İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ya arkadaslar, biraz tuhaf bir soru olacak ama insallah ayip olmaz sordum diye: sizin normalde (yani hamilelik icin bir caba sarfetmediginizi farz edelim) ne kadar siklikta oluyor cinsel hayatiniz? Kusura bakmayin, inanin konuyu degistirmek icin degil. Kendi durumumuzu merak ettigim icin soruyorum.

Haftada iki. Üç dört günde bir yani. Bana kalsa haftada 1 ideal :)))

Haftada iki. Üç dört günde bir yani. Bana kalsa haftada 1 ideal :)))

Tesekkurler :) Bizim daha az oluyor, haftada bir sanirim. Ama iki cocukla, yorgunluk ve hatta asiri derecede giden maddi sikinti ile normal sanirim. Gerci bizim basindan beri oyle delicesine bir durumumuz yoktu ama bundan cok daha fazlaydi. Bazen cok mu az diye dusunuyorum. Tek tesellim aramizda cekim var esimle, zorlama ile olmuyor. Isteyerek oluyor.

Bir kuzenimin oyle bir sorunu var. Esi cok asiri istekli, kiz da pek istemiyor. Zorlayarak yapiyorum surekli diyor. Cekilmez birsey o da.

Gerci biz cocuk denemesinde araliksiz hergun 10 gun kadar denedik ama sonunda 2-3 hafta birbirimize yaklasmak bile istemedik.

Ya arkadaslar biraz tuhaf bir soru olacak; insallah ayip olmaz sordum diye: sizin normalde (yani hamilelik icin bir caba sarfetmediginizi farz edelim) ne kadar siklikta oluyor cinsel hayatiniz? Kusura bakmayin, inanin konuyu degistirmek icin degil. Kendi durumumuzu merak ettigim icin soruyorum.

Bizde her ay bu durum var. Yumurtlama haftası 10 günlük süre sonrası yok. Yani bizim bir ayda 6 ile 8 arası değişiyor. Benim kocam fazla meraklı değil

Ya arkadaslar biraz tuhaf bir soru olacak; insallah ayip olmaz sordum diye: sizin normalde (yani hamilelik icin bir caba sarfetmediginizi farz edelim) ne kadar siklikta oluyor cinsel hayatiniz? Kusura bakmayin, inanin konuyu degistirmek icin degil. Kendi durumumuzu merak ettigim icin soruyorum.
Haftada 1-2 kez.
Ama bence az, bana kalsa haftada 3-4 iyi:KK53:

Bizde her ay bu durum var. Yumurtlama haftası 10 günlük süre sonrası yok. Yani bizim bir ayda 6 ile 8 arası değişiyor. Benim kocam fazla meraklı değil

Ay ne guzel ya bunu duymak. Ben de bizde mi bir tuhaflik var diyordum. Demek ki normal olabiliyormus. Cok sagol vallaha icim rahatladi. Benim esim de ustelemez, yani hadi hadi diye usteledigini cok az gormusumdur.

Güzel bilgilendirme olmuş deneyelim. Aranızda Tsh yüksek olup ilaç kullanan car mi? Eğer ki haşimoto isek bağışıklık sistemimiz zayıfmış. Ve glutenli yiyecek tüketmememiz gerekiyormuş. Glüten alerjiniz olduğunu da. Şişkinlik gaz kabızlık ishal, karin agrilari mide sorunları gibi şikayetlerimiz belli ediyormus. Glutensiz diyet iyi geliyormus. Bende nerdeyse bu sikayetler var. Bagisiklik sistemi sorunu da hamile kalmaya engel
Benim TSH 4.6 idi tüp bebek tedavisi öncesi anti tpo ve anti tg kandegerkeri referans aralığının bir kaç katı üstünde idi Dr hemen ilaca başlattı ben o zamana kadar doğurganlıga bu kadar etkisi olduğunu bilmiyordum ilaç ila düştü Dr transfer için 2 nin altını istedi hep
Diyet yapmadım hiç ama kilo verme işi eskiden daha kolaydı

Ay ne guzel ya bunu duymak. Ben de bizde mi bir tuhaflik var diyordum. Demek ki normal olabiliyormus. Cok sagol vallaha icim rahatladi. Benim esim de ustelemez, yani hadi hadi diye usteledigini cok az gormusumdur.

Benim bir arkadaş var her gün kocası istiyormus. 13 yıldır hergün. Kadin istemeyince trip bide. Yuhh dedim onu doktora götür.

Yok o yönden şanslıyım bence fazlasını kaldirmaz bünyem

Ben hala bekliyorum. Dusukten sonraki 40.gunum bugun. Normalde 26 gunde bir adet gorurum. Simdi arada lekelenme oluyor, az once tuvalette biraz kan geldi. Ama tam bir adet hala olamadim. Doktora gitmistim dun, kan testleri icin. Adet gormek uzeresin, bu aradaki lekelenme ve kanamalarin adet degilmis, bekle dedi. Ama ne zaman olacagini soyleyemiyor tabii.

