ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

"Kürtleri kötülemiyorum, iyileri var biliyorum." olumlu gibi görünen sinsi bir cümle, bu cümleyi kuran insanları ciddiye almam ama okudum konuyu.

Eşimin ailesiyle benzer bir kültür farkımız var.
Bizim için büyük problem olmuyor.
Biz aynı dili konuşuyoruz, akrabalarından türkçe bilmeyenler var, gelinleriyle muhabbet 3-5 kelimeden öteye gitmiyor.
Sorun yaşadıklarını sanmıyorum.

Beni koruyup korumayacağını nasıl anlayabilirim bilemiyorum ki bunun garantisi yok bence. Başta koruyan adam sonra taraf da değişebilirdi
Evet önceden de belli olmuyor işte demissin ya ailesinin sözünden çıkmayan biri gibi diye o yüzden yazdım böyle şeyler genelde iş ciddiye binince belli oluyor.. zor gerçekten kolay değil eşimin annesi de Türkçe bilmiyor nasılsın iyimisin den öteye gidemiyoruz

Anne baba ayridir yeri her zaman. Elbet saygili olunur. Ama eger yeni bir aile kuracaksaniz sizin dediklerinizi yeri geldiginde anne babasinin soylediginden one koyabilecek mi?
Herhalde evlenince ayri sehirlerde yasayacaksiniz zaten degil mi? Surekli gorusme karisma gibi bir ortamlari olmayacaktir.
Kultur farki deyince egitiminizle ilgili buyuk bir fark oldugunu da dusunmustum ama yok anlasilan. Yemek vs is hayatiyla degisen seyler zaten. Sarma yapan mi var calisip, azdir herhalde ben hep cabuk yoluna gidiyorum herseyin. Yani siz evleneceginiz insanin dusunce ve davranis yapisini esas alin. Acele etmeyin evlenmek icin, tabi evlendikten sonra durumlari degisenler de var :KK43: Bastan modern davranip sonradan okuze donenleri de goruyoruz.

Haklısınız çok. Aileden ayrı yaşayacağız ayrı şehirler bunu konuşmuştuk. Eğitimimiz eşit olacak ama kültür felaket farklı. Ben zaten şuan asla düşünmüyorum evlilik daha yaşım 20. Ama 6 7 yıl sevgili kalıp ayrılsam artık kendimi boşanmış sayacağım bu yüzden korkuyorum. Boşa gidecek o kadar zamanım yok. O saatten sonra biriyle tanışmam güvenmem zor her şey zor anlayacağınız. Kararı şu zamanlar vermem gerekiyor bunu hissediyorum

Evet önceden de belli olmuyor işte demissin ya ailesinin sözünden çıkmayan biri gibi diye o yüzden yazdım böyle şeyler genelde iş ciddiye binince belli oluyor.. zor gerçekten kolay değil eşimin annesi de Türkçe bilmiyor nasılsın iyimisin den öteye gidemiyoruz
Aman sizin eşinize maşallah diyelim de değişmesin. Ama ailesini saydığını biliyorum sadece iş ciddiye binene kadar vaktim yok benim. O kadar sevgili kalıp iş ciddiye binince beni korumasa da ayrılamamaktan korkuyorum. Şuan bizim en yakın evlenme zamanımız 4 5 yıl sonra.

Evlenince eşinden çok ailesiyle evlenmiş oluyorsun aslında.Ailesine de düşkünmüş madem başına iş alma.tıp okuduğuna göre zamanının çoğunu ders çalışmaya ayırmışsındır diye tahmin ediyorum ve anca kendine zaman ayırabilmişken değerli vaktini önce kendi ailene ayır diyorum onlarla kaliteli zaman geçirmeye bak.ailesine düşkün bir eşin ailesi tüm tatil ve izinlerinde yanında biter ya da sen onların yanında.sakın sakın bu hataya düşme kültür farkı da var diyosun sevdiğin için eşini hoş görürsün ama ailesi ömür boyu gözüne batar kendini mutsuzluğa itme :rolleyes:

kızlar iyi akşamlar..
Uzun zamandır aklıma takılan bi konu ile karşınızdayım. İçten içe düşündüğüm, ertelediğim bi konu. Bi anda karar verdim açmaya. Gelişine yazacağım şimdi.

