ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

İnanın belki daha şanslısınız bilmiyorum öyle zor toparlandım ki. Güçlü gibi davranmaya çalışmaktan o kadar yoruldum ki siz en azından gerçekten güçlüsünüz. Ama babanız hayattayken eritebilecekseniz buzları eritmeye bakın sonradan onu üzdüğüm her saniyeye o kadar pişmanım ki. O kadar pişmanım. Şimdiki aklım olsa 1 kere üzmezdim. Haklıyım sandım üzdüm hep şimdi yaptığım aptal ergenlikler aklıma geldikçe uykularım kaçıyor kalbim sıkışıyor
öyle mi dersiniz. bende güçlü olmaya çalışıyorum. benimki de başka bir hayat hikayesi işte. buzlar kaç kere erimişti onun hatalarına rağmen ama artık son hatasında bitirdim ve icim rahat. evlatlık görevimi fazlasıyla yerine getirdiğim icin.

İşte o noktada devreye sevdiğin adamın düşünceleri giriyor. Açık açık konuş bence. Bunları bunları yaşarsam arkama bakmadan gidebilirim de. Sürprizle karşılaşmak istemiyorum, aile yapılarımız uyuşmayacaksa şimdiden bitirelim de.

Tek çaren kartları açık oynamak.
İşte bunun garantisini verebilirm ben hep kartları açık oynadım. Asla bahçede tarlada iş yapamam ailem istemez dedim, ailenin yanında aynı şehirde yaşayamam dedim sen ev işlerine yardım etmeyeceksen git çalışmayan bi eş bul en azından adaletli olur dedim yani bi çok şey dedim aşağı yukarı kabul etti hepsini ama içim bi türlü huzurlu değil. En çok da aileme kabul ettirme noktasında. Üzülmelerini istemiyorum artık zaten çok üzüldü insanlar bi de benimle sınanmasınlar istiyorum.

öyle mi dersiniz. bende güçlü olmaya çalışıyorum. benimki de başka bir hayat hikayesi işte. buzlar kaç kere erimişti onun hatalarına rağmen ama artık son hatasında bitirdim ve icim rahat. evlatlık görevimi fazlasıyla yerine getirdiğim icin.
O zaman size diyecek hiç bir şey yok. Haklısınızdır. Burda konuları okuyorum bazen böyle baba olacağına olmasaymış diyor insan tövbe ama.

baban konusunda lütfen kendini suçlama. hangimiz ergenlikde hata yapmadık ki. ve şuna inanın. babanız yukarda sizi izliyor görüyor. sizinle gurur duyuyor.
eminim doğru kararı vereceksin.

Hanimefendi iyi okuyun yadigimi farkli din ve kulturden evlilikler yapanlar bile mutlu oluyor dedim tabiki entellektuel olup gunde 1 kitap okuyan. Insan evlilkte hayal kirkligina ugratabiliyor
Elin Rus Almanı Japon'u ve sizin bahsettiğiniz de kendini dinine, namusuna, ailesine bağlı şekilde dört dörtlük yaşadığını var sayan, kadınına kabir azabını dünyada çektiren, nice kızların eğitimine engel olan ve nice genç kızın hayatını mahveden, ellerinde sadece hayat tecrübesi olan insanlardan iyidir.
(ayrım yapmadım, bunları yapan insanlardan bahsettim)

RickandMorty RickandMorty ben İç Anadolu kulturuyle büyümüş yetişmiş bir insanim eşim ise Ege. Bizim aramizda bile öyle çok problem oluyor ki bu durum. Cogu zaman neden memleketimden birisi ile evlenmedim diyorum. Hele bayramlar... Benim icin kabus.. Ki sen benden daha ucurum bir farki anlatiyorsun. Aile ile evlenmiyorsun yada ayda yılda bir gorusursun ikinizde calisiyorsunuz diyenlere bakma. Aile ile de evleniyor insan. Ben hayatımda köyde hic bulunmadim yer sofrasında ortak yemekten yemedim hicbirsey ama esimin ailesi köyü seven her öğün yerde yiyen bir kültürden.Her bayram sorun koye gitmek bizde. Yapamiyorum ben misal o kokuya yemeklere gelemiyorum. Tuvalet zaten basli basina problem. Ahhh diyorum her seferinde ama elimden geldigince uyuyorum onlara onlarda bana . onlar ortadan yese de benim tabagim ayrilir artik mesela. Dusun bunlari bayram ziyaretine gideceksin hastalanacak birileri belki gideceksin yada ozleyecek onlar gelecek. Onlarla yapabilir misin. Ortak bir kultur olusturabilir misin. cok zorlanacaksin ama emin ol. Cok zor oluyor manen.. Onemli olan esin bunlara deger mi. O senin yaptigin bu fedakarliklari goruyor mu? O yada ailesiyle onlar da sartlari sana uygun hale getiriyorlar mi? Bunlar onemli seyler. Yoksa sorunsuz dort dortluk evlilik yok zaten. Herkes bir sekilde sinaniyor iliskisinde.
Allahım bide ege kültürüne bayılırız hani. Benimi ege olsa saniye düşünmezdim muhtemelen

