• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilgi delisi olmakla suçlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simariklik biraz da görgüsüzlük sezdim kusura bakma dünyanın merkezinde siz yoksunuz. Bu kadar ben merkezci olmayın....

Çok fazla ilgi bekleyeyim derken bu davranışlar yüzünden yalnız kalma ihtimaliniz çok yüksek evet bütün kadınlar ilgiyi çok sever ama hiç bir arkadaş veya sevgili kendisini yoran insan sevmez. Bazı davranışları istemsiz yapıyorsanız kesinlikle tedavi edilmeli

beklediginiz kadar vaovv sekilde ilgiyi hak etseniz gorurdunuz zaten bence. zorla kendini ilgi odagi yapmaya calismak kadar itici bir sey yok gercekten. sizin cevrenizdekilere sabir diliyorum.

hayatımızdayken kıymet bilemiyoruz bence daha sonradan da pişmanlık oluşuyor kaybedince değeri anlaşılıyor her şeyde olduğu gibi aslında bu insanın fıtratında olan birşey bazıları ise bununla daha kolay başa çıkıyor ve kıymet bilip küçük şeylerden de mutlu olmaya bakıyor ama bazılarıda biz gibi illa farklı birşey bekliyoruz bizi sevdiğini anlamamız için mesela ben de tam olarak sevgi sevmek nasıl birşey bilmiyorum sanki
Sizi cok tanimiyorum bu mesajiniza gore yaziyorum, mutluluk dediginz sey baskalarinin sizin beklentilerinizi karsilamasina bagli olmamali, yani karsinizdaki insan her dakika sizi dusunemez sahsen ben kimseyi her dkka dusunemem( kizim haric, analik baska boyut😂) yani esimden pay biciyorum sevgililik donemimzde her zaman her beklentimz olamiyor ama o kisi sizi dusunmedigi icin degil bazi seyler elden gelmez ya da yogunluk olur unutulur ama siz mutlulugunuzj bunlara baglamayin, unutmayjn mutluluk gecici huzur ve gercek sevgi daha kalici, eger karsinzdaki kisi gercekten deger veriyorsa bunu anlarsiniz, bazen dogum gununzde cicek soleni sunmaz size ama hergun sevdigin birseyj yapar sadece sen rahat et diye, lutfenn mutlulugunuzu baskalarinin davranislarna baglamayin, cikin disari guzel bir yurusuyus yapin, bir hobi edinin ve o anla mutlu olun,

Konu sahibi kendini guzel elestirmissin bu yanlarini gormen bile guzel ki suan senin gibi cok fazla insan var cogu kabul etmese de, once trip atmayi birakin lutfen kendi adima soyleyim en sevmedigim sey triptir derdin neyse acik acik konisabilirsn, bir insan bana soguk davranip trip atiyorsa hic sormam sebebini ve keyfi bilir der gecerim, koca koca insanlar acikca rahatsiz oldugu seyleri soyleyebilir, bence en cok bu sizin cevrenizdekileri bezdiren, once bu konu uzerine yogunlasin...sizin boyle olmanizda sosyal medyanin da etkisi var sanirm, surekli kahveli kitapli gezmeli fotolar atiyor herkes, sanirm onlardan etkilenip o sekilde daha kabul goreceginizi mi dusunuyorsunjz ya da oyle olmak mi mukemmellik size gore, biraz bireysel takilin yalniz kalmak bence harika birsey,

3.4.5. numaralari konularda haksiz buldum sizi onun disinda cok anormal gelmediniz. Güzel bir sey yapinca ben de yolluyorum, ve bircok kisi de yolluyor benim cevremden aaa ne güzel afiyet olsun, iyi eglenceler falan yaziyoruz kötü bir sey mi simdi bu? Övgü almakta herkesi mutlu eder tamam bunla beslenmiyoruz ama günümüz tabi ki iyi geciyor iltifat alinca. Baklava konusunda da iliskime göre degisir, beni umursamadigini falan düsünüyorsam genel olarak tabi ki sorgularim.

Bunu okurken aha Aslan burcu detected dedim :D
Aynı böyle bir arkadaşım vardı kulakları çınlasın, mesajına cevap vermedim diye (unutabiliyorum işim olabiliyor) küstüğünü, istediği cevabı vermedim diye engellediğini biliyorum. Yani tabii ki bunlar insani istekler ama bir yerden sonra karşınızdaki insanın da eli ayağına karışıyor. Azıcık sussanız "Ay acaba küstü mü? Bir şey oldu anlamamı mı bekliyor?" Şeklinde korkuyor karşınızdaki kişi. Acaba çocukluğunuzda sizden aşırı olgunluk mu beklendi? Çok mu eleştirildiniz?

