İlk kez otele gidiyorum. Yardım

teşekkür ederim

teşekkür ederim takıldıkça sorarım artık

Ne guzel bi alternatif.
Bence konu sahibi boylesine bi tatile hic gitmedigi icin tepemedi.
Ama bu gezinti " kafa dinlemek"ten haric hersey olabilir.
Kin, ofke, ihtiras..
En az zararla kurtarsa bari.
ayy aminn sağ salim sinir katsayılarım tavan yapmadan gelirim inş. ama ben yapım gereği kırıcı olamıyorum ve neşeli biriyim. onlar bana karışsa bile en fazla muhattap olmam heralde(tabi bi yere kadar )

Arkadaslar her seyi yazmis zaten,
Ben ek olarak şunu soyleyebilirim, kizima da kendime de gunluk kombinler hazirlayip koyarim, yoksa alakasiz birsuru sey goturup giymeden dönüyoruz.
Bolca toka (ikimiz de havuzda dusuruyoruz hep)
Sapkalar
Klasik kozmetiklere ek olarak Cimbiz, tirnak makasi, yara bandi, aseton.
Gunes sonrasi kremleri bolca.
Bi de hic kasmayin nasil gorundugunuzu, neleri eksik goturdugunuzu, gideceginiz yer dag basi degilse her seyi bulursunuz (azcik pahali da olsa) iyi tatiller.

Havlu almana gerek yok, orada havlu kattı vereceklerdir onunla günlük plaj havlusu alabilirsiniz .
En az ikişer adet deniz kıyafet(mayo, bikini vb. )
Kendine pareo
Çocuk için deniz bezi (1 paket yeter)
Şort, askılı tshirt
Çocuğa kova, simit
Güneş kremi
Akşam yemeği için daha şık kıyafetler
Çocuğa ateş düşürücü
Mama vb yiyorsa al
Güneş gozlugu

Herkes herşeyi söylemiş. Kzın için kaydırmaz havuz çorapları var. Sanırım söylenmemiş. Girip çıkarken diler kafayı çarpar diye hop oturup hop kalkmak istemiyorsan mutlaka bir çift edin.

Merhaba.Eğer kullandığînız özel şampuaniniz ve saç kreminiz varsa mutlaka alin derim..Banyo da kesinlikle ihtiyacınız olacak...Otellerin sampuanları benim saçlarımı mahveder...
Ben de katılıyorum. Oteller maliyet hesabı yapar o yüzden kaliteli şampuan ve saç kremi olmaz. O nedenle mutlaka kendi şampuan ve saç kreminizi, diş macununuzu yanınıza alın. Otellerde ütü yaptırmak genelde ücretlidir ve fiyatlıcadır. Kendi ütünüzü ya da bir seyehat ütüsü alın yanınıza. Gideceğiniz otel 5 yıldızlı ise onların çoğunda plaj havlusu olur. Plajda bulundururlar. Size verilen kartlarla hergün plajdan temizini alır ayrılırken de kirliyi bırakırsınız. Günlük hayatta güçlü bir saç kurutma makinesine ihtiyaç duyuyorsanız. Onu da yanınıza alın. Otellerin makinaları zayıftır.

Ayrıca otellerin sabit bir giriş ve çıkış saati vardır. Bazıları esneklik gösterebiliyor. Ama siz dikkat edin yine de resepsiyonda o saatler yazar. Check in giriş saati check out da çıkış saatidir. Giriş genelde 14:00 ayrılma saati de 12:00 dır. Geç çıkış yaparsanız extra ücret talep edebilirler. Otelden ayrıldığınız gün kahvaltı da alabilirsiniz. O zaten ödediğiniz ücrete dahildir. Fakat giriş yaptığınız gün kahvaltı alamazsınız.

Birşey daha eklemek istiyorum. 5 yıldızlı otel bile olsa yemek seçimi yaparken dikkat edin. Genelde o anda orda hazırlanan yiyecekleri tercih etmeye çalışın. 5 yıldızlılarda bile bir gün önceden kalan dönüşüme müsait olanlar bir sonraki gün başka bir yemeğe karıştırılabiliyor. Soğutma sistemleri olsa da kahvaltı büfesi çok erken bir saatte hazırlanır. O yüzden sabahları kahvaltıya geç inmemeye çalışın.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Şuanda gideceğiniz otel kaç yıldızlı bilemiyorum. Ama benim size önerim her zaman 5 yıldızlı otellerdir. Hoş onların da bazıları sıkıntılı olabiliyor. Karar aşamasında her zaman için daha önce konaklayan misafirlerin yorumlarına mutlaka göz atın. 5 Yıldızın altındakilerde genelde yetirince hijyen olmaz . 4 yıldızlı kurumsal bir otel de olabilir. Onların uymaları gereken standartlar vardır. Ama mümkün olduğunca tercihiniz 5 yıldız olsun ve yorumları artı otel puanlarını dikkate almayı unutmayın.

