Ilk çocuğunu düşünenler...

sağolun arkadaşlar Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.
umutla bekliyorum ne zman o müjdeli haberi alıcam diye bakalım önümde uzun zaman varmış gibime geliyor

ilk öne bende aynı seylerı yasamıstım strese gırmıstım hatta ılk denememızde cok gerılmıstım yapamamıstım korkmustum kocam cok anlayıslı anlamıstı ne zaman hazırsan o zaman dedı ve ben hazır oldugumda syledım 7 aylık evlıyım bende. . ve denemelere basladık bakalım ay sonu bellı olcak bebişimiz tutundumu kısmet. folıc asıde 3 ay oncesınden baslayn dıyorlar fakat bır ay oncesındende baslasan sorun olmuyor ben basladım 10 gun kullanmadım devam edıyorum sımdı kullanmaya bakalım ıncc bebısımız olur bu ay . evet doktora gıt testlerını yaptır ıdrar tahlılı yaptır enfeksıyon varmı baksınlar sonracıgıma da birde yaptırmamıssın smear testı yaptır ilk ilişkiden sonra yapılmasını uygun goruyorlar sonra genclerde 3 4 senede bir işte tedbir amaclı

Smear yaptırdım. Aralık ayında hormon dengem bozulmuştu hem hormon, hem smear, hem ultrason hepsi oldu. 2-3 ay önde tiroid testi yaptırdım. Aynı zamanda tüm kimyasal testlerim de yapıldı (şeker, sedum, element vs.) . Yeniden ultrasona girip yumurtalıklarıma baktırmak istiyorum. Sİzlerden cesaret aldım çarşamba gününe randevu aldım bakalım hayırlısı.

merhaba canım! Hoş geldin aramıza. Ben de 1,5 yıldır evliyim. Eşim en başından beri çocuk istiyor, ben erteledim. Gerçekten de anne adayının içten isteğiyle olmazsa çocuk azap gibi gelir. çocukları çok sevmeme rağmen geçen yıl hayatıma bir de bebeğin girdiğini düşünürdüm, bana kabus gibi gelirdi. Evlilikte her şey rayına oturmadan bir de çocuk olursa kadın için evliliğe alışmak daha da zorlaşabilir. Ben böyle düşünüyorum ama, çevremdeki birçok kişi tam tersini düşünüyor. 2 arkadaşım senin gibi erken çocuk yaptılar, çok şükür mutlular. Ben ise şimdi istiyorum ki bir an önce çocuk olsun. :) çevremde gördüğüm bebeklere dayanamıyorum.eşimi çok seviyorum, ikimizden bir parça olsun istiyorum. Bazen ya onu kaybedersem diye düşünüp hemen çocuk olsun istiyorum. Biraz psikopata bağladım :)) bu dönemler tek ben böyle psikopata bağlamadım her halde.. :)) her neyse, uzattım. Folik asite gelince, doktorlar ihtiyaca göre anne adayına erken ya da daha geç verebiliyorlar. Araştırmalarıma göre folik asite hamilelikten 3 ay önce başlamalıymış, bebeğin sakat doğma riskini en aza indiriyormuş. Zaten folik asitin hiçbir yan etkisi de yokmuş. Sen kendine iyi bir doktor bul, bunları bi de onunla konuş. Zaten bu baya bi sürecektir, iyi doktor bulmak zor. Umarım seni rahatlatacak bir doktor bulursun. Allah yardımcın olsun, hakkında en hayırlısını versin. Seni ve çelişkilerini çok iyi anlıyorum. Bi de hayat gerçekten de ertelemeye gelmiyor. Bir yakınını kaybettiysen bunu daha iyi anlarsın.

Evliliğimiz düzene girdi, hayatımızı rayına oturttuk çok şükür. Kendi düzenimizi kurduk. Sanırım eşim de o yüzden heyecan yapmaya başladı. Ben de korkuyorum. Çok fazla engelli çocuk, ağır hastalıklı çocuk haberi alıyorum tanıdıklardan. Korkutuyor bu durum beni. Çocuğuma yetememekten korkuyorum bir de.

:1: :1: :1: Kızlar gidin aktardan kuru kayısı alın. Siyah olanları daha sağlıklı, çünkü doğallar tavsiyem. 6 tane kayısıyı geceden bir bardak suyun içine koyun. Sabah kalkınca aç karnına 1 bardak ılık su için. Sonra kayısıları suyun içinden çıkarıp yiyin, yerken iyice çiğneyin. Sonra üzerine 1 bardak daha ılık su için. Kahvaltınızı yapın. Birincisi kesinlikle ekmek yemeyin. Bir günde mutlaka bir öğününüz çorba olsun. Az yiyin dememe gerek yok her halde :1: . özellikle akşam yemeğinde çok az yiyin. Sabahları saat 10'da trt-okul'da spor programı var. Sadece 15 dk ama ne 15 dk. Kahvaltıyı spordan sonra yapın. Muhtemelen öğleden sonra lavabodan çıkamayacaksınız. :1: . Yemeklerden önce bol bol su için- en az 3 bardak. Yemek yerken de en az 3 bardak su için. Ben günde yaklaşık 3-4 litre su içiyordum. öğleden sonra ve akşam yemeğinden sonra muhtemelen mideniz kazınacaktır, o zaman ya salata yapın, ya da meyve yiyin. Ben yemek her çeşit yiyordum, kendimi kısıtlamıyorum. Sadece az ve oldukça yavaş yiyorum. Sofrada 20 dakikayı doldurmak önemli, 20 dakikada mümkün olduğu kadar yavaş ve az yiyin. Size bilmem ama ben evlendikten sonra yaklaşık 10 kilo aldım, 36 bedenden 40 bedene çıktım. Bu diyetle 2 haftada yaklaşık 4 kilo verdim. Umarım sizin de işinize yarar. önemli olan hiçbir şeyden yoksun kalmayın, her şeyden yiyin ki dermandan düşmeyin ama az yiyin ve bol bol su tüketin. :))))))))))))))))))