Sizi cok tanimiyorum bu mesajiniza gore yaziyorum, mutluluk dediginz sey baskalarinin sizin beklentilerinizi karsilamasina bagli olmamali, yani karsinizdaki insan her dakika sizi dusunemez sahsen ben kimseyi her dkka dusunemem( kizim haric, analik baska boyut😂) yani esimden pay biciyorum sevgililik donemimzde her zaman her beklentimz olamiyor ama o kisi sizi dusunmedigi icin degil bazi seyler elden gelmez ya da yogunluk olur unutulur ama siz mutlulugunuzj bunlara baglamayin, unutmayjn mutluluk gecici huzur ve gercek sevgi daha kalici, eger karsinzdaki kisi gercekten deger veriyorsa bunu anlarsiniz, bazen dogum gununzde cicek soleni sunmaz size ama hergun sevdigin birseyj yapar sadece sen rahat et diye, lutfenn mutlulugunuzu baskalarinin davranislarna baglamayin, cikin disari guzel bir yurusuyus yapin, bir hobi edinin ve o anla mutlu olun,
Evet size katıldığım noktalar var ama şunu söyleyim hatta psikologlar bile bunu diyo karşımızdaki erkekten ne kadar beklentisiz okursanız o kadar zaten bu bişey istemez moduna da giriyorlar küçük çaplı isteklerimizi belirtmemiz gerek bence doğum günleri çok özeldir mesela Ve illa çiçek bahçesine çevirmese parası yoksa bi dal Gül ona da yoksa o güne ait farklı bişey yapmalı ben böyle düşünüyorum ki normal zamanda değer veren o dediğiniz gibi siz mutlu olun diye rahat edin diye bişeyler yapan adam o günü de atlamaz zaten ufak tefek şeylerle de olsa unutmadığını belirtir ha bazen unutadabilir çok yorgun olur başka durumlar olur ama onun harici mutlaka bişey yapmalı hiç bişey olmamış gibi davranması beni çok üzer çünkü zaten ben aşırı istekleri olan biri değilim küçük bi mesajda yeterli onu bari yapsın

Sosyal çevremde çok sevilen çok değer gören biriyim. Sevilmeseydim durumum nasıl olurdu kestiremiyorum ama normal olup olmadığımı anlamak için size kendimden bahsetmek istiyorum.

Yakın çevrem bazen benim çok bunaltıcı olduğumu söylüyor. Son 1 senede bu yönüm azaldı ama hala var bu durumlarım.

1. . Bu zamana kadar 7 farklı yerde çalıştım. . Norm fazlalığı, , tayin vb. Sebeplerden. Her başladığım ve ayrıldığım okulda inanılmaz mutluydum. Övgü aldığım zaman çok mutlu oluyorum ve bu bütün günümün güzel ve keyifli geçmesine sebep oluyor. Bu durum benim için ihtiyaç gibi bir şey. Ancak övgü almak için bir şeyler yapıyor muyum abartılı davranislarim oluyor mu bilmiyorum. Hep mutlu ve pozitif biri olarak hatirlandim. 8 sene önce çalıştığım kurumdan bile arkadaşlarımla hala görüşüyorum.

2. Ilişkilerimin bitme sebebi hep hayal kırıklığına uğramam. Çok değer vererek başlıyorum ilişkiye ama karşımdaki kişi istismar edince resmen yıkık biri gibi dolanıp günlerce gözyaşı döküyorum. Ornek vermem gerekirse, benim arabamla okula birlikte gittiğimiz bir arkadaşım her sabah evinin önünde beni 6 dakika beklettiği için gergin bir şekilde tepkimi gösterdim ve mesafe koydum. Ama anlamadı bile beni. Sonra bir daha onu almaya gitmedim evinin önüne. Sorunları çözmek için üslubum çok heyecanlı ve hadsiz oluyor. Mantıklı ve olgun davranamıyorum. Hakli bile olsam rahatsizim demek yerine trip atarak anlamasını istiyorum. Bu yönümü çözemedim.

3. Sevgililerimle ilişkilerimin bitme sebepleri hakettigim değeri alamamak. Çok mu abartıyorum bilmiyorum ama sıcak ve damağıma yapışan taze baklava getir gelirken dediğim erkek arkadaşım bunu unuttuğu için bana değer vermediğini düşünüp, sürekli bunu test etmek için şansımı zorlamaya başladım. Zaten 3 ilişkim oldu birinde terkedildim birinde aldatildim sonuncuyu da ben terk ettim bencil olduğunu düşündüğüm için. Hayatıma alacağım kisinin bana çok emek vermesi gibi beklentilerim var. Bazen cidden b.kunu çıkarıyorum. Uyuyamazsam o da uyuyamasın falan istemek gibi.

