Ilk çocuğunu düşünenler...

Günaydın kızlar :) meleksimam ve burcudan ay sonu güzel haberler var inşallah (Amin) Benim bat 3mayıs bakalım neler olacak, bağlantıyı koparmadan devam

kızlar ben daha hamilelik düşünmeye başlayınca sanki kilo alıyorum..Sabahları pekmez,akşamları süt..Birde iştahımdada mahaşallah var :)) Ne yapcam ben ya...Haftada 2 gün spora gidiyorum ama yediklerimede dikkat etmem lazım sanırım

Bende tam tersi çok zayıfım kilo almam lazım, yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum bakalım ne olacak. Akşamları süt içiyorum bide günde 40dk yürüyüş yapıyorum :) Pekmez ne için içiyorsun canım?

kansızlık var bende o yüzden içiyorum..

Geçmiş olsun canım, bende demir eksikliği var hap kullanıyorum pekmezi de denemek lazım.

benimkide demir eksikliği aslında..İlaç kullanmadan doğal yollarla çözmeye çalışıyorum işte..Hemde hamilelikte d vitamini çok gerekli şimdiden takviye yapmak gerek diye düşündüm.

ben bır kac sene oncesınden demir eksikliğine bağlı anemi olmustum poset poset ılac içtim zar zor ve gectı allaha sukür, Şimdi folic asit içiyorum hamılelık öncesi. Bu arada Göğüslerim çok ağrıya hastalanma belirtilerim ya üff ama ta bu zamandan adetımın belirtisi olurmuki daha 28 ıne cok varr:44::18:

Merhaba

Ben de aranıza katılmak istiyorum. Evleneli 6 ayı geçti. Birkaç aya kadar bebek için denemelere başlayacağız. Planımız en başından böyleydi. Ama eşim bu aralar bir telaş bir acelecilik içinde. Haziranda korunmayı bırakmak istiyor. Hemen olmayabilir çocuk o yüzden haziran iyi diyor. Önceden istemiyor gibi duruyordu daha zamanı var falan diyordu. Şimdi de beni hafakanlar basıyor. Strese girdim. Bebek düşüncesi korkutuyor beni.

Kilom fazla. 69 kiloyum bir türlü de kilo veremiyorum. Bir kilo iki kilo düşüyorum sonra yine aynı. Borçlarımız bitmedi. Sanırım ben psikolojik olarak hazırlanamıyorum.

Bir de illa ki doktora gitmek şart mı? Folik asit için 3 ay önceden kullanın yazıyor ama arkadaşa 1 ay öncesinden kullansan da olur demiş doktor. Kardeşim hamile. Doktoru şimdi başlasan da sorun olmaz demiş. Aklım karıştı.

ilk öne bende aynı seylerı yasamıstım strese gırmıstım hatta ılk denememızde cok gerılmıstım yapamamıstım korkmustum kocam cok anlayıslı anlamıstı ne zaman hazırsan o zaman dedı ve ben hazır oldugumda syledım 7 aylık evlıyım bende. . ve denemelere basladık bakalım ay sonu bellı olcak bebişimiz tutundumu kısmet. folıc asıde 3 ay oncesınden baslayn dıyorlar fakat bır ay oncesındende baslasan sorun olmuyor ben basladım 10 gun kullanmadım devam edıyorum sımdı kullanmaya bakalım ıncc bebısımız olur bu ay . evet doktora gıt testlerını yaptır ıdrar tahlılı yaptır enfeksıyon varmı baksınlar sonracıgıma da birde yaptırmamıssın smear testı yaptır ilk ilişkiden sonra yapılmasını uygun goruyorlar sonra genclerde 3 4 senede bir işte tedbir amaclı

