• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Puanın başka liselere yetmemiş miydi? Yoksa yettiği halde ailen imam hatip i mi tercih etti?

Ayrıca anadolu, fen, ya da alan bilgisi eğitimi verilen çok programlı liseler varken, alım yapılırken hiçbir seçiciliğin uygulanmadığı imam hatip liseleri ne kadar zor olabilir?

Öncelikle önemli olan senin kendini ne kadar geliştirmek istediğin. Eğer geleceğe dair bi amacın varsa okuduğun lisenin sıfatı ne olursa olsun başarabilirsin. Gideceğin yeri güzelleştirecek olan sensin. Fen lisesine gitmiş dahi olsan bu cevabı veren kişi gibi insanların heveslerini kaçıran "imam hatip i mi" yazabilecek kadar imla bilgisi olmayan fakat klavye kullandığı için her konuda ahkam kesebilen birisi olabilirsin.
Biraz daha detay verecek olursam evet siz fen lisesine giden bir öğrenciye göre yaklaşık 5 ders fazla göreceksiniz. Bunlar aslında ders olarak değil Müslüman olmanın bir vazifesi olarak görülürse iş epey kolaylaşır. Tabi bütün dersler bir anda yüklenmeyecek ilk yıl gerçekten çok kolay geçersin sana tavsiyem dokuzuncu sınıftaki rahatlığını kullan ve ilerideki derslere bir göz at.
Okula başladığında seçicilik konusunu zaten kendin gözlemlersin kimsenin dediklerine aldırma hedeflerine doğru yürü. Eğer bir hedefin yoksa bu sorulardan önce hayatını nasıl devam ettirmek istediğini bul.

İmam hatip mezunuyum.
Kendi lisans bölümümde de en iyilerini havada karada kazandım. (kontenjanların düşük olduğu zamanlarda)
Başörtüsü ve katsayı sorununun olduğu dönemde kendi isteğimle tercihte bulundum.
En iyi Anadolu liselerine puanım yeterken tercih ettim.(şu an fen lisesinden hemen sonra benim mezun olduğum İHL geliyor)
Bir kez olsun pişman olmadım.
Hem sayısal sözel hem de mesleki derslerde çok iyi bir şekilde yetiştirildik.
Katsayı sorununu kısmi olarak çözüldüğü dönemde ygs-lys ye girdim.
Başörtüsü sorunu devam ettiği için alanımla ilgili tercihlerde bulundum.
Bulunduğunuz okulu yüceltecek olan öğrencileridir. Bunu unutmayın. Aşağılamak bir okulda değilsiniz asla...

Şu an mezun olduğum imam hatip Lisesinden onlarca tıp, hukuk, pdr, mühendislik, öğretmenlik vs.. Kazanan oluyor.

Ben her önünden geçtiğimde iyi ki diyorum.

Diğer okullardan daha fazla ders göreceksin belki ama yaptığın ezberler, göreceğin dil dersleri vs.. Senin zihnini daha da çok çalıştırıp başarıya ulaştıracaktır.

Eğer ki bilinçli bir öğrenci olursan elbette...

Son düzenleme:
arapça öğretiliyormuş kuran okuma varmış bi de Atatürk'ün yerden yere vurulduğu dersler varmış bi imam hatipliden öğrenmiştim
Yani simdi bana yuklenmesinler ama ben saçma buluyorum imamhatip liselerini falan. Kuran öğrenmek icin ya da dini öğrenmek icin lisede bunu okumak gerekmiyor ki. Camilerde vs kuran kurslari oluyor, kuran okunuyor, dini bilgiler iceren sohbetler yapiliyor. Fen lisesi anadolu lisesi varken ilim bilim öğrenmek doktor mühendis olmak varken neden bu imkani imamhatipe gidip kuran öğrenerek harciyorlar? Oraya giderek mi müslüman olunuyor yani?
Yanlisim varsa duzeltin ama oraya gidenler hep kuran hocası falan oluyor cevremde.

Imam hatipte okuyan bir suru insan taniyorum zor falan degil. Zaten dusuk puanli buyuk cogunlugu eger orada da zorlaniyorlarsa durum vahim.

