- Konu Sahibi meleksimam
-
kızlar ben daha hamilelik düşünmeye başlayınca sanki kilo alıyorum..Sabahları pekmez,akşamları süt..Birde iştahımdada mahaşallah var :)) Ne yapcam ben ya...Haftada 2 gün spora gidiyorum ama yediklerimede dikkat etmem lazım sanırım
Bende tam tersi çok zayıfım kilo almam lazım, yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum bakalım ne olacak. Akşamları süt içiyorum bide günde 40dk yürüyüş yapıyorum :) Pekmez ne için içiyorsun canım?
kansızlık var bende o yüzden içiyorum..
Geçmiş olsun canım, bende demir eksikliği var hap kullanıyorum pekmezi de denemek lazım.
Merhaba
Ben de aranıza katılmak istiyorum. Evleneli 6 ayı geçti. Birkaç aya kadar bebek için denemelere başlayacağız. Planımız en başından böyleydi. Ama eşim bu aralar bir telaş bir acelecilik içinde. Haziranda korunmayı bırakmak istiyor. Hemen olmayabilir çocuk o yüzden haziran iyi diyor. Önceden istemiyor gibi duruyordu daha zamanı var falan diyordu. Şimdi de beni hafakanlar basıyor. Strese girdim. Bebek düşüncesi korkutuyor beni.
Kilom fazla. 69 kiloyum bir türlü de kilo veremiyorum. Bir kilo iki kilo düşüyorum sonra yine aynı. Borçlarımız bitmedi. Sanırım ben psikolojik olarak hazırlanamıyorum.
Bir de illa ki doktora gitmek şart mı? Folik asit için 3 ay önceden kullanın yazıyor ama arkadaşa 1 ay öncesinden kullansan da olur demiş doktor. Kardeşim hamile. Doktoru şimdi başlasan da sorun olmaz demiş. Aklım karıştı.
merhaba
ben de aranıza katılmak istiyorum. Evleneli 6 ayı geçti. Birkaç aya kadar bebek için denemelere başlayacağız. Planımız en başından böyleydi. Ama eşim bu aralar bir telaş bir acelecilik içinde. Haziranda korunmayı bırakmak istiyor. Hemen olmayabilir çocuk o yüzden haziran iyi diyor. önceden istemiyor gibi duruyordu daha zamanı var falan diyordu. şimdi de beni hafakanlar basıyor. Strese girdim. Bebek düşüncesi korkutuyor beni.
Kilom fazla. 69 kiloyum bir türlü de kilo veremiyorum. Bir kilo iki kilo düşüyorum sonra yine aynı. Borçlarımız bitmedi. Sanırım ben psikolojik olarak hazırlanamıyorum.
Bir de illa ki doktora gitmek şart mı? Folik asit için 3 ay önceden kullanın yazıyor ama arkadaşa 1 ay öncesinden kullansan da olur demiş doktor. Kardeşim hamile. Doktoru şimdi başlasan da sorun olmaz demiş. Aklım karıştı.
merhaba canım! Hoş geldin aramıza. Ben de 1,5 yıldır evliyim. Eşim en başından beri çocuk istiyor, ben erteledim. Gerçekten de anne adayının içten isteğiyle olmazsa çocuk azap gibi gelir. çocukları çok sevmeme rağmen geçen yıl hayatıma bir de bebeğin girdiğini düşünürdüm, bana kabus gibi gelirdi. Evlilikte her şey rayına oturmadan bir de çocuk olursa kadın için evliliğe alışmak daha da zorlaşabilir. Ben böyle düşünüyorum ama, çevremdeki birçok kişi tam tersini düşünüyor. 2 arkadaşım senin gibi erken çocuk yaptılar, çok şükür mutlular. Ben ise şimdi istiyorum ki bir an önce çocuk olsun. :) çevremde gördüğüm bebeklere dayanamıyorum.eşimi çok seviyorum, ikimizden bir parça olsun istiyorum. Bazen ya onu kaybedersem diye düşünüp hemen çocuk olsun istiyorum. Biraz psikopata bağladım :)) bu dönemler tek ben böyle psikopata bağlamadım her halde.. :)) her neyse, uzattım. Folik asite gelince, doktorlar ihtiyaca göre anne adayına erken ya da daha geç verebiliyorlar. Araştırmalarıma göre folik asite hamilelikten 3 ay önce başlamalıymış, bebeğin sakat doğma riskini en aza indiriyormuş. Zaten folik asitin hiçbir yan etkisi de yokmuş. Sen kendine iyi bir doktor bul, bunları bi de onunla konuş. Zaten bu baya bi sürecektir, iyi doktor bulmak zor. Umarım seni rahatlatacak bir doktor bulursun. Allah yardımcın olsun, hakkında en hayırlısını versin. Seni ve çelişkilerini çok iyi anlıyorum. Bi de hayat gerçekten de ertelemeye gelmiyor. Bir yakınını kaybettiysen bunu daha iyi anlarsın.