Çok su içiyorum. Ekmek desen günde 2 ya da 3 dilim. Onun da yarısı kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeği. Bol bol yürüyorum, merdiven inip çıkıyorum. Ara öğünlerim de var meyve ve yoğurtla. Niye hala kilo veremiyorum anlamadım ki :37:

smear yaptırdım. Aralık ayında hormon dengem bozulmuştu hem hormon, hem smear, hem ultrason hepsi oldu. 2-3 ay önde tiroid testi yaptırdım. Aynı zamanda tüm kimyasal testlerim de yapıldı (şeker, sedum, element vs.) . Yeniden ultrasona girip yumurtalıklarıma baktırmak istiyorum. Sizlerden cesaret aldım çarşamba gününe randevu aldım bakalım hayırlısı.

Evliliğimiz düzene girdi, hayatımızı rayına oturttuk çok şükür. Kendi düzenimizi kurduk. Sanırım eşim de o yüzden heyecan yapmaya başladı. Ben de korkuyorum. çok fazla engelli çocuk, ağır hastalıklı çocuk haberi alıyorum tanıdıklardan. Korkutuyor bu durum beni. çocuğuma yetememekten korkuyorum bir de.

çok su içiyorum. Ekmek desen günde 2 ya da 3 dilim. Onun da yarısı kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeği. Bol bol yürüyorum, merdiven inip çıkıyorum. Ara öğünlerim de var meyve ve yoğurtla. Niye hala kilo veremiyorum anlamadım ki :37:

canım, bazılarının bünyesi yavaş çalışır, kiloyu çabuk alır, yavaş verir. Dediğim gibi spor da yap günde yarım saat. Her gün evini süpür eğer ev hanımıysan, her gün balkonunu yıka. Ekmek hiç yeme. çalışıyorsan işe giderken biraz erken çok, yürü. Eve gelirken yine öyle. Ben çalışıyorken eve gelirken 3-4 durak erken iner yürürdüm. Senin biraz daha çaba göstermen gerekiyor. Sabırlı ol. Inşallah her şey dilediğin gibi olur, amin. :))

canım, bazılarının bünyesi yavaş çalışır, kiloyu çabuk alır, yavaş verir. Dediğim gibi spor da yap günde yarım saat. Her gün evini süpür eğer ev hanımıysan, her gün balkonunu yıka. Ekmek hiç yeme. çalışıyorsan işe giderken biraz erken çok, yürü. Eve gelirken yine öyle. Ben çalışıyorken eve gelirken 3-4 durak erken iner yürürdüm. Senin biraz daha çaba göstermen gerekiyor. Sabırlı ol. Inşallah her şey dilediğin gibi olur, amin. :))

Çalışıyorum ben evde az vakit geçiriyorum. İşe gelirken ve dönerken 5 dk yürüyoruz. Öğle aralarında da öyle. Mayıs ayında başlayacak bir aerobik kursu var ona da katılacağım inşallah. 60 olsam yeter. Ben hep 58 'dim. Evlilik arifesinde 65 oldum evlendikten sonra da 69. Eski formuma kavuşmak istiyorum artık.

sabah akşam 1 kaşık harnup pekmezi ye. çevrende kimi bir şey yerken görürsen ona eşlik et. Gece yatmadan bir şeyler ye. Her gün sevdiğin bir pastayı yap, ye. Merdiven in çık, basen ve kalça yapıyor. Akşam yemeğinden sonra yarım saat şekerleme yap. Ekmek çok ye. Tatlı çok ye, hatta kendin yap, kendin ye :1:
Ben hep çok zayıf bir insandım. 36 beden bile bol oluyordu bana. üniversitede bunları yaptım ve kilo aldım. 36-38 beden arası bir şeydim. Fıstık gibiydim. Herkes hayrandı bana ;(( evlendikten sonra evde otur otur, oldum sana 40 beden. Hatta aramızda kalsın, bir ara 42 bedene bile ulaştım. çok şükür şimdi zayıfladım ama hamilelik öncesi 38 olmak istiyorum. Ona çabalıyorum.

