ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

kültür farkı deyince senin ve sevgilinin sandım. aynı meslektensiniz. beraber bir davete katılabilirsiniz çekinmeden. çünkü konuşulan konulara ikiniz de ayak uydurabilirsiniz.

başka biriyle evlilik düşünce de babanız sizi koruyamayacak. sanki bu bir bahane gibi geldi bana.

aileler tabiki farklı olacak. aynı olsa korkardim. mesela benim anne ve babam aynı şehirden geliyor ama ayrıldılar. demekki alakası yokmuş pek şehirler ile. hem bence doğu insanı daha sıcaktır ailesine eşine sahip çıkarlar. kendini güvende hissedersin. genellikle öyle biliriz ya doğuda ki kardeşlerimizi.

annesi.. evet zor tabi. bi arkadaşımın arap kayınvalidesi var. onu artık anlıyorum diyor birazcık :) yani demem şu ki ortada ayrılma sebebi yok bence.

Şuan resmen korktum yani. Neye bulaşmışım ben? Allahım istesem boşanamayacağım bile öylemi
Aynen öyle bak getirdiler beni bu cehenneme devlet çok güzel haklar taniyo ama 1 yaşındaki oğlumla kadın sığınma evlerinde hayat geçirmek öyle zor ki üstelik ailemi tehdit ediyorlar ben kactimmi onlara saldircaklar bunlar yapar çatır çatır adam olduruyolar namus diyip cinayet isliyolar ya 15 yaşında bı kız vardı burda kızın sevdiği varmış şerefsiz babası kızını oldurdude intihar süsü verdi yani zorla kendini oldurmesine mecbur birakti daha birçok olaylara şahit oldum çok iğrenç bı ortam lütfen diyorum ne olursun hemen ayrıl kardesim ne olur

Canim okudugum kadarıyla sende kurt biriyle berabersin sen onunla nerede yasicaksin bilmiyorum ama ben urfadayim ankaradan geldim Kürtçe konusuyolar turkcede bazı kelimeleri anlamiyolar hep aciklamak zorindasin üstelik kurt erkekleri bı ilahtır kocana saygıda kusur edemezsin dugunleri cenazeleri tam bi şa şa misafir sürekli gelir benim eşim 11 kardeş gorumcelerim bekar hepsi toplanirlar en az 15 kişi agirlarsin evinde habersiz gelirler erkek babasına çok önem verir Allah'tan sora gelir onun sözü dinlenir bı karar alinacaksa hepbirlikte alirlar öyle kafana göre çekirdek ailenle karar vermezsin zaten eşinin ailesi var sen sadece o aileye dahilsin ama köle olarak asla değer kıymet verilmez kadına hele bide cocugun olunca sen sadece doguran bı makinasin çocuk onlarin ben bosanma için dava acmistimda kayinbaba twhditleriylerle beraber benim oglumdan için kendi dogurdugum cocuktan için oğlumu size vermem diyodu düşün artik

Evet canım benim sevgılımde kürt. Memlekete göre değiştiğini düşünüyorum mesela bizimkiler anneyi dinliyor baba geri planda istanbul'da yasıcaz. Belkide urfa'ya gittiğin için böyle içiçe olmak zorunda kalmışsındır. Mesela Bn evlenince aileme yakın otur cam ailesi memlekette 6 kardeşler 2 kız kardesi 3 erkek kardeşi var

kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlardan çok daha fazla tecrübeleri olduguna inaniyorum. Radikal kararlar almak neden bu kadar zor geliyor. Ulkemizde bir cok insan rus,alman cin,japonya gibi bir cok degisik din ve kulturden insanla evleniyor..cevremde var onlar bile mutluyken..siz neden olmayasiniz..

Yani sofradir, sivedir, dugun gelenkleri falandir bunlar cok onemli seyler degil, dil de cok onemli degil bi sekilde anlasilir. Ama zor bi kultur karsindaki. Eger cok gelenek gorenege yasiyorlarsa kaldiramazsin. Mesala tanidigim bi kac kisiye bakarak bazilari buyuklerin yaninda cocuk bile sevmezler bunun gibi daha cok sey var. Ben bu kadar tutucu bi aileyle yapamam mesala. Onlar nasil, sen nasilsin, ne kadar uyum saglanabilir en iyi sen gorebilir ve karar verebilirsin.

