• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Imam hatip cikislilar sadece imam,vs olmuyorlar.Yani sadece farki alan derslerini de almalari...Ben ortaokulda gorev yapiyorum ve ne kadar vasat ve vasat alti ogrencim varsa imam hatibi tercih ettiler ve hepsi de bitirdi okullarini.Yani korkma, beyin yakma diye bir durum yok.Bitirirsin.Universite basari siralamasinda ise tum okul turleri arasinda sonunculugu kaptirmiyor.Yani bitirirsin liseyi de sonrasina sen karar vericeksin.Ona gore dusun.Alana mi yoneleceksin yoksa baska bir bolum mu diye.
Benden de bir tavsiye hangi okul turune gidersen git disiplinli calismadiktan,gayret etmedikten,kendine bir hedef koymadiktan sonra basarili olamazsin.

Çok boş tartışmalar ya. İmam Hatip Liseleri bir ara revaçtaydı,buradaki hanımlar da o dönemden kalma herhalde. O zaman eğitimleri iyiydi. Şimdi de her şehirde birkaç tane sayılı var onun dışında bir yere yerleşemeyen öğrencilerden oluşuyor.

Ankarada cayyolu gibi elit bir semtte bile imam hatip liseliler çevreye rahatsızlık veren,okulla ilgisi olmayan öğrencilerden oluşuyor. Çünkü potansiyel bu. Öğrencinin zaten okulla ilgisi yok. Hepsi aynı demiyorum. Sayılı olan bir kaçı hariç birçok öğrenci istemeden otomatik olarak atılıyor o okullara.

Ben TED mezunuyum,burda okulumu övmüyorum. Eski imam hatiplerle simdikileri karşılaştırmak bile hata olur. Kendi döneminizde iyi olabilir ama şuan imam hatip okullarının belli kesimi hariç bir işe yaramıyor. Bazı idealist okullar var ama sayılı. Gereksiz tartışmalar bunlar. Kendi döneminizde iyi olan okulları suanda da savunmaya çalışmanız komik oluyor.

Nitelik yerine niceliği arttırarak başarıya ulaşacağını düşünen bir politika izliyorlar bu konuda haklısınız.

Ancak eğer ki buradaki öğrencimiz iyiyse zaten iyi bir İHL kazanmıştır.
Bizlerin zamanındaki iyi imam hatipler zaten proje okullarına dönüştürülüyor.

Sizin her yil" liselerin basari orani neymis bu sene bakalim" diyecek kadar vaktiniz ve merakiniz oluyorsa siz soyleyin lutfen. Ben bilmiyorum. Bugune kadar da hic ilgimi cekmedi. Cekti mi demisim yoksa yorumlarimda?
imam hatip liseleri endüstri meslek liselerinden sonra başarı sıralamasında son sırada yer alıyor hatta haziran ayında oranlar açıklandı ve medyada baya konuşuldu bu

O zaman bildiğini, konuda soru sorayım.
Şu bildiğiniz 2 hadisle tıp eğitimindeki bulgu, teşhis, tedavi açıklasın
Merak ettim böyle can hıraş savunduğunuz imam hatip lisesinin. Bu yıl üniversitedeki başarı oranı nedir
2 hadisle kanseri yenecekleri günü bekliyorum :) şuan en son sırada imam hatip yer alıyor başarı sıralamasında biliyorum da konuşuyorum :)

Oylece kaldigimi da nerden cikardiniz hic anlamadim dogrusu. Herseyi bilmek istediğim gun sonuna kadar mealini okurum yeter. Ben kurandan herseyi ogrendim demedim, ogrenmek isteyen icin kuran yeter dedim keske dogru anlasaydınız. Böyle düşünmem icin de illa ki namaz kilmam örtülü olmam vs gerekmiyor. Bu nasil sacma bi düz mantik :)
Bence siz dönün yazdıklarınızı okuyun o zaman saçma matığı göreceksiniz :) ne kolay bir şey de mi? Sorsak Müslümanım dersiniz ama Kuran-ı okumanın, anlatmanın sadece öğrenmek isteyenler İHL'ler için olduğunu sanıyorsunuz :) Of cehalet :)

Sizin her yil" liselerin basari orani neymis bu sene bakalim" diyecek kadar vaktiniz ve merakiniz oluyorsa siz soyleyin lutfen. Ben bilmiyorum. Bugune kadar da hic ilgimi cekmedi. Cekti mi demisim yoksa yorumlarimda?
Benim sizin gibi can hıraş okul savunma durum yok. Ama ben Google dan. Baktım başarı oranına tavsiyem sende araştır. Demek araştırmadan atar yapıyorsun
Eğitim de branşları karıştırma dini sokmayın herşey

Imam hatip cikislilar sadece imam,vs olmuyorlar.Yani sadece farki alan derslerini de almalari...Ben ortaokulda gorev yapiyorum ve ne kadar vasat ve vasat alti ogrencim varsa imam hatibi tercih ettiler ve hepsi de bitirdi okullarini.Yani korkma, beyin yakma diye bir durum yok.Bitirirsin.Universite basari siralamasinda ise tum okul turleri arasinda sonunculugu kaptirmiyor.Yani bitirirsin liseyi de sonrasina sen karar vericeksin.Ona gore dusun.Alana mi yoneleceksin yoksa baska bir bolum mu diye.
Benden de bir tavsiye hangi okul turune gidersen git disiplinli calismadiktan,gayret etmedikten,kendine bir hedef koymadiktan sonra basarili olamazsin.
Konuyu ozetlemissiniz tesekkurler. Her sey bundan ibaret.

teknoloji çağındayız gereksiz bir kurum din insanlarından ziyade hemşire mühendis tekniker bunlara ihtiyacı var ülkemizin.

