• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazıda bir bölümün diğerine fark atmasıyla ilgili bir şey yok. Bahsettiğiniz bölümlerin adı da geçmiyor. At gözlüğünü çıkarıp bi de öyle okuyun. Önceki mesajlarıma da bakarsanız buna dair bir şey yazmış mıyım anlarsınız. Her şeye bodoslama dalmak iyi bir şey değil.
Neden bodoslamaatlayayım hanım efendi soru soruyorum

Dün ile bilimin ayrılamaz bir bütün olduğunu düşünüyorum . Sadece fen ilimleri evhama, sadece din ilimleri ise taassuba yol açar diyor çok büyük bir alim zat
Maalesef o zatlar pek ilgi alanima girmiyor. Din adami din adami diyip duruyorlar ama ülkede yetistirilen din adamlarının en son neler yapmaya çalıştığını gördük. Bir darbe de simdiki yetisenlerden gelsin bakalim.

Yani konunun tartisilacak bir tarafi yok ki.Puan ustunluguyle isteyen istedigi okulu tercih eder ve gider.Benim sayisal zekam sifir bile degildi ve anadolu lisesini kazanabilmistim bundan 17 sene once ve yabanci dile yoneldim.
Burda bir onemli sey daha ogrencinin neye yetenegi var ? Dusunuyorum beni matematige yonlendirselerdi belki universite bile bitiremeyebilirdim.
Konu sahibi de sanirim ek yerlestirmelere kaldi teog da tercihi imam hatip olucak.Umarim isteyerek gidiyordur yoksa ezber dersleri vs zorlanir.He bitirir mi okulu evet bitirir.Amaci sadece bitirmekse tabi liseyi.
Isteyerek gitmiyor sanirim konu sahibi. Ulkemizdeki bircok genc gibi o da ayni malum sebeplerden gidiyor. Okulu bitirir elbet bitirmeyen olmuyor simdilerde. Ama sonrasi zor. Allah yardimcisi olsun.

Maalesef o zatlar pek ilgi alanima girmiyor. Din adami din adami diyip duruyorlar ama ülkede yetistirilen din adamlarının en son neler yapmaya çalıştığını gördük. Bir darbe de simdiki yetisenlerden gelsin bakalim.
Darbeyle dinin ne alakası var ? Dinin darbeyi desteklediğini falan mı düşünüyorsunuz ? Kaldı ki bahsettiğiniz örgüt tamamen itikadı bozuk dini kullanan bir örgüt .

Aile zoruyla imam hatip okutulduguna göre sanmıyorum ki üniversiteye gidebilesin.. O yüzden bence 4 yıl çabucak geçer.
Üzüldüm..

imam hatip liseleri endüstri meslek liselerinden sonra başarı sıralamasında son sırada yer alıyor hatta haziran ayında oranlar açıklandı ve medyada baya konuşuldu bu
meslek liselerini ayrı tutmak lazım aslında onlar ygs lysde başarı gösteremiyorlar ama teknik bilgi konusunda gerçekten kendilerini geliştirmiş oluyorlar genelde çoğu 2 senelik programcılık kazanıyor mühendislikten ziyade ama gayet iyi yazılım konusunda bilgililer.(bilgisayar çıkışlılar hakkında bilgi sahibiyim öbürleri de öyledir muhtemelen) imam hatipte durum böyle değil hem ygs lys iyi değil hem de ilahiyat vs bölümler okuyorlar sene 2017 yani gereksiz bölümler

Benim sizin gibi can hıraş okul savunma durum yok. Ama ben Google dan. Baktım başarı oranına tavsiyem sende araştır. Demek araştırmadan atar yapıyorsun
Eğitim de branşları karıştırma dini sokmayın herşey
Mahalle agzini baskasiyla konusurken kullanin bence. Okulun basarisi pek umrumda degil demistim. Oradaki ogrenciler o egitim icin ne kadar uygun insanlar ve bunu ne kadar degerlendirebildiler bu onemli. Egreti dururlar zaten oraya ait olmayanlar demistim. Niye simdi onlarin basarisizligi bizim konumuz oldu? Ama sizide anlayabiliyorum. Konudan sapmadiginiz surece nasil hakli oldugunuzu iddia edebilirsiniz ki? Google bilgilerinizden bize verebileceginiz baska bilgiler de var mi?

Bu kadar kargaşaya hiç gerek Yok. Teog a girecek kadar büyümüş ve derslerin " beyin yakacağından korkmuş olsan ( ailenin yönelimi en baştan bellidir üstelik) kısa süreli beynini biraz yakar gelecek kaygılarını gidermek adına uğraşırdın canım.
Evet küçüksün ama senden tek bekledikleri ders çalışman, bunu önemsemiyorsan nereye gideceğini de pek önemsememelisin. Herkes öyle yada böyle illaki lise mezunu oluyor.