Mesala biriyle gorusmustum daha sevgili bile olmadan biz de bosanmak kesinlikle yok demisti. Yani gelinlikle giren kefenle cikar mevzuu. Arkama bakmadan kacmistim. Bu dusuncedeki insanlarla yapamazdim. Dusunsene bosanmak isteyecem belki anlasamayacam ama bosanamayacagim.

kültür farkı deyince senin ve sevgilinin sandım. aynı meslektensiniz. beraber bir davete katılabilirsiniz çekinmeden. çünkü konuşulan konulara ikiniz de ayak uydurabilirsiniz.

başka biriyle evlilik düşünce de babanız sizi koruyamayacak. sanki bu bir bahane gibi geldi bana.

aileler tabiki farklı olacak. aynı olsa korkardim. mesela benim anne ve babam aynı şehirden geliyor ama ayrıldılar. demekki alakası yokmuş pek şehirler ile. hem bence doğu insanı daha sıcaktır ailesine eşine sahip çıkarlar. kendini güvende hissedersin. genellikle öyle biliriz ya doğuda ki kardeşlerimizi.

annesi.. evet zor tabi. bi arkadaşımın arap kayınvalidesi var. onu artık anlıyorum diyor birazcık :) yani demem şu ki ortada ayrılma sebebi yok bence.

İkimizin düşünce yapısı aynı zaten ben ailesinden çekiniyorum. Şuan ne kadar arafta kaldım anlatamam hani bi tarafta tüm ömrüm var gibi hissediyorum hadi evleneyim de boşanırım olmadı diyemiyorum.. boşanırken çok çok zorlanacağımı atlatmamım zor olduğunu biliyorum. 20 yaş ne kadar büyükmüş ya her şeyin sorumluluğunu hissediyorum üzerimde. Lise günlerimi özledim gamsızlığı..
Babam konusunda da inanın bahane değil. onu kaybettikten sonra hayat okadar değişti ki. Özlemem deli gibi özlemem bir yana, hani bi sıkıntı olur hemen telefonu alır ararsın babanı baba napayım dersin baban da bi çözüm bulur ya o saniye.. benim hayatım boyunca öyleydi sonra yokluğunu çok hissettim. Bi telefon uzağımda babamın olmaması. Her şey benim üzerime bindi. Beni koruyup kollayan oymuş da şimdi kaldım ortada gibi hissediyorum

Evet canım benim sevgılımde kürt. Memlekete göre değiştiğini düşünüyorum mesela bizimkiler anneyi dinliyor baba geri planda istanbul'da yasıcaz. Belkide urfa'ya gittiğin için böyle içiçe olmak zorunda kalmışsındır. Mesela Bn evlenince aileme yakın otur cam ailesi memlekette 6 kardeşler 2 kız kardesi 3 erkek kardeşi var
Benim rahmetli babamda Kürt annem nigdeli almanyada yasimislar bı sure sonra Ankara'da yaşadık ama annemle babam arasında bile sürtüşme oluyodu kültür farkliligi huzursuzluk getiriyor ama sizin benden ondeliginiz tabiki burda daha katı kurallar var sizinki biraz daha yedi rahmet suyla yikanmis oluyor :) ama yinede bu sizin birazcık sikintiniz olmaz anlamina gelmez inşallah hakkinizda hayirliysa olur hayirsizsa olmaz

Hayır korkarsan kaybedersin kendine güven hangi devirde yaşıyoruz anlaşmazsan elbet ayrılırsın
Canım beni yanlış anlama ama konu sahibine yanlış akıllar veriyosun Urfa diyor kurt diyor bak seninki öyle olmayabilir ama bizzat ben iyi tanirim onları asla ve asla boşanma söz konusu değil oldururler daha geçen gün haberlerde çıktı Viranşehir ilcesinde adam ev için karisini öldürdü yapmayın bu kadar hafife almayin