Çocuklar varsa bi kere ateş düşürücü şurubundan alerji kremine kadar alın.
Ben mesela banyo ürünleri için ayrı küçük bi çanta hazırlarım içine
- lif, küçük duş jelleri , sabun , ıslak mendil, kolonya, diş macunu ve fırçalar
(Çoğu otelde bunlar var ama şampuanlar falan çok kalitesiz saçları mahvediyor ))
-Eşim için eşimin tıraş makinesi ve tıraş losyonlarını alırım
-güneş kremi el kremi vücut kremi
büyük bir paket ıslak mendil alırım
(Watsons ya da gratiste seyahat ürünleri reyonu var giderseniz görürsünüz )
Dışarda özellikle rahat sandaletler ama mutlaka spor ayakkabı da şart çünkü bazen dağ bayır gezilirken sandaletle zor oluyor
- hırka mutlaka şart bazen gece akşam serin oluyor
- ince elbiseler
- rahat pijamalar
Çok kalmayacaksanız bir takım bile yeterli
İç çamaşırını fazla koyun yıkama imkanınız olmayabilir
Özellikle çocuklar için de iç çamaşırı fazla olsun yıkar asarsınız ama çocuklar çabuk terler
Güneşlenevekseniz plaj havlusu alın siz ve eşiniz için
Bi de kapalıysanız ütü olmadan olmuyor. Ütü gerektirmeyecek şeyler ve herşeyle uyan kombinler alın
Elbiseler ütü gerektiriyor pantolon gömlek tarzı ya da badi gibi sizi idare edecek şeyler giyin
Ben mesela çok ütü gerektiren şeyler almam eşim yazlık kapri koyar bavula onlar rahat oluyor ama ben kapalı olduğum için her şalımı ütülemem Laz'ım
Küçük seyahat boy ütüm var katlanıyor gömleklerimi şallarını onunla ütülüyorum yatağın üzerine serip ütü yapıyorum

Son düzenleme:
Hem şık şeyler alın hem de rahat şeyler
Rahat şeyler biraz daha fazla olsun çümlü her zaman şık olunamıyor sabah kahvaltıya erken kalkıp gitmek gerektiği zaman falan :) çok detaylı yazmışım :)

Çok kasmayın, kendinizi de doldurmayın bence tatil ekibinize karşı şimdiden. Belki gerçekten kibirlidirler ama gerçekten şaşırmış oladabilirler. Yeni evli sayılırsınız balayı vs. Genelde otele gider ya insanlar. Zaten çadır tatili tercih ettiğiniz için gitmemişsiniz yoksa giderdiniz sizde.

Benim önerim illa marka olsun, pahalı olsun diye kasmayın. Lcw, koton h&m vs'nin de gayet şık plaj koleksiyonları var. Zaten plaj koleksiyonlarında çoğu marka ayırt edici legolar vs kullanmıyor. Kullananların O devasa logolu havluları vs de pazarlarda 10 tlye satılıyor ve ayaklı reklam panosu gibi gezmek şık birşey değil bence. Bu upuzun paragrafda anlatmaya çalıştığım şu ki kıyafette markaya değil kendinize yakışana önem verin plajda Marka takıntısı olan insanların tek farkedeceği güneş gözlüğü seçiminizdir.