Bundan yirmi sene once falan daha iyi durumdalarmis oradan cikma tip mezunlarini taniyorum. Simdi katsayi da kalkti ama ayni basari yok. Keske eskisi gibi basarili okullar olsa.

Aslında temel eğitimle birlikte ortaokul döneminde başlamalı seçmeli dersler. Her çocuk liseye başlamadan neye ilgisi olduğunu anlamalı. Böyle bir şey olsaydı kesinlikle uzay ve havacılık ya da genetik mühendisliğini seçerdim. Yanlış bölüm seçmekten heba oldu bir çok insan. Ne istiyorsan o yönde ilerle.

Bi arkadaşında dediği gibi insan bu cehalete neresiyle gulecegini şaşırıyor.
İHL din alininda meslek derslerinin olduğu ( agirlikli arapca kuran hadis fıkıh vs ) derslerinin olduğu bir lisedir. Her lisenin olduğu gibi ıyisi de kötüsü de vardır.

Arapça dan beynin yanar deyip sonra da inançlara saygı duyulmasını isteyen kafası karışık hiristiyanlarin olmadığı bir yerdir.

Yani simdi bana yuklenmesinler ama ben saçma buluyorum imamhatip liselerini falan. Kuran öğrenmek icin ya da dini öğrenmek icin lisede bunu okumak gerekmiyor ki. Camilerde vs kuran kurslari oluyor, kuran okunuyor, dini bilgiler iceren sohbetler yapiliyor. Fen lisesi anadolu lisesi varken ilim bilim öğrenmek doktor mühendis olmak varken neden bu imkani imamhatipe gidip kuran öğrenerek harciyorlar? Oraya giderek mi müslüman olunuyor yani?
Yanlisim varsa duzeltin ama oraya gidenler hep kuran hocası falan oluyor cevremde.
Meslek okulu gibi dusunun orayi. Amac dini ogrenmek degil. Dini ilme dokmek. Universitede de islami bilimlerden devam edebilirsin. Dilersen meslek hocasi olursun. Dilersen ilahiyatci olursun, diyanette calisirsin. Orada sadece Kuran ogretilmiyor. Dini butun ilimleri en ince ayrintisina kadar ogrenebilirsin. Size sacma geliyor olabilir ama resime, muzige ilgisi olanlar nasil normalse buna ilgisi olanlarda o kadar normal.

Değil mi çok haklısınız. Benim lise hayatım hep kimya laboratuvarında ders dinlemek daha sonra makinelerle haşır neşir olarak geçti. Ben 4 yılda 4 farklı yerlerde staj gördüm ekmek parası kazandım şiirler okudum kendime, geleceğime yatırım yaptım sonra bir imam hatipli geldi benim önüme geçti. Bundan sonra değerli olanlar onlar biz değil. çok üzülüyorum bu duruma... Ama işte gel gör ki altın değerinde şuan imam hatip neden? Onların zamanı da ondan...

arapça öğretiliyormuş kuran okuma varmış bi de Atatürk'ün yerden yere vurulduğu dersler varmış bi imam hatipliden öğrenmiştim
Ben Atatürk'ün yerden yere vurduğu anladım mesajı. Yanlış anlamışım. Ama size de şunu söyleyim aşırı tepkilisiniz ve bu da cahillik. Atatürk düşmanı o kadar çok ki normal bir lisede de gezdiği yerde Atatürk'ü kötüleyen ve hatta onun resimlerini yırtıp çöpe atan bir md. yard. biliyorum. Yine imam hatipte de Atatürk'e saygılı ve sevgiyle anan öğretmenler biliyorum. Yani diyorum ki içinde bulunmadığınız bir şey hakkında kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmanız saçma. Neyse daha fazla yorum yapmayacağım. Ben hiçbir zihniyeti korumuyorum bu arada. Koruduğunuz zihniyet filan demişsiniz de ben sadece bağımsız yaşayabilmemi borçlu olduğum atamı koruyorum o kadar.