Darbeyle dinin ne alakası var ? Dinin darbeyi desteklediğini falan mı düşünüyorsunuz ? Kaldı ki bahsettiğiniz örgüt tamamen itikadı bozuk dini kullanan bir örgüt .
Mesela 4yıl öncede aynısı söyleseydi bu örgüt için yada10yıl öncede zaman göre değişmesin bu örgüt niteliği
Soru soruyorum amaç

Mahalle agzini baskasiyla konusurken kullanin bence. Okulun basarisi pek umrumda degil demistim. Oradaki ogrenciler o egitim icin ne kadar uygun insanlar ve bunu ne kadar degerlendirebildiler bu onemli. Egreti dururlar zaten oraya ait olmayanlar demistim. Niye simdi onlarin basarisizligi bizim konumuz oldu? Ama sizide anlayabiliyorum. Konudan sapmadiginiz surece nasil hakli oldugunuzu iddia edebilirsiniz ki? Google bilgilerinizden bize verebileceginiz baska bilgiler de var mi?
Malale ağ, ını kim yazdıysa ona yakışır bu
Mahalle ağzı sözünü kim yazdıysa ona yakışır bu s.öz

Arapça, Arapça, Arapça'dan başka bir şey olmadığı için beyin yanabilir evet. Babanın zoruyla gittiysen mecbur okuyacaksın artık, herhalde kendin değiştiremezsin gidip liseni. Matematik, fizik vs. falan veriliyor mu bilmiyorum veriliyor olsa gerek. O derslerine daha çok yoğunlaşırsın ilahiyatçılık yapmak istemiyorsan.
Ben bütün dersleri gördüm. Normal lisede oolmayan mantik, sosyoloji dahil. Sayisaldim. Tüm sayısal dersleri de gördük. Üniversite sınavında matematik ve geometri yi fule yakın yaptim. Kat sayıdan istediğim bölüme giremedim. Ha iki yıllık yüksek puanlı bir bölüme yerleştim ancak istediğim bölüm olmadığı için gitmedim orası ayrı.
Neden insanlarda böyle bir düşünce kalmış bilmiyorum. Siz mantıklı bir insansınız, görüş farklılığına rağmen hoşuma gidiyor yorumlarınız. Biraz araştırma ile bu bilgilere ulasabilirdiniz. Hatta şuan her ilde bir ya da birkaç ihl uygulama lisesi oldu. Yani fen ve Anadolu lisesine denk ders sayıları var ve oraların puanları çok yüksek. Ama tabi bu istekle olacak birşey. Ben isteyerek gittim pişman da olmadım. İlahiyatçı olmak da değildi amacım.

Arapça ders sayısı lisede 2 idi bizde haftada.:)

İşin diğer boyutlarına girmeden sadece başarı yüzdesi boyutuyla konuşacağım..sinirlenmezsem, becerebilirsem!
doğruya doğru, eğriye eğri diyerek.

Günümüz şartlarında sınavlarda başarı gösterememiş bu yüzden açıkta kalmış öğrenciler mecburi olarak imam Hatipe kaydoluyorlar, okulun bir seçim kriteri bile Yok , yani tembel öğrencilerin ya da daha doğru tabirle seçim şansı olmayan başarısızların gittiği bir okul iml..

Ben eğitimi içerisinde kimya laboratuvarlarına, uygulamalı fizik derslerine, matematik derslerine, felsefe derslerine gerekli önemi vermeyen kurumlara okul demem! Gaye'si bilimden sapan kurumlara okul demem.çağdaş eğitim sistemine karşı çıkıp haremlik selamlık okutulan okullara da okul demem.

Yarın bi gün üniversite sınavına gireceksin bak bakalım kaç soru geliyor din bilgisinden? Zaten az çok ailenden gördüğün öğrendiğin bilgilerle yapabileceğin sorular bunlar, ama fizik kimya biyoloji sorularına aval aval bakarsın........maalesef gerçek bu.

Katsayı farkı kalktı diye seviniyorsunuz ya... ne fark eder kalsın kalkmasın, isterse ek puan versin yine de bi işe yaramaz, çünkü eğitimin niteliği belli.kusura bakmayın da İmam hatipten mezun kaç tane doktor mühendis mimar var allah aşkına!
Bizim ülkemizin bilim adamına ihtiyacı var, doktora doçente ihtiyacı var... Dışarı da bir sürü kuran kursu var, eğitimler var dini seminerler sempozyumlar var,bir sürü aile büyüklerimiz var git din ilimini buralardan öğren.. öğrenme diyen Yok kimseye....
4 seneni adam akıllı nitelikli bi okulda gerçekten seni ÜNİVERSİTE SINAVINA hazırlayacak bir okulda geçir.tabi amaçların içerisinde üniversite okumak varsa.

Haa benim puanım yetmiyordu, mecbur otomatik kaydoldum diyorsan da o ayrı, üzüldüm senin adına.

Hakaret etmemeyi öğretememiş derin kitapların

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back