Benim bir de son ultrasonda miyom gordu doktor, ama sorun yok ne hamilelik ne de cocuk dogumu icin dedi. Aranizda miyomu olan var mi?
Bende Miyon var canım 3 tane idi bir tanesi gebeliğe engel idi bebeğin tutunma yerinde idi histeroskopi ile 3 cm büyüklüğünde alındı
İki tane daha var onlar gebeliğe engel değil dendi onlar varken doğal olarak gebe kaldım

Benim TSH 4.6 idi tüp bebek tedavisi öncesi anti tpo ve anti tg kandegerkeri referans aralığının bir kaç katı üstünde idi Dr hemen ilaca başlattı ben o zamana kadar doğurganlıga bu kadar etkisi olduğunu bilmiyordum ilaç ila düştü Dr transfer için 2 nin altını istedi hep
Diyet yapmadım hiç ama kilo verme işi eskiden daha kolaydı

Bende de kimyasal gebelikte cıktı test yapılınca o zamandan beri ilaç kullaniyorum. Önceden kilom yokken 10 kg fazlam oldu. Ve gitmiyor yapıştı bana. Değerim şimdi düşük ama glutensiz beslenmek mi gerekiyor ona bakiyorum.

Merhaba herkese,

En sonunda regl oldum. Dun hafif hafif baslamisti, bugun coskuyla geliyor. Adet gordum diye sevinecegim aklima gelmezdi yani :)

Simdi hesapladim, ovulasyon gunleri haftaya haftasonuna geliyor ve esim Hollanda'da olacak konferans icin :işsiz: Bu demektir ki bu aydan bir urun alamayacagiz. Ama neyse, adet gordugume de sukurler olsun. Parmaklarim, bacaklarim sismisti artik su tutmaktan.

Regl olmuşsun canım nasıl rahatladigini tahmin edebiliyorum artık çalışma zamanı artık eşin gelince

Benim bir arkadaş var her gün kocası istiyormus. 13 yıldır hergün. Kadin istemeyince trip bide. Yuhh dedim onu doktora götür.

Yok o yönden şanslıyım bence fazlasını kaldirmaz bünyem

Bu ne ya? Her gun, her gun. Bir de 13 yil boyunca... Benim o bahsettigim kuzenlerimden birininki de boyle. Adam küsüyormus bildigin. "Her gün istiyor ama iste erkekler boyle, ne yapacaksin," falan deyince ben de "vallaha benimki oyle degil," dedim. Hadi yapalim desen hayir demez, ama kendisi de boyle bir taleple gelmez.

Bende Miyon var canım 3 tane idi bir tanesi gebeliğe engel idi bebeğin tutunma yerinde idi histeroskopi ile 3 cm büyüklüğünde alındı
İki tane daha var onlar gebeliğe engel değil dendi onlar varken doğal olarak gebe kaldım

Canim cok sagol cevabin icin. Benimkini de dusukten sonra gordu doktor. Gebelige engel degil dedi. Insallah gercekten de degildir. Sagolasin cevabin icin. Icim rahatladi.

Regl olmuşsun canım nasıl rahatladigini tahmin edebiliyorum artık çalışma zamanı artık eşin gelince

Evet oldum ama bu kadar agir kanama ne dogumdan ne de dusukten sonra olmustu. Daha tuvaletten cikmadan ikinci pedi degistirdigimi biliyorum gecen gun. Bugun 5.gunu ve hala kanamam var. Bir bitsin hemen baslayacagiz.

Bu ne ya? Her gun, her gun. Bir de 13 yil boyunca... Benim o bahsettigim kuzenlerimden birininki de boyle. Adam küsüyormus bildigin. "Her gün istiyor ama iste erkekler boyle, ne yapacaksin," falan deyince ben de "vallaha benimki oyle degil," dedim. Hadi yapalim desen hayir demez, ama kendisi de boyle bir taleple gelmez.
Aynen bizde de öyle, bazen kendini naza çektiğini düşünüyorum:)

Evet oldum ama bu kadar agir kanama ne dogumdan ne de dusukten sonra olmustu. Daha tuvaletten cikmadan ikinci pedi degistirdigimi biliyorum gecen gun. Bugun 5.gunu ve hala kanamam var. Bir bitsin hemen baslayacagiz.
Hayırlısı olsun , benim de karnımda minik iğne batmaları gibi birşeyler oluyor,hem de kasıklarda veya karnın altında değil baya göbeğin üst kısımları, ben de regl olabilirim, inanmaya başladım artık:)

Bence o hastalık o kadar olmaz. Benim ki ben senin yıpranmani istemiyorum daha bu hayatı beraber yasiycaz diyor.

Bende bunu kafama takip kendisine direkt sormuştum. Neden istekli hevesli değilsin diye. Herkes mi böyle diye. Bende hergün isterim ama senin yıpranmani istemiyorum, benim için hayati beraber paylaşmak daha önemli demişti.

Bence o hastalık o kadar olmaz. Benim ki ben senin yıpranmani istemiyorum daha bu hayatı beraber yasiycaz diyor.

Bende bunu kafama takip kendisine direkt sormuştum. Neden istekli hevesli değilsin diye. Herkes mi böyle diye. Bende hergün isterim ama senin yıpranmani istemiyorum, benim için hayati beraber paylaşmak daha önemli demişti.
Ya aslinda niye yipratsin ki, keyifli guzel bi sey; hic de yipratmaz mutlu eder, fit ve zinde tutar insani :) ama her gun degil tabiki o kadar da degil yani.
Aslinda erkekler cok isteklidir her zmaan kafalarinda vardir cinsellik gibi bi algi var genelde ama bazisi hic oyle degil.

X