Aynen öyle bak getirdiler beni bu cehenneme devlet çok güzel haklar taniyo ama 1 yaşındaki oğlumla kadın sığınma evlerinde hayat geçirmek öyle zor ki üstelik ailemi tehdit ediyorlar ben kactimmi onlara saldircaklar bunlar yapar çatır çatır adam olduruyolar namus diyip cinayet isliyolar ya 15 yaşında bı kız vardı burda kızın sevdiği varmış şerefsiz babası kızını oldurdude intihar süsü verdi yani zorla kendini oldurmesine mecbur birakti daha birçok olaylara şahit oldum çok iğrenç bı ortam lütfen diyorum ne olursun hemen ayrıl kardesim ne olur
Siz çok güçlü bir kadınsınız aslında. Benim ilişkim konusundaki fikirlerim çok değişti zaten sanırım bitireceğim uygun bir zamanda kendimi hazır hissedebilince bu konuyu okuyup bitireceğim. İlerisini düşünmeden. Sonra da üzülsem de pişman olsam da gelişine yaşarım. Ölmem ya. bana dönmez zaten o, gururludur bir kere bile bitse dönmez. Burda olur diyen arkadaşlar da oldu ama bana en çarpıcı gelen sizin örneğinizdi. Onun ailesi o kadar ileri gitmez ama mutlu olamayacağımı hissettim bi şekilde. O his doğdu içime.

İkimizin düşünce yapısı aynı zaten ben ailesinden çekiniyorum. Şuan ne kadar arafta kaldım anlatamam hani bi tarafta tüm ömrüm var gibi hissediyorum hadi evleneyim de boşanırım olmadı diyemiyorum.. boşanırken çok çok zorlanacağımı atlatmamım zor olduğunu biliyorum. 20 yaş ne kadar büyükmüş ya her şeyin sorumluluğunu hissediyorum üzerimde. Lise günlerimi özledim gamsızlığı..
Babam konusunda da inanın bahane değil. onu kaybettikten sonra hayat okadar değişti ki. Özlemem deli gibi özlemem bir yana, hani bi sıkıntı olur hemen telefonu alır ararsın babanı baba napayım dersin baban da bi çözüm bulur ya o saniye.. benim hayatım boyunca öyleydi sonra yokluğunu çok hissettim. Bi telefon uzağımda babamın olmaması. Her şey benim üzerime bindi. Beni koruyup kollayan oymuş da şimdi kaldım ortada gibi hissediyorum
off çok zor inanki. burada kötü olay yaşayan hanımın yazdığını okuyunca bende tedirgin oldum. sizi daha iyi anlıyorum şimdi.
babanız nur içinde yatsın inşallah. ben maalesef baba duygusunu bilmiyorum bizimle hiç ilgilenmediği icin.
bence ailenize de danışın geç olmadan. belki daha rahat edersiniz

O kadar yorum okudum ki sizin çok çook şanslı bir istisna olduğunuzu düşünüyorum maşallah size. Benim şuanki tek sorunum tanışıp nasıl insanlar diye bakacak vaktimin olmaması. 5 yıla evleneceğiz belki ve ben şuan zaten ailem izin vermeyeceği için evlerine tanışmaya gidemem mümkün değil. O zamana kadar akışına bıraksam 6 7 yıllık sevgiliden ayrılmak zor olur diye de korkuyorum kafam da karışık..
İşte o noktada devreye sevdiğin adamın düşünceleri giriyor. Açık açık konuş bence. Bunları bunları yaşarsam arkama bakmadan gidebilirim de. Sürprizle karşılaşmak istemiyorum, aile yapılarımız uyuşmayacaksa şimdiden bitirelim de.

Tek çaren kartları açık oynamak.

Biz de esimle farkli memleketlerdeniz ve çok uyumluyuz. Hic aklima bu kadar suphe dusmemisti. Düşse devam edemezdim heralde...

kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlardan çok daha fazla tecrübeleri olduguna inaniyorum. Radikal kararlar almak neden bu kadar zor geliyor. Ulkemizde bir cok insan rus,alman cin,japonya gibi bir cok degisik ulke ve kulturden insanla evleniyor..cevremde var onlar bile mutluyken..siz neden olmayasiniz..
Ne tecrübesi mesela?
Kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar nasıl oluyor?
Rus, Alman, Japon nere bizim doğu nere?
Onlar sizin kafanızda "kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar" olmuyor mu ayrıca?

Siz çok güçlü bir kadınsınız aslında. Benim ilişkim konusundaki fikirlerim çok değişti zaten sanırım bitireceğim uygun bir zamanda kendimi hazır hissedebilince bu konuyu okuyup bitireceğim. İlerisini düşünmeden. Sonra da üzülsem de pişman olsam da gelişine yaşarım. Ölmem ya. bana dönmez zaten o, gururludur bir kere bile bitse dönmez. Burda olur diyen arkadaşlar da oldu ama bana en çarpıcı gelen sizin örneğinizdi. Onun ailesi o kadar ileri gitmez ama mutlu olamayacağımı hissettim bi şekilde. O his doğdu içime.
Ben o vebali alarak diyorumki bitir şuan benim içim öyle huzurlandiki çünkü gerçekten diyorum düşmanım olsa asla istemem benim yasadiklarimi yasasinlar annelerimiz bizi neliklerle doguruyolar rahmetli babamdan bı tokat yemedim ben elin pisliğii bana neler etti istemem kimse yasasin ayrıca birakmaz seni benim esde gururluydu sözde ama yillarca uğraştı hat değiştim buldu gene aklımı karistirdi bunların dilleri pek tatlıdır bı şekilde ikna ederler aman sakın sen akıllı ol benim gibi aptal olma kendi kiymetini değerini bil

