İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Canım uzuuun bir aradan sonra yazını cevaplayabiliyorum.sen ne durumdasın merak ettim.benim temmuzda ve eylülde iki tüp denemem oldu ve negatif.şimdi diyetisyene başladım.biraz kafamı dinlemek istiyorum ama mesleğim gereğide çok yoğun ve stresli günlerde yaşıyorum.yani kafa rahat olamıyor bir türlü.sen neler yaptın bu zaman zarfında.

Merhaba arkadaşım
Bende her kaderdaşım gibi zor günler geçiriyorum maalesef ki Ağustos ayında Aret Kamarda tedaviye başladım hsg sonucu polip olduğu anlaşıldı 2,5 cm civarında bir polipim varmış eylül ayında o alındı ardından klomene başladım ve yaklaşık 3 hafta boyunca yumurta takibi yapıldı ve bir tane bile yumurta göremiyor doktor beklentim olmadığı içinde iki haftadır ben gitmiyorum kontrole işin ilginç yanı tedavi öncesi iki üç yumurtam oluyordu klomene rağmen şuan hiç görünmüyor doktorum senin yumurtalar hala tatil kafasından çıkıp dönememişler yerlerine yutlarına ama er geç gelicekler diye moral vererek gönderiyor sağolsun ama ben umudumu kaybetmek üzereyim sanırım bir iki ay daha takibe giderim olmazsa bırakacağım tedaviyi
Sizlere umut olup güzel gelişmeler yazmayı çok isterdim ama bende olumlu anlamda hiç bir gelişme yok
İşallah sizlerden umut verici güzel haberler alırım...
Üst üste hayal kırıklığı yaşamışsın canım gerçekten çok üzüldüm o kadar emek çaba umut ve sonuç eşittir hayal kırıklığı... Ama geçmiş gitmiş düşünme artık nasibimizde varsa olacaktır yoksa da ne yapsak boş. Su akar yolunu bulur derler ya gerekli çabayı gösterip sonrasını oluruna bırakmalıyız sanırım

Çok doğru dedin canım.kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız.hsg de polip olup olmadığı anlaşılıyormuş demek.ben sadece rahim kanallarının açık olup olmadığına bakılıyor sanıyordum.çok geçmiş olsun canım.ne diyeyim allah ümit kesilmez.allah büyüktür.

Canım çok teşekkür ederim. Hsg de tüpler de dahil tüm sıkıntılar görünüyor polipte göründü alındı geçti çok şükür. Allahtan umudumu kesmiyorum ve İsra Suresinin "Biz İnsanın Kaderini Kendi Çabasına Bağlı Kıldık" ayetini hayatıma absorbe etmeye çabalıyorum. İnancımı yitirmemeye bol bol dua etmeye çalışıyorum herşeyden önemlisi hayırlısını diliyorum Allah'tan...

Sevgili arkadaşım
Müthiş bir paylaşım nasıl umut oldun anlatamam
Allah evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin işallah seni bebeğine bebeğini sana bağışlasın

Amin canim hayirlisiyla Allah sana ve tum arkadaslara en guzelini en kolayindan nasip etsin insallah

Insallah sen gonlunu ferah tut, elinden geleni yap, gerisini O’na birak, dualarim seninle

Sizin adınıza çok sevindim.

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Bende umutsuzluğa kapılmış durumdayım , bana umut oldunuz.

D vitamini ve B vitamini testleri yapıldı. İkisinde de eksiklik yok.

Şeker yok.

Tiroid hormonları normal.

Aids, hepatit b, hepatit c testleri yapıldı. Onlarda da sorun yok.

Toksoplazma bağışıklığım var. Bi de sürpriz olarak rubella yani kızamıkçık bağışıklığım da varmış. Haberim olmadan geçirmişim bu hastalığı. Aşı olmama gerek kalmadı, iyi oldu.

Asıl merak ettiğim su çiçeği ve kabakulak bağışıklığı idi. Onları ek olarak ben istemiştim ama teste eklemeyi unutmuş aile hekimim. Ödüm kopuyo bu yaştan sonra bulaşacak diye.

Sıra adetin 3. Günü tekrar yapılacak olan hormon testlerinde.

Gelişmeler bu şekilde. Arkası Kasım ayının ilk haftası. :)

Merhaba tez zamanda nasip etsin mevlam hamileliği saglık sıhatle tamamına ermeyi.. Sizin kullandığınız vitamin ve mineral ürünlerinin isimlerini yazabilirmisiniz burada olmuyor sanırım özelden yazalirmisiniz.

Merhaba benimde yaşım 40, 2 sene önce 11 haftalık bir düşüğüm oldu ilk denemede hamile kalmıştım halbuki şimdi kalamıyorum en son kürtajda yapışıklık dendi histeroskopi ameliyatında yapışıklık değilde t şekilli rahim dendi düzeltildi ama bi hafta geçti hala ağrılarım var kontrole falan gideceğim benim farklı tarafım bende polikistik overde var adetlerim 40-45 gün arası nadirende 60 gün de bir oluyor polikistik overdenmi neden bilmiyorum geçen sene amh iyi çıkmıştı yani değeri yüksekti yumurta rezervi iyi falan dendi yani yumurta varda sanırım çatlamıyor yada rahim şekil bözüklüğündanda olabilir bilemeyeceğim hamile kalamıyorum ama henüz menapozdanda uzağım hormonel değerlere bakılınca. Halk arasında yaşımı söylemeye utanıyorum çünkü yüzüme söylemeseler de çocuğun olmaz diye içlerinden geçirdiklerine eminim bende züğürt tesellisi ama amh değerim iyi diye kendimi avutuyorum bende durumlar böyle paylaşmak istedim .
40 lı yaşlarda hamilelik düşünen bayanlar olarak birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum Allah hepimize evlat nasip eder inşallah .

