ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

Sanmıyorum annesine laf ettirmez gibi. Dengeyi kuracağım diyor ama benim annesine bir şey demem zor yani. Biraz garip bi aile

Doktorlar dizisi geldi aklıma
Aşiretleri aşiret dışından kız alabiliyor demekki bazıları almıyor diye duymuştum. Erkek arkadaşın hayatına nerde devam etmek istiyor onu merak ettim ?? muhtemelen ailesi doktor oğullarını yakınında ister gurur kaynağı.Doğu kültürü insanı çekiyor insanlar kopamıyor.Ne çok benim durumumda insan varmış ya peki bu evlenenler neden hiç korkmuyor birşeyden. İki arkadaşım evlendi egelilerdi hiç korkmadılar mı ?

Dünde buna benzer bi konu açılmıştı ordada uzun uzun yazılmıştı bi iş olmaz die.Siz zaten gayet mantıkli birisiniz..Ileride daha çok üzüleceğinize şimdi yıpranın boşverin..
Mantıklıyım ama neye yarıyor? Cesaretim yok ayrılmaya. Tüm okul bizi birlikte tanıdı sanırım çok erken hızlı bi ilişkiydi, saftım biraz düşünemedim. Sonra ilerledi 2 yıl oldu. Çok hata ettim başta temkinli olmadım düşünmedim sadece kaptırdım kendimi. Şuan ondan ayrı olarak kız arkadaş ortamım bile adam akıllı yok. Okulda herkes benim arkamdan konuşurmuş gibi hissediyorum. Bunlar dışında bir de bana gerçekten değer verir güzel davranır ne bileyim hayır demez gerçekten. Bu da beni arafta bırakıyor

Sanmıyorum annesine laf ettirmez gibi. Dengeyi kuracağım diyor ama benim annesine bir şey demem zor yani. Biraz garip bi aile
İşte bunları düşün evlilikte sevgi önemini kaybediyor anladığım kadarıyla. Ben severek evleniyorum ama bundan önce severek vazgeçtiklerim de oldu.

Aşk acısı bir süre sonra geçer emin ol ama evlenip hem müstakbel eşinden hem de ailesinden alacağın yaralar asla geçmez ileriye yönelik düşün yarın kendinize ait bir yaşamınız olacak mı?bu düşkünlük onun ailesinin yanına tayin isteyecek kadar ileri mi?kayinvalideniz Türkçe bilmiyormuş konuşamadığıniz bir insanla nasıl anlaşacaksiniz?bir arkadas "Ne güzel anlamaz say sayiştır"demiş ama ya oda size sayarsa ve anlamazsanız.Yanımda iki insanın bilmediğim bir lisanda konuşması beni rahatsız ederdi.

Urfada yaşamayacağımı, illa urfaya döncekse benden hemen ayrılmasını söyledim böylece ortalarda bi şehirde karar kıldık. Yoksa urfaya dönmek istiyordu. Ama ileri yaşlarda urfaya dönmek istiyor, benim de tabularım yıkılmış olursa döneceğiz böyle konuştuk.

Valla benim en büyük korkum evlenip boşanmak. Çocuğumu alamam göremem alsam bidaha evlenemem diye korkuyorum

Belliki çok sevmiyorsun ki mantık devrede bu da iyi bisi

Ben kültür farkına inanmıyorum

Aynı dili değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır..

Sırf su dediğiniz yüzünden sevmiyorum aynı ortam sevgililerini...
Sizin sevgilinizden ayrılmasanız bile arkadaşlarınıza, arkadaş ortamına ihtiyacınız var...
Sevgilinizden başka dertleşebileceginiz, beraber alışveriş yapabileceğiniz, sabahlara kadar oturup bir daha gelmeyecek bugünleri yaşayacağınız arkadaşlarınıza ihtiyacınız var.
Sevgilinizle devam edecekseniz bile mutlaka ama mutlaka kendinizi biraz acın insanlara..

Kültür farkı konusunda bende bir çok yazan gibi düşünüyorum. Bu iş yaş..
hele de hala memleketinde hayatını sürdüren aile, muhtemelen kendi aileleri dışında insanlarla pek görüşmeyen vs... yazık etmeyin kendinize..

