. Yine de sağ olsunlar, saygı gösterdiler bizi sıkmadılar, ama biz de onlara fırsat vermedik. Eve ilk taşıdığımızda gelen eşyalar arasında hayatımda kullanmayacağım kocaman polar bir battaniye gördüm, ona bile katlanamadım, kapladığı yere acıdım. Sizin yerinizde olsam çok mutsuz olurdum. Nişanlınızla bir olup tek bir sefer tek bir konuşma yapıp annenizi bloke edeceksiniz bunun başka bir çaresi yok.
Nişanlımla ilgili sıkıntıları hallettim.Sıkıntılarım varken evlenmekte kararlı değil idim, şimdi evlenmekte kararlıyım.Nişanlınızla ilgili Bi sürü sıkıntınız vardı, hala evlenmekte ısrarcı mısınız
Sevindim adınıza, mutluluklar :)Nişanlımla ilgili sıkıntıları hallettim. Sıkıntılarım varken evlenmekte kararlı değil idim, şimdi evlenmekte kararlıyım.
Damadı ailemle karşı karşıya getirmek taraftarı değilim. Zaten nişanlım ailemle çok iyi anlaşır, bizimkiler de oğlu gibi sever onu. Ben istesem de anneme hayır demez. Burda dengeyi kurması gereken benim, onu karıştıramam. Mümkün olduğunca dengeli olmaya çalışıyorum ama annem muazzam bir kadın bu konularda. Bütün ilçenin dilindedir öyle diyeyim. Bana küçüklüğümden beri senin çeyizini tırla göndeririz der akrabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?