• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meslek lisesi gibi degil cunku kuran siyer gibi ezber derslerii cok haliyle matematik edebiyat falan derken corba oluyor kafalar

Merak ettim yaşınız, mesleğiniz nedir? Namaz kılıp oruç tutuyor başınızı da örtüyor musunuz? Cidden ben bunları merak ettim.
25 yasinda anasinifi ogretmeniyim, namaz kilmiyorum oruc tutarim, basimi da ortmuyorum ortmeyi de dusunmuyorum. Sadece dini öğrenmek icin okula gitmeyi yersiz buluyorum. Tek soyledigim sey bu. Bu okullar olmadan da dini ogrenip yasayabiliriz. Gavur icadi derken de ironi yaptım, yoksa insanlari musluman gavur diye ayirdigimdan degil tabiki.

arapça öğretiliyormuş kuran okuma varmış bi de Atatürk'ün yerden yere vurulduğu dersler varmış bi imam hatipliden öğrenmiştim
Bunu tek başına mı düşündün, yoksa, bir tarikatın isteği doğrultusunda mı yazdın?? Atatürk'ün yerden yere vurduğu dersler derken lütfen hayatını bir daha oku (hazmedebilirsen).

25 yasinda anasinifi ogretmeniyim, namaz kilmiyorum oruc tutarim, basimi da ortmuyorum ortmeyi de dusunmuyorum. Sadece dini öğrenmek icin okula gitmeyi yersiz buluyorum. Tek soyledigim sey bu. Bu okullar olmadan da dini ogrenip yasayabiliriz. Gavur icadi derken de ironi yaptım, yoksa insanlari musluman gavur diye ayirdigimdan degil tabiki.
Pek öğrenmemişsiniz demekki, hani biz kitapta noksan bırakmadık" ayetini ikidebir gösterince her şeyi de iyice öğrenmiş, uyguluyorsunuz sandım!
Kendinizle çelişmeyin demekki öğrenememişsiniz!
Başka şeyleri eleştirip kurandan örnek verebilirsiniz ama hüküm veremezsiniz, hüküm mercii siz değilsiniz, kimsenin okuluna da karışamazsınız yoksa başkası da kalkar benim sorduğum soruları size sorar, kalırsınız öyle! Benden size tavsiye :KK66:

Aynen.
Ama bu kadar değil. Hem.dini eğitimi alıp hem doktor mühendis vs vs istedikleri alanı secebiliyorlar kı olması gerken de budur.
Hem alim hem doktor ,mimar vs vs..
Aslında olması gereken bu degil biz ışte bu yüzden eğitimde çok geri siralardayiz.

Bunu imsm hatipler için demiyorum tüm meslek liseleri için yetiştirmek istediği alan ne ise ona göre öğrenci almalı üniversiteye hazirlamali

Örneğin bir çok farklı alan için farklı liseler oluşturulmalı ki insanlar en baştan uzmanlaşmaya başlasın

Eki Görüntüle 2038356

Onlar yalanlara inansinlar bizi de cahil ilan etsinler ellerindeki gavur (!) icadlarıyla :) bosverin.
Hadi o zaman hep beraber hadisleride yalanlayalim. Cunku her sey Kuranda yaziyor. Degil mi? Bu yuzden zaten siz bos konusuyorsunuz biz dolu konusuyoruz. Dini maalesef sizin gibi tek 1 ayet gostererek yorumlamaya calisan insanlar baltaliyor.

teknoloji çağındayız gereksiz bir kurum din insanlarından ziyade hemşire mühendis tekniker bunlara ihtiyacı var ülkemizin.
Her yer imam hatip lisesi olur. hayal artık bazı şeyler milyon tane imam hatip çıkışlı var sağdan sola dönsem yüzlerce görüyorum. ne gerek var hemşireye sonuçta imam hatipli her şeyi halleder en öndelermiş :)

