İlişkide yaş farkı, Evlilik

Evli olup olmadığına emin değilsen git nüfus müdürlüğüne sor. Nüfus müdürlüklerinde bilgiler gizlidir, yalnizca evli bekar olduğu bilgisi isteyene verilir. Bunun dışında çocuğu var mı kimle evli gibi bilgiler verilmez.
Asıl sorununa gelirsek ne yaşarsan yaşa kimseyle evlenmek zorunda değilsin. Bu ilişkinin sonu da pek güzel gelniyor bana. Adam genç üniversiteli sevgili yapmış tabi ki bir dediğini iki etmez şimdi. Ondan sana ilişkin müthiş geliyor. Evlenince işler o kadar güzel gitmez.. Annenin gönlünü al. 25ten önce de evliliği düşünme. Önce paranı kazan, gez, arkadaşlarınla tatile git, eğlen. Ne bu acele evlenmek için..

benım esımle de aramda 14 yas var bırde cocugu var yaklasık 6 yıl suren bır evlılıgı olmus, su an eskı este bızımle aynı sehırde cocuk ıcın arada telle falan gorusuyorlar, cocugun okul etkınlıklerınde yada ozel gunlerde ıster ıstemez bır araya gelıyorlar ,bana ılk zamanlar cok zor geldı eskı esle gorusmesı olsun, cocuga karsı gosterdıgı asırı ılgı olsun falan fılan...

ama herseyı zamanla astık, cocuk haftada ıkı gun bızde, bayramlarda falan genelde babasında kalıyordu ama artık evlenıyoruz ve benım aılem baska sehırde oldugundan onları da zıyaret etmemız gerekecek o nedenle artık rutın gunler dısında ozel durumlarda bızde kalma kısmısı degısecek ıster ıstemez, eee ılerde kendı cocugumuzda olunca ısler ıyıce farklı bır boyuta gelecek.

egerkı esınız sızın ve cocuklarınız arasındakı dengeyı kurabılıyorsa sorun yasamazsınız. bızımkı bu dengeyı son bır yılda ancak kurdu ve cocuk olması benım acımdan sorun teskıl etmıyor, ben fazla muhattap olmuyorum mesafelıyım o da bana karsı oyle ama asla cocukla aramızda kotu bır soz-laf dalası-fızıkı bısı olmadı sevıyorum onu onunda benı sevdıgını halaları falan soyledı gecenlerde.. zaten uslu bır cocuk sadece yemek secmesı ve bıraz dagınık olması gozume batıyor zaman zaman ama ona da alıstım artık :KK66:

ama sızın yasınız evlenmek ıcın bıraz genc, bıra zdaha buyuyup para kazanıp hayatınızı yasayıp sonra evlenmenızı tavsıye ederım tecrubelerıme dayanarak, annenız bıraz mutasıp sanırım kı boyle bır tepkı vermıs. ayrıca bosanmıs ve cocugu oldugunu ogreırlerse ılk etapta tepkı verırler gerısı sıze ve es adayınıza kalmıs,ailenizi ikna etme kısmı.

benım esımı kımse ıstemedı yas farkı-bosanmıs olması ve cocuk yuzunden ama ben hep onu savundum. zor gunlerımızde oldu, benı uzdugu de kırdıgı da oldu farklı sebeplerden ama su an aılem de onu kabullendı hatta kıymetlı damat oldu ama bunda onunda payı var hep saygılıydı onlara karsı.

eşim dengeyi buldu sonunda demişsiniz
bu yazdıklarınızın "denge" ile uzaktan yakından alakası yok
şu yazdıklarınızı okuyunca, çocuğa çok acıdım!
kendi çocuğunuz olunca işler iyice değişecekmiş...
rutin günleri de minimuma indireceksiniz anlaşılan

16 yaş büyük birimi?
az daha zorlasan baban olacakmış.
aklını başına topla.
sübyencimi bu adam?

Subyanci tabi, ne olsun ki baska.

38 yasindaki herifin universite ogrencisi bir genc kizla ne isi olabilir, aklim almiyor ?? Nerde tanismislar, ne olmus aklim onu da almiyor zaten.

