İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

:) Yap bakalım
Evet canım doktorlar günaşırı der, ilk defa bu ay bu şekilde denedik.

:) Yap bakalım
Evet canım doktorlar günaşırı der, ilk defa bu ay bu şekilde denedik.

Progestan verdi bi de bana doktor 10 gün günde 3 tane. İlk günler bi yan etki yaşamadım ama şu an kafam çok güzel. Rakı akşamından kalma sersem gibiyim. O son tableti içmeyecektim :))

Selamlar. Ben 2 aylik evliyim ve yeni yeni asmaya basladigim vajinismus benzeri bir durum yasadim. Aslinda tam astimmsayilmasa da anne olmak istedigimden artik kendiminkasmamaya calisiyorum. Gecen ay yumurtlama donemini de kendimizce degerlendirsik ancak hamile kalamadim ve gecen cuma reglinin 5. Gununde testler yapildi. Amh 0.57 yani kotu cikti ve tsh 4.50 yani hipotiroid degerleri imiş test sonucunu bugun ogrendim.cok moralim bozuk. Agliyorum. Allah kolaylik versin. Cok zormus. Yasim da ileri oldugundan. Iyice umutsuz oldum

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.
Kendinizi bu kadar harap etmeyin. Amh değeri her şey demek değildir. Evet yumurta rezerviniz düşmüş ama bu çocuk sahibi olamazsınız demek için tek başına yeterli bir kriter değil. Unutmayın ki hamile kalmak için sağlıklı tek bir yumurta ve sperm yeterli. Biz doğal yolla bunların denk gelmesini beklerken tüp bebekte bunu laboratuvar ortamında yapıyorlar.
Burada bile okumuşsunuzdur, sizden daha düşük amh değeriyle hamile kalan çok insan var. Sayıyı yükseltemeseniz bile yumurta kalitesini arttıracak pek çok vitamin ve mineral desteği alabilirsiniz. Önce sağlıklı beslenin. İdeal kilonuzda olun. Moralinizi asla bozmayın. Tiroid tedavinize başlayın ve bununla birlikte bi tüp bebek merkeziyle görüşmeye başlayın. Hem bu bi de ekstra vajinismus problemiyle uğraşmak zorunda kalmamanızı da sağlamış olur. Hipotiroid de çözümü olmayan bi dert değil. İlaç kullanacaksınız o kadar. İnsanlar yıllarca ne operasyonlar, tedaviler sonucu mutlu sonuca ulaşıyor ki sizin durumunuz o kadar da kötümser olunacak bi tablo değil.
Doğal yoldan da hamile kalabilme ihtimaliniz var elbette ama yaştan dolayı bizim bunu bekleme lüksümüz yok ne yazık ki. Moralinizi bozmayın ve hala şansınız varken tüp bebek için zaman kaybetmeyin lütfen. Çıkarın bi rapor başlayın tedaviye.

gecmis olsun... bir bucuk yildan buyana kac bin sayfa okumusumdur acaba burda, bilmemem amaaaa inanki amhsi dusuk olup cok hamile okudum okuyoruz. hemen hukmu vermissin yasimdi yapma. kendine negatif enerji yukleme olumlu dusun. amhle bitmiyor rabbim ol dicek insallah, zamanimiz gelmemis demekki bak benim yas 36, amh (17, kusur )bir kere hamile kalamadim diger degerlerim de iyi 2 asilamaya ragmen kalamadim demekki sadece amh ile bitmiyor.allah ol desin yeterki. ve ama amh si sifir küsur bir suru hamile okuyorum.sorunun bulunmus ilaclarini kullan hayit amhye cokkkkk iyi geliyormus bal polen ari sutu kaliteyi arttırıyormuş.

Progestan verdi bi de bana doktor 10 gün günde 3 tane. İlk günler bi yan etki yaşamadım ama şu an kafam çok güzel. Rakı akşamından kalma sersem gibiyim. O son tableti içmeyecektim :))
Ne güzel işte kafan güzel:) Rakı=sıvı vitamin :))
Önceki doktor da bana vermişti canım progestanı, tutunmayı kolaylaştırmak için. Bu doktoruma soracağım bu defa.

