• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi arkadaşında dediği gibi insan bu cehalete neresiyle gulecegini şaşırıyor.
İHL din alininda meslek derslerinin olduğu ( agirlikli arapca kuran hadis fıkıh vs ) derslerinin olduğu bir lisedir. Her lisenin olduğu gibi ıyisi de kötüsü de vardır.

Arapça dan beynin yanar deyip sonra da inançlara saygı duyulmasını isteyen kafası karışık hiristiyanlarin olmadığı bir yerdir.
bu ülkede hangi okula hıristiyanlık gidiyor var mı öyle bir okul?

Neyse ki basarilarini konusacagimiz daha cooook arkadasimizi taniyacaksiniz. Sizde siir okursunuz belki. Yarismalara katilirsiniz. Bosa gitmesin aldiginiz egitimler. Geridesiniz ama o kadarda geride kalmayin lutfen. Uzuluruz.
Peki öyle yaparım

Kurani camilerde ogretiyorlar dedim ben. Ayrica dini öğrenmek icin de kurani kerimin meali ve peygamberin sunnetleri yeterli okula gerek yok diye düşünüyorum. Zira kuranin dini ogrenmek icin yeterli oldugunu soyleyen ayetler de var.
Siz kimsiniz pardon otorite mi?? Cehaletiniz burdan bakinca bile gorulebiliyor. O ayetlerin sebebi nuzulu var ve Kuran bir butundur butunluk icinde anlasilmalidir ama sizin gibi bazi cahiller ellerine kimin yazdigi belli olmayan bir meali alip ahkam kesebiliyor. Ihl ya da ilahiyatlarda sadece kuran mi ogretiliyor saniyrsunuz? Bunun tasavvufu var islam hukuku var tefsir hadis usulu var din felsefesin din sosyoloji dinlee tarihi sayamayacagim onlarca ders var Kuran ogrenmekle din anlasilmis olmuyor kurani okudugunuzda anlayabliyosunuz sanki? Arapcanin ne kadarina vakifsiniz ne kadar derin bir dil oldugunu hatta bazen sirf arapcadaki bu derinlik yuzunden nice hocalarin ayet tefsirinde hadis mealinde uzlasamadiklarini bilmiylrsunuz sizin icin din kuran meali o da kirtasiyeden aldiginiz bizlerin asla tavsiye etmedigi sapik bazi hocalarin yazisi iste cehalet nelere kadir.. Bu ulkede herkes kendini din hakkinda soz soylemeye ehil saniyor kendinizi egitin o sohbetlerde de cok takilip beyninizi yemeyin

Kuran'in indirilisini, inene kadar gecen olaylari, savaslari, islamiyete kadar olan dinleri, hadislerin rivayetcilerini, sahih olup olmadigini, Kuran'in tefsirini, ibadetlerin farzini/vacibini/sunnetini/mekruhunu ve daha bircok ayrintisini ogrenmek icin sadece Kuran ve hadisler yetmiyor. Tarihciye "sen neden varsin ne ise yararsin?" Diyor muyuz? Demiyoruz. Burda bahsettiklerimizde dinin tarihine ait ilimler.

Bu konuda tamamen farkli düşünüyoruz anlaşılan. Neyse tartismaya lüzum yok o halde...

Ben de resim muzik bolumlerini sacma bulayim o zaman ne gerek varki tin tin tingirdatiyorlar butun gun ya da alip ellerine bir firca nu senin perspektif benim entel dantel takiliyorlar ya da besyocular okula esofmanla gidip atlayip ziplayip duruyolar?? Ee hani bilim ?? Hani ilerleme?? Iste bazi cahiller bilimi sanayiden ibaret zannediyor.

Bu konuda tamamen farkli düşünüyoruz anlaşılan. Neyse tartismaya lüzum yok o halde...
Bence hiç tartışmaya girmeyin her kişiden aynı kalıplaşmış cümleler çıkıyor. Cahilsin, sen kimsin vb. o yüzden ha duvara bağırmışsınız ha burada tartışmışsınız. O kadar cüretkar bir tavır var ki ellerimizi yormaya gerek yok :)