Citir sevgili yaptim diye kasiniyordur simdi, igrenc herif. Bu kizi artik saf bulmus, kene gibi yapismis. Bu ne igrenclik, bu ne murdarlik, tiksindim resmen.

Kizim , evladim sen manyak misin ???

16 yas buyuk adamla ne isin var, sen 22sin adam 40 gozun kesiyor mu?? Sen 28ken adam 44 olacak, ne isin var baban yasinda adamla???

Haydi bunu da gectim, 22 yasinda ne evlenmesi? Bir okulunu bitir, parani kazan, kendi ayaklarinin uzerinde dur, sonra git ne halt yersen ye.

Annen cok cahil, sirf cinsellik yasadin diye ille de evleneceksin diyor, bu nasil bir kafa, insan kendi kizina bunu nasil yapar? Hem de 16 yas buyuk, cocuklu bir adamla?? Baban da garip, adamin 2 cocugu hakkinda hic mi bir sey soylemedi ?? Hem de 16 yas buyuk?

Her seyi gectim, sen gencecik kizsin, 2 cocuklu adamla neden evlenesin, yasitin dengin biriyle olmak varken ?

Suraya yapmaman icin tonlarca neden yazarim ama yapman icin bir tane neden bulamam.

henüz aile bilmiyor adamın evlenip ayrıldığını ve çocukları olduğunu

benım esımle de aramda 14 yas var bırde cocugu var yaklasık 6 yıl suren bır evlılıgı olmus, su an eskı este bızımle aynı sehırde cocuk ıcın arada telle falan gorusuyorlar, cocugun okul etkınlıklerınde yada ozel gunlerde ıster ıstemez bır araya gelıyorlar ,bana ılk zamanlar cok zor geldı eskı esle gorusmesı olsun, cocuga karsı gosterdıgı asırı ılgı olsun falan fılan...

ama herseyı zamanla astık, cocuk haftada ıkı gun bızde, bayramlarda falan genelde babasında kalıyordu ama artık evlenıyoruz ve benım aılem baska sehırde oldugundan onları da zıyaret etmemız gerekecek o nedenle artık rutın gunler dısında ozel durumlarda bızde kalma kısmısı degısecek ıster ıstemez, eee ılerde kendı cocugumuzda olunca ısler ıyıce farklı bır boyuta gelecek.

egerkı esınız sızın ve cocuklarınız arasındakı dengeyı kurabılıyorsa sorun yasamazsınız. bızımkı bu dengeyı son bır yılda ancak kurdu ve cocuk olması benım acımdan sorun teskıl etmıyor, ben fazla muhattap olmuyorum mesafelıyım o da bana karsı oyle ama asla cocukla aramızda kotu bır soz-laf dalası-fızıkı bısı olmadı sevıyorum onu onunda benı sevdıgını halaları falan soyledı gecenlerde.. zaten uslu bır cocuk sadece yemek secmesı ve bıraz dagınık olması gozume batıyor zaman zaman ama ona da alıstım artık :KK66:

ama sızın yasınız evlenmek ıcın bıraz genc, bıra zdaha buyuyup para kazanıp hayatınızı yasayıp sonra evlenmenızı tavsıye ederım tecrubelerıme dayanarak, annenız bıraz mutasıp sanırım kı boyle bır tepkı vermıs. ayrıca bosanmıs ve cocugu oldugunu ogreırlerse ılk etapta tepkı verırler gerısı sıze ve es adayınıza kalmıs,ailenizi ikna etme kısmı.

benım esımı kımse ıstemedı yas farkı-bosanmıs olması ve cocuk yuzunden ama ben hep onu savundum. zor gunlerımızde oldu, benı uzdugu de kırdıgı da oldu farklı sebeplerden ama su an aılem de onu kabullendı hatta kıymetlı damat oldu ama bunda onunda payı var hep saygılıydı onlara karsı.
çok ayıp size.
ne yani sizin çocuğunuz olunca yine kendinin olan çocuktan vazmı geçecek?

Subyanci tabi, ne olsun ki baska.

38 yasindaki herifin universite ogrencisi bir genc kizla ne isi olabilir, aklim almiyor ?? Nerde tanismislar, ne olmus aklim onu da almiyor zaten.

Citir sevgili yaptim diye kasiniyordur simdi, igrenc herif. Bu kizi artik saf bulmus, kene gibi yapismis. Bu ne igrenclik, bu ne murdarlik, tiksindim resmen.
allah ıslah etsin.
konu sahibi birde ruh eşinden felan bahsediyor.
aklım almıyor böyle alengirli ilişkileri.

Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim 4 aydır biriyle görüşüyorum kendisi benden 16 yaş büyük, evlenip ayrılmış ve 2 çocuk sahibi.Ona çok aşığım ve seviyorum bundan önce hayatımda olanlardan çok farklı kesinlikle ruh eşim gibi hissediyorum ve seviyorum. 1 hafta önce aileme anlattım bu konuyu. 2 defa onun evine gitmiştim anneme bundan da bahsettim annem bi şey yaptınız mı diye sordu yapmadık dedim ve inanmıyor bana evleniceksin diyor bana kaçışı yok diyor ve şu an benimle konuşmuyor. Onlara önceden evlenip ayrıldığını ve çocukları söylemedim, söyleyemedim. Çünkü keşke olmasaydı diyorum kendim bile kabullenemiyorum çocuklar haftasonları babalarıyla birlikte oluyolar. Bu durumu evlenince ne kadar kabullenirim bilmiyorum ben bunları daha tam kabullenememişken annem evleniceksin kaçışı yok diyor. Ve evlenirsek yaşıyacağımız yerde benim mesleğimde iş imkanı az. İş bulamayıp evde oturmaktan da korkuyorum babam da ondan korkuyor ama annem o kadar sinirli ki. Onu çok seviyorum ama evlilik konusunda henüz emin değilim .Benim size sormak istediğim evlenmek doğru bir karar mı ? Sevgi geçer diyolar doğru mu ? İş bulamazsam herşey kötü olucakmış gibi düşünüyorum yanılıyor muyum ? bi de yaşım 22 evlenmek için erken mi ?
canım sen kendinde misin, yanımda olsan bi kova buzlu suyu üstüne boşaltırım

eşim dengeyi buldu sonunda demişsiniz
bu yazdıklarınızın "denge" ile uzaktan yakından alakası yok
şu yazdıklarınızı okuyunca, çocuğa çok acıdım!
kendi çocuğunuz olunca işler iyice değişecekmiş...
rutin günleri de minimuma indireceksiniz anlaşılan
kesınlıkle "denge " ile alakası var ....!! çünkü bir kadın olarak ilgi beklemek hakkım, özel günlerde başbaşa vakit geçirmek yada dısarda olsun evde olsun yalnız takılmayı -ıkı yetıskının yapabılecegı seylerı bırlıkte yapmayı beklemek bır ılıskıden beklenmesı dogal seyler.

ama her ortamda sız ıkıncı plana atılıyorsanız, sız bırsey ıstedıgınızde yapılmıyor ama cocugun bır dedıgı ıkı edılmıyorsa, bırlıkte bısiler yapalım madem dedıgınızde trıp atıyorsa karsı taraf bu da ıkılı ılıskılerde sorun yaratıyor.
ayrıca ben maddı ve manevı anlamda esıme hep destek oldum, onu ıstememıslerdı ama ben aıleme ve arkadaslarıma karsı hep gogus geren, hatalarına ragmen onu savunan bır ınsan oldum, yalan soyledıgı de oldu,sıktırı cektıgı de oldu, vs vs .. kısacası ıyı kotu cok sey yasadık benımde ılgı beklemem cok dogal.!!

kendı çocugumuz olunca tabıkı de ısler degısecek, cunku cocuk suan tum ılgıyı ustunde toplamıs vazıyette, anne babanın durumundan oturu her dedıgı yapılıyor yok dıye bırsey bılmıyor ama ıkıncı bır cocuk olunca masraflar kısılacak, vuzulü ıhtıyaclar kısıtlanacak- ıstedıgı hersey degıl ıkı seyden bırı alınacak ( egıtım-saglık-gıyım-sosyal aktıvıte masraflarını kast etmıyorum) ve belkıde bu durum onda kıskanclıga yol acacak.. eee artık buyuyorda zamanla gelmek bıle ıstemeyecek cunku anne yada babasına ayıracagı vaktı arkadaslarına ayırmak ısteyecek su an bıle oyle... bende ıster ıstemez kendı cocuguma ekstra bır ozen gosterecegım cunku ben ona annelık yapmıyorum. hıcbırseyıne karısmıyorum,herseyıyle kendı anne ve babası ılgılenıyor. ben sadece onun ıcın bır ablayım.. gelır hurmetımı yaparım, yedırırım,yatagını yaparım, çamaşırını yıkarım,yardım ısterse derslerıne yardım ederım, gelmek ısterse bırlıkte gezer tozarız benden bu kadar...

rutın gunler mınımuma ınmeyecek ama bayramlarda sehır dısına cıkacagımızdan , gelırse de bızımle sıkılacagından tum bayramı babasıyla gecırıyorsa bır ıkı gunu gecırecek. cunku artık bana oldugu kadar benım aılem karsıda sorumlulugu var esımın ve cocuk ıcın bızımkılerı zıyaret etmemesı olmaz. annesının zaten kımsesı yok,akraba vs... tatıle falan gıderken annesı cocuk bızde kalıyor zaten annesı donene kadar.. bayramda falan da durum boyle olacak arıfeden gelıp tatılın son gunue kadar bızde kalamayacak, bızımle gelırse gelsın ama sıkılır tanımaıdgı ınsanların yanında, o nedenle bız gıder gelırız, ya da ben kalırım esım erken doner alır cocugunu takılırlar ...

sızde art nıyetlısınz.. sız olsanız ne yaparsınız acaba en bastan ne adamı ne cocugu ıstemezsınız adım kadar emınım..!!!

Neden işler değişecek sizin çocuğunuz olduğunda.
O çocuk da onun çocuğu unuttunuz mu?
Çok bencilsiniz..

çok ayıp size.
ne yani sizin çocuğunuz olunca yine kendinin olan çocuktan vazmı geçecek?
vaz mı gececk dıyorum ben???? anlama kapasıtenız gerı ıse bır kez daha okuyun da oyle yorum yapın ....!!! bır cocuga olan ılgı ıkıye bolunecek, onun zaten sorumlulugu anne babasının ustunde bende bır sorumlulugu yok annelık yapmıyorum yapmamda annesı varken... ama maddı manevı baba ıkıye bolunecek.. eee bayram gıbı ozel durumlarda benım aılemı de zıyaret etmemız gerekecek, bu yuzden sehır dısına cıkacagız ve cocuk arıfeden gelırdı sımdı gelemeyecek, gıder donerız alır babası gelır yıne bıze, yada ben kalırım aılemle o erken doner ama cocuk bızımle gelmez, gelırse sıkılır buyuk ınsanların yanında kendı evınde kalması daha ıyı..

Ben anlamiyorum bu genc kizlar neden bu babalari yaslarindaki heriflere yapisiyorlar, bu nedir ya ??? Bu kacinci konu boyle:KK12:
Cünku adamlar nasil kandiracaklarini çok iyi biliyorlar. Annemin bir lafi var siz giderken ben dönüyordum iste adam bu avantajini kullaniyor. Kizin da bu pembe dizi kesitleri yasanirken akli havada olduğu için gerçekleri göremiyor

Neden işler değişecek sizin çocuğunuz olduğunda.
O çocuk da onun çocuğu unuttunuz mu?
Çok bencilsiniz..
evet degıscek hanımefendı babanın ılgısı ıkıye bolunecek ben cocugu attım bır kenara ne halı varsa gorsun demıyorum ama sızde sırf yorum yapmak ıcın konusmayın lutfen ...!!!!

kesınlıkle "denge " ile alakası var ....!! çünkü bir kadın olarak ilgi beklemek hakkım, özel günlerde başbaşa vakit geçirmek yada dısarda olsun evde olsun yalnız takılmayı -ıkı yetıskının yapabılecegı seylerı bırlıkte yapmayı beklemek bır ılıskıden beklenmesı dogal seyler.

