İlişkide yaş farkı, Evlilik

kesınlıkle "denge " ile alakası var ....!! çünkü bir kadın olarak ilgi beklemek hakkım, özel günlerde başbaşa vakit geçirmek yada dısarda olsun evde olsun yalnız takılmayı -ıkı yetıskının yapabılecegı seylerı bırlıkte yapmayı beklemek bır ılıskıden beklenmesı dogal seyler.

ama her ortamda sız ıkıncı plana atılıyorsanız, sız bırsey ıstedıgınızde yapılmıyor ama cocugun bır dedıgı ıkı edılmıyorsa, bırlıkte bısiler yapalım madem dedıgınızde trıp atıyorsa karsı taraf bu da ıkılı ılıskılerde sorun yaratıyor.
ayrıca ben maddı ve manevı anlamda esıme hep destek oldum, onu ıstememıslerdı ama ben aıleme ve arkadaslarıma karsı hep gogus geren, hatalarına ragmen onu savunan bır ınsan oldum, yalan soyledıgı de oldu,sıktırı cektıgı de oldu, vs vs .. kısacası ıyı kotu cok sey yasadık benımde ılgı beklemem cok dogal.!!

kendı çocugumuz olunca tabıkı de ısler degısecek, cunku cocuk suan tum ılgıyı ustunde toplamıs vazıyette, anne babanın durumundan oturu her dedıgı yapılıyor yok dıye bırsey bılmıyor ama ıkıncı bır cocuk olunca masraflar kısılacak, vuzulü ıhtıyaclar kısıtlanacak- ıstedıgı hersey degıl ıkı seyden bırı alınacak ( egıtım-saglık-gıyım-sosyal aktıvıte masraflarını kast etmıyorum) ve belkıde bu durum onda kıskanclıga yol acacak.. eee artık buyuyorda zamanla gelmek bıle ıstemeyecek cunku anne yada babasına ayıracagı vaktı arkadaslarına ayırmak ısteyecek su an bıle oyle... bende ıster ıstemez kendı cocuguma ekstra bır ozen gosterecegım cunku ben ona annelık yapmıyorum. hıcbırseyıne karısmıyorum,herseyıyle kendı anne ve babası ılgılenıyor. ben sadece onun ıcın bır ablayım.. gelır hurmetımı yaparım, yedırırım,yatagını yaparım, çamaşırını yıkarım,yardım ısterse derslerıne yardım ederım, gelmek ısterse bırlıkte gezer tozarız benden bu kadar...

rutın gunler mınımuma ınmeyecek ama bayramlarda sehır dısına cıkacagımızdan , gelırse de bızımle sıkılacagından tum bayramı babasıyla gecırıyorsa bır ıkı gunu gecırecek. cunku artık bana oldugu kadar benım aılem karsıda sorumlulugu var esımın ve cocuk ıcın bızımkılerı zıyaret etmemesı olmaz. annesının zaten kımsesı yok,akraba vs... tatıle falan gıderken annesı cocuk bızde kalıyor zaten annesı donene kadar.. bayramda falan da durum boyle olacak arıfeden gelıp tatılın son gunue kadar bızde kalamayacak, bızımle gelırse gelsın ama sıkılır tanımaıdgı ınsanların yanında, o nedenle bız gıder gelırız, ya da ben kalırım esım erken doner alır cocugunu takılırlar ...

sızde art nıyetlısınz.. sız olsanız ne yaparsınız acaba en bastan ne adamı ne cocugu ıstemezsınız adım kadar emınım..!!!

arkadaşım öncelikle ben art niyetli falan değilim, okuduklarımı gayet net yorumlayabiliyorum
siz olsaydınız ne yapardınızın cevabını ise aşağıda vereceğim

şimdi siz ayrılsanız, ve eşiniz aynen sizin şu planladıklarınızı başka bir eşle sizin çocuğunuz için planlasa, evet doğru olan budur, tabi ki böyle yapmalı diyebiliyorsanız, en ufak rahatsızlık hissetmiyorsanız ne ala, mutluluklar dilerim

fakat ben de şundan adım kadar eminim ki eski eş siz olsanız, çocuk sizin olsaydı ve şu yazdıklarınızı yeni eş yazıyor olsaydı, neler söylerdiniz neler

o zaman son ok

o zaman sunu soyleyım benım esım evlenmıs ve bosanmıs dıye evlenmek ıstemıyordu bır daha asla!!! cocuk ıstemıyordu ve ben o ıstemedıgı ıcın kendı cocugumuzu aldırmak zorunda kaldım. o sıralar bosanma sendromu,saglık sıkıntıları ve maddı sıkıntılar vardı...

ben herseye ragmen eısme olan sevgımden her kosulda onun yanında oldum. ama bana yasattıklarını unutmadım. yerı geldı benı es gectı sadece cocugu ıcın , ama bırının destegıne ıhtıyac duydugunda ne eskı es, ne aılesı ne de cocuk vardı yanında ben vardım.

ben bu kosullarda ılıskımı bugunlere kadar getırdım, cok sey degıstı, o da degıstı,bende ama bazı syeler ıcımde uhde kaldı. sımdı bırde buna yorum yapın o zaman...!!

hannesli hannesli 'nin dediği gibi bunlar sizin kendi tercihleriniz!
evlenmek istemeyen, çocuk istemeyen bir adamla bilerek ve isteyerek evlenmişsiniz
çocuğunuzu da kendi tercihinizle aldırmışsınız
bunların içinizde uhde kalmasının sebebi ne eşiniz, ne o çocuk ... sadece sizsiniz!

ben olsaydım, evlenmek istemeyen,yeni bir çocuk istemeyen bir adamı kesinlikle istemezdim haklısınız
ama evlenmek isteyen ve çocuk isteyen bir adamı seviyorsam ister, çocuğuna da elimden gelen her imkanı sunardım, hele ki bizim kendi çocuğumuz olduktan sonra iyice özenirdim ki üzülmesin, acı çekmesin kendi içinde

boşanmış, çocuğu olan bir adamla evlenmek onu herşeyiyle kabul etmeyi gerektirir
bayramda çocuğunu yanında isteyebilir, çocuğu sizin akrabalarınıza götürmek de isteyebilir
ama siz baştan kabul etmemişsiniz zaten
benim anladığım
siz bir adamı sevdiniz ve şöyle düşündünüz, evlenmek istemiyor ama bir şekilde evleniriz, çocuk istemiyor ama bir şekilde yaparız, çocuğuna da bir şekilde mesafe koyarız

burada asıl tepki verdiğim şey ise
bir başkasına bu yaptıklarınızı, iyi bir örnekmiş gibi yazıyor olmanız

Son düzenleme:
Haksızlık var tabii ki.. Ama bu durum çocugundan kaynaklı değil.
eşinizin düşüncelerinde hislerinde size karşı var olan bir haksızlık, eksiklik.
Bu durumda çocugunun size gelip gitmesinin, istediğinin alınma durumlarının alakası yok. tüm bunlar yerine önce eşinizin hisleriyle düşünceleriyle uğrasmanız , ve onu sorgulamanız gerekir...

ayrıca
adam bunları baştan, evlenmeden açık açık söylemiş, çocuk istemiyorum demiş

kesinlikle katılıyorum.. arkadaş "çocuk olunca değişecek" diyor ya, kesinlikle değişecek ama arkadaşın istediği gibi değil tam tersi olarak değişecek..

Çok acı ben arkadaşın yaşadıklarına çok üzüldüm
Bir bebekten vazgeçmiş, çok emek vermiş
Boşanmış bir adamla evlilik hiç kolay değil
Maddi-manevi bir enkaz alıyor insan hayatına, bende çok uğraştım toparlamak için ama bu arkadaşın yaşadığı çok zor
Bir bebeğe acımayan adam, karısına hiç acımaz, çok üzücü, kadın umut ediyor, çaba veriyor ama bunu görememek, bu kadar yıpranmak, üzülmek çok acı...

Sen 38 oldugunda o. 54 olacak..bu dongu boyle gidecek...
Adam evlilik heyecani yasyasamis cocuk heyecani yasamis muhtemelen yasinin verdigi bikkinlikla evde elinde kumanda olan ve cocuklarinin ergen sorunlariyla ugrasan bir adam olacak.
Sense iki yil sonra buraya konu acacaksin.

