• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir taraf olumune yuceltirken diger taraf yerin dibine sokuyor. Konu sahibi, sizi anliyorum ama burasi dogru yer degil gibi. Ben asil olayin ogrencinin kendisinde bittigini dusunuyorum. Kendinize duzgun bir hedef secip bu dogrultuda ilerlerseniz gittiginiz lise cok da onemli degil, bir suru ornegini gordum ben.

Imam hatipte 4 ay kadar calistim normal okuldan tek farki fazladan din grubu derslerin olmasi kendi okulum icin soyliyim zorlama zorla bas kapama yoktu bikac ders disinda ama universite basarisi cok yuksek degil meslek lisesi ayarinda

Siz niye sürekli birilerine gönderme yapar haldesiniz sizi alintiladım ki fikir tartışması yapabilelim diye ama siz geldiniz ortaokul öğrencisi bir çocuğun konusunda laf vurmak öfke kusmak gibi bir sürü şey yapıyorsunuz

Ayip
Benim gıcık olduğum bir durum oldu.Bazı saygı saygı diye gezen arkadaşların burda İHL söz konusu olunca beyin yanması yorumuna yorumlarına dayanamadim.
Yani hulasa iki yüzlü bir durum var oda böyle hassas konularda ortaya cikiveriyor.
Sizin alintiladiginiz mesajdaki yorumunuza cvp yazmadım. Çünki öyle düşünmüyorum uzun uzadiyada konuşasım gelmedi.
Tee eski zamanlarda :) bir ibni sına bir farabi harezmiler varmış. Hem bilim adamı olup hem din alimi olan.
Yani fen lisesi okurken arapca ve kuranı kerimde ogrenilmeli ve diğer dini ilimler ayiramayiz din hayat tarzıdır.

İmamhatip mezunuyum bende. Kuran dersi ve dil anlatım dersi baraj derstir önceden bir bilgin yoksa zorlanirsin ama bilgin varsa hiçte zor değil. Yeter ki severek git önceden kat sayı problemleri vardı artık oda yok diğer liseler nasil sa imamhatipte aynı

İmamhatiple milletin zoru ne ben anlamadım gitti
Aslında kimsenin zoru yok ama okullar bir bir imam hatip yapılırken buna da sessiz kalamıyor insanlar bir küçük ile adam gibi bir imamhatip lisesi yeterken iki üç liseye çıkıyor sayı bütün yatırımlar o okullara yapılıyor e sene sonu başarı ortalamaları açıklanıyor sondan ikinci sırada bu okullar belki tepkiler bunadir

Ama ben kapatılması değil iyileştirilmesi taraftariyim

imam hatibi kotuleyenler mi dersn, din sadce camide olur diyenler mi, yok din adami degil muhendis, hemsire lazim diyenler mi..
Ya anlamiyorm neden bu kadar nefret var dine ve dini anlatan topluma?
Sorsan hepsi çağdaş, özgür, hoşgörülu, medeni insanlardır.
Begenmiyorsan durust bir medeniyetle fikrini yaz cik!
Hakaret niye? asagilama niye?
Konu sahibi ailemde imam hatip mezunu cok ve gayet guzel yerlere gelende var her okulda oldugu gibi haylazlik yapip hicbir baltaya sap olamayanlarda.
Fikrime gelirsek bence hic korkma beyninde yanmaz sen derslerine odaklan yeter. Inancim kuran'in zihni actigini soyluyor ve sahitde olmusumdur kuran okuyanlarin hafizalarinin zehir gibi oldugunu (yeni konusan cocuklarin hafizliklari mesela kucuk bir ornek)
O yuzdn korkma onemli olan senin okulu ciddiye alip dogru yolda duzgun adimlar atman.
Simdiden basarilar dilerim;)

Aslında kimsenin zoru yok ama okullar bir bir imam hatip yapılırken buna da sessiz kalamıyor insanlar bir küçük ile adam gibi bir imamhatip lisesi yeterken iki üç liseye çıkıyor sayı bütün yatırımlar o okullara yapılıyor e sene sonu başarı ortalamaları açıklanıyor sondan ikinci sırada bu okullar belki tepkiler bunadir

Ama ben kapatılması değil iyileştirilmesi taraftariyim

Birilerinde ezeldendir imam hatip nefreti var bana nedense onu kusmak gibi geliyor.
Benim yaşadığım şehirde bildiğim tek bi tane imam hatip var öyle her okul imam hatip olmuyor demekki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back