4. Ailemle de sorunlar çok yaşadım. Ama bu konularda da her zaman ki gibi çok haklıydım. Son 10 senedir onlardan uzak şehirlerde yaşıyorum. Ve ben her memlekete gittiğimde bir araya gelelim birlikte vakit geçirelim istiyorum ama onlar hep yorgun oluyorlar. Çok trip attim zamanında ama artık tek tek görüşüyorum onlarla. Istiyorum ki ben geldim diye havai fişek patlasalar da mutlu olsam falan. Abartıyorum tabii ki. Abartmayi da çok seviyorum Her konuda.

5. Arkadaşlarımla sorun yaşarsam, en ufak sorunda kendimi çok değersiz hissedip iletişimi kesmek istiyorum. Bazen kırıcı konuşuyorum, sonra geriye dönüp haklı olduğum konularda bile kalp kırdığım için özür dilemek zorunda kalıyorum.

6. Yalniz yasayan bir kadınım. Ve evde çok canım sıkılıyor. Yaptığım değişik yemekleri, ekmek yaparsam mesela kabarmasını, kendime güzel bir sofra kurarsam onun fotosunu, ya da yeni bir kıyafet alırsam eşya alırsam onu mutlaka birileriyle paylaşmak istiyorum. Bazen kitap okurken resmimi çekip tek tek arkadaşlarıma kuzenlerime gönderiyorum. Napiyorsunuz yazıyorum.

7. Insanlara hemen ısınıp hemen bağ kuruyorum. Tehlike algılayacak antenlerim bozuk galiba. Sorulan her soruya cevap verme gibi bir özrüm var. Konuşmak istemedigim zaman geçiştiremiyorum kimseyi. Parkta mesela otururken yaşlı bir teyze bana evli misin dese, bir kaç zorlasa aldatildim diye anlatırım yani. Böyle olmak istemiyorum gerçekten.

8. Ben sosyallikten çok beslenen biriyim. Genelde hayran olduğum özellikler soğuk mesafeli herkesle bağ kurmayan ketum insanlar. O tiplere hayranlık duyuyorum onlar gibi olmak istiyorum.

Sizce ben çok mu anormalim? Eve kedi almayı düşünüyorum. Yalnizliģimla mutlu olmaya çalışıyorum. Biraz kendimi yalnız hissetsem hemen telefona sarılıp benimle uzun uzun konuşacak zamanı olan arkadaşlarımı arıyorum.

9. Aşırı samimiyetten de hoşlanmıyorum ayrıca. Samimî davranıyorum sonra sınırlarımı çizmekte zorlaniyorum.

Benim gibi olan var mi ? Histriyonik kişilik olduğumu söyledi psikoloğum.

Dipnot= zayıf noktalarımı paylaştım diye linç etmek isteyenler olabilir ama önemli olan işte kendi karanlık yanlarımızla yüzleşebilmek ve itiraf edebilmektir diye düşünüyorum. O yüzden önce aynada kendinize bakın.
of ben de tam tersiyim. Her firsatta yalniz kalmaya calisiyorum, yalnizligimi cok seviyorum. Gercekten guzel bir sey yaparsam onu kendime sakliyorum mesela foto cekmiyorum atmiyorum sevgilime bile. Mesela servisle isten donerken kimse yanima oturmasin diye tekli koltuga otururum hemen ama cift koltukta sohbet edenlere de ozenirim. bunu nasil asacagim bilmiyorum:/

of ben de tam tersiyim. Her firsatta yalniz kalmaya calisiyorum, yalnizligimi cok seviyorum. Gercekten guzel bir sey yaparsam onu kendime sakliyorum mesela foto cekmiyorum atmiyorum sevgilime bile. Mesela servisle isten donerken kimse yanima oturmasin diye tekli koltuga otururum hemen ama cift koltukta sohbet edenlere de ozenirim. bunu nasil asacagim bilmiyorum:/

ruh eşim gel sarılak ahahha.
restoran, cafede köşe masa.
kimseyle konuşmak zorunda olmamak için ya kitap ya telefon.
insanlar ne anlıyor bilmiyorum surekli iletişim halinde, etkileşim halinde olmaktan.
hayatımda toplamda 20 kişiyi çok önemsiyorum kalanları sağ olsun da yıllarca seslerini duymasam da olur.