Ne tecrübesi mesela?
Kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar nasıl oluyor?
Rus, Alman, Japon nere bizim doğu nere?
Onlar sizin kafanızda "kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar" olmuyor mu ayrıca?
Siz benim ne demek istedigimi anladiniz??? Alman nereymis rus nereymiss hanimefendi konu sahibi kultutel farklilklardan bahsetmis ben onun uzerine orneklemeler verdim neyle sucluyrsunz beni

İşte bunun garantisini verebilirm ben hep kartları açık oynadım. Asla bahçede tarlada iş yapamam ailem istemez dedim, ailenin yanında aynı şehirde yaşayamam dedim sen ev işlerine yardım etmeyeceksen git çalışmayan bi eş bul en azından adaletli olur dedim yani bi çok şey dedim aşağı yukarı kabul etti hepsini ama içim bi türlü huzurlu değil. En çok da aileme kabul ettirme noktasında. Üzülmelerini istemiyorum artık zaten çok üzüldü insanlar bi de benimle sınanmasınlar istiyorum.
Umarım hakkında hayırlısı ne ise o olur. Ben sana bitir diyemem belki hiç korktuğun gibi olmayacak ama gözün kara devam et de diyemem. Nişanlılık da bir nevi tanıma dönemidir. Ay bilemedim ya :) Allah yardımcın olsun.

Bence ask herzaman bir sans verilmeye deyer. Eyer kültür farkinda dolayi iliskini sonlandirirsan ileride ayni kültürde oldugunu düsündüyün biriyle evlenipte mutsuzda olabilirsin. Ozaman keske diyeceyine simdi sevginin arkadinda dur ve bir sans ver en azindan ilerde olmazsa bile ben kalbimi dinledim sans verdim ama olmadi dersin. kültür farkiniz var elbet ama hersey asilir. Zaten sevgilinizinde eyitim durumu gayet iyi ve kendini gelistirmis bu konumda birisi evlendikten sonra gidipte ailesinin yaninda yasayip onlarin sözünden cikmadan bir hayat sürdürüceyinide sanmiyorum. Herkesin ailesi kendine tatlidir. Oda mutlaka ailesiyle ilgilenicek sevicek sayicaktir önemli olan dengeleri dogru tutmak. Ve inanin bana ailesine düskünse bu bir avantaj bence, cünki ailesine annesine düskün bir es kendi ailesini kurunca esine herseyden cok deyer verir. Ve benim etrafimda ayri ülkelerden ayri dinlerden ve dillerden evlenipte cok mutlu olan cok kisi var. Onlarda gördüyüm ve takdir ettiyim püf noktasida sudur; asla birbirlerinin ailelerinin gelenek göreneklerine ve hatta dinlerine karismazlar saygi gösterirler ve elestirip yargilamazlar. Aileleride asla karistirtmiyorlar. Sizde birbirinizi sevdikten sonra üstesinden gelirsiniz önemli olan dengeyi kurmak. Tabi bu okadar kolay olmicaktir catismalar cikicaktir ama düzeninizi otirttuktan sonra gerisi cok kolay olur. Yeterki siz isteyin. Bence her ask yasanmali ve sans vermeye deyer........

Elin Rus Almanı Japon'u ve sizin bahsettiğiniz de kendini dinine, namusuna, ailesine bağlı şekilde dört dörtlük yaşadığını var sayan, kadınına kabir azabını dünyada çektiren, nice kızların eğitimine engel olan ve nice genç kızın hayatını mahveden, ellerinde sadece hayat tecrübesi olan insanlardan iyidir.
(ayrım yapmadım, bunları yapan insanlardan bahsettim)
Allah allah ne diyorsunuz siz yaa cok ilgincsiniz gercekten...kim kimin hayatini mahvetmis ne alaka yazdiklarimla...

Bizzat şahit oldum orneklerine olmuyor zorlaniyor ciftler malesef :KK43:

Bizde kürdüz, cok sukur vatanimizi milletimizi seven sahip cikan insanlariz. Ayrica istanbulda yasiyoruz yillardir. Dayim karadenizli biriyle evlendi. Bakiyorumda yengem hâlâ zorlaniyor. Mesela biz de misafir cok olur ve sevilirde. Ama yengemin tarafinda pek hoslanilmiyor. Bizde akraba iliskileri kuvvetlidir yedi göbek öteni tanirsin. Yengemlerde oyle degil öz amcalariyla ayni sehirde oturuyor bir kere bile gorusmuyorlar.

