Bi de kızlar hamile kalınmadan önce yenmemesi, yapılmaması gereken şeyler var mı? Araştırdım, pek bir şey bulamadım.
Merhaba yeni gördüm topiği bizde bebek planlıyoruz diye okuyorum kitaplardan falan..bir kaç madde ile sıralayayım ;
*6 ay önceden folic asit almaya başlanmalı ama bazı kitaplarda 3 ay da yazıyor.
*hem kadın hem erkek et tavuk ve yumurtayı azaltmalıymış.
*1 ay önceden kahve kola çikolata asitli ve kafeinli içecekler tamamen kesilecek.
*gebelik oluşumu durumu varsa adaçayı kadında söktürücü olduğu için düşüğe sebep oluyormuş içilmeyecekmiş.
*gebelik oluşumu durumu varsa ağrı kesici alınmamalıymış..
*Korunmasız ilişkiye yani denemelere :) başlamadan önce baba adayı selenyum e ve c vitamini almalıymış.
*bizler zinc a ve d vitaminini ekstra almalıymışız ama folic asit alıyoruz bir doktora sormak gerekir bunu ?
*Denemelerden bir ay önce süt yoğurt ve sütlü tatlılar gibi şeyler bol tüketilmeliymiş..Birde enteresan olarak enginar tüketmenin döllenmeye yardımcı olduğu yazılı idi bir iki yerde :)
*Ve son olarak reglin ilk gününden sonraki 12. 14. ve 16. günler sabah erken saatte ilişkiye girilmesi başarı oranını arttırıyormuş ve ilişkiden sonra 1 saat yataktan bel altına yastık koyarak kalkmamak gerekli imiş..
Farklı kitaplar ve dergilerden okuduğumda gördüğüm ortak noktalar bunlar umarım işinize yarar... hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum.