İlkokul eğitim sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

In Diana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
12
9
88
İstanbul
Merhabalar, çocuğum ilkokul 4. Sınıfa gidiyor. Okul sabahçı öğlenci olarak ikili sistem şeklinde eğitim veriyor. Ders saati 30 dk ya düştü. 13.20 de başlayıp 18.10 da biten ders saatleri giriş aynı kalarak çıkış saati 17.10 olarak revize edildi. Yani günde 1 saat daha az eğitim görüyor. Öğretmen de konuları yetiştirmek için teneffüsleri çoğu zaman ortadan kaldırarak dersleri birleştiriyor. Yani çocuklar 1.5 saat bazen 2 saat aralıksız ders işlemek durumunda kalıyor. Dikkat süreleri kısa olan çocuklar bu konuda oldukça zorlanıyor.
Haftada 2 saat beden eğitimi dersleri var. Bir öğretmen giriyor fakat kadrolu değil. Bir hafta varsa üç hafta yok. Okulda bir etkinlik bir fotoğraf çekimi vs olacaksa sınıf öğretmenimiz beden dersine denk getiriyor. Yada konular yine yetişmediyse bedene çıkarmıyor. Bu konulardan oldukça müzdarip olduğumuzu dile getirsekte öğretmenimizin cevabı" Ben sindire sindire ders işliyorum alel acele geçiştirmek istemiyorum bu benim tarzım ." onu anlıyorum. Çocuklarımızı " Bak öğretmeninin de teneffüse çıkmaya ihtiyacı var ama size birşeyler öğretebilmek için kendisi de çıkmıyor diye teselli ediyoruz. Ama genel anlamda bana oldukça üzücü geliyor bu durum. Kendi çocukluğumu hatırlıyorum o teneffüsler özellikle ilkokul çocukları için ne kadar kıymetli, keza beden dersleri de öyle o gün beden varsa okula daha bir hevesli giderdik. Fakat çocuklar ne de olsa beden öğretmeni yoktur yada öğretmenimiz zaten çıkarmaz diyerek mutsuz gidiyorlar.

Bizim durumumuzu yaşayanlar var mı?

Ben bu zamanın çocuklarına o kadar çok üzülüyorum ki. Kimse onları düşünmüyor, çocuk yok, hep yetişkinlere maruz kalıyorlar ya da hep ders, kurs şu bu görüyorlar. Ben küçükken annemle babamı akşam görürdüm. Okuldan eve gelir gelmez bahçeye sokağa çıkardık, büyüklerimiz de ya bahçede oturur ya da evde işlerini yaparlardı. Biz çocuklar akşam ezanına kadar doya doya oynar eve gelir ödevleri yapar ki bu kadar çok ödev de yoktu ve hemen uyurduk yarının hayalini kurarak.
Şimdi çocuklara ne bahçe bıraktılar, ne teneffüs ne de hayal..
Ben olsam cimere başvururum. Teneffüs hakkı ellerinden alınamaz.

Yani çocuklar 1.5 saat bazen 2 saat aralıksız ders işlemek durumunda kalıyor.
Ben üniversite okurken bile 2-3 saat aralıksız dersten sıkılıyorum kaldı ki bahsettiğiniz daha ilkokuldaki çocuklar.O kadar uzun süre dikkatini derse vermeleri imkansız değil mi ?
Ders işleniyor tamam ama çocuklar anlıyor mu ?

Bu gerçek mi yahuu , insan yetişkin de olsa çocuk da olsa max 40dk yoğunlaşabilir kaldı ki bunlar çocuk ... müdürle konuşun , CİMERe mutlaka şikayet edin. Nerde yaşıyorsunuz, nerde bu okul? Beden eğitimi öğretmeni neden yok? Bu yılı tamamlayıp başka okula verin bence saçmalık.

Gerçekten son bir kaç yıldır özellikle eğitimle ilgili o kadar yanlış o kadar kötü kararlar alındı ki. Bedelini de çocuklarımız ödüyor işte.
Bu ders saatinin yarım gün ders veren okullarda kısalması zaten bence baştan eğitimde eşitliğe aykırı. Tam gün eğitim alan çocuklar 7-8 saat 40ar dakika ders alırken yarım gün alanlar 5 saat 30 dakika alıyor.
Olacak iş değil de kimi kime şikayet edeceksiniz.
Bilemiyorum çok üzülüyorum bizim çocuklara

Deprem yaşayan bir şehirdeyim okulların çoğu yıkıldığı için birleştirme yapıldı o yüzden bizde de ders saatleri az 8:30 girip 12:30 da çıkıyorlar sonra diğer okul geliyor. Okul buna mecbur diye yapıyor.ama bizim çocuklari öğretmen azıcık da olsa teneffüse çıkarıyor. Nefes alıyorlar en azından

Okul saatleri bir saat erkene çekildiği için 40 dakikalardan 10ar dakika alarak telafi ettiler güya
tamam da okulu neden 1 saat erkene çektiler?
yaz günü günler uzun zaten 18'de hava kararmıyor ki
servislere uymuyor desek servisçinin işine bile gelir 5te memurları dağıtır 6da gelir öğrencileri dağıtır 2 tur yapar mutlu bile olur

sebep ne? kim istedi bunu?
sebep öğretmenleri daha az okulda tutmak mı? öğretmen rahatı için yapılmış bişey mi?

