• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat diye bağırasım var!! Annem ve çeyiz merakı

Evet üstüne beton atmış gibi oluyorsun hayatta örtemem. Annemin çeyiz merakı olduğu kadar beni okutma merakı olaydı keşke. Hem çalıştım hem okudum. Okurken 5 kuruş yardımları olmadı. Gösterişe gelince gani gani
Bosver, onun merakı yoktu da okumadın mı sanki. Ne guzel okudun. Zaten aldıklarının cogunu da kullanmayacaksın,parasına yazık yanı.
Onları alacagına kenara koysa dugununde sana guzel bır maddi yardım yapabilirdi.

İlk olarak bunu düşündüm. Çünkü benim eşyam ile 5 kişi evlenir vallahi. Yazık günah ne paralar döktü o beyaz işlere. Neyse sorun şu ki düzenli olarak gelir kontrol eder yerlerinde duruyorlar mı diye🤣 kıyametleri koparır vallahi. Bir de danteller falan el emeği. O kadar örmüş etmiş ne bileyim nasıl verilir. Bende de dursa vakumlu poşetlerde koltuk ve baza altında heba olacakk ama

Şimdiden söyleyin o zaman
-Anne beni seviyor musun
-Evet
-O zaman kararlarıma saygı duy. Ben bunları istemiyorum. Benim istemememe rağmen yapmakta ısrar edersen evlendikten sonra dağıtacağım, haberin olsun. Söylemedi deme, şimdiden uyarıyorum.

Bir de google’a “Bireysel sınırlar” yazın araştırın. Doktora yapıyorsunuz ama hayatınıza sınır çizememişsiniz. Anneniz ezip geçiyor.

Anneniz ceyize neden bu kadar takmiş ki yani "ayy ne cok ceyizi var" diye konuşulsa ne olacak ayrica yorgan yastik, yemek takimlari yığmak zenginlik belirtisi mi?
Tam olarak etrafa neyi kanitlamaya calisiyor?

Mesela bit kadar apartman dairesine koca koca avangard altin rengi mobilya döşeyip evini kucuk saray yapmaya calisan birini gorunce "vayy ne zenginlermiş" demiyoruz. 😂 Gorgusuz duruyor aksine.

Bişeylerden fazla fazla alio etrafi tiklim tikiş doldurmakta ayni mesele. Bunu bu şekilde anlatsaniz?

Bir tanidigim var mesela parmaklarina alyans, tek taş, beş taş ayni anda takiyor, taslar da kafam kadar. 😂😂😂 Ama hepsi kuyumcu işi gercek pirlanta degil, elindekilerin hepsini toplasan kucuk bir tektaş etmez para olarak.

Gercek bile olsa kotu durur o ayri ama birşeyin fazla fazla olmasi degil duruşu, kalitesi onemli.
O parmağına mevcut olan bütün taşlı yüzüklerini takan benim annem işte diyeyim sen anla.
Nişanlıma tektaş, beştaş aldırmadım, istemem dedim diye de kıyamet koparmıştı. Hala da yok diye söylenir.

Bence annenize açık açık o kadar şey alsa da evde kalabalık olmasını istemediğinizi ve eşyaları annenizin evinde bırakıp yeni eve götürmeyeceginizi soyleyin

Şimdiden söyleyin o zaman
-Anne beni seviyor musun
-Evet
-O zaman kararlarıma saygı duy. Ben bunları istemiyorum. Benim istemememe rağmen yapmakta ısrar edersen evlendikten sonra dağıtacağım, haberin olsun. Söylemedi deme, şimdiden uyarıyorum.

Bir de google’a “Bireysel sınırlar” yazın araştırın. Doktora yapıyorsunuz ama hayatınıza sınır çizememişsiniz. Anneniz ezip geçiyor.
İllaki ben bildiğimi okuyacağım şimdiye kadar böyle oldu ama kavga gürültü huzursuzluk. Huzursuzluk istemiyorum artık sorun bu. Bıktım duygu sömürüsü, ağlama, zırlamadan.