Bavula gelirsek plaj için:
+ iki adet plaj çantası - çocuğun ıvır zıvırlarını birinin içine doldurur kocanıza taşıtırsınız, diğerini siz alırsınız.
+ Kişi başı en az iki mayo/bikini -birini akşamdan otel şampuanı ile yıkayıp asarsınız lastikleri erimesin Tuzla klordan, o yüzden kurumazsa diye yedeği şart ve deterjana gerek yok bana göre. -
+ 3 yaşındaymış kızınız ama su görünce huyu suyu değişiyor çocukların nolur noolmaz yüzücü bezi
+ kitap, kulaklık, mp3 çalar, taşınabilir şarj - tatil grubunuzun muhabbeti sarmazsa kendinizi soyutlayın diye
+ birkaç güncel dergi ( haftalık mizah ya da moda) iskambil kağıdı, frizbi vs. Özellikle iskambil kağıdı tatillerde muhabbetin tıkandığı - dur öğlen güneşi geçsin bir kahve içelim ya da akşam yemek sonrası bu animasyon çok sıkıcı kalkın Kafe'ye geçelim oturmalarında can kurtarandır -
+ güneş kremi, sık sık tazelenin kendinizi de çocuğu da yakmayın.
+kendiniz için plaj tunikleri, kaftanları, elbiseleri burda elinizi korkak alıştırmayın. Şart değil ama isterseniz gün sayısı kadar götürebilirsiniz. Bunlar hem incecik olduğu için az yer tutar, hem altına kısa bir şort giydiğinizde bütün gündüzünüzü, öğlen yemeklerinizi vs. Bunlarla geçirebilirsiniz, odaya çıkıp öğlen için kıyafet değiştirmeniz gerekmez hem normal günlük kıyafetlerinizi plajda yıpratmamış olursunuz, üstelik feminen ve şık durur.
+ ince tülbent, pareo gibi birşeyler, öğlen uykusu uyursa çocuğun üstünü örterseniz, gözüne güneş gelmesin diye şemsiyenin üstüne siperlik yaparsınız, çok su çekip hızlı kururlar saçınızın nemini alırsınız, gerekirse bandana yaparsınız bin tane işe yarar bunlar.
+ havlu otelden veriliyorsa -emin değilseniz arayıp sorabilirsiniz- mikrofiber ince çok su çekip az yer kaplayan havlular var onlardan alın. Kurulanmayı kendi havlunuzla yapar otelin havlusunu pufidik pufidik şezlonga sermek için kullanırsınız. Yalnız mikrofiber havlular ıslak kaldığında inanılmaz koku yapıyor, asla ıslak çantada, odada bırakmayın. İmkan buldukça asın. Ya da peştemal havlu da iş görür.
+ çocuğa oyuncak götürün. Diğer ailelerde çocukluysa kesin oyuncak kavgası durumları olur, başkasının oyuncağını isteyen çocuk olucağına, top onda olup oynatmayan çocuk olsun çocuğunuz. Plaj oyuncakları için decatlon'a bakın çok orjinal ve uygun fiyatlı havuz oyuncakları var. Yemekler, oturmalar yada uçak için boyama kitabı, minik figür oyuncak ya da hiç görmediği yeni bir oyuncak gibi oyalayabileceğiniz birkaç birşey daha olsun herzaman çantanızda. Eğer bir çocuk kalabalık ortamda yaramazlık yapıyorsa aile ona kızıp terbiye etmediği için değil, oyalayacak seçenek sunmadığı için suçlu. Daha önce görmediği bir oyuncak, çocuk dergisi vs. Götürmenin şöyle de bir avantajı var otel marketinden fahiş fiyatlı saçma birşey istediğinde benim sana başka bir süprizim var diyip dikkatini dağıtabilirsiniz çocuğunuzun.
+ıslak eşyaları koymak için su geçirmez boyamaz birkaç poşet, bir de otel kartı, elektronik eşyalar ve para koymak için su geçirmez plastik bir makyaj çantası
+ ailedeki herkese terlik, şapka, gözlük, isteğe bağlı olarak lastik deniz ayakkabısı,

Oda için:
+ Odalarda genelde kettle, fincan, saç kurutma makinesi, askı fix vardır. Ütü olmaz çünkü çamaşırhanede ek ücretle yaparlar, aynı şekilde ek ücretli kuaförleri de vardır. İsterseniz seyahat ütüsü, maşa, düzleştirici vs. Götürebilirsiniz ama çok gereksiz bana göre hepsi.
+ Mini bar herşey dahil'e dahil olmayabilir. Çocuğunuzun sevdiği aburcubur kutu içecek vs'den çok abartmadan atın bavula, odada minibar'a dadanırsa verirsiniz. Aynı şekilde gece yeme alışkanlığınız varsa kendinize de alın açık büfeler belli saatten sonra kapanır ve servis edilen restorantın dışına yiyecek çıkartmak yasaktır genellikle - plaj etrafındaki kafeler hariç, burdan içeceğinizi alıp şezlong keyfi yapabilirsiniz.