Arkadaşım üzmeyin kendinizi troidr rahatsızlığı artık bir çok kadında var ilacı var kullandığınızda düzeliyor
ben kullanıyorum gebelik öncesinden beri

Amh değeri icinde kendinize iyi bakın iyi beslenin vitaminler kullanın sağlıklı yumurtalarınız olması için inşallah sizinde güzel haberlerinizi alırız

Hosbuldum. Biliyorum bu stresle, moralsizlikle olucagi varsa bile zor ama napiym kendimi toparlayamiyorumn iki gundur. Yarin da hsg cekilicek. Ulstrasonda sanki yapisiklik var gibi dedi doktor. O hsg de zor bi islemmis. Zamani bu kadar bios gecirmeme uzuluyorum. Evliligi bu kadar ertelememeliydim. Daha esimin testi de yapilicak. Belki onda da sorun cikicak. Isin yoksa bir de bu tedavilerle ugras. Daha isyerinden bi muayeneye gitmek icin bile zor izin aliyorum. Tup bebek icin nasil yapicam da izin alicam bilmiyorum. Calismasam yine daha kolay

Sorun ne peki.
Sorun ne peki. Neden olmuyormus senin? Desteginnicinntesekkurler ama hayatim hep mucadele ile gecti. Hiccbisey ha deyincr olmadi. Hep ugrastim. Simdi en cok istedigim sey icin yine ugrasicam ve belki de olmiycak. Cok kotu bir his. Allah herekese kolaylik versin

benim esimin spermleri az ve yavaştı ama hamile kalmama engel olucak kadar degil de.sitres ve kafaya cok takmaktan bence karili kocali ne degerlerle bebek sahibi oluyor insanlar. nasil mi, coguna sorsan aklimdan cikarmistim, baska seylere ugrasiyordum falanlar diye uzar. uzme kendini iyi dusun iyi seyleri cek hayatina. inan ben de bir cogumuz gibi, kolay elde edemedim kazandıklarımi. yengem de yillar once aenin rahatsizligindan hamile kalmiyordu ilac kullanip hamile kalmisti bence rahatla ve ilaclarini duzenli kullan ve sana uygun kurlerin yardimyla hamile kalicaksin. :) allahin izniyle.. mutlu kal.

Kurleri ilacla ayni donemde kullanmak yan etki yapar mi acaba. Incir kurunden pek cekinmem de hayit tohumu baya etkili bir bir bitki. Yan etki yapar mi acaba. Mesela sut hormonunu dusuruyormus. Benim amh dusuk,fsh yukswk ve sut hormonu duauk.

Kurleri ilacla ayni donemde kullanmak yan etki yapar mi acaba. Incir kurunden pek cekinmem de hayit tohumu baya etkili bir bir bitki. Yan etki yapar mi acaba. Mesela sut hormonunu dusuruyormus. Benim amh dusuk,fsh yukswk ve sut hormonu duauk.
ne yazikki bilmiyorum. ama, bilen birileri cikip yazar umarım.

Aynı anda bitkisel tedavi ve ilaç tedavisi uygulamak kumar oynamaktır bacım. Bence de hayıt bitkisi daha riskli. İncir kürüyle bile hormon dengesi iyice bozulanlar var. Bütün değerlerin alt üst olabilir. Her şey daha kötüye gidebilir. Önceliğin tiroidi düzeltmek olsun. Bunun için de ilaç kullanman gerekiyor. Tiroid ilacını kullanırken omega 3, folik asitli ve d vitaminli multi vitamin ve koenzim q10 kullanmanda sakınca yoksa doktora danışarak bunları da kullan. Çünkü gebelik için uygulanan tüm tedavilerde özellikle tüp bebek öncesi kaliteli yumurta toplayabilmek için 3 ay önceden bu takviyelerin kullanılmasını istiyorlar. Sen şimdiden doktora danış ve kullanmaya başla. Hazırlıklı olur zaman kaybetmemiş olursun. En az 6 ay bunları düzenli kullanmadan bitkisel tedaviye geçme. O ikinci aşama olsun. Önce tıbbi tedavi için sabırlı ol. Tıptan umudunu kesersen alternatif tıbba yönelebilirsin bence. Fazla karamsarsın topla kendini.