Bizimkininde beden hocası başka okula gitti ancak öğretmenimiz çıkartıyor beden derslerine kaldı ki iki saat boyunca ders işlemek nedir
Ayrıca sindire sindire ders işlemek nedir yahu mevzuatda nasıl ilerlemek gerekiyorsa öyle ilerler
Bence cimere şikayetde bulunun hatta bırakın cimeri araştırıp hakkınızı savunun
Sonra eee neden bu çocuk verimsiz neden isteksiz neden çalışmıyor böyle olursa tabi olur o çocuk

servislere uymuyor desek servisçinin işine bile gelir 5te memurları dağıtır 6da gelir öğrencileri dağıtır 2 tur yapar mutlu bile olur

sebep öğretmenleri daha az okulda tutmak mı? öğretmen rahatı için yapılmış bişey mi?
Yeni bakanın icatları valla.
Ben de tam bilmiyorum.
Ama bu sene çocukların onar dakikası kırpıldı tüm Türkiye’de. Sadece tam gün alan çocuklar 40 dakika görmeye devam ediyor.
Ve bu bence ciddi anlamda bir eşitsizlik eğitim anlamında

Yeni bakanın icatları valla.
Ben de tam bilmiyorum.
Ama bu sene çocukların onar dakikası kırpıldı tüm Türkiye’de. Sadece tam gün alan çocuklar 40 dakika görmeye devam ediyor.
Ve bu bence ciddi anlamda bir eşitsizlik eğitim anlamında
ay korkunç, bilmiyordum.

1 tane öğretmenden de şikayet duymadım ama siz hariç.

ay korkunç, bilmiyordum.

1 tane öğretmenden de şikayet duymadım ama siz hariç.
E bir saat erken çıktığı için şikayetçi değiller.
Benim oğlum özel okulda beni de etkilemedi açıkçası. Ama objektif bakınca şu an aynı sınıfta devlette okuyan çocuklar bir konuyu daha az ve hızlı işlerken bizimkiler daha kapsamlı ve yavaş öğreniyor. İlkokul tembeldir. Temel aşamasında bu adaletsizliğe üzülüyorum ben

E bir saat erken çıktığı için şikayetçi değiller.
Benim oğlum özel okulda beni de etkilemedi açıkçası. Ama objektif bakınca şu an aynı sınıfta devlette okuyan çocuklar bir konuyu daha az ve hızlı işlerken bizimkiler daha kapsamlı ve yavaş öğreniyor. İlkokul tembeldir. Temel aşamasında bu adaletsizliğe üzülüyorum ben
benim çocuğum yok yeğenlerim var onlar da özeldeler, zaten tüm gün.

ilkokul çağında da çocuğu olan yakın kimse yok etrafımda günlük konuştuğum, ama sülalede bol bol ilkokul öğretmeni (yani sınıfçı) var, hiç bahsi bile geçmedi. anca hangisi hangi araba modeli almış anlatsınlar.

blok ders eskiden de öğrencisi çok olan sınıf yetmeyince 2li eğitim uygulanan liselerde filan yapılıyordu, marmara depreminde de öyleydi mesela, yeni bir şey değil

ama ilkokul kademesi için çok verimsiz olur diye düşünüyorum. e 30 dakika da çok yetersiz
30ar dakika yapıp 1 ders fazla yapsan, çocukların konsantrasyon süresine daha uygun olablirdi, onu da asla yapmazlar, yapacaz dersen öğretmenler ayağa kalkar, o 1 saatin de ücreti mesele olur, ama böyle hesaplayınca aslında 1 ders az anlatıyorlar günde, haftada 5 ders az anlatıyorlar aslında, kimse bahsini bile etmiyor.
e dersi tam anlatmak isteyen öğretmen her hafta 5 ders eksikken nasıl anlatıp yetiştirecek. ay rezillik.

yalnız sizin bu bakan durup durup icat çıkarmakta ne kadar başarılı hakketen yaa.

Bu gerçek mi yahuu , insan yetişkin de olsa çocuk da olsa max 40dk yoğunlaşabilir kaldı ki bunlar çocuk ... müdürle konuşun , CİMERe mutlaka şikayet edin. Nerde yaşıyorsunuz, nerde bu okul? Beden eğitimi öğretmeni neden yok? Bu yılı tamamlayıp başka okula verin bence saçmalık.
çocuk 4. sınıf öğrencisi zaten okulu değişecek seneye

Ben de ilkokulda İngilizce öğretmeniyim ve biz de dersleri 30 dk işliyoruz ancak teneffüse çıkarmamak gibi bir uygulama bizim okulda görmedim. Çok nadir yetişmeyince geç çıkan sınıflar oluyor o kadar. Yazık o çocuklara. O kadar süre sınıfa hapsedemez öğretmen. Yetişmiyorsa eve ödev versin. Zaten 30 dk.da bile sıkılmış oluyorlar ki haklılar da. Ben sizin yerinizde olsam müdüre kadar çıkarım. Daha ilkokulda çocuğu bu kadar boğmanın anlamı yok. Benim de oğlum ilkokul 2. sınıfta. Daha yeni yeni beden dersine çıkarmaya başladı öğretmeni. Öğretmenin işine karışmak istemedim ama zor sabrettim. Neyse ki artık çıkıyorlar. Bir de teneffüs yaptırmasa gidip konuşurdum kesin.

Evet öğretmenler yatsın diye yapılmış bir şey.
Dersleri kısalttılar ki daha geç gidip daha erken çıksınlar.
Beyninizi seveyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X