• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne birse öz kardeş olur mu?

Üvey kardeş, anne veya babanın yeni eşinin önceki evliliğinden olan çocuğuna denir. Anne veya baba birse yarım kardeş veya öz kardeş denir. Üvey değil. Üveyde kan bağı olmaz. O da sizin öz kardeşiniz. Ama annenizin eşinin eski evliliğinden bir çocuğu varsa işte Üvey o
Ben de aynısını anlattım?

Annenizin eşinin daha önceden bir çocuğu olsa o üvey kardeşiniz olurdu. Anneniz doğurduğu için öz kardeşsiniz. Size bunları söyleyen kafa soy erkekten ilerler, erkeğin tohumu bir olur laflarından türemeler. Ayrıca bu bağnazlar süt kardeşe öz kardeş der aynı rahimde büyüyen aynı annenin sütünü içenlere üvey der yani onların cahil kafasından bakınca bile mantık yok.

Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?
Üvey anne baba ayrı olandır, sizin anneniz bir tabi ki öz kardeşsiniz

Aynı durumda olan tanıdıklarım var. Benim öz kardeşimden bin kat daha öz kardesler birbirlerine. O yüzden böyle şeylerle kafanızı doldurmayın.
Ay ne diyosuuun . Tavsiyen ilaç gibi gelmiştir he. Aranan yorum 😀 her konu da da,fikri var maşallah beyin zehir

Aslında İngilizcede olan ama Türkçede olmayan bir kavram var half sister - step sister farkı. Anne yada babanin biri ortaksa yarım kardeşiz diyorlar, uvey babanin eski karisindan olan cocuguna uvey kardes diyorlar.

Yine de bu isler gonul bagi. Sizin kardesinizle gonul bagi varsa bos beles konusanlara hic takilmayin.

Kardeşlik hissettiğim o bağı kurduğum herkes kardeştir bende mesela sadece kan değil can bağı o kadar önemli ki.Çevre sizin hislerinizi ne bilsin yasayip paylasacaklarinizi ne bilsin.Ona bakarsan kayinvalideni annen say diyende çevre 😄anne dedirtende o çevre.Allahtan gorumceyi kız kardeş diye isim takmamis bir aklı evvel😄Ûvey lafı en sevmediğim laf benim her manada sanki öteki der gibi hor görür gibi.Ne bileyim ya ben böyle düşünüyorum.Dul kelimeside öyle sevmiyorum böyle kelimeleri işte Allah'tan evli bekar diyoruz dolu boş değil 😄Milletinde işi yok o çevrenizin elalem yerine boşalem diyelim.

Annem ve babam ben bebekken boşanmışlar. Annem ikinci evliliğini yaptı. Üvey babamdan bir kızı oldu. Kız kardeşim benden 5 yaş küçük .Anne bir baba farklı yani. Çevremdeki insanlar siz üveysiniz öz olmak için baba bir olması lazım diyor. Bence çok saçma sonuçta aynı karından çıktık aynı genleri aldık. Süt kardeşler bile kardeş sayılırken aynı anneden doğan aynı genleri alan çocuklar mı kardeş olmuyor. Bana bu işin doğrusunu anlatır mısınız üvey miyiz öz mü?
Özsünüz tabi ki.

Kardeş kelimesi "karındaş" demek olduğu için e sizde anne bir aynı karında buyudugunuz için evet kardeşsiniz, ama ne öz nede uveysiniz, öz denilmesi için anne baba bir olmalı iki tarafta da genetik aktarım olmalı, üvey demek için aynı karında büyümemiş olmalı, o nedenle bu durumda siz anne bir kardeşsiniz, baba bir olsaydı baba bir kardeş denilirdi, anne baba bir olsa öz kardeş denilirdi. Sonuçta yarı yarıya gen aktarımı var, bu işin bilimsel boyutu ama gerçekte olan senin nasıl görmek istediğin, benim birtane anne baba ayrı bacım dediğim biri var mesela öz olsa bu kadar sevip anlasamazdim, dünya bir yana o bir yana, e sizde aynı karında aynı kalp atışlarıni dinleyerek büyümüşsünüz sorgulanacak bir tarafı yok o senin canının diğer yarısı böyle şeylere takılmayin kardesliginizi doya doya yaşayın. Şimdi birileri derse ki hayır öz kardeşler şimdiden söyleyeyim öz olmuyor, örnekte verebilirim kendi yakinlarimdan. Anneannemler 7 kardeşler anneannemin anne baba bir 3 erkek kardeşi var anne bir baba ayrida 3 erkek daha var, her ne kadar görüsseler de huy olarak fiziki olarak samimiyetlik olarak anne baba bir olanlar çok benzerken baba ayrı olanlar birbirilerine her yönden daha çok benziyor.

Son düzenleme:
Onlar yanlış biliyor. Kardeş aynı karnı paylaşan karındaş demektir. Yani anne bir işe öz kardeş anne farklı ise üvey kardeş olarak adlandırılır.

Senin düşüncelerin doğru. Aynı karından çıktınız aynı kandan vücuttan beslendiniz size enerji veren mitokondri sadece anneden gelir ve çocuklara aktarılır kardeşin ve sende aynı mitokondri var başka kimsede yok. Bunlar yeterli kanıt değil mi öz olduğunu anlamak için..

Özdünüz tabi ki öyle şey mi olur. Annenin evlendiği adamın başkasından olma çocuğu varsa onunla ancak üvey kardeş olursunuz

Ya tam emin değilim ama anneniz ortaksa öz olunuyor sanırım,babalar farklıysa üvey seneler önce bunun bilimsel bir açıklamasını okumuştum ama tam aklımda değil belki tam terside olabilir bilmiyorum çünkü grup olarak bunun tartışmasını yapmıştık

Wiki açılımı şöyle;
Aynı anababadan olanlara öz kardeş denir. Kısmen aynı kısmen farklı anababadan olanlar, ana bir kardeş (anaları aynı, babaları farklı) ya da baba bir kardeş (babaları aynı, anaları farklı) olarak adlandırılır. Farklı anababadan olanlara ise üvey kardeş denir.

Birde tdk da aynı anne babadan veya babadan bir kardeşe öz kardeş denir diye bir kavram var her kafadan ayrı ses yani ama bence aranızdaki bağ öz veya üveyliği etkiler

Son düzenleme:
Anneniz bir, öz kardeşsiniz. Baba bir olunca öz sayılır lafı eski zamanlarda erkekler birden fazla kadınla evli olduğu, yani annelerin kuma olduğu, zamanlardan kalma. Oysa asıl olan annedir bence aynı karından çıktınız.

Back
X