Terapiye devam etmiyorsaniz devam edin demeye geldim ben. Buradaki yorumlarin hicbiri sizi tarafsiz olarak dinleyen terapistiniz kadar yonlendirici olmaz. Siz kendinizi torpuleyip gunluk hayatinizi baltalamayacak duzeye gelebilirsiniz terapi ile, en azindan farkindasiniz durumun. Hicbir farkindaliginizin olmamasi en buyuk problem olurdu.

ruh eşim gel sarılak ahahha.
restoran, cafede köşe masa.
kimseyle konuşmak zorunda olmamak için ya kitap ya telefon.
insanlar ne anlıyor bilmiyorum surekli iletişim halinde, etkileşim halinde olmaktan.
hayatımda toplamda 20 kişiyi çok önemsiyorum kalanları sağ olsun da yıllarca seslerini duymasam da olur.
ya keske 20 kisi olsa benim 3 falan😑 20 idealmis ins ulasirim o seviyeye😁🤗

ya keske 20 kisi olsa benim 3 falan😑 20 idealmis ins ulasirim o seviyeye😁🤗

ailem eşim dostum herkes dahil ahhaahha. 20 tane arkadaş çok fazla ya, benim çok yakın olduğum 5 arkadaşım var, ne gerek 20 arkadaşa. 20 tane iyi guvenilir insanı kim kaybetmiş ben bulayım. hiç gerek yok herkesle gereksiz gereksiz muhabbetlere.

Tam bir borderline sendromu , aşırı yorucu bi insansınız ve bunun gayet farkındasınız , kendi kendinize yetemediğiniz için çevrenizden sürekli ilgi ve şefkat bekliyorsunuz , buraya yazarken bile hep “ben özelim , özel hissettirilmeliyim” düşüncesini bizlere empoze etmeye çalışmışsınız ama şunu bilin ki sizde gayet bizim gibi sıradan bi insansınız :)
Ve üzücü tarafı bu sıradan insanlarla kendinizi özel hissetmeye çalışıyorsunuz

Hatta buraya yazdıklarınız bile aslında sizin kişiliğiniz olmayabilir , güya şimarıklık olarak adlandırıp , normal olmadığını bildiğiniz halde “ yaağğğğ ben böyleyim normal ne bilmiyorum ki benim normalim bu “ demişsiniz , mis gibi de biliyorsunuz normalin ne olduğunu .
umarım düzelirsiniz

herkes yazmış ama bende söyleyim , acilen terapiye başlayın . Çünkü kendi kendinize depresyona girersiniz böyle .
Ha şunu da farkettim , sizinle ilgili yazılan hafif espirili naif şeylere hemen like atmışsınız . Hoşunuza gitmiş.

Normali bilmiyorum demişsiniz, zaten probleminiz olduğu için normal duygu durumunu yaşamanız çok zor. Şöyle düşünün nasıl ki el kol gibi maddi uzuvlar bizim gündelik işlerimizi yapmamızı sağlıyorsa, bazı duygusal uzuvlarımız da bizim daha doğru duygusal tepki vermemizi sağlarlar. Siz de o duygusal uzuvlar bozuk, eksik ya da hatalı. Bu yüzden hem algıda hem tepkide sıkıntılarınız var. Kaç kişiyle dertleşirseniz dertleşin, kim sizi ne kadar severse sevsin bu şeyler size bir süre iyi gelecek ama sizi iyileştirmeyecek. Bu yüzden kesinlikle iyi bir psikologtan psikoterapi almanız gerek. Bunları kendimden biliyorum bende de kişilik bozukluğuna yakın durumlar vardı ve inanın iyi bir psikoterapi ile geçmişten gelen eksik ve yanlış öğrenmeleriniz telafi edilebiliyor.

:)) aslında aldatılma travması yaşadım ya. Orda Anladim ben prenses değilim diye:)) çok acı çektim o dönem ama sanki o zamandan sonra biraz toparladım. Şuan yalnız olmak çok yoruyor beni. Sürekli birileriyle iletişim kurmak istiyorum. Bazen istemiyorum da. Ben bu aralar ne istediğimi de tam bilmiyorum. Ben sadece şunu anlamak istiyorum. Bir insan yapayalnız hiç sosyallik olmadan nasıl mutlu olabilir? Işte bağımlı olduğum şey bu. Yalniz kalabilmem lazım.

Mesela o gün yeni bir patik ördüysem onun resmini çekmeden kimseye haber vermeden bazanın altına saklayabilmeliyim. Ben işte bu bağımlılıktan çok yoruldum.
Yaptığınız her işi kendiniz için yapın.Neden insanların onayını bekliyorsunuz ki.
Ben bu gösteriş ve her anını paylaşma sevdalıları yüzünden bütün sosyal medya hesaplarımı kapadım.
Paylaşmadan önce şöyle düşünün insanlar ben bunu paylaşırken acaba onlar hangi ruh halindeler
Birilerinin canını sıkıyor olabilir miyim sürekli kendini göstermek için can atan özgüvensiz biri olarak gözükmek istemezdim.O yüzden de paylaşım yapmayın habire.
Bir müddet bekleyin bakalım insanlar sizi ne zaman arayıp soracaklar.Gerçekten yokluğunuz farkedilecek mi bi bakın.İnsanların sizi özlemesine izin verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back