ama her ortamda sız ıkıncı plana atılıyorsanız, sız bırsey ıstedıgınızde yapılmıyor ama cocugun bır dedıgı ıkı edılmıyorsa, bırlıkte bısiler yapalım madem dedıgınızde trıp atıyorsa karsı taraf bu da ıkılı ılıskılerde sorun yaratıyor.
ayrıca ben maddı ve manevı anlamda esıme hep destek oldum, onu ıstememıslerdı ama ben aıleme ve arkadaslarıma karsı hep gogus geren, hatalarına ragmen onu savunan bır ınsan oldum, yalan soyledıgı de oldu,sıktırı cektıgı de oldu, vs vs .. kısacası ıyı kotu cok sey yasadık benımde ılgı beklemem cok dogal.!!

kendı çocugumuz olunca tabıkı de ısler degısecek, cunku cocuk suan tum ılgıyı ustunde toplamıs vazıyette, anne babanın durumundan oturu her dedıgı yapılıyor yok dıye bırsey bılmıyor ama ıkıncı bır cocuk olunca masraflar kısılacak, vuzulü ıhtıyaclar kısıtlanacak- ıstedıgı hersey degıl ıkı seyden bırı alınacak ( egıtım-saglık-gıyım-sosyal aktıvıte masraflarını kast etmıyorum) ve belkıde bu durum onda kıskanclıga yol acacak.. eee artık buyuyorda zamanla gelmek bıle ıstemeyecek cunku anne yada babasına ayıracagı vaktı arkadaslarına ayırmak ısteyecek su an bıle oyle... bende ıster ıstemez kendı cocuguma ekstra bır ozen gosterecegım cunku ben ona annelık yapmıyorum. hıcbırseyıne karısmıyorum,herseyıyle kendı anne ve babası ılgılenıyor. ben sadece onun ıcın bır ablayım.. gelır hurmetımı yaparım, yedırırım,yatagını yaparım, çamaşırını yıkarım,yardım ısterse derslerıne yardım ederım, gelmek ısterse bırlıkte gezer tozarız benden bu kadar...

rutın gunler mınımuma ınmeyecek ama bayramlarda sehır dısına cıkacagımızdan , gelırse de bızımle sıkılacagından tum bayramı babasıyla gecırıyorsa bır ıkı gunu gecırecek. cunku artık bana oldugu kadar benım aılem karsıda sorumlulugu var esımın ve cocuk ıcın bızımkılerı zıyaret etmemesı olmaz. annesının zaten kımsesı yok,akraba vs... tatıle falan gıderken annesı cocuk bızde kalıyor zaten annesı donene kadar.. bayramda falan da durum boyle olacak arıfeden gelıp tatılın son gunue kadar bızde kalamayacak, bızımle gelırse gelsın ama sıkılır tanımaıdgı ınsanların yanında, o nedenle bız gıder gelırız, ya da ben kalırım esım erken doner alır cocugunu takılırlar ...

sızde art nıyetlısınz.. sız olsanız ne yaparsınız acaba en bastan ne adamı ne cocugu ıstemezsınız adım kadar emınım..!!!
Her bu tarz konuya kendi derdinizi yaziyorsunuz.... bence siz adamla evlenmeyi kabul etmissiniz ama hala bazi şeyleri kabul etmekte zorlaniyorsunuz belli ki...

Arkadaşa da demissiniz bastan adamı kabul etmezdiniz diye zorla değil ya kaldiramayack olan kabul etmez. Kotu bir şey değil ki bu?

evet degıscek hanımefendı babanın ılgısı ıkıye bolunecek ben cocugu attım bır kenara ne halı varsa gorsun demıyorum ama sızde sırf yorum yapmak ıcın konusmayın lutfen ...!!!!

Yorum yapmak için konuşmuyorum.
Fikrimi belirtiyorum.
Siz eşinizin çocuğuyla ilgili görüşmelerini sınırlandırmak istiyorsunuz.
Eşiniz çocuğunun annesinden boşandı çocuğundan değil.
Sizin çocuğunuz babasıyla büyürken o çocuğun görüşme sıklığını azaltıyorsunuz.
Bu çok ağır bir vebal.
İster alırsınız ister almazsınız.

X