ilişkide kültür farkı sizce ne kadar önemli?

Ayni kultur ayni memlekette olunca bile çok zor oluyor bazi seyler .ama ne yapacaksiniz severken ayrilacak misiniz?

Uzun süredir birlikteyiz ayrılık acısını filan da geçtim, okulda kendimi yalnız gibi hissedeceğim belki (yerini dolduracak arkadaşlarım yok) insanlar arkamdan konuşacak muhtemelen, göz önünde insanlarız Malesef. Ama ilerde boşanmayı hiç istemiyorum sanırım güçlü olmak zorundayım. Hemen değil ama bu fikre kendimi alıştırıp ayrılayım diye düşünüyorum

Sana ablan olarak yaziyorum diye bosuna demedim :)
39 yasindayim ve ikinci evliligim , aileye deger vermek baska birsey aileye bagimli olmak baska birsey hele bir de kultur farkliligi var diyorsan ve sevgilin ailesine bagimliysa hic dusunmeden arkana bakmadan kac
Konunda ailesinin sozunu dinler demissin ona istinaden yaptim ilk yorumumu da , universiteye giden adam ailesinin her sozunu dinleme ve dinlememeli de zqten , kendi ayaklari uzerinde durabilmeli , kendi kararlarini alabilmeli ve aileye aksettirmemeli bile
Ailesini tabi ki sevsin ve saysin ama bagimli olmak , herseyini aileye anlatmak , sormak genc bir insanin yapmamasi gereken seyler , henuz birey olamadigini olfunlasamadigini gosterir

Kim ne der diye düşünme sen ne hissediyorsun ne yapmak istiyorsun onemli olan bu.
Bu arada ailenin iliskiden haberi var mi onlar ne düşünürler?

5 yıllık ilişkimiz vardı nişanlandık 9. gün tartıştık.Diyarbakırlı idi acayip aileci oluyorlar annesi aramıza nifak soktu yalan söyledi ben bu işi bozucam dedi açıkça.Annemin söylemediği bir şeyi söylemiş gibi söyledi bana inanmadı 31 yaşındaki adam anasına inandı.Bitti 1 yılı geçti evlensek çok üzerdi beni.Olmuyor farklı kültür zor

Valla inanın tarzanca bile konuşamam herhalde. Ailesi beni seviyor sanırım selam gönderiyorlar köyden bişeyler gönderiyorlar sürekli ama tanışmamıza o kadar çok var ki. Ailem izin vermez gitmeme, onlar da buraya gelmez sanmıyorum. Yani yıllarca sene sevgili kalıp sonra ayrılmak da korkutuyor beni. Şuan kendimi yine güçlü hissediyorum ama o zaman tam bağımlı olabilirim diye korkuyorum. oof of

Kültür uyumu oldukça önemli. Bikere beklentiler bile farklı oluyor. Hatta geçen gün karadeniz müziği dinliyodum tabi biyandan coşuyorum haykırmalar falan. Düşündüm yani kocam bunlardan benim gibi zevk almazsa nasıl oluruz diye ki bu bahsettiğim çoook basit çocukça bir konu. Velhasıl uyum önemli.

Ya da karadenizde bir rahatlık vardır samimiyet önemlidir. Karşımızda kasıntı veya soğuk bir aile olsa ne kadar uyuşabiliriz? Ailemizde göçmen bir damat var mesela hiçbir şekilde sohbet muhabbet etmiyor muhabbetimiz ona farklı geliyo galiba. O çok prezantabıl kaçıyo -bu kelime nasıl yazılıyosa.. damatla gelin yine de mutlu sadece aile bazında bir farklılık ve mesafe oluyo ama bi yandan mesafede iyidir laçkalaşma ihtimali yok.

Evlenirseniz nerede yaşayacaksınız? Adamla hayat görüşlerin uyuyor mu? Kadına bakışı nasıl, ailesine hizmet etmeni bekler mi? Bunlara cevabın olumluysa olmaz da değilsiniz hani..