Son düzenleme:

merhaba canım! Hoş geldin aramıza. Ben de 1,5 yıldır evliyim. Eşim en başından beri çocuk istiyor, ben erteledim. Gerçekten de anne adayının içten isteğiyle olmazsa çocuk azap gibi gelir. çocukları çok sevmeme rağmen geçen yıl hayatıma bir de bebeğin girdiğini düşünürdüm, bana kabus gibi gelirdi. Evlilikte her şey rayına oturmadan bir de çocuk olursa kadın için evliliğe alışmak daha da zorlaşabilir. Ben böyle düşünüyorum ama, çevremdeki birçok kişi tam tersini düşünüyor. 2 arkadaşım senin gibi erken çocuk yaptılar, çok şükür mutlular. Ben ise şimdi istiyorum ki bir an önce çocuk olsun. :) çevremde gördüğüm bebeklere dayanamıyorum.eşimi çok seviyorum, ikimizden bir parça olsun istiyorum. Bazen ya onu kaybedersem diye düşünüp hemen çocuk olsun istiyorum. Biraz psikopata bağladım :)) bu dönemler tek ben böyle psikopata bağlamadım her halde.. :)) her neyse, uzattım. Folik asite gelince, doktorlar ihtiyaca göre anne adayına erken ya da daha geç verebiliyorlar. Araştırmalarıma göre folik asite hamilelikten 3 ay önce başlamalıymış, bebeğin sakat doğma riskini en aza indiriyormuş. Zaten folik asitin hiçbir yan etkisi de yokmuş. Sen kendine iyi bir doktor bul, bunları bi de onunla konuş. Zaten bu baya bi sürecektir, iyi doktor bulmak zor. Umarım seni rahatlatacak bir doktor bulursun. Allah yardımcın olsun, hakkında en hayırlısını versin. Seni ve çelişkilerini çok iyi anlıyorum. Bi de hayat gerçekten de ertelemeye gelmiyor. Bir yakınını kaybettiysen bunu daha iyi anlarsın.

ay kızlar içinizde en kaşarlanmışınız benmişim :) 4 yıl olduk biz bende hala yerine oturmadı taşlar neyse doğum bahara gelsin diye ben ağustos gibi falan başlayacağım denemelere önce sizden hayırlı haberler inşallah.. bu arada ilk denemede olacak düşüncem umarım beni yanıltmaz

Selam kızlar.. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Ben çalışmaları tamamladım, bundan sonrası beklemek... Kızlar bende de geçen yıl kansızlık sorunu oldu, 6-7 ay demir ilaçları kullandım. Midemden de rahatsız olduğum için beni çok zorladı. Bırakın ilaçları. Ben pekmezle iyileştim. Harnup pekmezini duydunuz mu? Kimileri keçiboynuzu pekmezi olarak da biliyor. Marketlerde, aktarlarda satılıyor. Ben 2 ay kadar onu kullandım, hem kansızlık sorunum geçti, hem de mideme iyi geldi. Sabahları aç karnına 1 kaşık almanız yeterli oluyor. Ben geceleri de bir kaşık alıyordum. Ayrıca çok da zayıftım, o pekmezle kendime geldim. Tavsiye ederim.zaten doktor da bana bir şişe içine üzüm ya da dut pekmezini sulandır, içine de limon sık, gün boyu iç demişti. Faydası oldu ama harnup kadar değil. Bu arada kısa bilgi size: Limon pekmezin hemen kana karışmasını sağlıyor. çok faydalı bu açıdan. Bi de sakın pekmezle sütü karıştırıp içmeyin, birbirinin vitaminini öldürüyorlar. Yoğurt da öyle. Ayrı ayrı tüketin. Mide, kansızlık, zayıflık sorunlarını ben de çok yaşadığım için bu tür konuları iyi biliyorum. Sıkıntınız olursa sorun. şimdi de kilo vermeye çalışıyorum. Bir haftada 2-3 kilo vermenin formülünü de biliyorum. Isteyen varsa söyleyeyim. :)))))))))))

est. Inşallah, amin. :))))))))))))))))))))

sorduğun şeye bak aşkolsun hemen bekliyoruz formülü..... bu arada 69 um kiloluyum diyen arkadaşa da ayrıca aşkolsun insan bi düşünür acaba başka 69 olup da kilolu olduğuna inanmayan falan varmıdır acaba diye ah inemedim gitti 65 in altına meleksimam ahhh..