Öncelikle önemli olan senin kendini ne kadar geliştirmek istediğin. Eğer geleceğe dair bi amacın varsa okuduğun lisenin sıfatı ne olursa olsun başarabilirsin. Gideceğin yeri güzelleştirecek olan sensin. Fen lisesine gitmiş dahi olsan bu cevabı veren kişi gibi insanların heveslerini kaçıran "imam hatip i mi" yazabilecek kadar imla bilgisi olmayan fakat klavye kullandığı için her konuda ahkam kesebilen birisi olabilirsin.
Biraz daha detay verecek olursam evet siz fen lisesine giden bir öğrenciye göre yaklaşık 5 ders fazla göreceksiniz. Bunlar aslında ders olarak değil Müslüman olmanın bir vazifesi olarak görülürse iş epey kolaylaşır. Tabi bütün dersler bir anda yüklenmeyecek ilk yıl gerçekten çok kolay geçersin sana tavsiyem dokuzuncu sınıftaki rahatlığını kullan ve ilerideki derslere bir göz at.
Okula başladığında seçicilik konusunu zaten kendin gözlemlersin kimsenin dediklerine aldırma hedeflerine doğru yürü. Eğer bir hedefin yoksa bu sorulardan önce hayatını nasıl devam ettirmek istediğini bul.
Ya gerçekten sesli güldüm. Hanımefendi telefondan yazdığım için öyle denk gelmiş dikkat bile etmedim. Ayrıca imla bilgim olmamış olsaydı ygs sınavında Türkçede hiç yanlış yapmayıp, lys sınavında ilk 150'ye giremezdim değil mi? İnanın sizin gibiler yüzünden şuraya bir cevap atmak bile insanın canını sıkıyor ordan cımbızla ne diye benim yorumumu çekiyorsunuz siz ya? Ayrıca, yanlış bir şey mi söylemişim? İmam hatip liselerine girmek için bir kıstas var mı? Beni aydinlatabilir misiniz engin bilgilerinizle?

Din camide mi ogrenilir?? Ne kadar cahilce bir bakis acisi. Sertifika programiyla psiloloji ogrenilir mi? Ya da uc aylik bir kampa katilip doktor olabilir misiniz? Egitim okulda ogrenilir dil din hukuk vs. Camilerde sohbetlerde anlatilan isin hikaye kismi.
Konuyu Ataturke baglayan provakatif cahillere de bir sozum olacak azicik tarihini bilen bir insan zaten M.Kemal'a saygi duyar. Provakasyon yapmayin

Arapça, Arapça, Arapça'dan başka bir şey olmadığı için beyin yanabilir evet. Babanın zoruyla gittiysen mecbur okuyacaksın artık, herhalde kendin değiştiremezsin gidip liseni. Matematik, fizik vs. falan veriliyor mu bilmiyorum veriliyor olsa gerek. O derslerine daha çok yoğunlaşırsın ilahiyatçılık yapmak istemiyorsan.

Aslında o okulun misyonu ile ilgili olan bir durum.
Mesela bizim yaşadığımız şehirdeki köklü illerden birisi mesleki dersleri çok önemserken benim mezun olduğum akademik başarıyı daha fazla önemsiyor.
Arapça beş saat iken, on saat ingilizce görüyorduk.
Tabiki yine öğrenci ve sınıfın tercihine göre ek dersler vs düzenleniyordu. Direk ÖSS başarısı hedefi ile müfredatı en iyi şekilde veriyorlardı.
Şimdi de öyledir. Dediğim gibi bizler en sıkıntılı dönemlerin mezunlarıyız

Değil mi çok haklısınız. Benim lise hayatım hep kimya laboratuvarında ders dinlemek daha sonra makinelerle haşır neşir olarak geçti. Ben 4 yılda 4 farklı yerlerde staj gördüm ekmek parası kazandım şiirler okudum kendime, geleceğime yatırım yaptım sonra bir imam hatipli geldi benim önüme geçti. Bundan sonra değerli olanlar onlar biz değil. çok üzülüyorum bu duruma... Ama işte gel gör ki altın değerinde şuan imam hatip neden? Onların zamanı da ondan...
Cok tahrik ediyorsunuz. Bildiginiz gibi degil. Zaman her zaman bizim zamanimiz. Ne gecmis tarihimizde nede suanda kin duydugumuz kimse yok. Basarimizda bu yuzden galiba. Vatana millete hayirli bi vatandas olma isteginden. Haliyle biraz one atiyor bizi bu.