Benim neredeyse 2 yıla yaklaşan bi ilişkim var. İkimiz de tıp okuyoruz aynı okul. Mutluyuz anlaşıyoruz aramız iyi. Yani mükemmel erkek diyemem ama iyi biri. Elbette tartışmalar oluyor olmuyor değil ama hallediliyor. Biraz benim biraz onun alttan almasıyla diyeyim. bu tartışmalarımızın da kesinlikle tek bi çıkış noktası oluyor KÜLTÜR ÇATIŞMASI. Kesinlike bi polemik çıkarmak istemiyorum ama durumu anlatmak adına yazacağım. kendisi urfalı ailesi de kürt aşireti, tarımla uğraşıyorlar. Benim ailem de tam zıttı doğma büyüme ankara istanbul gibi şehirlerdeyim ailem de öyle, babam memurdu. Kürtleri asla kötülemiyorum iyileri de var biliyorum elbette ki kendisi ve ailesi çok iyi insanlar gerçekten vatan sevgisi olan insanlar bunu da belirteyim malum örgütlerden partilerden nefret eden insanlar. Ama işte kültür, yetişme tarzı olarak fark çok büyük. Korkuyorum. Aile yapılarımız o kadar farklı ki ailem nasıl razı olacak bilmiyorum. En basitinden yemekler sofralar farklı konuşma farklı evdeki eşyalar bile farklı, annesi türkçe bile bilmiyor mesela nasıl annemle konuşacaklar?gerçi bi tek annesi bilmiyor.

Bide açıkçası beni şu çok düşündürüyor ben babamı kaybettim. Yani babam bile olamayacak arkamda koruyamayacak ileride bi şey olsa. Beni en çok düşündürenlerden biri de bu. Abim de yok

Ailemi de asla üzmek istemiyorum ben kendim de üzülmek istemiyorum. Sonu olmayan bi ilişki mi imkansız mı? Devam etmeli miyim yoksa yol yakın gibiyken dönsem mi? Aklımda sürekli bunlar var. Keşke başlamasaydım diyorum bazen. Sizce oluru var mı yoksa ben yavaş yavaş kendimi uzaklaştırarak kafamda bitirsem mi bu ilişkiyi?

Son olarak ekleyeyim ailesine bağlıdır sever sayar gerçekten. Hatta anne babasının sözünden çıkmak istemez. Bu da biraz beni korkutuyor ya ileride bu yüzden sıkıntı çekersem diye. Fikirleriniz benim için değerli, herkese çok teşekkürler şimdiden
İlişki aşamasında sıkıntı yaşamazsınız yaşasanız bile çözersiniz ama evlilik aşaması bambaşka birşey. ne siz onun ailesiyle anlaşabileceksiniz ne o sizin ailenizle. ne kadar anlayışlı olurlarsa olsunlar. ben bunu yakın çevremde defalarca deneyimledim. onların yaptığı bir hareket size garip gelecek sizin yaptığınız onlara garip gelecek. ister istemez bir çekingenlik önyargı oluşmuş bile zaten. şu an herşey toz pembe görünüyor eminim ama maalesef sonuç en az 1 tarafın ailesiyle çatışma oluyor. bütün bunları göze alırım diyorsanız ne ala ama şunu da aklınızdan çıkarmayın sizde ailenizin üzülmesine izin vermeyin ama onun ailesinin de üzülmesine izin vermeyin. defalarca kendi ailesini korumaya çalışırken karşı tarafı harcayanını gördüm.

Evlenince eşinden çok ailesiyle evlenmiş oluyorsun aslında.Ailesine de düşkünmüş madem başına iş alma.tıp okuduğuna göre zamanının çoğunu ders çalışmaya ayırmışsındır diye tahmin ediyorum ve anca kendine zaman ayırabilmişken değerli vaktini önce kendi ailene ayır diyorum onlarla kaliteli zaman geçirmeye bak.ailesine düşkün bir eşin ailesi tüm tatil ve izinlerinde yanında biter ya da sen onların yanında.sakın sakın bu hataya düşme kültür farkı da var diyosun sevdiğin için eşini hoş görürsün ama ailesi ömür boyu gözüne batar kendini mutsuzluğa itme :rolleyes:

Off ailesiyle asla evlenemem sanırım bi meksikalıyla aynı kültür farkı bence onlarla benim aramdaki. Hani her şey mi farklı olur bi tane ortak nokta yok aramızda ailesiyle benim ailem olarak

İlişki aşamasında sıkıntı yaşamazsınız yaşasanız bile çözersiniz ama evlilik aşaması bambaşka birşey. ne siz onun ailesiyle anlaşabileceksiniz ne o sizin ailenizle. ne kadar anlayışlı olurlarsa olsunlar. ben bunu yakın çevremde defalarca deneyimledim. onların yaptığı bir hareket size garip gelecek sizin yaptığınız onlara garip gelecek. ister istemez bir çekingenlik önyargı oluşmuş bile zaten. şu an herşey toz pembe görünüyor eminim ama maalesef sonuç en az 1 tarafın ailesiyle çatışma oluyor. bütün bunları göze alırım diyorsanız ne ala ama şunu da aklınızdan çıkarmayın sizde ailenizin üzülmesine izin vermeyin ama onun ailesinin de üzülmesine izin vermeyin. defalarca kendi ailesini korumaya çalışırken karşı tarafı harcayanını gördüm.