Siz kimsiniz pardon otorite mi?? Cehaletiniz burdan bakinca bile gorulebiliyor. O ayetlerin sebebi nuzulu var ve Kuran bir butundur butunluk icinde anlasilmalidir ama sizin gibi bazi cahiller ellerine kimin yazdigi belli olmayan bir meali alip ahkam kesebiliyor. Ihl ya da ilahiyatlarda sadece kuran mi ogretiliyor saniyrsunuz? Bunun tasavvufu var islam hukuku var tefsir hadis usulu var din felsefesin din sosyoloji dinlee tarihi sayamayacagim onlarca ders var Kuran ogrenmekle din anlasilmis olmuyor kurani okudugunuzda anlayabliyosunuz sanki? Arapcanin ne kadarina vakifsiniz ne kadar derin bir dil oldugunu hatta bazen sirf arapcadaki bu derinlik yuzunden nice hocalarin ayet tefsirinde hadis mealinde uzlasamadiklarini bilmiylrsunuz sizin icin din kuran meali o da kirtasiyeden aldiginiz bizlerin asla tavsiye etmedigi sapik bazi hocalarin yazisi iste cehalet nelere kadir.. Bu ulkede herkes kendini din hakkinda soz soylemeye ehil saniyor kendinizi egitin o sohbetlerde de cok takilip beyninizi yemeyin

Ben hic sohbetlere katilmadim bana gore değil. Ilk cümlenizi okuduktan sonra da size daha fazla kendimi anlatma gereği duymuyorum. Üslubunuz fazlasiyla avam ve rahatsız edici. Imam hatip liselerini gereksiz buldugum icin cahil yaftasini yapistirmaniz da ayri bi komik. Gerekli bulmak zorunda da değilim, bu da beni cahil yapmaz. Neyse size iyi forumlar.

İmam hatip lisesini bitirenler din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, kuran kursu hocalığı, imam, diyanet görevlisi vs olarak daha iyi yetiştirilmiş oluyor normalde. Ayrıca öğretmenlik artık alan sınavı da olduğu için orada da avantaj sağlar diye düşünüyorum.
Ancak şöyle bir şey var ki bazı aileler nedense imam hatipleri ıslah evi gibi görüyor, evde eğitemediği çocuğunu terbiye alsın diye, evde zaptedemediği kızını uslansın diye buralara gönderiyor. Sonra bu gençler orda burda görülünce de aaa imam hatipli kıza bak ne yapıyor gibi çirkin bir durum ortaya çıkıyor. Sonra insanlar buraları kafası basmayan bir yeri kazanamayan gençlerin gittiği yerler olarak anıyor.
Din eğitimi almak istiyorsan ileride buna dönük meslek düşünüyorsan imam hatip senin için doğru bir tercih olur. Ama yok ben sadece aile zoruyla gideceğim diyorsan aileni ikna et puanın tutacak başka bir yere git.

Bence hiç tartışmaya girmeyin her kişiden aynı kalıplaşmış cümleler çıkıyor. Cahilsin, sen kimsin vb. o yüzden ha duvara bağırmışsınız ha burada tartışmışsınız. O kadar cüretkar bir tavır var ki ellerimizi yormaya gerek yok :)
Yani kurandan ve peygamberin sünnetlerinden baska bi şeye bakmayin, biz kuranda hicbir seyi noksan birakmadik diyor allah, buna ragmen hala okulu gereksiz buldum diye cahil damgasi yiyorum, bunu ben söylemiyorumki allah söylemis. Bir de zaten dediginiz gibi "sen kimsin ki cahil tuuu kaka" diye konustuklarindan dolayi tartışmaya girmek bile cok yersiz :)

Ben hic sohbetlere katilmadim bana gore değil. Ilk cümlenizi okuduktan sonra da size daha fazla kendimi anlatma gereği duymuyorum. Üslubunuz fazlasiyla avam ve rahatsız edici. Imam hatip liselerini gereksiz buldugum icin cahil yaftasini yapistirmaniz da ayri bi komik. Gerekli bulmak zorunda da değilim, bu da beni cahil yapmaz. Neyse size iyi forumlar.
Avam olan sizsiniz yazimda ufacik bir uslup bozuklugu yok ama icinzideki varos sakince tartisilmayi yediremedi sanirim size hic insan gibi davranmamislar daha once anladim.