"Yeni mezundum,meslegimi yapmadan evlendim,aileme karsi ciktim,iki cocuk sorunmlulugu aldim..esim hep evde yada cocuklariyla ilgileniyor.
Biktim sorunlar bitmiyor ....bosanmalimiyin"diye..

Bundan eminim hayat tecrubemle..suan ruh ikizimdedigin adamla ayni evde kalmaya basladiktan sonra o senin ruh okuzun olacak.
Mugtemelen yorumlari kale almayip evleneceksin zaten..

Ama kendine yazik edeceksin arkadasim.gencsin cicegi burnunda tazecik ogretmen adayisin.hayati bu kadar yuk haline getirme simdiden...inan hicbisey dusundugun gibi tozpembe olmayacak.

büyük konuşmayım ama sen benim kızım olsan seni öyle bir döverimki...hele benim gibi modern bir anne olan ben ne demek 16 yaş büyük çocuklu biriyle evlenmek buralarda senin gibi olup okadar konu açan kişiler olduki...nasıl kurtulurum hamileyim napıcam diye yazan...

ayrıca
adam bunları baştan, evlenmeden açık açık söylemiş, çocuk istemiyorum demiş
bunu görmemiştim.. dediğin gibi düşünceler değişir istediğim hayatı yaşarım sanmış... b
Baştan kabullenemediği şeyleri şimdi kabul etmek zorunda kalmak zor geliyor belli ki..

İş sorununa gelene kadar bir sürü engel var ortada. Yaş farkı çok.. Sizin yaşınızda ki biri iki çocuğun sorumluluğunu kaldıramaz. Şimdiden kabullenmiyorsanız girmeyin aralarına.
Sırf anneniz diyor diye evlilik yapılmaz.

16 yaş farkıyla tabiki ilk etapta anlaşırsınız, ruh ikiziniz sanırsınız. Adam herşeyi tatmış.

bu adamlar boyle saf kızları buldukça devam ederler tabii çıtırlara yanaşmaya.
40 yaşında adamı napıcaksın yahu? aşkmış. peeeeeeeeeeh

evet benım secımım ama soyle bır ayrıntı var bı tarafta bır cocuk kendı cocugu onun ıcın herseyı yapan bır adam, dıger tarafta henuz dogmamıs ama dogma ıhtımalı olan bır cocuk o da kendı cocugu ama bırı ıcın dunyaları yakarken , dıgerını ıstemıyor ve dogmadan son buluyo hersey. burada haksızlık yok mu var...

su an dedıgım gıbı degıstı hersey, ben temkınlıyım ama o artık cocuk sahıbı olmak ıstıyor hatta bır oglu oldugu ıcın kız ıstıyor benım ıcın farketmıyor kız yada erkek sadece annelık duygusunu tatmak ıstıyorum. ama dedıgım gıbı cocuk olunca onu hayatımın merkezıne oturtmak gıbı bır nıyetım yok ....
bıraksaydın o zaman kocanı.
ne var bu adamlarda bu kadar her dediğini emir sayıyorsunuz, herşeylerini kabul ediyorsunuz.
aşktan gözünüz mü kör? bu adamlar çok mu zengin? ne yani bu kadar kahır çekmeye sebep?

Ortada sevgi yok ki, seven birinin ifadesi değil bunlar, sadece sıkıştırılmış bir genç hanım var yazdıklarında
Bu evlilik olmaz; çocuklar baştan problem olarak görünüyor gözüne, o çocuklar ömür boyu olacak ve her zaman senden öncelikli olacaklar bunu asla unutma. Yaş farkınız çok, sen daha yolun çok başındasın, olacak iş değil yani. Bende iki çocuklu bir adamla evlendim, çıkabilecek sorunları tahmin bile edemezsin. Ancak ben bu işi 35 yaşımda yaptım, aramızda 2 yaş var eşimle, kuşak farkı sorunumuz yok yani. Yine de çok zorlandığım zamanlar oldu, hala da oluyor, çocuklu biri ile hayat hiç de düşünüldüğü gibi değil. Sen onun hayatında her zaman 3. sırada olacaksın bunu hiç çıkarma aklından, gerisi hikaye.
Annene gelince, bir şey yapmadıysanız, bekaret falansa derdi gidersiniz bir doktora olur, biter, bu yüzden evlilik mi olur. Otur konuş, anlat adamın durumunu, öğrenince itiraz edecektir zaten.

