• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne birse öz kardeş olur mu?

Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?
Kardes kelimesi karindas tan gelir. Eskiden beri ataerkil toplumda yasadigimiz icin kardes olmak icin babanin bir olmasi gerektigi savunulmustur fakat asil olan ayni karni paylasan bebekler oz kardes sayilir. Aklinizi bulandirmayin. Emin olun dogrusu bu

Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?
O söyleyenler halt etmiş, o sizin ak pak kardeşiniz, ataerkil zihniyet kadını yok saydığı için başka adamdan çocuk doğurmasını bile kabul edemiyor, kardeşinizi dışlamayın sakın...

Kardeş, karındaş kelimesinden gelir. Aynı karında yatmışsınız tabi ki kardeşsiniz.

Back