Yani kurandan ve peygamberin sünnetlerinden baska bi şeye bakmayin, biz kuranda hicbir seyi noksan birakmadik diyor allah, buna ragmen hala okulu gereksiz buldum diye cahil damgasi yiyorum, bunu ben söylemiyorumki allah söylemis. Bir de zaten dediginiz gibi "sen kimsin ki cahil tuuu kaka" diye konustuklarindan dolayi tartışmaya girmek bile cok yersiz :)
Hepimiz cahiliz o yüzden tüm gavurlar! son teknoloji ve bilgiyle dünyanın düzenini değiştiriyor mesela bu mesajları yazdıkları telefon,tablet,bilgisayarlar. Bunların hepsi cahillikten Liona hanım :)

Aha da konu ışığa doğru gidiyor :)

Bizde ki sorun şu veya bu lisesi değil müfredatlarin o liselere uygun olmayisi liselerin din adamı meslek adamı öğretmen vb şeyler yetiştirmeye yönelik olmayışı her türden lisenin her türden üniversiteye öğrenci yetiştirmek için çabalaması vs vs

Eskiden imam hatip okulları gerçekten kaliteli okulları benim dönemim de öyleydi ama artık öyle değil bu bir gerçek.çünkü her mahalleye bir imam hatip diye diye okullarin öğrenci profili alt üst oldu

Meslek Liseleri o mesleğe yönelik öğrencilerin gittiği ve sadece o mesleklere yönelik yetiştirildiği okullar olmalı ama bizde eğitim öyle bir karmaşa içinde ki..

Hiç unutmuyorum bir arkadaş kızını imam hatip ortaokuluna yazdırmıştı kız ilk gün ağlayarak eve gelmiş orada arapça var diye :)

Anne babalar kendi istedikleri değil çocuklarının istedikleri okullara yönelmeli biraz da yoksa çocuklar ne olduğunu bile bilmediği okullara gidip şok yaşıyor

Kızlar kendi aranızda tartışıp kızın konusunu kapattırmayın bence. Herkesin bu konuda değişmez ve sabit fikirleri olduğu belli. Birbirinize üstün gelecek de değilsiniz. Bırakın kız fikir alsın.

Siz bilmediginiz bir konu hakkinda yorum yapiyorsunuz. Biz bilgilerimizi anlatiyoruz. Burda gereksiz diyen arkadaslara yalan ve sahih olan 2 hadis yazsam, hangisinin gercek oldugunu bulmak icin nereye bakacaklarini bile bilemezler. Bizler bunlari merak eden kesimiz. Haliyle size anlatinca bunlari, konusmanin adi tartisma oluyor.

Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.

Sizin mantiginizdan yola cikarsak okullari kapatalim. Nasilsa turkce matematik tarih artik her neyse hepsinin kitaplari var. Acip okur ogrenir ve kendimizi yetistiririz.

Bir nesli yetistirirken nasil bilim derslerini ogretiyorsak muhafazakar kesim de din derslerini cocuklarinin ogrenebilecekleri yerler tercih ediyorlar. Cunku ister bilim ogrenin ister dini ogrenin bunun ogrenme asamasinda bir ogreticiye ihtiyac vardir. Arapca kuran vs bunlari da bir ders olarak gorun. Bu da bir meslek. Ve o liselerden mezun olanlar da istekleri ve ilgi alanlarina gore ister ilahiyatci ister ogretmen ister muhendis olabilirler.

Hepimiz cahiliz o yüzden tüm gavurlar! son teknoloji ve bilgiyle dünyanın düzenini değiştiriyor mesela bu mesajları yazdıkları telefon,tablet,bilgisayarlar. Bunların hepsi cahillikten Liona hanım :)

images-35.jpg

Onlar yalanlara inansinlar bizi de cahil ilan etsinler ellerindeki gavur (!) icadlarıyla :) bosverin.

İmam hatip lisesini bitirenler din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, kuran kursu hocalığı, imam, diyanet görevlisi vs olarak daha iyi yetiştirilmiş oluyor normalde. Ayrıca öğretmenlik artık alan sınavı da olduğu için orada da avantaj sağlar diye düşünüyorum.
Ancak şöyle bir şey var ki bazı aileler nedense imam hatipleri ıslah evi gibi görüyor, evde eğitemediği çocuğunu terbiye alsın diye, evde zaptedemediği kızını uslansın diye buralara gönderiyor. Sonra bu gençler orda burda görülünce de aaa imam hatipli kıza bak ne yapıyor gibi çirkin bir durum ortaya çıkıyor. Sonra insanlar buraları kafası basmayan bir yeri kazanamayan gençlerin gittiği yerler olarak anıyor.
Din eğitimi almak istiyorsan ileride buna dönük meslek düşünüyorsan imam hatip senin için doğru bir tercih olur. Ama yok ben sadece aile zoruyla gideceğim diyorsan aileni ikna et puanın tutacak başka bir yere git.
Aynen.
Ama bu kadar değil. Hem.dini eğitimi alıp hem doktor mühendis vs vs istedikleri alanı secebiliyorlar kı olması gerken de budur.
Hem alim hem doktor ,mimar vs vs..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back