Allahımm o yatak eteği. Benim de var. Varmış yani. Hayatta kullanamam ki yatağı zor topluyorum ben. Sabah 6.45'te servise biniyorum.
Benimde vardi , manevi degeri var diye yirmi sene sakladim nerdeyse , sonunda göç ederken anneme geri verdim simdi o kullaniyor 😂
Mesela 3 tane yun yorgan vardi ustu saten kaplama , bagislamistim ben ucunu de daha evlenir evlenmez , gittim yatastan kendime hafif bir yorgan almistim
Cidden dayanamiyorum ben bu kadar esyaya

Vitrindir șudur budur aldık deyin. Sonra eve geldiğinde eksik parça gelmiș unutulmuş sipariş geçmemişler falan deyin. Yorganı falan da yapsın. Ev küçük koyacak yer yok deyin onun evinde kalsın :KK70:

Bence annenize açık açık o kadar şey alsa da evde kalabalık olmasını istemediğinizi ve eşyaları annenizin evinde bırakıp yeni eve götürmeyeceginizi soyleyin
Söyledim. Zaten öyle yapacağım başka çaresi yok. Malikane olması lazım onca eşyanın sığması için. Babam da söylüyor yıllardır bıktı adam.
Ama yıllarca ağlayıp, her gün söylenecek bunun için. Ona göre ben tembelim işten kaçıyorum. Akademik başarı falan önemli değil önemli olan çeyiz, kocaya hizmet falan onun için...
Mesela geçen gün çok önemli bir sınavı kazandım. Aradım haber veriyorum. Ay ne sınavı artık evli kadın olacan dedi. Yani bu zihniyet düzelmez ki nasıl düzelsin

annenize kota koysaniz,
iste bir yorgan, 2 dantel ne ise...
gitsin en iyisinden en gosterislisinden alsin karismayin,
ama 5 yorgan nedir yahu, yazik gunah, ayrica o kadar esyanin bakimi da cabasi, sonucta kapali bile dursa havalandirilmasi falan gerekmiyor mu bu yorganlarin en basitinden.

bir de anneniz heves etse de ne bileyim ben esinizin yerinde olsam kabul etmezdim sanki ya,
hic tarzim olmayan tonlarca esya gozumun onunde, hani bir iki olur tolere edilir de kadinin her seye hevesi var gorunen o ki.

Söyledim. Zaten öyle yapacağım başka çaresi yok. Malikane olması lazım onca eşyanın sığması için. Babam da söylüyor yıllardır bıktı adam.
Ama yıllarca ağlayıp, her gün söylenecek bunun için. Ona göre ben tembelim işten kaçıyorum. Akademik başarı falan önemli değil önemli olan çeyiz, kocaya hizmet falan onun için...
Mesela geçen gün çok önemli bir sınavı kazandım. Aradım haber veriyorum. Ay ne sınavı artık evli kadın olacan dedi. Yani bu zihniyet düzelmez ki nasıl düzelsin
Yanliz ben sizi tebrik ediyorum , boyle bir anneden cikip da bu basarilari elde etmek her yigidin harci degildir , gercekten bravo

Oov fenaymis anneniz. Ama sizin dik durusunuza tavriniza bayıldım. Sinir oluyorum böyle ay annem düğün sürecini zehir ediyo surekli tutturuyo deyip de annesinin her dediğini yine de yapan insanlara

annenize kota koysaniz,
ama 5 yorgan nedir yahu, yazik gunah, ayrica o kadar esyanin bakimi da cabasi, sonucta kapali bile dursa havalandirilmasi falan gerekmiyor mu bu yorganlarin en basitinden.

bir de anneniz heves etse de ne bileyim ben esinizin yerinde olsam kabul etmezdim sanki ya,
hic tarzim olmayan tonlarca esya gozumun onunde, hani bir iki olur tolere edilir de kadinin her seye hevesi var gorunen o ki.
Ben doğduğumdan beri alıyor. Aldı bitti. Babam ev çökecek al şunları artık diyor o derece....
Eş tarafım tam tersi bizim ailenin. Annesinin evi gayet düzenli pratiktir. Çalışan bir kadın zaten. Yani onlar da garipsiyor ama benim hatrım için he deyip geçiyorlar. En son nikah tarihi kesmeye geldiklerinde annem bizim adetlerimiz ağırdır deyip sıraladı insanlara. Ailesi de kızımız ne isterse öncelikle onu yaparız dedi. Nişanlım da sesini çıkarmıyor annemle de iyidir arası ama bir yere kadar. O da çok daralır tıkış tıkış evden

annenize kota koysaniz,

Kotası mı kalmış yapmış yapacağını :KK70: Valla zor o kadar eşya nereye konulacak