İlk defa, 2 yıldır ilk defa şuanki kadar ciddi ayrılığı düşünüyorum
Bir konu vardı, ailesiyle hiç vakit geçirmeyen bir adam ailesinden ayrı yaşamış. Burada okumuştum. Karısıyla da anlaşmışlar işte farklı şehirde olacağız diye. Cicim ayları geçince de illa döneceğiz gelmezden keyfin bilir diyormuş. Ki bu ailesine düşkün olmayan versiyon

Canım adam ileri yaşlarda, surda burda gitmek istiyorum Urfa' ya demiş baksana. Güya senin için gitmeyecek. Zor valla, karar da zor. Şimdi uzunca bir mesaj yazsam tek tek açıklasam her aklıma geleni yine yetersiz kalır. Tek bildiğim, ailesine çok düşkünse uzak dur. Düşkünlük iyi bir şey bilirdim ben maalesef ama bunu karşı taraf kullanıyor.

Eşim diyarbakırlı ben karadenizliyim dediğin gibi kültür farkı çok fazla.. eşimle değil ama ailesiyle bu çatışmayı yaşadım benim şansım ne olursa olsun esimin beni koruması oldu o konuda tereddütlerin varsa iyice düşün öyle karar ver ailesi Istanbullu da olsa anne babasının sözünden çıkmayan erkekle biraz zor olur

Anne baba ayridir yeri her zaman. Elbet saygili olunur. Ama eger yeni bir aile kuracaksaniz sizin dediklerinizi yeri geldiginde anne babasinin soylediginden one koyabilecek mi?
Herhalde evlenince ayri sehirlerde yasayacaksiniz zaten degil mi? Surekli gorusme karisma gibi bir ortamlari olmayacaktir.
Kultur farki deyince egitiminizle ilgili buyuk bir fark oldugunu da dusunmustum ama yok anlasilan. Yemek vs is hayatiyla degisen seyler zaten. Sarma yapan mi var calisip, azdir herhalde ben hep cabuk yoluna gidiyorum herseyin. Yani siz evleneceginiz insanin dusunce ve davranis yapisini esas alin. Acele etmeyin evlenmek icin, tabi evlendikten sonra durumlari degisenler de var Bastan modern davranip sonradan okuze donenleri de goruyoruz.

Haklısın sanırım. Karar da zor ama bazen diyorum sekerrenk şu hayata bi kere geliyosun onunla da kumar mı oynayacaksın? Adam aşiret ayrılsam çocuğumu alamam alsam bidaha evlenemem paçayı kurtaramam o imzadan sonra diye korkuyorum bazen. Bu onun dile getirmediği ama benim tv lerden görüp düşündüğüm bi nokta mesela.

Aynı benim ilişkim biliyor musun. Ailesi benim ailemle aynı ortama girince a dedim biz ne kadar farklıymışız. Ben köyde büyüdüm birde. Böyle bir işe girince düşünecek o kadar çok şey oluyor ki anlatamam sende biliyorum ki bunu düşünerek kendini yiyip bitiriyorsun. Annen ne diyor ?

Beni koruyup korumayacağını nasıl anlayabilirim bilemiyorum ki bunun garantisi yok bence. Başta koruyan adam sonra taraf da değişebilirdi

Aynen öyle doktor hanım. Bir eline kağıdı al olumlu ve olumsuz ihtimalleri sırala bakalım. Başka birisine yorum yapar gibi. Hangisi daha ağır olacak?
Ama lütfen okunur olsun

Annem ciddiye almadı bu ilişkimi. Yani sanırım evleneceğimi filan düşünmüyor ayrılırmışım givi düşünüyor ve karışmıyor. Sadece dikkatli ol filan dedi ileriye dönük hiç konuşmadı. Zaten bu konuda çok paylaşımımız yok annemle. Bir de şu var ben 20 yaşındayım evliliği filan çok uzak görüyor ailem

Moralini bozmak istemem ama o tip erkekler dediğim dedik tipler onların yaşam Tarzı sizinkinden farklı olacağı için ister istemez uyum sorunu olacak birde eşinin sizin yanınızda olmasu çok önemli arada kalacak belki iyi düşün derim

Aynen öyle doktor hanım. Bir eline kağıdı al olumlu ve olumsuz ihtimalleri sırala bakalım. Başka birisine yorum yapar gibi. Hangisi daha ağır olacak?
Ama lütfen okunur olsun
Ahahahyalan değil yazım kötü.
ama deneyeceğim çok sağol yorumların içinhatta tüm kk ya çok teşekkür ediyorum şuan bu kadar mantıklı bakış açımın tek sebebi kk sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…