Kızlar gidin aktardan kuru kayısı alın. Siyah olanları daha sağlıklı, çünkü doğallar tavsiyem. 6 tane kayısıyı geceden bir bardak suyun içine koyun. Sabah kalkınca aç karnına 1 bardak ılık su için. Sonra kayısıları suyun içinden çıkarıp yiyin, yerken iyice çiğneyin. Sonra üzerine 1 bardak daha ılık su için. Kahvaltınızı yapın. Birincisi kesinlikle ekmek yemeyin. Bir günde mutlaka bir öğününüz çorba olsun. Az yiyin dememe gerek yok her halde . özellikle akşam yemeğinde çok az yiyin. Sabahları saat 10'da trt-okul'da spor programı var. Sadece 15 dk ama ne 15 dk. Kahvaltıyı spordan sonra yapın. Muhtemelen öğleden sonra lavabodan çıkamayacaksınız. . Yemeklerden önce bol bol su için- en az 3 bardak. Yemek yerken de en az 3 bardak su için. Ben günde yaklaşık 3-4 litre su içiyordum. öğleden sonra ve akşam yemeğinden sonra muhtemelen mideniz kazınacaktır, o zaman ya salata yapın, ya da meyve yiyin. Ben yemek her çeşit yiyordum, kendimi kısıtlamıyorum. Sadece az ve oldukça yavaş yiyorum. Sofrada 20 dakikayı doldurmak önemli, 20 dakikada mümkün olduğu kadar yavaş ve az yiyin. Size bilmem ama ben evlendikten sonra yaklaşık 10 kilo aldım, 36 bedenden 40 bedene çıktım. Bu diyetle 2 haftada yaklaşık 4 kilo verdim. Umarım sizin de işinize yarar. önemli olan hiçbir şeyden yoksun kalmayın, her şeyden yiyin ki dermandan düşmeyin ama az yiyin ve bol bol su tüketin. :))))))))))))))))))

kızlar merhabalar ben yeni evliyim ama şartlarım uygun olduğu için fazla geciktirmeden bi bebişimiz olsun istiyoruz eşimle onunla büyüyelim öğrenelim herşeyi

ama ama bende pco var o kadar fazla hormonal bir bozukluğum yok ama bir iki ay kendime süre verdim bakalım.

inşallah Rabbim hepimize en kısa zamanda bebişlerimizi verir

amin canım. Allah gönlüne göre versin. Allah sana da bebeğine de sağlık versin...

Ooo maşallah kalabalıklaşmışız :) yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz Allah gönlünüze göre sağlıklı bebişler nasip eder inşallah.. meleksimam kilo nasıl alabiliyoruz var mı onun formülü :)))

sabah akşam 1 kaşık harnup pekmezi ye. çevrende kimi bir şey yerken görürsen ona eşlik et. Gece yatmadan bir şeyler ye. Her gün sevdiğin bir pastayı yap, ye. Merdiven in çık, basen ve kalça yapıyor. Akşam yemeğinden sonra yarım saat şekerleme yap. Ekmek çok ye. Tatlı çok ye, hatta kendin yap, kendin ye
Ben hep çok zayıf bir insandım. 36 beden bile bol oluyordu bana. üniversitede bunları yaptım ve kilo aldım. 36-38 beden arası bir şeydim. Fıstık gibiydim. Herkes hayrandı bana ;(( evlendikten sonra evde otur otur, oldum sana 40 beden. Hatta aramızda kalsın, bir ara 42 bedene bile ulaştım. çok şükür şimdi zayıfladım ama hamilelik öncesi 38 olmak istiyorum. Ona çabalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…