Ben aileleri üzebileceğimi düşünmüyorum öyle bi yapım yok arkadaşlarımla dahi tartışmam kolay kolay. Ama onların beni ezmesinden sindirmeye çalışmasından filan korkuyorum sanırım. Neden korktuğumu bilmiyorum mutlu olamamaktan korkuyorum belkide.

Benim icin onemi olmazdi ama zaten beni sonradan sorgulatacak boyle bir iliskiye bastan baslamazdim. 2 sene sonra bunu sorgulamak neden aklina geldi. Hep diyoruz insanlar iyi ve kotu diye ayrilir . Bunlar ayrilmak icin yeterli degil bence.

Son düzenleme:
Ben aileleri üzebileceğimi düşünmüyorum öyle bi yapım yok arkadaşlarımla dahi tartışmam kolay kolay. Ama onların beni ezmesinden sindirmeye çalışmasından filan korkuyorum sanırım. Neden korktuğumu bilmiyorum mutlu olamamaktan korkuyorum belkide.
zaten bu bahsettiğim kişilerinde görünürde bizzat yaptığı birşey yok. ama eşlerine kendilerini savunurken öyle şeyler söylüyorlarki, görüntüde siz de a haklı dersiniz, bunun üzerine erkekler düşüncesizce konuşuyor ailelerini kırdıklarını düşünmeden ve iş bambaşka bir boyut alıyor.hiç tanımadığınız insanların sizi ezeceğini düşünmek kültür farkıyla alakalı bir konu değil. sizinle aynı yerde yetişmiş aynı eğitimi almış aynı kültürü yaşayan bir insanın ailesi sizi çok daha fazla ezebilir. belki bambaşka olur sonuç bilemeyiz. kültür farkından çıkan sorunların en büyük nedeni önyargı sanırım. siz de şu an o önyargı oluşmuş. erkek arkadaşınızı yada ailesini tanımıyoruz. o nedenle sonuç ne olur bilemeyiz. ben çevremde gördüklerimi yazdım sadece.

Benim icin onemi olmazdi ama zaten beni sonradan sorgulatacak boyle bir iliskiye bastan baslamazdim. 2 sene bunu sorgulamak neden aklina geldi. Hep diyoruz insanlar iyi ve kotu diye ayrilir . Bunlar ayrilmak icin yeterli degil bence.
Çok haklısınız ama işte 18 yaşındaydım çok saftım böyle hiç ciddiye binecekmiş gibi başlamadım zaten akışına bıraktım herşeyi bi baktım burdayım. Ara ara kültür farkını sorguladım tabi hatta çok kavgalar ettik, hep orta yolu bulduk bi şekilde ama mutluyken çok mutlu olmamız sanırım biraz beni kör etti. Düşünmek istemedim bu konuyu erteledim hep.

Ailesiyle olmaz diyorsan bir an önce vazgeç.ben yaptım sen yapma.iki aileden de uzak olduğunuza göre görüşmeleriniz hep yatılı olacak tatillerinizin yarısı onun ailesiyle yarısı senin ailenle geçicek.eşinin ailesi yıl içersinde oğulları için gelicekler ve çok kısa kalıcaklarını da sanmıyorum.evlenince her şey çok değişiyor oğullar bir anda kıymetleniyor oğul içinde aile kıymetli oluyor daha çok özleniyor.kendim bir yıllık evliyim öğretmenim bu yaz bir aydan fazla eşimin memleketinde kaldım ve öyle çok yadırgadımki.iyi insanlar hoş insanlar olmalarına rağmen kendimi boşa vakit harcıyor hissettim tatilim ziyan oldu gibi geldi aile ilişkileri beni boğdu kültür farkı büyük etken tabi.

Çok haklısınız ama işte 18 yaşındaydım çok saftım böyle hiç ciddiye binecekmiş gibi başlamadım zaten akışına bıraktım herşeyi bi baktım burdayım. Ara ara kültür farkını sorguladım tabi hatta çok kavgalar ettik, hep orta yolu bulduk bi şekilde ama mutluyken çok mutlu olmamız sanırım biraz beni kör etti. Düşünmek istemedim bu konuyu erteledim hep.