ay kızlar içinizde en kaşarlanmışınız benmişim :) 4 yıl olduk biz bende hala yerine oturmadı taşlar neyse doğum bahara gelsin diye ben ağustos gibi falan başlayacağım denemelere önce sizden hayırlı haberler inşallah.. Bu arada ilk denemede olacak düşüncem umarım beni yanıltmaz
Selam kızlar.. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Ben çalışmaları tamamladım, bundan sonrası beklemek... Kızlar bende de geçen yıl kansızlık sorunu oldu, 6-7 ay demir ilaçları kullandım. Midemden de rahatsız olduğum için beni çok zorladı. Bırakın ilaçları. Ben pekmezle iyileştim. Harnup pekmezini duydunuz mu? Kimileri keçiboynuzu pekmezi olarak da biliyor. Marketlerde, aktarlarda satılıyor. Ben 2 ay kadar onu kullandım, hem kansızlık sorunum geçti, hem de mideme iyi geldi. Sabahları aç karnına 1 kaşık almanız yeterli oluyor. Ben geceleri de bir kaşık alıyordum. Ayrıca çok da zayıftım, o pekmezle kendime geldim. Tavsiye ederim.zaten doktor da bana bir şişe içine üzüm ya da dut pekmezini sulandır, içine de limon sık, gün boyu iç demişti. Faydası oldu ama harnup kadar değil. Bu arada kısa bilgi size: Limon pekmezin hemen kana karışmasını sağlıyor. çok faydalı bu açıdan. Bi de sakın pekmezle sütü karıştırıp içmeyin, birbirinin vitaminini öldürüyorlar. Yoğurt da öyle. Ayrı ayrı tüketin. Mide, kansızlık, zayıflık sorunlarını ben de çok yaşadığım için bu tür konuları iyi biliyorum. Sıkıntınız olursa sorun. şimdi de kilo vermeye çalışıyorum. Bir haftada 2-3 kilo vermenin formülünü de biliyorum. Isteyen varsa söyleyeyim. :)))))))))))
sorduğun şeye bak aşkolsunHemen bekliyoruz formülü..... Bu arada 69 um kiloluyum diyen arkadaşa da ayrıca aşkolsun Insan bi düşünür acaba başka 69 olup da kilolu olduğuna inanmayan falan varmıdır acaba diye Ah inemedim gitti 65 in altına meleksimam ahhh..
kızlar merhabalar ben yeni evliyim ama şartlarım uygun olduğu için fazla geciktirmeden bi bebişimiz olsun istiyoruz eşimle onunla büyüyelim öğrenelim herşeyi
Ama ama bende pco var o kadar fazla hormonal bir bozukluğum yok ama bir iki ay kendime süre verdim bakalım.
Inşallah rabbim hepimize en kısa zamanda bebişlerimizi verir
ooo maşallah kalabalıklaşmışız :) yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz allah gönlünüze göre sağlıklı bebişler nasip eder inşallah.. Meleksimam kilo nasıl alabiliyoruz var mı onun formülü :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?