Aynen oyle en son ihtiyacımız olan sey din insanlari. Zaten baksaniza herkes din adami kesiliyor en ufak bi seyde.

Burada boşuna tartışıp duruyorsunuz hanımlar eğitime siyaset bulaştığı günden beri her lise türünün müfredatı dolu içi bomboş

Düşünün ki bir ülkede sosyal bilimler liseleri fen liseleri ve düz liseler kapatılıp bir bir imam hatibe dönüştürülüyor ve imam hatipler de en düşük puanla öğrenci alan okullar arasında

Yani gerisini siz düşünün 15 yıl 20 yıl önceki imam hatip profili yok artık

-Dini bilimlere ek puan verilecek

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı, anadolu imam hatip lisesi programı, açıköğretim lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları ise Arap dili ve edebiyatı, dini bilimler, ilahiyat, İslam ve din bilimleri, İslam bilimleri, İslam ilimleri bölümlerini seçerlerse puanlarına ek puan verilecek.

Alıntı
Ek puanlanla mı fen lisesine fark atacak tıp Fak., mühendislik fak. Tercih edenlerle

Bence siz dönün yazdıklarınızı okuyun o zaman saçma matığı göreceksiniz :) ne kolay bir şey de mi? Sorsak Müslümanım dersiniz ama Kuran-ı okumanın, anlatmanın sadece öğrenmek isteyenler İHL'ler için olduğunu sanıyorsunuz :) Of cehalet :)

Kuranı okumak anlatmak icin ihl ye gerek yok diye dusunuyorum tam tersi. Ama siz anlamamakta israrcisiniz.

Tum liseleri anadolu lisesi yaptiklarindan beri sanki anadolu liseleri cok mu basarili ? Hayir degil.He ne oldu okul turu acisindan cogu okul imam hatip liselerine donusturuldu ve cogu teog dan yuksek alamayan (ki bu cogunluk) ogrenciler teknik liselere gitmek yerine daha disiplinli diye imam hatiplere gidiyorlar.Bu durum ozellikle kirsallarda cok fazla..Ama sunu da soyleyeyim anne babalar her ne kadar icleri rahat gonderiyor olsalarda ozellikle yatili imam hatiplerde durum icler acisi.Belletmen cogu arkadasim fen,anadolu liselerinde yasamadiklari sikintilari imam hatip yurtlarinda yasadiklarini soyluyorlar.Okullarda fazla baskidan kaynaklandigini dusunuyorum.
Toparlarsak,hangi okul turu olursa olsun ogrencinin iyisi de var kotusu de.Egitim sisteminden kaynakli sorunda basarisiz ogrenciyi bu okula zorunlu yonlendirdigi icin basarisiz oluyorlar.Okulumuzdaki din kulturu hocamiz bile bikmisti gorevlendirme calistigi imam hatipte.Kesinljkle sinavla alinmali diyordu.

Ek puanlanla mı fen lisesine fark atacak tıp Fak., mühendislik fak. Tercih edenlerle
Yazıda bir bölümün diğerine fark atmasıyla ilgili bir şey yok. Bahsettiğiniz bölümlerin adı da geçmiyor. At gözlüğünü çıkarıp bi de öyle okuyun. Önceki mesajlarıma da bakarsanız buna dair bir şey yazmış mıyım anlarsınız. Her şeye bodoslama dalmak iyi bir şey değil.

Konuyu ozetlemissiniz tesekkurler. Her sey bundan ibaret.

Yani konunun tartisilacak bir tarafi yok ki.Puan ustunluguyle isteyen istedigi okulu tercih eder ve gider.Benim sayisal zekam sifir bile degildi ve anadolu lisesini kazanabilmistim bundan 17 sene once ve yabanci dile yoneldim.
Burda bir onemli sey daha ogrencinin neye yetenegi var ? Dusunuyorum beni matematige yonlendirselerdi belki universite bile bitiremeyebilirdim.
Konu sahibi de sanirim ek yerlestirmelere kaldi teog da tercihi imam hatip olucak.Umarim isteyerek gidiyordur yoksa ezber dersleri vs zorlanir.He bitirir mi okulu evet bitirir.Amaci sadece bitirmekse tabi liseyi.

Aynen oyle en son ihtiyacımız olan sey din insanlari. Zaten baksaniza herkes din adami kesiliyor en ufak bi seyde.
Dün ile bilimin ayrılamaz bir bütün olduğunu düşünüyorum . Sadece fen ilimleri evhama, sadece din ilimleri ise taassuba yol açar diyor çok büyük bir alim zat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back