teşekkür ediyorum tavsiyeniz için

Sen 38 oldugunda o. 54 olacak..bu dongu boyle gidecek...
Adam evlilik heyecani yasyasamis cocuk heyecani yasamis muhtemelen yasinin verdigi bikkinlikla evde elinde kumanda olan ve cocuklarinin ergen sorunlariyla ugrasan bir adam olacak.
Sense iki yil sonra buraya konu acacaksin.

"Yeni mezundum,meslegimi yapmadan evlendim,aileme karsi ciktim,iki cocuk sorunmlulugu aldim..esim hep evde yada cocuklariyla ilgileniyor.
Biktim sorunlar bitmiyor ....bosanmalimiyin"diye..

Bundan eminim hayat tecrubemle..suan ruh ikizimdedigin adamla ayni evde kalmaya basladiktan sonra o senin ruh okuzun olacak.
Mugtemelen yorumlari kale almayip evleneceksin zaten..

Ama kendine yazik edeceksin arkadasim.gencsin cicegi burnunda tazecik ogretmen adayisin.hayati bu kadar yuk haline getirme simdiden...inan hicbisey dusundugun gibi tozpembe olmayacak.

Çok güzel bir kız değilim.. O bana çok değer veriyor.. Yaşım ilerledikçe görüntüm kötüye gideceği için bana bu kadar değer veren birini bulamam diye düşünüyorum ayrıca hayat gözümde çok büyüyor beni korkutuyor yaşıtım biriyle evlensem ev araba her şeyi zorlanarak kısarak yapmak zorunda kalıcaz ben bunlarla uğraşmak istemiyorum korkuyorum biraz da bu yüzden..ayrıca yaşıtlarımdan da beni çok isteyen yok

büyük konuşmayım ama sen benim kızım olsan seni öyle bir döverimki...hele benim gibi modern bir anne olan ben ne demek 16 yaş büyük çocuklu biriyle evlenmek buralarda senin gibi olup okadar konu açan kişiler olduki...nasıl kurtulurum hamileyim napıcam diye yazan...

Allahtan öyle birşey yok...

Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim 4 aydır biriyle görüşüyorum kendisi benden 16 yaş büyük, evlenip ayrılmış ve 2 çocuk sahibi.Ona çok aşığım ve seviyorum bundan önce hayatımda olanlardan çok farklı kesinlikle ruh eşim gibi hissediyorum ve seviyorum. 1 hafta önce aileme anlattım bu konuyu. 2 defa onun evine gitmiştim anneme bundan da bahsettim annem bi şey yaptınız mı diye sordu yapmadık dedim ve inanmıyor bana evleniceksin diyor bana kaçışı yok diyor ve şu an benimle konuşmuyor. Onlara önceden evlenip ayrıldığını ve çocukları söylemedim, söyleyemedim. Çünkü keşke olmasaydı diyorum kendim bile kabullenemiyorum çocuklar haftasonları babalarıyla birlikte oluyolar. Bu durumu evlenince ne kadar kabullenirim bilmiyorum ben bunları daha tam kabullenememişken annem evleniceksin kaçışı yok diyor. Ve evlenirsek yaşıyacağımız yerde benim mesleğimde iş imkanı az. İş bulamayıp evde oturmaktan da korkuyorum babam da ondan korkuyor ama annem o kadar sinirli ki. Onu çok seviyorum ama evlilik konusunda henüz emin değilim .Benim size sormak istediğim evlenmek doğru bir karar mı ? Sevgi geçer diyolar doğru mu ? İş bulamazsam herşey kötü olucakmış gibi düşünüyorum yanılıyor muyum ? bi de yaşım 22 evlenmek için erken mi ?

bu nasıl anne!!!!!! bence anneni dikkate alma, benim annemde beni her isteyene verirdi hiç takmadım gerekirse ayrı eve çıkarım dedim.annende zerre vicdan ve akıl yok haa bu arada annemi bu yaptıkları için hiç affetmedim.