Slm canım.yazını okuyunca kendimi gördüm bian.stres konusunda bi yardın alıyor musun.ben ilaç kullanmaya başladım.çünkü hormon dwğerlerimi etkiledi bu sters.ayın 1 inden beri devam eden kanamam var.stres kaynaklı çıktı bi iki gündür rahatlamaya başladım.allah hepimize kokaylık versin.çok zor bi süreçten geçiyoruz.

Cok tesekkurler. Once ilacla baslayayim oyle ise. Yani bu degerlerle anca tup bebek yontemi ile mi hamile kalinir diyorsunuz.

Henuz stres konusunda bir yardim almadim. Bu haftabasinda ogrendim sonuclari. Ne yaptiysam dogacak cocugum icin yaptim. Egitim,calisma,birikim. Bunlari yaparken zaman gecti bosu bosuna ve simdi de maddi manevi birikimimi aktaracagim bir neslin olmama ihtimalini dusunmek yipratiyor beni. Karamsar olmak istemiyorum da ne biliym. Demek ruh halim yatkin bu depsresif hallere. Bi de ne biliym zor geliyo yumurtlama donemine birlikteligi denk getir vs. Zaten pek alisamadim iliskiye. Simdi mecbur yapmak.zorunda kalicam. Bugun de hsg cekildi. Daha dune kadar cocukmusum. Yeni yeni buyudugumu anliyorum. Yasim 37 ama ben hep cocuksu biriyimdir. O cocuk da öldu icimde.

Merhabalar bu topiği yeni farkettim bende 40 yaşında geç evlendim çok zorlu süreçler yaşadım. Doğal yolları deneyeceğim. Vitaminin adını bana da yazar mısınız size zahmet olmazsa

Cok tesekkurler. Once ilacla baslayayim oyle ise. Yani bu degerlerle anca tup bebek yontemi ile mi hamile kalinir diyorsunuz.

Tabii ki hayır. Hiç belli olmaz o işler :) Değerleri çok kötü olup tüp bebekten de fayda görememesine rağmen sonradan doğal yolla hamile kalan da var, değerleri iyi olup tüp bebek yöntemiyle bile hamile kalamayan da var.
Yumuralık rezerv değeriniz düşük olduğu için sizi direkt tüp bebek tedavisine yönlendirirler diye öyle yazdım. Zaman kaybetmemek gerek çünkü. Bünyeniz, yumurtalıklarınız tedaviye hazır olsun, kalitesi artsın ki her türlü tedaviye hızlı yanıt verebilin.

Canım aynı hisler içindeyiz.ben ilaç kullanmaya başladığımdan beri rahatladım.daha rahat huzurlu olumlu düşünebiliyorum artık.çok direndim ilaç kullanmamak için ama artık geceleri uyuyamaz olmuştum.bi iki saat uykumda bile ter içinde iç sıkıntısı huzursuzlukla uyanıyordum.çok kötü bişey allah kimseye göstermesin.bence bi yardım al derim.

Olumsuz düşünmeyin lütfen, arkadaşların da dediği gibi doktorun imkansız dediği, hormon değerleri düşük veya yüksek olan birçok kişi emeğinin, sabrının karşılığını alıyor. Keşke demeyin, şartların oluştuğu doğru zaman buymuş demekki evlenmek için. Biz 8 yıl flörtten sonra evlendik. Bu süreç sadece biraz sabır işi. Bu ay olmazsa diğer ay, o ay olmazsa öteki ay. Yumurta takibi ilişki anlamında da rahatlık sağlıyor. Çünkü doktorun değerlendirin dediği süre kısalıyor. Diğer zamanlar serbest. Şimdi şöyle derin bir nefes alıp vitaminlere başlayın. Ya da doğal kürlere. Arısütü+bal+polen veya zeytinyağında incir gibi. Doğal kürlering eri dönüşü biraz uzun olabilir sadece. Doktorum bana prowomen önerdi, araştır istersen içeriğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…