Son düzenleme:
Başınız sagolsun rahmet eylesin Allah ..

Babanız yok , o eş size hem baba hem arkadaş hem dost gibi olamayacaksa hiç olmasın daha iyi anne ve babasinin dizinin dibinde evcilik oynasın.

Haklısın zor bir durum .
Sanırım , ben göze alamazdım .Büyük emekler çok fedakarlıklar isteyen bir ilişki olduğu aşikar... Yıpranmayı , herşeyi göze alabiliyormusun ve en önemlisi deli gibi aşıkmısın.
Gelll vazgeçelim

Ohhh en güzeli ben de şu an bunu yapmaya çalışıyorum.

konu sahibi kardeşim diyim ,sana çok eski bir hikaye anlatıyım ,
2 doktor arkadaşım arasında ,erkek olan taraf ailesine bağlı onlara tapıyor ailesinin doğrusu onun doğrusu değil ,askere gitti kedisini ailesi evine almıyor diye 6 ay veterinerde pansiyonda bıraktı hayvancık kafeste kaldı 6 ay ,
ünlü isimlerin doktoru ,
bayan olan istanbullu memur ailenin kızı iyi doktor ,
sonunda erkek olanı askerden geldi ,ailesinin bulunduğu ile tayin aldı kıza sormadı bile ,o kediyi eve almayan ailenin olduğu ile ,
kız arkadaşla tanıştırdı vs evlenicem vs ,o doktor hanım eşinin ailesi memnun olsun sorun yaşamasınlar diye kapandı bile ,
ne erkeğe ne ailesine yaranamadı,
5 yıl evli kaldılar boşandılar ,boşuna geçen seneler boşuna geçen ömür ,
Abi ,baba konusuna gelince ne yapacaklar ki ,hakem mi onlar
hiç alakası yok ,çalış yoluna bak ,sana uygun olmayandan değer vermeyenden uzak dur

Aman diyim, sakin ha
Irk boyutunda aslaa degilim isin, kultur farki yorar.Sana ak gelen ona karadir.Senin normalin onun icin abesle istigaldir.
Zaten sinyaller veriyormus, bence zorlamayin.

Maalesef böyle olmuyor.

Erkeklerin çoğu annesi tarafından bir tercih yapmaya zorlanıyor. Doğu kültürüne görenek yetiştiyse zaten ailesine karşı gelmesi zor. Onlar ne diyorsa o olur. (Gerçi sadece Doğuda değil çoğu yerde böyle maalesef, eğitim farketmiyor). Onun dışında onlarda sen onların namusu sayılacaksın. Onların beklentilerini karşılaman gerekecek. Sana ters gelecek adetleri olursa eşin onları tutacak. Ki şu an sevgilinin ailesine çok bağlı olduğu o geleneklerle yetiştiği belli. Bunlar evlenince problem oluyor her yerde, doktoru da mühendisi de, çiftçisi de aynı...

Mesela biz aileleri hiç karıştırmıyoruz düğüne 1 ay var daha iki kere görüştürdük aileleri. İki aile de İç Anadolu. Ama benim çok bilmiş kayınvalidecim bile baskınlık kurmaya çalıştı, ağzının payını verdim, sustuz oturdu. Ha nişanlım destek oldu annesini uyardı. Sen böyle bir durumda ağzının payını versen seninki ne tepki verir önceki bunu tart. Bunlar ileride çok ama çok önemli oluyor.

ne kadar okumuş kültürlü olursa olsun olmuyor.çünkü hala kendi kültür ve ona öğretilmiş bir bakış açısıyla bakıyor .
yani bir doğulu ve bir batılı yaşamı birbirlerine çok zorlaştırıyor.
bence herkes kendi hayatında mutlu ve huzurlu olsun
ama inan birlikte olmuyor..
yol yakinken dönmen lehine olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…