çok kızdım annen çok istiyorsa gitsin kendi evlensin.

Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim 4 aydır biriyle görüşüyorum kendisi benden 16 yaş büyük, evlenip ayrılmış ve 2 çocuk sahibi.Ona çok aşığım ve seviyorum bundan önce hayatımda olanlardan çok farklı kesinlikle ruh eşim gibi hissediyorum ve seviyorum. 1 hafta önce aileme anlattım bu konuyu. 2 defa onun evine gitmiştim anneme bundan da bahsettim annem bi şey yaptınız mı diye sordu yapmadık dedim ve inanmıyor bana evleniceksin diyor bana kaçışı yok diyor ve şu an benimle konuşmuyor. Onlara önceden evlenip ayrıldığını ve çocukları söylemedim, söyleyemedim. Çünkü keşke olmasaydı diyorum kendim bile kabullenemiyorum çocuklar haftasonları babalarıyla birlikte oluyolar. Bu durumu evlenince ne kadar kabullenirim bilmiyorum ben bunları daha tam kabullenememişken annem evleniceksin kaçışı yok diyor. Ve evlenirsek yaşıyacağımız yerde benim mesleğimde iş imkanı az. İş bulamayıp evde oturmaktan da korkuyorum babam da ondan korkuyor ama annem o kadar sinirli ki. Onu çok seviyorum ama evlilik konusunda henüz emin değilim .Benim size sormak istediğim evlenmek doğru bir karar mı ? Sevgi geçer diyolar doğru mu ? İş bulamazsam herşey kötü olucakmış gibi düşünüyorum yanılıyor muyum ? bi de yaşım 22 evlenmek için erken mi ?

Ruh eşin öylemi.
Sen benim kızım olsan bu durumda o kafanı duvarlara vurup çarpardım.
,Evladım aklın başındamı senin 16 yaş ne demek oturda bir düşün istersen,atlımı kovalıyor senide evlenmeyi düşünüyorsun şimdiden..
Gençlere akıl fikir ver rabbim duy sesimiii lütfen..

Ruh eşin öylemi.
Sen benim kızım olsan bu durumda o kafanı duvarlara vurup çarpardım.
,Evladım aklın başındamı senin 16 yaş ne demek oturda bir düşün istersen,atlımı kovalıyor senide evlenmeyi düşünüyorsun şimdiden..
Gençlere akıl fikir ver rabbim duy sesimiii lütfen..

kaç kişiyle çıktıysa da böyle diyorsa yani kimseyle de çıkmamış konu sahibi.sen hele bir mesleğini al eline paranı kazan öyle bir güzelleşirsin ki, beceremezsen gel buraya biz seni güzelleştiririz

Çok güzel bir kız değilim.. O bana çok değer veriyor.. Yaşım ilerledikçe görüntüm kötüye gideceği için bana bu kadar değer veren birini bulamam diye düşünüyorum ayrıca hayat gözümde çok büyüyor beni korkutuyor yaşıtım biriyle evlensem ev araba her şeyi zorlanarak kısarak yapmak zorunda kalıcaz ben bunlarla uğraşmak istemiyorum korkuyorum biraz da bu yüzden..ayrıca yaşıtlarımdan da beni çok isteyen yok

İnan bana bekar kal daha iyi
Daha genceciksin, görüntüden ibaret değil hayat, herkesin bir dengi var
Bir mesleğini eline al, çalışmaya başla, tadını al kendin yapmanın
Ev,araba, maddi şeyler için hayatta kimseye mihnetin olmasın, bu düşüncelerin çok tehlikeli
Yaşın çok küçük, seni kötü sözlerle eleştirmeyi asla istemem ancak bu düşüncelerin insanların seni kullanmasına kapı açar. Karşındaki adam da bunu çözmüş anlaşılan, acilen toparlanman lazım

X