• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bütün dersleri gördüm. Normal lisede oolmayan mantik, sosyoloji dahil. Sayisaldim. Tüm sayısal dersleri de gördük. Üniversite sınavında matematik ve geometri yi fule yakın yaptim. Kat sayıdan istediğim bölüme giremedim. Ha iki yıllık yüksek puanlı bir bölüme yerleştim ancak istediğim bölüm olmadığı için gitmedim orası ayrı.
Neden insanlarda böyle bir düşünce kalmış bilmiyorum. Siz mantıklı bir insansınız, görüş farklılığına rağmen hoşuma gidiyor yorumlarınız. Biraz araştırma ile bu bilgilere ulasabilirdiniz. Hatta şuan her ilde bir ya da birkaç ihl uygulama lisesi oldu. Yani fen ve Anadolu lisesine denk ders sayıları var ve oraların puanları çok yüksek. Ama tabi bu istekle olacak birşey. Ben isteyerek gittim pişman da olmadım. İlahiyatçı olmak da değildi amacım.

Arapça ders sayısı lisede 2 idi bizde haftada.:)
Eskiyi bilmiyorum ama herkes tek farkı alan dersleri deyip durduğu için merak edip baktım. Anadolu imam hatip liselerinde son iki senede fizik kimya biyoloji ders saati 0 (sıfır). Zaten tüm liselerde haftalık ders saati 40. Alan dersleri de varken fen ve matematik ders saatinin fen lisesiyle aynı olması imkansız gözüküyor. Sizin zamanınızda nasıldı? Haftada kaç saat ders vardı da hem anadolu fen liseleriyle aynı saatte fen bilimleri görüyordunuz hem de alan derslerinizi alabiliyordunuz ?

Puanı yüksek olan liselerin tabiki ygs deki başarısı da yüksek olacak. İHL ye sınavla alınan zamanlardan bahsederdi hocalarımız öyle herkes giremediği liselerdi.Sonra önünü bir tikadilar işte bugünlere geldik
Ama İHL leri ders içeriği açısından gereksiz görüp beyin yanma yorumları saygısızlık edepsizlik haksızlık. İşte içlerindeki canavar böyle konularda ortaya çıkıyor çağdaş yorumcularin.

Ben bütün dersleri gördüm. Normal lisede oolmayan mantik, sosyoloji dahil. Sayisaldim. Tüm sayısal dersleri de gördük. Üniversite sınavında matematik ve geometri yi fule yakın yaptim. Kat sayıdan istediğim bölüme giremedim. Ha iki yıllık yüksek puanlı bir bölüme yerleştim ancak istediğim bölüm olmadığı için gitmedim orası ayrı.
Neden insanlarda böyle bir düşünce kalmış bilmiyorum. Siz mantıklı bir insansınız, görüş farklılığına rağmen hoşuma gidiyor yorumlarınız. Biraz araştırma ile bu bilgilere ulasabilirdiniz. Hatta şuan her ilde bir ya da birkaç ihl uygulama lisesi oldu. Yani fen ve Anadolu lisesine denk ders sayıları var ve oraların puanları çok yüksek. Ama tabi bu istekle olacak birşey. Ben isteyerek gittim pişman da olmadım. İlahiyatçı olmak da değildi amacım.

Arapça ders sayısı 2 idi bizde haftada.:)

Bunun açıklamasını bir kişiye daha yaptım, mesajımı düzenleme şansım olsaydı keşke. Arapça Arapça derken ben aşağılamak maksadıyla asla yazmadım, öyle anlaşıldıysa samimiyetle özür dilerim.

Açıkçası ismi imam hatip olan bir okulun haliyle Arapça, Kur'an, hadis vs. dersleri vermesi beklenir, benim kastettiğim buydu. Konu sahibi öğrenci babamın ve ablamın zoruyla yazıldım diye yazmış, sevmediği bir alan olacağı çok belli bunların. Dile de yatkınlığı yoksa evet bence beyni yanabilir. Ona da söylediğim eğer farklı dersleri görme fırsatı olursa ihl alan dersleri yerine sayısal, sözel, eşit ağırlık, yabancı dil artık her neyse o derslere odaklanmasıydı. Bilmediğim tek şey İmam Hatiplerde bu olanaklara ne kadar sahip olacağıydı, bu olanaklara sahiplermiş, hocalar anlayışlı davranıyorlarmış. İyi bir imam hatipse ve çok çalışırsa elbette başarılı olabilir ben tüm alan okullarını iyi ya da kötü diye genelleyemem.

