• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez otele gidiyorum. Yardım

Birçok arkadaş söylemiş zaten, mayolar, güneş kremi, yanık kremi, plaj havlusu, duş sonrası yedek havlu, saç kremi, plaj çantası, tarak, ağrı kesici vs... Kıyafetleri yedekli alın, çünkü zor kuruyorlar.
Odada mutlaka klimayı açmak zorunda kalacaksınız ve bazen soğuk dengesini ayarlayamıyor insan.
Çocuklarınız küçükse; klimadan etkilenip üşütüp hasta olabilirler. Aman dikkat edin, koca koca adamlar klima yüzünden hastanelik oluyorlar. Bir sıcak bir soğuk derken.
Onlar için mutlaka yarım ya da ince uzun kollu tşhirtler alın, oda da klima açıkken giyebilirler.
Eğer gideceğiniz yer ve arkadaşlarınız fazla şıksa; sönük kalmamak adına, mutlaka şık akşamı kurtaran elbiseler ve aksesuarlar alın. :KK39: şimdiden iyi tatiller..

Arkadaşlar zaten ayrıntılı yazmışlar ama benim de eklemek istediğim şeyler var gerçi bu biraz ihtiyaca göre

Şampuan,saç kremi,saç yağı (havuz deniz suyu saçı sertleştiriyor)

Tarak olmadan asla( nereye taraksız gitsem sorun yaşıyorum)

Bol bol iç çamaşırı

Hametan krem( yanık yara her bi şeye faydalı)

Diş fırçam macunum ağız çalkalama suyum diş ipim olmadan asla :halay:

Nasıl bir otelde kalıcaksanız .iyi bir otelse nevresim havlu temizdir .istersen temiz nevresim havlu götür.kişisel şampuan saç kremi vs de götür bence ordakiler iyi olmuyor .

Çok afedersiniz de bolca iç çamaşırı almanızı tqvsiye ederim. Bir kere ishal bir kere de sistit oldum. Mide bozulmaları ağrılar için de ilaç tqvsiye ederim. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama bazen otelde gerekiyor :( başıma geldıği için söylüyorum

Çok da rahat edersin kimse 12 aylık değil, o görgüsüz akrabalarla gitmek zorundamısınız? Onlarla rahat edemeyecek gibisin çünkü...

Nereye gideceksiniz bilmiyorum ama gerçi büyük otellerin genelinde insanlar çok rahat, otele gidiyorum diye öyle abartılı şeyler kesinlikle götürme tatil yerinde böyle şeyler ekstra rüküş görünüyor emin ol...

Birtek bizim türk kadınları sırıtıyor plajda makyajlı ayakta ince sivri topuklu akşam açık büfe yemekte bile abiye elbise falan çok komikler sakın öyle bir hata yapma...

İnce şifon uzun ve kısa çeşitli elbiseler götür,
Çeşitli şortlar terlik sandalet
Akşam yemeği yenilecekse restoranda giymek için çok ağır olmayan çokta spor olmayan şeyler örneğin ispanyol bir tayt üzerine hoş bir bluz eğer vücut müsaitse göbek açık birşeyler olabilir...
İç çamaşır bol bol
Çorap
Makyaj malzemeleri, düzleştirici,maşa vs.

Havlu bornoz saç kurutma şampuan krem vs. Otelde oluyor götürmene gerek yok

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar...

Cogu sey yazilmis zaten eklemek isterim
Yedek bikini veya mayo
Istege bagli güneş yagı (cok cabuk bronzlastirir)
Güneş sonrasi rahatlatıcı krem losyon vs
Yastik kilifi
Alakart restoranlar için elbise topuklu ayakkabı
Gerekiyorsa ütü
Güneşlenirken okumak icin kitap

Bu arada esinizin akrabaları gorgusuzum diye bagiriyorlar ıyy

Arkadaslar uyku tikaci kullanan var mı bebeklere tatilde akşamları gezmek istediğimizde falan sesten uyanmamasi için dusunuyorum ise yarar mı bilgisi olan varmi?bide bu havuz için kaymaz çorabı nerden alabilirim dün okuyunca aradım ama bulamadım ben

Keşke bende tatile gidebilsem bu yaz ne güzel çok Eğlen inşallah kizinla.öncelikle kaç gece kalacaksan mesela 4 . 4 tane akşam yemeği için kendi tarzında kıyafetler eğer giymiyorsan düğüne gider gibi topuk falan gerek yok bence sandalet falan takıların varsa makyaj malzemen bi kaç toka bir tokaya gittim kırılmışti jöle köpük kullaniyo san parfüm çanta.mayo bol güneş kremi meleğin için yüksek faktör muhakkak şapka ayağına kaydirmaz deniz terligi alabilirsin kızına bol kıyafet cis yapar kirlenir deniz pareosu elbisesi moda artık kendin için.havlu meselesi de bazı oteller veriyo ama sabah erkenden sıraya girip alıyorsun zaman kaybı bitebiliyo yıkanıyo yarım saate çıkar diyolar önünü takip etcen evinden götür erkenden şezlong koyup yer kapiyosun buda başka bi Otel olayı hem havuz kenarına hem deniz kenarına istedigin şezlonga havlun atıp öyle kahvaltıya geciyosun odanın çıkarken otelden aldığın havluyu gidip sepete ariyosun yarına yıkanıyo gitmeden kızın için odaya park yatak iste hazirliyolar titizsen yastık kilifini carsafini götür ben götürmem işte böyle ayy çok Eğlen kimseyi takma kizinla bol resim çekin güneşe dikkat et sonra buraya yaz nasıl geçti diye (ekmeğe hiç girme yemeklerde değişik herseyi doldur balık günü olursa kalamar karides dal :kk77::KK68:)

