Ilk çocuğunu düşünenler...

merhaba canım ben ilk bebeğimi bekliyorum 12 haftalık şuanda. çok heyecanlıyım. Allah herkese tattırsın bu duyguyu.

maşaallah. Allah hayırlı bir şekilde sana bağışlasın evladını. Siz böyle anlattıkça ben daha da heyecanlanıyorum ve de korkuyorum.

kizlar bende 2 senedir dkh kullniyorum ve şu an reglyim tekrar hapları kullanmayı düsünmüyorum.. cocuk sahibi olmaya karar verdim yaşım 23 erkenmi bilmiyorum ama bu kararın en büyük nedeni canım anneannemi 2 gün önce vefat etti anladımki hayat para mal mülk için ertelenmeyecek kadar kısa.. eşim 30 yaşında ve 1.5 senelik evliyim aileden kalma bir evimiz var hep bir ev alalim diye couk sahibi olmayı ertelemistik eşimde yaşım genc diye birkac sene daha bekleyelim diyordu ama icten ice cocuk istedigini biliyordum bu yüzden hapları bıraktıgımı eşime söylemedim sürpriz olsun istiyorum hayırlısı inşaallah..

E hanımlar, gelin birbirimize destek olalım. Benim gibi tecrübesiz, ilk çocuğuna sahip olacak kimse yok mu?
merhaba
canım insallah sağliklı hayırlı bir bebişin olsun cok güzel bir duygu benim oglum 2 bucuk yasında yinede yazmak istedim RABBİM analı babalı büyütsün inşallah

maşaallah canım. Allah esirgesin evladını. Inşallah bize de nasip olur.

sağol cnm zamanı geldiğinde nasip olur inşallah. bende evlendım hiç korunmadım 9 ay sonunda oldu bebişim. 9 ay boyunca her ay heyecanlanırdım illa istiyordum ama olmayınca umudumu kesmiştim iş bulup çalışayım oyalanayım diye düşündüm tam iş arıyordum ki meleğim gelmiş bana. beklemediğimiz anlarda buluyor demekki bizi mutluluk. allah sizlerede nasip etsin bu duyguyu.

ben de bekleme sürecindeyim ilk bebeğimin varlık haberini..inşallah tutunuyodur annesine yavrum..:18:

çocuk için ne kadar erken olursa o kadar iyi bence, aramıza çok yaş girerse çocuğu anlamak o kadar zor olur. Ben bu ay 26 olacağım. Keşke diyorum daha erken çocuk yapsaydım...

Bi de kızlar hamile kalınmadan önce yenmemesi, yapılmaması gereken şeyler var mı? Araştırdım, pek bir şey bulamadım.

Merhaba yeni gördüm topiği bizde bebek planlıyoruz diye okuyorum kitaplardan falan..bir kaç madde ile sıralayayım ;

*6 ay önceden folic asit almaya başlanmalı ama bazı kitaplarda 3 ay da yazıyor.
*hem kadın hem erkek et tavuk ve yumurtayı azaltmalıymış.
*1 ay önceden kahve kola çikolata asitli ve kafeinli içecekler tamamen kesilecek.
*gebelik oluşumu durumu varsa adaçayı kadında söktürücü olduğu için düşüğe sebep oluyormuş içilmeyecekmiş.
*gebelik oluşumu durumu varsa ağrı kesici alınmamalıymış..
*Korunmasız ilişkiye yani denemelere :) başlamadan önce baba adayı selenyum e ve c vitamini almalıymış.
*bizler zinc a ve d vitaminini ekstra almalıymışız ama folic asit alıyoruz bir doktora sormak gerekir bunu ?
*Denemelerden bir ay önce süt yoğurt ve sütlü tatlılar gibi şeyler bol tüketilmeliymiş..Birde enteresan olarak enginar tüketmenin döllenmeye yardımcı olduğu yazılı idi bir iki yerde :)
*Ve son olarak reglin ilk gününden sonraki 12. 14. ve 16. günler sabah erken saatte ilişkiye girilmesi başarı oranını arttırıyormuş ve ilişkiden sonra 1 saat yataktan bel altına yastık koyarak kalkmamak gerekli imiş..

Farklı kitaplar ve dergilerden okuduğumda gördüğüm ortak noktalar bunlar umarım işinize yarar... hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum.

allah razı olsun senden canım ya! Ben araştırmıştım da bu kadar detaylı bulamamıştım.

Teşekkürler canım bilgiler süpermiş Bu yazdıklarını keşke doktorlar uygulasa..

Teşekkürler canım bilgiler süpermiş Bu yazdıklarını keşke doktorlar uygulasa..

kesinlikle haklısın. genelde hamile kalmadan önce pek birşey yapılmaz kaldığında doktora gidersin neler yapılacağına bakılır vs. Ama ya öncesi sırf stres yüzünden salgılanan bir hormonun sebep olması ile hamile kalamayan insanlar var.. E biz bunları bilmiyoruz ama ??? Neyse okumak araştırmak lazım her halde ..birde bilgiyi paylaşmak tabiki.. Güzel haberlerimizi okumak dileği ile öptüm kızlar.

ahhh kızlar ahhh ben bu işyeri stresi yüzünden kısır kalıcam valla :84:

hımmmmmm bol bol incir yiyiynnn gariiiiii oda doğurganlığı arttırıyormuşşşş

Meraba kızlar kk ya yeni katıldım topigide görür görmez geldim bizde ins ilk bebeğimizi düşünüyoruz heyecanlıyım verdiginiz bilgiler çok güzel tes ederiz :)

Canim verdigin bilgiler için çok teşekkürler ins hepimiz sağlıklı sihhatli hamile kalırız :)

gerçekten güzel bir topik oldu bu ..peki kızlar sizlerde de böyle "nasıl alınır bu sorumluluk" vs gibi korkular yokmu.. ben acayip yoruyorum kendimi bu düşüncelerle birde saklamicam bazen çok bencilce düşünüyorum hatta uyuyamicam, gezmek yok tek başına hayat yok en önemlisi elinde sürekli emek vermen gereken bir çocuk..bunları geçtim ya iyi bakamazsam ben nasıl sahip olurum bir çocuğa diye de çok korkuyorum.. Evet eşimi çok seviyorum onun isteği ile düşünmeye başladım artık 4. yılımıza giriyoruz ama bu bencillik ve korkular sadece bende mi var çok merak ediyorum..

buna bencillikten ziyade sorumluluk almaktan korkmak diyelim. Sen istersen aynı yaşamını daha da renklendirerek çocuğunla da yaşayabilirsin, hiç hayal etmedin mi? çocuğu sadece bize engel olarak düşünme. Hayatımıza hayat katacak bir varlık o. Bendeki korkular da senin ilk dediğin gibi, sorumluluk almak. özellikle de dünyanın çirkinliğini gördükçe onu bu dünyadan nasıl korurum diye düşünüyorum. Inşallah allah gönlümüze göre ve hayırlı birer evlat nasip eder hepimize de...

Yaa bacılar, onu bunu bırakın da doğurmaktan kimse korkmuyor mu? Bazen doğumu hayal ediyorum.... Allah yardımcımız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…