RickandMorty RickandMorty ben İç Anadolu kulturuyle büyümüş yetişmiş bir insanim eşim ise Ege. Bizim aramizda bile öyle çok problem oluyor ki bu durum. Cogu zaman neden memleketimden birisi ile evlenmedim diyorum. Hele bayramlar... Benim icin kabus.. Ki sen benden daha ucurum bir farki anlatiyorsun. Aile ile evlenmiyorsun yada ayda yılda bir gorusursun ikinizde calisiyorsunuz diyenlere bakma. Aile ile de evleniyor insan. Ben hayatımda köyde hic bulunmadim yer sofrasında ortak yemekten yemedim hicbirsey ama esimin ailesi köyü seven her öğün yerde yiyen bir kültürden.Her bayram sorun koye gitmek bizde. Yapamiyorum ben misal o kokuya yemeklere gelemiyorum. Tuvalet zaten basli basina problem. Ahhh diyorum her seferinde ama elimden geldigince uyuyorum onlara onlarda bana . onlar ortadan yese de benim tabagim ayrilir artik mesela. Dusun bunlari bayram ziyaretine gideceksin hastalanacak birileri belki gideceksin yada ozleyecek onlar gelecek. Onlarla yapabilir misin. Ortak bir kultur olusturabilir misin. cok zorlanacaksin ama emin ol. Cok zor oluyor manen.. Onemli olan esin bunlara deger mi. O senin yaptigin bu fedakarliklari goruyor mu? O yada ailesiyle onlar da sartlari sana uygun hale getiriyorlar mi? Bunlar onemli seyler. Yoksa sorunsuz dort dortluk evlilik yok zaten. Herkes bir sekilde sinaniyor iliskisinde.

off çok zor inanki. burada kötü olay yaşayan hanımın yazdığını okuyunca bende tedirgin oldum. sizi daha iyi anlıyorum şimdi.
babanız nur içinde yatsın inşallah. ben maalesef baba duygusunu bilmiyorum bizimle hiç ilgilenmediği icin.
bence ailenize de danışın geç olmadan. belki daha rahat edersiniz
İnanın belki daha şanslısınız bilmiyorum öyle zor toparlandım ki. Güçlü gibi davranmaya çalışmaktan o kadar yoruldum ki siz en azından gerçekten güçlüsünüz. Ama babanız hayattayken eritebilecekseniz buzları eritmeye bakın sonradan onu üzdüğüm her saniyeye o kadar pişmanım ki. O kadar pişmanım. Şimdiki aklım olsa 1 kere üzmezdim. Haklıyım sandım üzdüm hep şimdi yaptığım aptal ergenlikler aklıma geldikçe uykularım kaçıyor kalbim sıkışıyor

Ne tecrübesi mesela?
Kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar nasıl oluyor?
Rus, Alman, Japon nere bizim doğu nere?
Onlar sizin kafanızda "kültürlü entelektüel olduğunu sanan şehirli insanlar" olmuyor mu ayrıca?
Hanimefendi iyi okuyun yadigimi farkli din ve kulturden evlilikler yapanlar bile mutlu oluyor dedim tabiki entellektuel olup gunde 1 kitap okuyan. Insan evlilkte hayal kirkligina ugratabiliyor

Canım beni yanlış anlama ama konu sahibine yanlış akıllar veriyosun Urfa diyor kurt diyor bak seninki öyle olmayabilir ama bizzat ben iyi tanirim onları asla ve asla boşanma söz konusu değil oldururler daha geçen gün haberlerde çıktı Viranşehir ilcesinde adam ev için karisini öldürdü yapmayın bu kadar hafife almayin

Orasına bişey diyemem. Benimki öyle değil canm. Ben sevgilim üzerinden konuşuyorum ancak. Tabii muhakkak yaşayan daha iyi bilir

X