Gelin ile kayinvalide ayni dili konusursa daha cok tartisma cikabiliyor. Bu da senin avantajin olsun. Onemli olan fesat, kinci bir aileye gelin gitmemen.

zaten bu bahsettiğim kişilerinde görünürde bizzat yaptığı birşey yok. ama eşlerine kendilerini savunurken öyle şeyler söylüyorlarki, görüntüde siz de a haklı dersiniz, bunun üzerine erkekler düşüncesizce konuşuyor ailelerini kırdıklarını düşünmeden ve iş bambaşka bir boyut alıyor.hiç tanımadığınız insanların sizi ezeceğini düşünmek kültür farkıyla alakalı bir konu değil. sizinle aynı yerde yetişmiş aynı eğitimi almış aynı kültürü yaşayan bir insanın ailesi sizi çok daha fazla ezebilir. belki bambaşka olur sonuç bilemeyiz. kültür farkından çıkan sorunların en büyük nedeni önyargı sanırım. siz de şu an o önyargı oluşmuş. erkek arkadaşınızı yada ailesini tanımıyoruz. o nedenle sonuç ne olur bilemeyiz. ben çevremde gördüklerimi yazdım sadece.
Evet sevgilim de diyor önyargılısın diye. Evet önyargılıyım yalan değil ama ne yapabilirim ki. Önuargılarımı kırmak için 4 5 yıl ailesiyle tanışana kadar beklemeye zamanım var mı?
Ezmek konusunda hak veriyorum sadece kocaman ailesi beni korkutuyor sanırım. Zaten gelenin geçenin ezdiği bi tip değilim aslında sesim çıkar neden böyle düşünüyorum bilmiyorum. Çok teşekkürler yazdıklarınız için bu arada bilemesek de fikir sahibi olmaya çalışıyorum en azından

Ailesiyle olmaz diyorsan bir an önce vazgeç.ben yaptım sen yapma.iki aileden de uzak olduğunuza göre görüşmeleriniz hep yatılı olacak tatillerinizin yarısı onun ailesiyle yarısı senin ailenle geçicek.eşinin ailesi yıl içersinde oğulları için gelicekler ve çok kısa kalıcaklarını da sanmıyorum.evlenince her şey çok değişiyor oğullar bir anda kıymetleniyor oğul içinde aile kıymetli oluyor daha çok özleniyor.kendim bir yıllık evliyim öğretmenim bu yaz bir aydan fazla eşimin memleketinde kaldım ve öyle çok yadırgadımki.iyi insanlar hoş insanlar olmalarına rağmen kendimi boşa vakit harcıyor hissettim tatilim ziyan oldu gibi geldi aile ilişkileri beni boğdu kültür farkı büyük etken tabi.
Asla uzun kalamam ailesinde sanırım. Bizim kuzenler bile başımı ağrıtıyor 3 çocuk, onun ailesi kocaman cümbür cemaat dayanamam sanırım uzun süreye. Ama tatillerim de kısa olacak zaten

Kultur farki cok onemli. En modern erkek bile koklerinin getirdigi ozellikleri ozellikle de orta yastan sonra ortaya cikartiyor. Ogrencilikle evlilik hayatinin alakasi yok. Annesinin turkce bilmeyisi en onemsiz detay. Kalabalik bir yapilari var geneli boyle ve birbirlerine bagimlilar bagli degil. Kaldi ki dr bir erkek cocuk muhakkak yakasina yapisacaklar . O da kendini ailesine teslim edecek hatta bununla gurur duyacak. Ya bazi seyleri de yazmak istiyor yazamiyor insan ortak bir platform inciniyor bazi arkadaslar. Olmaz .. olur olmasina ama mutluluk olmaz...

Kaç kardeşler mesela bu çok önemli? Benimkinin iki ablası var ikişer de çocuk bir aydan fazla memleketlerinde olmamıza rağmen bu ay içinde onlar da bize geliceklermiş.afedersin ama tatilimin içine ediliyor güya ayrı memleketteyim.bana tatil yok huzur yok koca yaz hiç oldu sen yedirtme pazarlığını yap bari hiç ayrılmayı düşünmüyor gibisin sonra başını duvarlara vurursun benim gibi

Kultur farki cok onemli. En modern erkek bile koklerinin getirdigi ozellikleri ozellikle de orta yastan sonra ortaya cikartiyor. Ogrencilikle evlilik hayatinin alakasi yok. Annesinin turkce bilmeyisi en onemsiz detay. Kalabalik bir yapilari var geneli boyle ve birbirlerine bagimlilar bagli degil. Kaldi ki dr bir erkek cocuk muhakkak yakasina yapisacaklar . O da kendini ailesine teslim edecek hatta bununla gurur duyacak. Ya bazi seyleri de yazmak istiyor yazamiyor insan ortak bir platform inciniyor bazi arkadaslar. Olmaz .. olur olmasina ama mutluluk olmaz...

Anladım sizi. Çok iyi anladım. Aslında tek doktor o olmayacak arkasından bi kardeşi daha tıp kazandı okuyor ama tabi her çocuğu ayrı yinede insanın. Mutsuz olmaktan deli gibi korkuyorum inanın. Çok huzurlu olmayan bi ailede büyüdüm sıkıntı çektim biraz, mutlu bi aile istiyorum sadece.

X