Arapça, Arapça derken ben aşağılamak maksatlı söylemedim o yanlış anlaşılmasın. İmam hatip olduğu için haliyle Arapça, Kur'an, fıkıh yani tam da bilmiyorum bu tarz dersler çoğunlukta olduğu için onlara odaklanacak haliyle, sınavlara çalışırken onlara daha ağırlıklı çalışacak, okulun amacı aslında imamlar hatipler yetiştirmek değil mi yani yanlışım varsa siz düzeltin beni. Şu an belki daha farklıdır, katsayı farklılıkları da kalktı ona göre seçmeli dersler veriliyordur, öğrenciler istediği şekilde yönelebiliyordur. Ben mesela sayısal çıkışlıyım, eşit ağırlık bölümü yazdım. Eski zamanlardaki gibi net bir puan farklılığı yoktu ama katsayı farkından yine de etkilenmiştim, 2 üste yazdığım tercihe girebilecekken girememiştim.[/QUOTE
Meslek derslerine (arapça, kuran, fıkıh, hadis vs.) ağırlık verildiği algısı doğru değil. Bu konuda öğrencilere büyük kolaylık sağlanıyor. Sınav dönemlerinde öğretmenler dersleri sohbet havasında geçiriyor.
Özellikle 12. sınıfta öğretmenler hassas davranıyor her türlü teşvik sağlanıyor.
Katsayı sistemi kalkalı çok oldu sayısal çıkışlı bir öğrenci tıp fakültesine dahi gidebilir. Lütfen okula yeni başlayacak bir öğrencinin iyi bilmediğiniz bir konuda hevesini kaçırmayın .