• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez otele gidiyorum. Yardım

Ilk sorum ; neden boyle kinci insanlarla tatile gidiyorsunuz?
Tatil kafa dinlemek degilmiydi?
Ben boyle insanlarla bi ortamda kendimi jiletlerim.

Ben olsam illaki bu kisilerle gitme karari aldiniz. Ilk once bakim urunlerimi unutmam. " ay benim sampuanim ozeldir, hryerin sampuanini kullanamam, sen nasil kullaniyosun otelin sampuanini iyy" demeleri yakindir.
Ama bundan haric seylere pekte takilmayin.
Mayonumu unuttun " ay kizlar ugrasamadim simdi valizi doldurmakla, evde biraktim mayomu yeni yeni alirim giyerim diye" lafi yapistirirsin.
Gunes kreminimi unuttun ' uff dolasmaya usendim dukkan dukkan, neme lazim burda dukkanlar dururken" gibi bi bahane bulursun.

hahhah teşekkürler.. şimdilik reglim sorun gibi değil ama bazen düzensizleşiyoo geciktiriciyi regl olunca kullansam 1-2 saate etki ediyo diye biliyorum
Bence garanti olsun diye 6 gün önceden başlayın tatile çıkmadan. Eczacıya sorun tabii de ben öyle kullanılıyor diye hatırlıyorum :))

Camasir yikamak İcin kücük bir su sisesine detarjan koy ve ütü mutlaka al. Otel 5 yildizli ise plaj havlusu veriyorlar Ama yerin varsa kendi havlularini al daha iyi oluyor havlu al birak olmaz. Cocugun icin agri kesici Ates düsürücü hatta Ishal ilaci mutlaka al. Birde o kibirli akrabalarla mesafeli ol, tatilde samimiyeti ilerlettik deyip tuzaklarina düsme!:))
zaten maşallah hepsinin bir çocukları var nazar değmesi fırtına gibiler benim kız onların yanında süt dökmüş kedi gibi :D onlar çocuklarla uğraşırken bana bulaşamazlar :D

Ben olsam illaki bu kisilerle gitme karari aldiniz. Ilk once bakim urunlerimi unutmam. " ay benim sampuanim ozeldir, hryerin sampuanini kullanamam, sen nasil kullaniyosun otelin sampuanini iyy" demeleri yakindir.
Mayonumu unuttun " ay kizlar ugrasamadim simdi valizi doldurmakla, evde biraktim mayomu yeni yeni alirim giyerim diye" lafi yapistirirsin.
Gunes kreminimi unuttun ' uff dolasmaya usendim dukkan dukkan, neme lazim burda dukkanlar dururken" gibi bi bahane bulursun.
yaaa eşleri benim eşimin kuzenleri hepsine abi derim severim çok eğlenceli insanlar onlarda beni kardş gibi görür severler. onlar davet etti hatta bizi de. bi ara ben demiştim çadıra falan gittik te ben otele gitmek istiyorum bi ara daha rahat ederim diye. onlarda plan yapmışlar bizede söylediler sizde gelin gulferr istiyodu zaten erken rezervasyon yaparız ucuza gelr falan diye. şimdi onlar beni düşünmüş çağırmış( tabi bu arada kızlar bana otele gideceklerini bile söylemediler) bende istiyodum zaten bide kalabalık daha eğlenceli olur dedim. abileride kırmak olmaz diye kabul ettik.
valla bişey unutmak istemiyorum ama unutursam da sizin taktik süper :D

yaaa eşleri benim eşimin kuzenleri hepsine abi derim severim çok eğlenceli insanlar onlarda beni kardş gibi görür severler. onlar davet etti hatta bizi de. bi ara ben demiştim çadıra falan gittik te ben otele gitmek istiyorum bi ara daha rahat ederim diye. onlarda plan yapmışlar bizede söylediler sizde gelin gulferr istiyodu zaten erken rezervasyon yaparız ucuza gelr falan diye. şimdi onlar beni düşünmüş çağırmış( tabi bu arada kızlar bana otele gideceklerini bile söylemediler) bende istiyodum zaten bide kalabalık daha eğlenceli olur dedim. abileride kırmak olmaz diye kabul ettik.
valla bişey unutmak istemiyorum ama unutursam da sizin taktik süper :KK70:

Bence pekte sey etmeyin yani.
Cunku onlar simdi kokostur, bide markalinin markalisini alirlar felan.
Dusunsenize siz A marka mayo almissiniz, oysa onlar A+++++ marka almislar. Daha satavatli ve daha pahali. Sikandaaall.
Oyle yani. Ben olsam emin olmadigim parcalari hemen " aman unutmus gorunmuyum" diye alip tikistirmak yerine, onlarinkine bi bakarim ne almislar.. bende onlardan geri kalmayip alirim. Bozulmak istemem onlarin yaninda. Simdi belki bisey alicaksiniz, ama baktiniz onlarinkine pek yetisemiyor, bide ikinci kez para harciycaksiniz orda.

Ben yinede basiniza bela aldiniz bu ailelerle gitmeyle diyorum. Insallah sapa saglam cikarsiniz bu tatilden kusluk darilma olmadan.

Mayo, bikini, plaj terligi, gunes koruyucular, sinek kovucular, sapka, kiziniza simit-kolluk (swim trainer diye bir marka var tavsiye ederim, alerji ilaci, ince birer mont (yandiktan sonra daha cok usuyeceginiz icin), tarak, havluya gerke yok kesinlikle, 3-4 askili bluz, şık elbise (sifon ucus ucus olanlar is gorur), az topuklu ayakkabi, sandaletler ayakta gidersiniz, kiziniza slip stop terlik (hayat kurtarir) (kizin sapkasi ense kismi kumas kapli olanlardan olursa cok cok iyi olur cunku sahilde kumla oynarken hep enseleri yaniyor ve tabi ki kova seti oyun icin), kendinize ve kiza nemlendirici, agri kesici, kiziniza her gune bir set kiyafet ama plaja giderken giymelik az daha orta halli tshirtler, esinize de kumda yipraninca uzulmeyeceginiz tshirtler alin (şık olanlar haticinde), kitap alin (akrabalarla muhatap olmaktan iyidir) ve pek tabii gunes gozlugu ve iri takilar (havaniz olsun :rolleyes:)

Her otel merkeze yakın olmuyor. Oteldeki dükkan da ateş pahası. Bikini ya da mayo pentinin modelleri güzel. Çocuğuna trukid 30 faktör al. Daha yükseği kimyasal içeriyor. Sık sık yenilersin.
Swin trainer alabilirsin. Ateş düşürücü sivrisinek kovucu vs al mutlaka. Ayrıca güneş sonrası losyon. Kendin için de bol bol uçuş uçuş elbise yemekler için.

Bazı üyeler lafı ağzımdan alıyor hay çok yaşa düşüncelerime tercüman oldun.
Böylesi uyuz tiplerle tatil yapıp sürekli negatif elektrikle dolacağıma balkona leğen koyar ayaklarımı sokarım daha iyi

Merhaba arkadaşlar temmuz sonunda otele tatile gideceğiz. 3 yaşında bir de kızım var. Daha önce hiç otele gitmedik eşimde bende. Kızıma ne götüreyim, kendimize ne alalım, orada nasıl giyinilir hic bilmiyorum. Bide eşimin akrabaları var 3 aile daha. Onlarda genç, çocuklu. Hep beraber gideceğiz. Onlar daha önce otele gitmiş ama onlara sormak istemiyorum. Çok kibirliler. Geçen gün hep beraber otururken ne alsak acaba yanımıza diye sormuş bulundum, başladılar eski tatil anılarını anlatmaya cevap da vermediler tabi laf arasında kaynadı gitti. Bide sanki suç gibi "aaa sen hiç otele gitmedik mi " "biz evlenmeden önce de her sene giderdik" " ayyy sen orda rahat edemezsin" falan diyolar. Oyuzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu ay alışverişe çıkacağız herşeyim tam olsun istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler .
Odaya girerken ayakkabılarınızı cikartmayinn:KK70:yillaaaar yillaarr önce çok temiz olduğu için eve giriyor hissiyatı oluşmuştu sanirsam rezil olmuştum ay:KK64:

Watsons veya gratislerde küçük boy şişeler oluyo şampuan koymak için, söylendi mi bilmiyorum ama ben her seyehatte onları kullanırım. Güneş kremi olarak fıs fıslı olanlardan alın denize girmeden daha rahat sürmek için. Güneş sonrası kremlerinden de alın kaybedilen nemi geri kazanmak için. Pareo vs getirin bolca çamaşır getirin ve kirlileri koymak için de yanınızda bir poşet olsun. Deniz terliği ve eğer ki denizi taşlıysa deniz babeti alın. Deniz çantası alın mutlaka ve güneş gözlüğü. Havlu veriliyor ama ben bir tane yanıma plaj havlusu alırım hep. Diş macunu alın, diş fırçalarınızı unutmayın. Bir de mutlaka yanımda ateş düşürücü ve ağrı kesici bulundururum parol ve nurofen gibi. Ayrıca hazır alışveriş listelerine bakın onlar da fikir verir. İyi tatiller:KK49:

He bi de bellboya vermek için 5-10 tl hazırlayın yanınıza önceden :KK54:

4 aile mi gidiyorsunuz, ne gerek vardı, ben daha çok bunaltıyo takıldım ki kafa dengi de değiller

Yaniniza sezloga sermek icin plaj havlusu alin bazi otellerde havlu veriyorlar deniz kenari ve havuz icin ama siz yinede 2 tane en az alin yaniniza. Cocukla gideceginiz icin her ihtimale karsi deterjan alin biraz cunku cocugunuz var ihiyac olabilir kiyafetleri icin. Taraginizi kisisel bakim urunlerinizi de alin. sigara iciyorsaniz sigara stoklayin otelin icinde daja pahali oluyor.. cocuk icin ve kendiniz icin kolluk can yelego deniz uatagi falan alacaksaniz onlarida kendiniz alip götürünüz orda cok pahalo oluyor. Bunun disinda bir iki ozel kiyafetiniznolsun bazen aksamlari oteller programlar partiler vs veriyor laizm olur. Agri kesici mide koruyucu da mutlaka alin. Cocuk icin ates dusurucu surup varsa alerji ilacini da ihmal etmeyin. Simdiden iyi tatiller

evinde ne giyiyosan orda onu giycen güneş kremi havlun kızınada oyuncak unutma odada oynar

Geldim yardıma:)
Otellerin banyo plaj havlusunu kullanmıyorum Sen kendine şahsi al mayo bikini haşema artık ne giyersen.Plaja giderken. Yada öğle yemeğinde giyineceğin penye şort askılı japone kol ince tişörtler al veya incevik. elbise alabilirsin . Akşamda ben genelde kot etekler üzerine tatile uygun bluz vs şeyler yada elbiseler alabilirsin altına sandalet giyinebilirsin.Ne alırsan al takım olarak hazırla bavulu bugün şunu giysem yarın bunu diye seçmece koy.Plaj terliği ayakkabısı kesinlikle şapka güneş kremi foto makinası şampuan vücut kremini almalısın

Bazı üyeler lafı ağzımdan alıyor hay çok yaşa düşüncelerime tercüman oldun.
Böylesi uyuz tiplerle tatil yapıp sürekli negatif elektrikle dolacağıma balkona leğen koyar ayaklarımı sokarım daha iyi

Ne guzel bi alternatif.
Bence konu sahibi boylesine bi tatile hic gitmedigi icin tepemedi.
Ama bu gezinti " kafa dinlemek"ten haric hersey olabilir.
Kin, ofke, ihtiras..
En az zararla kurtarsa bari.

Back
X