Mayo/bikini
Pareo
Elbise,eger giyiyorsaniz sort mini etek.
Havlu (veriliyor oda ve plaj havlusu ama nekadar temizler bilemem ben goturuyorum )
Sapka,gunes kremi,gunes gozlugu.
Terlik,ayakkabi.
Sivri sinek icin losyon.
Cocuk icin agri kesici soguk alginligi surup (bununla ilgili anim var)
Sampuan dusjeli (biz otelinkini kullanmiyoruz)
Ben utude goturuyorum kirisik hic bisi giymem giydirmem.

Toka,makyaj malz., kremler,takilar falan.

Yani abartmaya gerek yok.
Odalarda sac k. Mak. Havlu pike yastik oda terligi vs var.

Kendi ozel ihtiyaclarinizi koymaniz kafi.

Arkadaslar uyku tikaci kullanan var mı bebeklere tatilde akşamları gezmek istediğimizde falan sesten uyanmamasi için dusunuyorum ise yarar mı bilgisi olan varmi?bide bu havuz için kaymaz çorabı nerden alabilirim dün okuyunca aradım ama bulamadım ben
Boyner ykm lerde jokerlerde var.Slip stop ismi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar temmuz sonunda otele tatile gideceğiz. 3 yaşında bir de kızım var. Daha önce hiç otele gitmedik eşimde bende. Kızıma ne götüreyim, kendimize ne alalım, orada nasıl giyinilir hic bilmiyorum. Bide eşimin akrabaları var 3 aile daha. Onlarda genç, çocuklu. Hep beraber gideceğiz. Onlar daha önce otele gitmiş ama onlara sormak istemiyorum. Çok kibirliler. Geçen gün hep beraber otururken ne alsak acaba yanımıza diye sormuş bulundum, başladılar eski tatil anılarını anlatmaya cevap da vermediler tabi laf arasında kaynadı gitti. Bide sanki suç gibi "aaa sen hiç otele gitmedik mi " "biz evlenmeden önce de her sene giderdik" " ayyy sen orda rahat edemezsin" falan diyolar. Oyuzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu ay alışverişe çıkacağız herşeyim tam olsun istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler .
Otele giderken ozel bir sey almana gerek yok.
Gunes kremlerine dikkat et ozellikle bebisin icin. Semsiyenin altinda olsun mutlaka gunese cikarma, hatta ustunde hep tisort olsun cok ciplak birakma sahilde.
Onun disinda otelde kahvaltiya oglen ve aksam yemegine inerken de derli toplu giyinmelisin bunu da dusun. Ekstra baska bir sey yok sanirim iyi eglenceler :KK200:

Sac kurutma makinesi de onemli bir nokta. Olmayabilir otelde

İnşalllah çok güzel bir tatil geçirirsin.
Herşey dahil otellere gidiyorsan çok rahat ediceksin. Öncelikle herşey dahil ye iç bedava. Sabah kahvaltısıyla başlayıp öğlen yemeği, ikindi çayı, akşam yemeği ooooo ye ye ye valla.
Bu arada hiiiç yabancı gibi hissetme kendini hep geliyomuşsun gibi davran öyle bi havan olsun:)))

Öyle bavulunu doldurma sakın sonra akşam yemeğe ne giysem diye kara kara düşünürken buluyorsun kendini.

Kaç gün kalıcaksana okadar kıyafet götür.
Ben hep 1. Gün sabah kahvaltısına şu şortumu ve bluzumu giyerim akşam yemeğine şu elbisemi giyerim diye ayırırım yoksa bide çocuk varr oooooo bület ersoy gibi 40 valiz hazırlamak lazım.
Pantolon giyilmez onu sakın unutma tatil yeri zaten herkeste şıpıdık terlikler varken pantolonlu olmaz orda zaten giyersen sıcaktan görürsün gününü:)))))
Haa parmak arası terlik mutlaka al kendine eşine çocuklara. Şık görünüyor birde tatil terliği kendisi yahuuu:)
Havlu işine gelince titiz olma tatildesin orda havlu var ama bir tane kendine ve eşine PLAJ HAVLUSU AL hani küçük tek kişilik.

Eczaneden yada parfümeriden güneş kremi al güneşe çıkmadan önce sür çoluğa çocuğa

Güneş gözlüğü olmadan tatile çıkanı dövüyorlar unutma al:))

Ayrıca valize girecekleri listele unutursun. Çocuklara bol şort ve tişört

Bu arada görümcen midir eltin midir kimse ilk kez gidiyorum lafını falan etme ezikleme kendini.
Devam ediyorum mayonun üzerine giyeceğin bir elbise yada pareo al. Şort falan giyme bence evde deneme yap tabi. İlaç falan doldurma bence valizi otelde eczane vardır. Yük etme en azından şurupları alma ağrı kesici falan al.
En gıcığı kıyafet işi. Kombin yap sabah akşam ne giyeceksen sayılı al. Elbise çok rahat olur.
Bol bol eğlen yüz ve gülümse

Back
X