HSG çekimi esnasında kendini kastıysan da tüpler tıkalı çıkabiliyormuş. Yapışık bile olsa karamsar olma lütfen, tüpü tıkalı olup hamile kalan da var. Örnek :''bendede vardı yapışıklık hamıle kalamıyordum hatta regl gunlerım bır gune dusmustu nerdeyse pembeleşıyordu maddı gucum ve ssk olmadıgı ıcın tedavı olamadım ama buyuk dualarım karsılıgı dogal yoldan hamıle kaldım reglınızın 9 ve 18 gunlerı ılıskıye gırılırse hamıle kalmanız buyuk ıhtımal bıde stresten uzak durun ben nasıl olsa olmuyo dıye bırakmıstım ama oldu sukurler olsun''
Doktorun yazdığı : Korunmadan bir ay boyunca ilişki gerçekleşip de hamilelik olmadığı durumlarda uygulanması önerilen
tüp bebek tedavisi için gelen kadınlarda genellikle bir tüp tıkanıklığı olması durumuyla karşılaşılır. Böyle bir durumda yumurtanın rahme düştüğü zaman iyi değerlendirilerek aşılama işlemi gerçekleştirilir. Zaten eğer tek tüp tıkanıklığına bağlı bir kısırlık söz konusuysa en hızlı bebek sahibi olma yolu tüp bebektedavisinden geçecektir. Özellikle yaşı 35 hatta 40 üzerinde olan hastalarda vakit kaybetmeden bu tedavinin denenmesi gerekmektedir.
Doğal yolla da olabilir, aşılama yöntemi ile de tüp bebek ile de. Bunlar hep yapılması gereken süreçler. Ben de ilk çikolata kistini duyunca kötü olmuştum. Ama burda kiste rağmen gebe kalan o kadar çok insan varki. Sebepsiz infertilite değil en azından, sorunun ne olduğunu bilmek ona göre tedavi uygulamak emin ol daha kolaydır.