Maşallah yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarla dolu konu.benim kızım imama hatip ortaokulu mezunu.oyle Atatürk'e hakaret diye bir olay olmadı hiç.teog puanı 454 kızım tercihini Anadolu imam-hatip proje okuluna yaptı.soyle bir bilgi verebilirim konu sahibine.alan derslerinden ziyade LYS sınavında çıkacak konulara ağırlık veriyorlar derslerde.yani hem normal ders görüyorsunuz hem dini bilgi alıyorsunuz.sen derslerine yeteri kadar çalışırsan başarılı olursun beynin falanda yanmaz.kardeslerim imam-hatip lisesi mezunu beyinleri gayet sağlam.

Aslında o okulun misyonu ile ilgili olan bir durum.
Mesela bizim yaşadığımız şehirdeki köklü illerden birisi mesleki dersleri çok önemserken benim mezun olduğum akademik başarıyı daha fazla önemsiyor.
Arapça beş saat iken, on saat ingilizce görüyorduk.
Tabiki yine öğrenci ve sınıfın tercihine göre ek dersler vs düzenleniyordu. Direk ÖSS başarısı hedefi ile müfredatı en iyi şekilde veriyorlardı.
Şimdi de öyledir. Dediğim gibi bizler en sıkıntılı dönemlerin mezunlarıyız

Arapça, Arapça derken ben aşağılamak maksatlı söylemedim o yanlış anlaşılmasın. İmam hatip olduğu için haliyle Arapça, Kur'an, fıkıh yani tam da bilmiyorum bu tarz dersler çoğunlukta olduğu için onlara odaklanacak haliyle, sınavlara çalışırken onlara daha ağırlıklı çalışacak, okulun amacı aslında imamlar hatipler yetiştirmek değil mi yani yanlışım varsa siz düzeltin beni. Şu an belki daha farklıdır, katsayı farklılıkları da kalktı ona göre seçmeli dersler veriliyordur, öğrenciler istediği şekilde yönelebiliyordur. Ben mesela sayısal çıkışlıyım, eşit ağırlık bölümü yazdım. Eski zamanlardaki gibi net bir puan farklılığı yoktu ama katsayı farkından yine de etkilenmiştim, 2 üste yazdığım tercihe girebilecekken girememiştim.

Sakin kalıyorum... sevgili konu sahibi arkadaşım, önceliğin bu konuda önemli. Herhangi bir üniversite istiyorsanız açık lise bile olur, hedefiniz yüksekse imam hatip okuyup kazanılan bölüm ve üniversitelere bakarak karar verebilirsiniz.

Bu imam hatip liselerinde ne öğretiliyor? Yani okuyunca ne oluyorsunuz?
Eğitim ve puan sisteminden epey uzaksınız sanırım.
Anlatayım "bu imamhatip liselerinde" normal derslerin yanı sıra dini bilgiden uzak kalmak istemeyen müslüman çocuklarına islami bilgiler öğretiliyor.
Ne olduklarına gelince; Puan türlerine göre istedikleri meslekleri seçebilirler.

Ben kendim uluslararası , eğitimi İngilizce olan puanı da zamanımda çok yüksek olan bir imam hatip lisesinden mezunum. Bana çok karı oldu, 2 dili birden öğrendim. Zaten herkesi almazlardı, okulda toplam 150 kişiydik.
Eğitimi kaliteli olan imam hatip liseleri güzel. ama sıradan İmam hatiplerin de normal liseden hiçbir farkı yok diye düşünüyorum. Okuduğun okula bağlı.
Eğer tarzı sana uygun değilse bir yıl sonra başka liseye geçersin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back