Yani özetle yargilamiyorum yok o karadenizli bu kürt vs. Ama kültür farki oluyor ve sıkıntı da cikiyor benden soylemesi...

Bizzat şahit oldum orneklerine olmuyor zorlaniyor ciftler malesef :KK43:

Bizde kürdüz, cok sukur vatanimizi milletimizi seven sahip cikan insanlariz. Ayrica istanbulda yasiyoruz yillardir. Dayim karadenizli biriyle evlendi. Bakiyorumda yengem hâlâ zorlaniyor. Mesela biz de misafir cok olur ve sevilirde. Ama yengemin tarafinda pek hoslanilmiyor. Bizde akraba iliskileri kuvvetlidir yedi göbek öteni tanirsin. Yengemlerde oyle degil öz amcalariyla ayni sehirde oturuyor bir kere bile gorusmuyorlar.

Yani özetle yargilamiyorum yok o karadenizli bu kürt vs. Ama kültür farki oluyor ve sıkıntı da cikiyor benden soylemesi...
Gel kardeş alnından öpücem valla ya!

baban konusunda lütfen kendini suçlama. hangimiz ergenlikde hata yapmadık ki. ve şuna inanın. babanız yukarda sizi izliyor görüyor. sizinle gurur duyuyor.
eminim doğru kararı vereceksin.
Suçlamayayım diyorum ama aklıma geldikçe öyle kötü oluyorum ki şuan bile gözlerim doldu. Sadece şımarıklık yapmışım sa de ce. Ah aptal salak kafam işte. Hastaydı babam ona rağmen çekti kahrımızı. Bu inanın apayrı bi kk konusu sadece yazamıyorum elim varmıyor. Aslında hani böyle her ergenin yaptığı davranışları yapmışımdr durduk yere parlamalar, illa arkadaşımda kalcam bu akşam diye ısrar etmeler filan ama onlar bile şuan bana dağlar kadar bi pişmanlık olarak kaldı geride.

Canım bunlar beni isteme asamasinda eşime burda yapamaz tarzında konusmuslar bana eşim dediki bak x sen buraya gelirde yapamam diye boşanmak istersen bizde boşanma yok eğer zorlarsan sonucu kötü olur onun için yapamayacaksan baştan şöyle dedi bende ona dedimki iki şeyi asla affetmem seni bosarim(tabi ozamnda aklimla bosanabilecegimi zannederek)birincisi aldatma ikincisi dayak oda bana dedi ki ben sana nasıl kiyarim elimi bile kaldırmam ne desen kabulum dedi evliligimin üçüncü ayında karşılaştım şiddetle yani demem oki onların sözlerine güven olmaz bide anneni ıı dinle onlar hissediyo bak benim annem ilk tanistirdigim gün dediki bu çocuk durust bı çocuk senide çok seviyo ama hastalikli derecede seviyo psikolojik sorunları var gibi bu seni döver kızım dedi yok anne o çok merhametli asla yapmaz dedim sen bence annenin hislerini sorgula ve o ne hissediyosa dogrudur

Allahım bide ege kültürüne bayılırız hani. Benimi ege olsa saniye düşünmezdim muhtemelen

Değil mi Ege deyince ne kadar mülayim yapıcı bir erkek geliyor akla. Evet kısmen de oyledir. Ev işlerine yardim eder ailesi yaninda da olsa aşkım der elimi tutar falan filan ama iş detaya girince kültür farki çatısınca çatışıyor işte. Hatta daha cok köy - kent kulturu diyelim. Kendi zamani gibi kendi kulturu gibi olmami isteyen bir kayin valide istekleri taban tabana karakterine zıt bir gelin. Denge kurayim derken arada ezilen bir koca. Zor yani biz de bile zor.

Burada polemik yratilmaya calisiliyor. Benim uzerimden ...ayri din ve irk tan evelenenler bile mutluyken siz neden mutlu olmayasiniz cok ilginc bir uye surekli beni etiketleyip biseyler yaziyooo

Suçlamayayım diyorum ama aklıma geldikçe öyle kötü oluyorum ki şuan bile gözlerim doldu. Sadece şımarıklık yapmışım sa de ce. Ah aptal salak kafam işte. Hastaydı babam ona rağmen çekti kahrımızı. Bu inanın apayrı bi kk konusu sadece yazamıyorum elim varmıyor. Aslında hani böyle her ergenin yaptığı davranışları yapmışımdr durduk yere parlamalar, illa arkadaşımda kalcam bu akşam diye ısrar etmeler filan ama onlar bile şuan bana dağlar kadar bi pişmanlık olarak kaldı geride.
sen aileni rencide edecek davranışta bulunmamışsın ki. inanki senin dediklerini hepimiz yapmışızdır zamanında. bence üzülme buna çok.

X