Akşam yemekleri:
+ilk günün akşam yemeklerinde herkes ekstra bir şık olur genelde, topuklular, uçuş uçuş elbiseler, takılar vs. sonra etraftaki üzerine ne bulduysa geçiren yaşlı ingiliz turistler ve kargo şortlarından vazgeçmeyen erkeklerle yemek kuyruğuna girmek bu güzel ortamı bozduğu için yavaş yavaş yazlıkta akşamüzeri dondurma yemeğe çıkarken giyilecek tarzda kombinlere geçilir. Yani hertürlü yazlık kıyafet uygun aslında akşam yemekleri için, siz kendinizi içinde iyi hissedin yeter. Sadece bazen otellerin rezervasyonla gidilen, ala carte restoranları olur, onlarda da şık giyinmek o kadar şart değil ama kendinizi daha iyi hissedersiniz, bir de o restorantlara gider gitmez rezervasyon yaptırın sonra yer kalmıyor.

Ekstralar:
- spa kısmını kullanmak ücretsiz masaj ve bakımlar ücretlidir.
- restoranlarda genelde alkollü alkolsüz herşey ücretsizdir sadece şişe şarap açtırmak ücretli olabilir.
- animasyonlarda bazen bingo vs oynatırlar bunların kartları ücretli olabilir. Tüm animasyonlara katılmak ücretsizdir, otel dışına turlar, dalış aktiviteleri, muz kiralamak, hız botu vs. Ücretlidir.
- sizi ve bavullarınızı terminalden otele getirip götürecek bir transit aracı varsa o da muhtemelen ücretlidir. Ama gezmek isteyenler için otelin ücretsiz şehiriçi servisleri olabilir.

Otel destanımın yavaş yavaş sonuna gelmekteyim. Bu kadar uzun yazmamın sebebi muhtemelen bu yılki tatil planlarımın yaz okulu yüzünden iptal olması, dilime vurdu bu durum. Yukarda yazdıklarımın hiçbirisi olmazsa olmaz değil. Eşinize slip mayo giydirmediğiniz, yemeklerde tek tek tüm aileniz için sırada bekleyip ortaya aile masası hazırlamadığınız ve odaya restorANlardan yiyecek sokmaya çalışırken yakalanmadığınız sürece rezil olup gerileceğiniz bir durum yok. Tatilinizin tadını çıkarın, bol bol yüzüp güneşlenin, pozitif olun. Belki tatil sonunda bütün ekip çok iyi anlaşmaya başlarsınız.

Son düzenleme:
Gerekenler listesi çokça yazılmış. Kolay sığmanız için ipucu vereyim, gideceğiniz gün sayısına göre giysi alın. Bu rahat, bu ince, bu kalın, bunu belki giyerim lazım olur diye bavula tıkıştırmayın. Ben 3 gün gidiyorsam 3 gün ve 3 gece için kombin yapıyorum. Her kombine ayrı parça değil de mesela 1 şortla 2 tişört 2 günü kurtarıyor. Gündüze ayrı geceye ayrı giysi alıyorum. Gece için genelde ütü istemeyen rahat elbiseler tercih ediyorum. Ayakkabıyı az, çamaşırı gün sayısından fazla götürüyorum. Akşam yemekleri için anahtar, mendil, telefon sığacak kadar bir el çantası tavsiye ederim. Hasır veya keten fermuarlı çantalar var, onlar rahat oluyor.
Pareo demişler katılıyorum. Küçük çocuk peşinde koşacaksınız, hemen belinize sarıverirsiniz, kolaylık olur.
Otele giderken mutlaka kağıt havlu ve sabun götürürüm. Otellerde minicik veya sıvı sabunlar oluyor, sevmiyorum. Evden kalıp sabun götürüyorum. Kağıt havlu çocuk varsa her türlü lazım olur, evde yarım kalan varsa onu alabilirsiniz.

Neden sizi aşağılar gibi konuşan insanlarla tatile gidiyorsunuz?
Kafa dinlemek yerine sinir olup geri dönersiniz.

Neyse ben de otele gitmedim hiç :)

hahahahahha neyse ben de bir kaç posta azarımı yiyimde sonra bende şıpıdık terliklere terfi ederim
Vallahi ben olsam, hazırlığımı 4 4lük yaparım,çünki her eksik şeyin için,aa almadın mı,ah canım ya,keşke bize sorsaydın,tüh tüh, sözlerini duyacaksın.Aldıkların içinde,yaa gerek yoktu aslında,boşuna almışsın diyecekler ama,ona o kadar canın sıkılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…