Harikasın yaa :46: Maşallah herşeyi de biliyorsun :) Ben 45 bile olamıyordum ama artık 47,5 olmuşum herhalde 50-55 arası olsam bana yetecek.. Tatlı çok seviyorum ve yiyorum ama sütlü tatlılara bayılıyorum en çok, yemekle pek aram yok fakat dün gece çok sık acıktım durmadan bişeyler yedim.. Olacak bu iş ben kilo alayım bebişim olsun sizde kilo verin bebişiniz olsun :118:

Kilo almak için harnup pekmezi yazınca meleksimam eyvah dedim.Her sabah 3-4 tatlı kaşığı harnup pekmezini tüketiyorum kilolar artacak.:)) Nette araştırdım.Harnup pekmezi düşük kaloriliymiş rahatladım :)) Birde kızlar kalsiyum bakımından sütten 3. kat daha zenginmiş.Ben demir eksikliği için aç karnına tüketiyordum.Akşamlarıda yatarken süt içiyordum kalsiyum için..Demekki harnup pekmezide yeterliymiş

merhabalar bende 9 aylık evliyim ve 9 aydır korunmuyoruz bakalım doktorada gittik her ikimiz bi problem yok inş olur :(

:1: :1: :1: Kızlar gidin aktardan kuru kayısı alın. Siyah olanları daha sağlıklı, çünkü doğallar tavsiyem. 6 tane kayısıyı geceden bir bardak suyun içine koyun. Sabah kalkınca aç karnına 1 bardak ılık su için. Sonra kayısıları suyun içinden çıkarıp yiyin, yerken iyice çiğneyin. Sonra üzerine 1 bardak daha ılık su için. Kahvaltınızı yapın. Birincisi kesinlikle ekmek yemeyin. Bir günde mutlaka bir öğününüz çorba olsun. Az yiyin dememe gerek yok her halde :1: . özellikle akşam yemeğinde çok az yiyin. Sabahları saat 10'da trt-okul'da spor programı var. Sadece 15 dk ama ne 15 dk. Kahvaltıyı spordan sonra yapın. Muhtemelen öğleden sonra lavabodan çıkamayacaksınız. :1: . Yemeklerden önce bol bol su için- en az 3 bardak. Yemek yerken de en az 3 bardak su için. Ben günde yaklaşık 3-4 litre su içiyordum. öğleden sonra ve akşam yemeğinden sonra muhtemelen mideniz kazınacaktır, o zaman ya salata yapın, ya da meyve yiyin. Ben yemek her çeşit yiyordum, kendimi kısıtlamıyorum. Sadece az ve oldukça yavaş yiyorum. Sofrada 20 dakikayı doldurmak önemli, 20 dakikada mümkün olduğu kadar yavaş ve az yiyin. Size bilmem ama ben evlendikten sonra yaklaşık 10 kilo aldım, 36 bedenden 40 bedene çıktım. Bu diyetle 2 haftada yaklaşık 4 kilo verdim. Umarım sizin de işinize yarar. önemli olan hiçbir şeyden yoksun kalmayın, her şeyden yiyin ki dermandan düşmeyin ama az yiyin ve bol bol su tüketin. :))))))))))))))))))

ha sen kıçınıza sahip olamayın rezil olun utançtan erirsiniz diyosun yanii :9: şaka bir tarafa deneyeceğim tabiki :D hem daha vaktim var ayda 3 kilo diyerek ağustosa kadar bayaaa yol alırım heralde. Sağol arkadaşım..:54:

merhabalar bende 9 aylık evliyim ve 9 aydır korunmuyoruz bakalım doktorada gittik her ikimiz bi problem yok inş olur :(

seninde hayırlı haberini alırız inşallaaah..... Ayy kızlar ilk haberi kim verecek çok heyecanlandım :) diğer sayfalarda görmüştüm bizde liste falanmı yapsak acaba nasıl yapılıyoki onlar ?

seninde hayırlı haberini alırız inşallaaah..... Ayy kızlar ilk haberi kim verecek çok heyecanlandım :) diğer sayfalarda görmüştüm bizde liste falanmı yapsak acaba nasıl yapılıyoki onlar ?

Yapalım bizimde listemiz olsun :) Denedim olmadı ben yapamadım :))

Son düzenleme:
Yapalım bizimde listemiz olsun :) Dur bi deneyeyim ben..
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]İsim[/TD]
[TD]Sat[/TD]
[TD]Bat[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asyy[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meleksimam[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Böyle miydi? :1:

bu daha güzeli benim gördüklerim böyle tablo değildi ki :21: sadece isim ve tarih vardı dur meleksimamı hatırlıyorum 27 nisan bir iki arkadaş daha yazmıştı bakayım..

bu daha güzeli benim gördüklerim böyle tablo değildi ki :21: sadece isim ve tarih vardı dur meleksimamı hatırlıyorum 27 nisan bir iki arkadaş daha yazmıştı bakayım..

Ben düzeltene kadar kopyalamışsın valla :))) olmadı diye sildim ben. Belki vardır içimizde daha güzel yapabilen :21:

Back