Oov fenaymis anneniz. Ama sizin dik durusunuza tavriniza bayıldım. Sinir oluyorum böyle ay annem düğün sürecini zehir ediyo surekli tutturuyo deyip de annesinin her dediğini yine de yapan insanlara
Şimdiye kadar her şeyi kendi standartlarıma göre yaptım. Yani en azından karşı tarafa yaptırmak istediği saçmalıkları engelledim. Nişan bohçası, yemiş götürme, kurban kestirme ve dahası. Ama bütün güzel günlerim gözyaşı ile geçti bu yüzden. Hepsini bana zehir etti. Nişanımı falan hatırlamak dahi istemiyorum. Tamam ben istediğimi yapacağım da nikahım da mı böyle geçsin neden yani. Çok doluyum.

Ayyyy ne zor durumlar yaaa. Ben olsam ben de inanilmaz gerilirdim, sizin kadar bile hayir diyemezdim... Diger uyelerin yorumlarina katiliyorum. Anlayana kadar tekrar tekrar soyleyin:

Evim kucuk
Tarzini sevmedim kullanmicam
Evim kucuk
Koyacak yerim yok
Evim kucuk
Istemiyorum

Yani bunun icin aglarsa da aglasin ya! Millet evladindan dayak filan yiyor, milletin cocugu eroin kullanip altin vurus yapiyor, milletin cocugu babasinin arsasini satip iddiaya yatiriyor lan! Teyzeye saygisizlik etmek istemem ama yani teyzenin de derdi "kizim ceyiz almak istemiyorrr :( :( " Yahu bunun icin aglanir mi? Ne degisik annelerimiz var ya :D

Bir de kota koyabilirsiniz aynen, su kadar yorgan, su kadar yemek takimi, eger baska harcamak istiyorsan, cocuk icin para biriktiriyoruz bize altin alip verebilirsin, altin yoksa o pikeleri satar parasiyla altin alirim de bence.

Ayyyy bilemedim cidden zor durumlar.

Annenizin "Neden evleniyorsun?" sorusuna "bana ait, içinde ne olup ne olmayacağına sadece kendim karar verebileceğim, eşyalardan kendime yer arayacağım değil, kendimi sadece rahat ve mutlu hissedeceğim yeterli olduğuna herşeyiyle kendim karar verdiğim, vaktimi çaput toplamak, gereksiz süs eşyalarının tozunu almak yerine, ayaklarımı uzatıp dinleneceğim bir EVİM OLSUN DİYE evleniyorum" deyin.

Yine de olmazsa Keşke kaçsaydım yaa...diye patlasanız mı ki?

Ayyyy ne zor durumlar yaaa. Ben olsam ben de inanilmaz gerilirdim, sizin kadar bile hayir diyemezdim... Diger uyelerin yorumlarina katiliyorum. Anlayana kadar tekrar tekrar soyleyin:

Evim kucuk
Tarzini sevmedim kullanmicam
Evim kucuk
Koyacak yerim yok
Evim kucuk
Istemiyorum

Yani bunun icin aglarsa da aglasin ya! Millet evladindan dayak filan yiyor, milletin cocugu eroin kullanip altin vurus yapiyor, milletin cocugu babasinin arsasini satip iddiaya yatiriyor lan! Teyzeye saygisizlik etmek istemem ama yani teyzenin de derdi "kizim ceyiz almak istemiyorrr :KK43: :KK43: " Yahu bunun icin aglanir mi? Ne degisik annelerimiz var ya :KK70:

Bir de kota koyabilirsiniz aynen, su kadar yorgan, su kadar yemek takimi, eger baska harcamak istiyorsan, cocuk icin para biriktiriyoruz bize altin alip verebilirsin, altin yoksa o pikeleri satar parasiyla altin alirim de bence.

Ayyyy bilemedim cidden zor durumlar.
Aldı aldı hepsini taaaa ben lisedeyken aldı. İşin kötüsü 10 sene önce yemek takımı almış. Modası geçik yani artık. Ben beğendiğim bir şeyi alamıyorum şimdi çünkü alsam zaten fazla fazla var yazık. Evimdeki hiç bir şey istediğim gibi değil.

Back