Siz bilmediginiz bir konu hakkinda yorum yapiyorsunuz. Biz bilgilerimizi anlatiyoruz. Burda gereksiz diyen arkadaslara yalan ve sahih olan 2 hadis yazsam, hangisinin gercek oldugunu bulmak icin nereye bakacaklarini bile bilemezler. Bizler bunlari merak eden kesimiz. Haliyle size anlatinca bunlari, konusmanin adi tartisma oluyor.
O zaman bildiğini, konuda soru sorayım.
Şu bildiğiniz 2 hadisle tıp eğitimindeki bulgu, teşhis, tedavi açıklasın
Merak ettim böyle can hıraş savunduğunuz imam hatip lisesinin. Bu yıl üniversitedeki başarı oranı nedir

Ek puan olayı öncedendi yani önu kapalıyken başka alanları secemezken. Şimdi her bölüm aynı.
-Dini bilimlere ek puan verilecek

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı, anadolu imam hatip lisesi programı, açıköğretim lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları ise Arap dili ve edebiyatı, dini bilimler, ilahiyat, İslam ve din bilimleri, İslam bilimleri, İslam ilimleri bölümlerini seçerlerse puanlarına ek puan verilecek.

Alıntı

Pek öğrenmemişsiniz demekki, hani biz kitapta noksan bırakmadık" ayetini ikidebir gösterince her şeyi de iyice öğrenmiş, uyguluyorsunuz sandım!
Kendinizle çelişmeyin demekki öğrenememişsiniz!
Başka şeyleri eleştirip kurandan örnek verebilirsiniz ama hüküm veremezsiniz, hüküm mercii siz değilsiniz, kimsenin okuluna da karışamazsınız yoksa başkası da kalkar benim sorduğum soruları size sorar, kalırsınız öyle! Benden size tavsiye :KK66:

Oylece kaldigimi da nerden cikardiniz hic anlamadim dogrusu. Herseyi bilmek istediğim gun sonuna kadar mealini okurum yeter. Ben kurandan herseyi ogrendim demedim, ogrenmek isteyen icin kuran yeter dedim keske dogru anlasaydınız. Böyle düşünmem icin de illa ki namaz kilmam örtülü olmam vs gerekmiyor. Bu nasil sacma bi düz mantik :)

Çok boş tartışmalar ya. İmam Hatip Liseleri bir ara revaçtaydı,buradaki hanımlar da o dönemden kalma herhalde. O zaman eğitimleri iyiydi. Şimdi de her şehirde birkaç tane sayılı var onun dışında bir yere yerleşemeyen öğrencilerden oluşuyor.

Ankarada cayyolu gibi elit bir semtte bile imam hatip liseliler çevreye rahatsızlık veren,okulla ilgisi olmayan öğrencilerden oluşuyor. Çünkü potansiyel bu. Öğrencinin zaten okulla ilgisi yok. Hepsi aynı demiyorum. Sayılı olan bir kaçı hariç birçok öğrenci istemeden otomatik olarak atılıyor o okullara.

Ben TED mezunuyum,burda okulumu övmüyorum. Eski imam hatiplerle simdikileri karşılaştırmak bile hata olur. Kendi döneminizde iyi olabilir ama şuan imam hatip okullarının belli kesimi hariç bir işe yaramıyor. Bazı idealist okullar var ama sayılı. Gereksiz tartışmalar bunlar. Kendi döneminizde iyi olan okulları suanda da savunmaya çalışmanız komik oluyor.

-Dini bilimlere ek puan verilecek

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı, anadolu imam hatip lisesi programı, açıköğretim lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları ise Arap dili ve edebiyatı, dini bilimler, ilahiyat, İslam ve din bilimleri, İslam bilimleri, İslam ilimleri bölümlerini seçerlerse puanlarına ek puan verilecek.

Alıntı
Ben im zamanimda oyleydi şimdi hepsi aynı diye biliyorum .Eski yazı mı bu : D
Yeni ise hiç gerek yok cnm :)

O zaman bildiğini, konuda soru sorayım.
Şu bildiğiniz 2 hadisle tıp eğitimindeki bulgu, teşhis, tedavi açıklasın
Merak ettim böyle can hıraş savunduğunuz imam hatip lisesinin. Bu yıl üniversitedeki başarı oranı nedir
Sizin her yil" liselerin basari orani neymis bu sene bakalim" diyecek kadar vaktiniz ve merakiniz oluyorsa siz soyleyin lutfen. Ben bilmiyorum. Bugune kadar da hic ilgimi cekmedi. Cekti mi demisim yoksa yorumlarimda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back