İlkokul eğitim sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim de böyle oldu malesef sene başında. 18.50de çıkan çocuklar 17.35'e kadar gerilemişti.
Dersler 35 dkya inmişti ama kızımın öğretmeni çocukları sıkmamaya devam etti.
Genel olarak bakış açısı öyle, çocukluklarını yaşasınlar istiyor.
Beden dersleri gösteri hazırlığı ile gidiyor bizim de, haftada bir çıkıyorlar bedene normalde.

Şimdi ortaokul yeni binaya geçti, tam gün oldu okul 2 haftadır dersler 40 dk ve 7şer saat ders görüyorlar her gün.

3. Sınıf benimki.

Kızım sene başından beri tonguç kullanıyor, okulda dikkatinin dağılması vs kısmından bu sebeple etkilenmedi hiç. Çaktırmadık tabi ama eksik kalsa da tamamladı kendini.

tamam da okulu neden 1 saat erkene çektiler?
yaz günü günler uzun zaten 18'de hava kararmıyor ki
servislere uymuyor desek servisçinin işine bile gelir 5te memurları dağıtır 6da gelir öğrencileri dağıtır 2 tur yapar mutlu bile olur

sebep ne? kim istedi bunu?
sebep öğretmenleri daha az okulda tutmak mı? öğretmen rahatı için yapılmış bişey mi?
Şaka mısınız acaba??? Önyargının bu kadarı yuh

Toplu cevap: Okul Kocaelinde merkezi bir yerde olan bir okul, sistem ikili eğitim yapan okullarda sene başı itibari ile uygulanmaya başlandı. Teneffüs ve beden eğitimi derslerini kullanması bizim öğretmene has bir durum, diğer şubelerde bedenin olmadığı günlerde bile hava alması için az bile olsa çıkaran öğretmenler var. Oğlumla az önce tekrar bu konuyu konuştuk. Mesela matematik dersindeler tahtaya tam soru yazdı öğretmen zil çaldı. Onu çözmeden çıkarmıyor yani 10 dakikalık teneffüsün 9 dakikası gidiyor, hadi şimdi tuvalete gidebilirsiniz diyor. Kendisi gidip bir kat alttan çayını alıp tekrar sınıfa çıkıp kaldığı yerden devam ediyor. Ve bunu o kadar sık yapıyor ki çocukların normal teneffüse çıktığı sayı çıkmadığından daha az. Ara ara öğretmene söylüyoruz bu durumu. Yapacak bir şey yok ders daha önemli yanıtını alıyoruz.

Ders saatini kısaltmalarındaki sebep ise kışın sabahçılar erken saatte gitmesin, öğlenciler de akşam geç saate kalmasın diye.
Dersin 30 dk ya düşmesinin sebebi ise 40 dk dikkat süreleri için uzun bir süre olduğunu düşünmeleriydi. Öğretmenlerin blok ders yapacağını hesaba katmadılar.

Yok artık o.O El kadar çocuklar 1.5-2 saat asla derse odaklanamazlar ki. Maksimum 30 dakika odaklı kalabilirler. Üniversite zamanında koca insanlar olarak biz bile 2 saatlik derslerde zorlanır, daralır, odaklanmada sıkıntı yaşardık. Hele bir de çocukların arasında dikkat eksikliği olanı varsa vay haline.. Çocukların temel ihtiyaçları olabilir o kadar saat aralığında vs. Üzüldüm çocuklar adına. Ne kadar saçma bir sistem. Cimere, MEB'e şikayette bulunun bana kalırsa. Hatta dilekçe yazıp veliler olarak verin. Bu saçma uygulama kalksın.

"Öğretmen soruyu tahtaya yazmış tam anlatıyorken, zil çaldı diye dersi bırakıyor, çocuklar tam öğrenecekken ara vermiş oluyorlar, şikayet etmeli miyim?
- O ne biçim öğretmenmiş, konu yarım bırakılıp çıkılır mı? Et tabii."

"Öğretmen soruyu tahtaya yazmış tam anlatıyorken zil çalıyor, teneffüse bırakmıyor, problemi anlatınca çıkabilirsiniz diyor, şikayet etmeli miyim?
- O ne biçim öğretmenmiş, çocukların teneffüsü yenir mi? Et tabii."

servislere uymuyor desek servisçinin işine bile gelir 5te memurları dağıtır 6da gelir öğrencileri dağıtır 2 tur yapar mutlu bile olur

sebep öğretmenleri daha az okulda tutmak mı? öğretmen rahatı için yapılmış bişey mi?
Hı hı, öğretmen rahatı için 😌

Aslında konu ne Öğretmenlerle ne de Okullarla ilgili.. Konuyu tam anlatırdım da olay Siyasete dönecek..

Biraz araştırın Saatlerin geriye alınması asıl kimlere yarıyor..