Merhaba canım hoşgeldin aramıza
Öncelikle çok çok geçmiş olsun bebeğin için çok üzüldüm
Bende 42 yaşındayım canım evet bizim yaşlarımızda olup çocuğu olmayana acıyan doktor ve kür öneren arkandan vah vah diyen bebek görmeye gittiğinde çocuğun olmadığı için onun nazarı değer konuşmaları yapan bir garip topluma sahibiz maalesef. Bu yüzden bende çoğu insanı çıkardım hayatımdan. Mümkün olduğu kadar az kişiyle görüşüp sinirlerimi bozmalarına izin vermiyorum. Yeteri kadar zor bir durumun içerisindeyken bir de insanlara laf anlatmaya çalışarak yormuyorum kendimi. Sende seni üzen insanları çıkar hayatından inan omuzlarındaki yük hafifleyecek. İyi bir hekim bul canım yumurta takibi yaptır mümkünse bulduğun hekim evine yakın olsun çünkü takip için sık gitmen gerekecek. Yumurta artırmak için zeytinyağında incir tüketiyorum bal tarçın çörekotu yiyorum bitki çayları içiyorum bende. Bol su tüketip yürüyüş yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince her ne kadar doktorumun istediği sıklıkta gitmesemde arada yumurta takibine gidiyorum. Henüz bir sonuca ulaşamadım. Belki hiç olmayacak belkide zamanı şimdi değil bilmiyorum ama kendi çapımda doğruluğuna inandığım şeyleri yapıyorum işte. Allah her isteyene evlat nasip eder işallah

Merhaba hoşbulduk, bu konuda çok daraldım sorma bebeğimin karnımda öldüğüne o kadar üzüldüm ki sonradan, halada üzülüyorum birşeyleri birilerini suçluyorum eski yoğun ve stresli işimi , eski patronumu , hemen hamile kalınca değerini anlayamayan eşimi , illa çalış çalış diyen kayınvalidemi , kendime dikkat etmediğim için kendimi, beni hiç uyarmadıkları için eski doktorlarımı, kürtajdan sonra hiç hamile kalamadığım için acaba yanlış birşeymi yaptı diye doktoru ,bana o doktoru bulan kayınvalidemi inanın bana bir kez hamile kalıp sonrasında kalamamak , hiç kalamamaktan daha zor. Zaten pişmanlık kendini yiyip bitirmektir.

Yeteri kadar üzülmüşsün canım daha fazla yiyip bitirme kendini bundan sonrası için bir planlama yap daha öncede dediğim gibi önce insani duygularını yitirmemiş hastaya müşteri gözüyle bakmayan iyi bir doktor bul tüm tahlillerini yaptır doktorun gerekli tedaviyi uygulayacaktır zaten. Beslenmene dikkat et uzun yürüyüşler yapmak için vakit yarat kendine. Hepsinden önce kendini suçlama bazı şeyler bizim elimizde değil bunu da yaşaman gerekiyormuş zor bir sınavdan geçiyoruz kimi olanla kimi de olmayanla sınanıyor. Sabret tevekkül et dua et ama en önemlisi şükret arkadaşım aldığın nefes için sağlığın için yaşadığın hayat için...Sonrası Allah Kerim...

Ben 37 yaşında olmama rağmen niye bu kadar bekledin bakışlarını hissediyorum ve açıkçası umrumda değil. Bu bakışları atıp akıl verenler hep 20lerinin başında evlenip ikişer çocuk yapıp çocukla kocalarını elde tutmaya çalışan, bütün hayatı evlilik olan, hayatı kaçırmış tipler. Kocişine sunum yapanlar dersem net anlaşılmış olur. :)

Eğitim, iş, evlilik korkusu, doğru adam bulma derken 36da evlendim ki bana kalsa hala acelem yoktu. Çocuk sahibi olmanın riske gireceğini bile bile evlenmek için acele etmedim. Mutlu evlilik olmadıktan sonra napayım anne olmayı. Bir buçuk yıl baktık keyfimiz iyi, o zaman dedik başlayalım çocuk çalışmalarına. 6 aydır tık yok ama en baştan hazırdık bu sürece yaştan dolayı. Tüp bebek aşamasında negatif görene kadar moralimi bozmam muhtemelen.
Bugün yumurta takibine başladık ve ilk iğnemi birazdan göbeeme yapacağım :) Dr.um çok umutlu çok pozitif. Çok küçük dozlarla çözeriz bu işi diyo ama bakalım ne zaman tutacak.
Sizler de bozmayın moralinizi. Çoğu insan ikinci, üçüncü çocuklarına 40larında hamile kalıyo. Yumurta ve sperm varsa, kanallar açıksa ihtimal hep vardır. Ne hikayeler okuyoruz burda. Önemli olan sağlıklı bir beden ve psikoloji. Gerisini doktorunuza bırakın. Ve mutlaka antioksidan kullanın. Tüm değerlerimin iyi olmasını doktorum aylardır antioksidan kullanıyor olmama ve sağlıklı beslenmeme bağlıyor. Günde 100 mg koenzim q10 ve ek olarak omega3 kullanmayı ihmal etmeyin. Öpüyorum hepinizi yoldaşlarım :)

Kuzenim 37 yasinda ve yeni hamile kaldi 34 yasinda evlendigi halde 3 sene olmadi simdi kendiliginden oldu.pozitif olun vitaminlerinizi eksik etmeyin yeter emin olun kisa sürede olacaktir :)

tespitlerinize sonuna kadar katılıyorum ben ikinci çocuk için 40 yaşında hamileyim
mutlu bir evlilik ve mutlu çocuklar önemli olan bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…