İşin diğer boyutlarına girmeden sadece başarı yüzdesi boyutuyla konuşacağım..sinirlenmezsem, becerebilirsem!
doğruya doğru, eğriye eğri diyerek.
Günümüz şartlarında sınavlarda başarı gösterememiş bu yüzden açıkta kalmış öğrenciler mecburi olarak imam Hatipe kaydoluyorlar, okulun bir seçim kriteri bile Yok , yani tembel öğrencilerin ya da daha doğru tabirle seçim şansı olmayan başarısızların gittiği bir okul iml..
Ben eğitimi içerisinde kimya laboratuvarlarına, uygulamalı fizik derslerine, matematik derslerine, felsefe derslerine gerekli önemi vermeyen kurumlara okul demem! Gaye'si bilimden sapan kurumlara okul demem.çağdaş eğitim sistemine karşı çıkıp haremlik selamlık okutulan okullara da okul demem.
Yarın bi gün üniversite sınavına gireceksin bak bakalım kaç soru geliyor din bilgisinden? Zaten az çok ailenden gördüğün öğrendiğin bilgilerle yapabileceğin sorular bunlar, ama fizik kimya biyoloji sorularına aval aval bakarsın........maalesef gerçek bu.
Katsayı farkı kalktı diye seviniyorsunuz ya... ne fark eder kalsın kalkmasın, isterse ek puan versin yine de bi işe yaramaz, çünkü eğitimin niteliği belli.kusura bakmayın da İmam hatipten mezun kaç tane doktor mühendis mimar var allah aşkına!
Bizim ülkemizin bilim adamına ihtiyacı var, doktora doçente ihtiyacı var... Dışarı da bir sürü kuran kursu var, eğitimler var dini seminerler sempozyumlar var,bir sürü aile büyüklerimiz var git din ilimini buralardan öğren.. öğrenme diyen Yok kimseye....
4 seneni adam akıllı nitelikli bi okulda gerçekten seni ÜNİVERSİTE SINAVINA hazırlayacak bir okulda geçir.tabi amaçların içerisinde üniversite okumak varsa.
Haa benim puanım yetmiyordu, mecbur otomatik kaydoldum diyorsan da o ayrı, üzüldüm senin adına.