Bu gerçek mi yahuu , insan yetişkin de olsa çocuk da olsa max 40dk yoğunlaşabilir kaldı ki bunlar çocuk ... müdürle konuşun , CİMERe mutlaka şikayet edin. Nerde yaşıyorsunuz, nerde bu okul? Beden eğitimi öğretmeni neden yok? Bu yılı tamamlayıp başka okula verin bence saçmalık.
Cimer’i ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama düşündüğünüz gibi bir şey olmadığından eminim 😂😂

Öğretmeni şikayet edeceğinize müdürü edin. Hemen taşı öğretmenlere atıyor veliler ama yönetim bir karar alırken danışmıyor. Konuları yetiştiremese bu sefer aynı veliler ''Siz dersi eksik işliyorsunuz, konuları eksik anlattınız, sizin yüzünüzden çocuğumuz geri kaldı'' diye yeri göğü inletecek. Müdür de tepesine çökecek.

Yine herkesin haklı olduğu konu ya.

O konular yetişmeyince işler gittikçe sarpa sarıyor.
2 soru az çözse demek ki içine sinmiyor.

Siz de tabii ki ihtiyaclarını gidersinler ve doya doya oynasınlar istiyorsunuz.

Politik olmayan ne kaldı bu ülkede bilmiyorum.

Benim çocuğum 2.sınıfta..aynı şekilde ikili eğitim..13.20-18.10 ...hergün 1 ders bile olsa mutlaka beden dersi oluyor..büyük çocuğum pandemi zamanında okullar 1,5 sene kapalıydı,okullar açılınca yine de çocukların teneffüs hakkını ellerinden almadılar..kabul etmeyin bunu,diğer veliler kabullenmiş mi durumu?Müdürle görüşün hep birlikte,olmazsa cimere.. ya da sınıf değitirin..Kendi düşüncem ilkokul çocuğuna 6 ders fazla ,5 ders saati yeterli zaten,neyi yetiştiremiyormuş öğretmen,sanki seneye üniversite sınavına girecekler..

Aramızda öğretmen olanlar varsa daha iyi bilirler tabiki ama 4. Sınıfta yetisemeyecek kadar konu olduğunu sanmıyorum.Zaten günün son iki dersi resim müzik beden gibi derslerle geçiyor.Yetistiremedigi yerde bu derslerde de konu işleyebilir ama tenefus genel bir ihtiyaç.Ordan kismasini anlayamadım.Benim kizim ortaokul da ve ikili eğitim görüyorlar yani saatler hemen hemen sizinkiyle aynı ama demekki iyi kotu yetistirebiliyolar.Bence öğretmeniniz fazla yükleniyor.Ama buda çocukları okuldan soğutur

İnat ettiler, birilerinin çarkı dönsün diye o saat sistemini eski haline ısrarla çevirmediler. Öğretmen ne yapsın? İşlese Cimer, işlemese Cimer. Konular belli, okul dönemi de uzatılmadı, bize de 30 dakika verilse ben de yetiştiremem müfredatı. Siz de haklısınız. Üzülüyorum şimdiki çocuklara.

Aslında konu ne Öğretmenlerle ne de Okullarla ilgili.. Konuyu tam anlatırdım da olay Siyasete dönecek..

Biraz araştırın Saatlerin geriye alınması asıl kimlere yarıyor..
saatlerin geriye alınmasının enerji dağıtım şirketleri vs. ile bağlantısı bilecek kadar entelektüel kapasitem var çok şükür, ben aklıma gelen tüm ihtimalleri yazdım, farkındaysanız. (ki zaten sabah giriş vakti değişmiyor ki, anladığım kadarıyla?)

bir de o kadar sınıfçı öğretmen var etrafımda ha bire para konuşurlar bir kere de şu konunun gündeme gelmemiş olmasına üzüldüm. yüksek ihtimal bizimkilerin konu monu umru değildir zaten seviniyorlardır erken çıkıyoruz diye anca.

neyse ben bunun ne ülke çapında ne de sene başından beri olan bişey olduğunu bilmiyordum, zaten o mesaj konudaki ilk mesajım filan.
ben sandım son günlerce yeni getirildi bu uygulama, dolayısıyla yaz dönemindeyiz, olayın elektrik bağlantısı (olay oysa bile yani) o kadar da kalmıyor.

şimdi bana demeyin durup dururken dönem ortasında ders saati uzunluğu mu değişir durup dururken önem ortasında kaç tane öğretmenin görevlendirmesine son verdiler

Son düzenleme:
bir de o kadar sınıfçı öğretmen var etrafımda ha bire para konuşurlar bir kere de şu konunun gündeme gelmemiş olmasına üzüldüm. yüksek ihtimal bizimkilerin konu monu umru değildir zaten seviniyorlardır erken çıkıyoruz diye anca.
Kendi okullarında tam gün eğitim veriliyor da olabilir. Bizim okul da öyle. İlkokula giden çocuğum da olmadığı için hiç gündemimde olmamıştı bu mesele. Zaten yaşadığım çevrede ikili eğitim veren okul da yok hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X