Mesela artık özel fen liseleri var ama iyi bir eğitimi olmayabiliyor illa ki fen lisesi diye yüksek başarı oranına sahip değil. İmam hatip liselerinin başarı oranı düşük ama bu demek değil ki başarısız olsun. Azmeden ve çalışan insan her yerde başarılıdır. Dershanede meslek lisesi çıkışlı arkadaşım Sayısal Türkiye 1.cisi oldu.

Ilahiyat fakültesine gitmeyi düşünmüyorsan imam hatip tercih etmemelisin bence. Eğitiminin iyiliğini kötülüğünü bir yana bırakalım, herkes devamlı fizik kimya matematik çalışıyor olurken sen bir de Arapça Kuran öğreneceksin. Bunlar da elbet öğrenilmeli ama bunun için illa liseye gerek yok. Ama ilahiyat islami bilimler din kültür öğretmenliği düşüncelerin varsa olabilir.

Puanı yüksek olan liselerin tabiki ygs deki başarısı da yüksek olacak. İHL ye sınavla alınan zamanlardan bahsederdi hocalarımız öyle herkes giremediği liselerdi.Sonra önünü bir tikadilar işte bugünlere geldik
Ama İHL leri ders içeriği açısından gereksiz görüp beyin yanma yorumları saygısızlık edepsizlik haksızlık. İşte içlerindeki canavar böyle konularda ortaya çıkıyor çağdaş yorumcularin.
Siz niye sürekli birilerine gönderme yapar haldesiniz sizi alintiladım ki fikir tartışması yapabilelim diye ama siz geldiniz ortaokul öğrencisi bir çocuğun konusunda laf vurmak öfke kusmak gibi bir sürü şey yapıyorsunuz

Ayip

konu sahibi arkadaşım asla beynini doldurmalarına izin verme olur mu? Sen sadece istiyorsan meslek sahibi olabilmek o zaman deli gibi ders çalış araştır, sor, öğren ama tek bir kaynaktan değil( gerçi wikipedia gibi dünya devi bi sitenin ülkemizde kapalı olması nasıl hala yadırganmıyor anlamış değilim ama) matematik,fen bu dersler seni kurtaracak derslerdir. Ben senin zamanında hangi mesleği yapacağıma karar vermiştim. senin de zamanın geldi. lise hayatında sana başarılar dilerim M Merhabanenbeyxa şimdi mune abla gelir o yüzden yazayım dedim :D

nasi at gozluguyle bakiyosunuz hayata.ben imam hatipte okudum.din derslerinin yada diger dersleride cok guzel sekilde ogrendik.zamaninda burdaki bazi uyeler gibi dusunen arkadaslarim kucumsediler aman oraya gidince ne olacaksin bosta kalirsin bosuna okuyotsun geri kafali olursun dediler.su an onlarin cogu issiz gucsuz yada uni ye bile gitmemis.ben turkiyenin sayili universitelerden birinden mezun oldum.su an ogretmenim ve iyiki okumusum.hic pisman degilim

nasi at gozluguyle bakiyosunuz hayata.ben imam hatipte okudum.din derslerinin yada diger dersleride cok guzel sekilde ogrendik.zamaninda burdaki bazi uyeler gibi dusunen arkadaslarim kucumsediler aman oraya gidince ne olacaksin bosta kalirsin bosuna okuyotsun geri kafali olursun dediler.su an onlarin cogu issiz gucsuz yada uni ye bile gitmemis.ben turkiyenin sayili universitelerden birinden mezun oldum.su an ogretmenim ve iyiki okumusum.hic pisman degilim

Maşallah size. İyiki imamhatiplerkapatilsin diye tag yazılmamış.

İHL İyidirEn Büyük TÜRKİYE sen bakma kimsenin ters sözlerine canım.
Daha yolun başındasın, kimsenin kafanı karıştırmasına izin verme.
Çalış yeter ki, hedefine ulaşmn için hiçbir engel yok!:KK54:
İmam-hatip'li olmanın ayrıcalığını okurken anlayacaksın.
Allah yolunu açık etsin güzelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back