• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Full derken şöyle mesela adete bir hafta kaldı artık olmaz deyip de bırakmadık, ya da illa devam etmemiz gerek diye de kendimizi zorlamadık. Ama ay sonuna kadar ya gün aşırı ya da üç günde bir oldu. Önceden yumurtlama gününden sonra devam etmiyorduk genelde. Hep haftaiçine denk geliyordu klomen tedavisiyle 3 ay boyunca. Olmadı dedik bir kaç ay kafamıza göre takılalım. Sonuç böyle oldu :)

Ya ben bu bebek denemelerinde ters tepki yasiyorum. Ovulasyonda hemen hemen hergun deneyince icimden gelmiyor artik. Birak gri hosortmani, donumu memelerimin altina cekip, pamuklu kalin coraplarla sicak sicak yatmak istiyorum.

Ya ben bu bebek denemelerinde ters tepki yasiyorum. Ovulasyonda hemen hemen hergun deneyince icimden gelmiyor artik. Birak gri hosortmani, donumu memelerimin altina cekip, pamuklu kalin coraplarla sicak sicak yatmak istiyorum.
Bu cok komik hahah.

Merhaba hanımlar
Ben de uzun süredir forumlara yazmamıştım. Önümüzdeki ay 40 yaşına gireceğim. 11 yaşında bir çocuğum var. İkinci çocuk bundan 4 5 yıl önce istemiştim fakat üç düşük yaşadım. Doktorlar yumurta kalitemin ve rezervimin düşük olduğunu söyledi belki tüp bebek ile sonuç alırsınız ama doğal gebelik şansın yok gibi dediler. Biz eşimle bu konuyu konuşup allah evladımıza sağlık versin , şansımızı zorlamayalım olursa olur olmazsa da vardır bir hayır dedik. Günler böylece geçti gebelik olmadı. Artık vazgeçtik resmen gelecek planlarımızı hep tek çocuk üzerine yapmaya başlamıştık. Hatta her ay acaba regl olacak mıyım menapoza mı girdim diye düşünüyordum. Çünkü doktorlar ki içlerinde proflar da var erken menapoza gireceğimi söylemişlerdi. Geçen ay regl olmadım. Menapoza girdim neyse sağlık olsun hayatımın bu dönemi de başladı diye kabullenmeye çalışırken doktora gidip menapoz tedavisi yapmadan bir test yapmak istedim. Testi yaptım ki çift çizgi. Şimdi 10 haftalık gebeyim. Tabi düşük vb riskler yaşa bağlı olarak daha çoktur. Ancak rahat olmak çok önemli. Şu anda hayırlı olacaksa Allah nasip etsin yoksa vardır hayır şeklinde çok takmıyorum. Bakalım ne olacak. Yazarım sizlere. Sizlere bir umut olsun istedim. Rahat olun her şey olacağına varıyor. Allah sizlere hayırlı olan dileklerinize kavuşmayı nasip etsin.

Merhaba hanımlar
Ben de uzun süredir forumlara yazmamıştım. Önümüzdeki ay 40 yaşına gireceğim. 11 yaşında bir çocuğum var. İkinci çocuk bundan 4 5 yıl önce istemiştim fakat üç düşük yaşadım. Doktorlar yumurta kalitemin ve rezervimin düşük olduğunu söyledi belki tüp bebek ile sonuç alırsınız ama doğal gebelik şansın yok gibi dediler. Biz eşimle bu konuyu konuşup allah evladımıza sağlık versin , şansımızı zorlamayalım olursa olur olmazsa da vardır bir hayır dedik. Günler böylece geçti gebelik olmadı. Artık vazgeçtik resmen gelecek planlarımızı hep tek çocuk üzerine yapmaya başlamıştık. Hatta her ay acaba regl olacak mıyım menapoza mı girdim diye düşünüyordum. Çünkü doktorlar ki içlerinde proflar da var erken menapoza gireceğimi söylemişlerdi. Geçen ay regl olmadım. Menapoza girdim neyse sağlık olsun hayatımın bu dönemi de başladı diye kabullenmeye çalışırken doktora gidip menapoz tedavisi yapmadan bir test yapmak istedim. Testi yaptım ki çift çizgi. Şimdi 10 haftalık gebeyim. Tabi düşük vb riskler yaşa bağlı olarak daha çoktur. Ancak rahat olmak çok önemli. Şu anda hayırlı olacaksa Allah nasip etsin yoksa vardır hayır şeklinde çok takmıyorum. Bakalım ne olacak. Yazarım sizlere. Sizlere bir umut olsun istedim. Rahat olun her şey olacağına varıyor. Allah sizlere hayırlı olan dileklerinize kavuşmayı nasip etsin.
hayırlı olsun canım bebişin sağlıkla kucağına almak nasip olsun... aynı durumdayız aşağı yukarı... bana olmaz diyemem dedi yaştan dolayı direk tüp yapabiliriz dendi.. ama çocuk olduğu için karşılamıyor tabi devlet.... biz de normal yollarla denemeye devam ediyoruz... sigara var mı eşinde sende?
eşim de boşver olmazsa olmasın bu yaştan sonra düzenimizi bozma diyor... ne sen ne ben kaldırabiliriz bu yaştan sonra diyor.... ben de karışığım ama vücut son şansın gebe kal gebe kal diye sinyal veriyor sanki...

Yalnız değilsin merak etme.

Teknik acidan ve bilgi donanimi acisindan cok iyi bir doktor. Rahatsizligi, hastaligi vs hemen gorur. Ama ruhsuz. Onun arabasi var, maalesef ruhu yok durumu.

Sifir duygu, sifir konusma. Herseyi teknik dille aciklar, ultrasonda bebegi gosterirken karacigerini, bobregini gosterir. Hani kafasi, eli, parmagi nerde diye sorsan bos bos yuzune bakar, ya da uyuz olur. Ben de ona uyuz olurum.

Bir de ben cok kilo aldigim icin esimle birlik olup kikir kikir arkamdan guluyorlardi baskule ciktigimda. Duyan da esimi dal fidan sanir, 100 kilo.
dinime küfreden müslüman olsa deyimi buna uygun sanırım... :KK53:
iyi bakalım inşallah kafan rahatlamış çıkarsın ordan canım... ben de bu ay ovu falan yapmıcam.. bıraktım bakalım :)

hayırlı olsun canım bebişin sağlıkla kucağına almak nasip olsun... aynı durumdayız aşağı yukarı... bana olmaz diyemem dedi yaştan dolayı direk tüp yapabiliriz dendi.. ama çocuk olduğu için karşılamıyor tabi devlet.... biz de normal yollarla denemeye devam ediyoruz... sigara var mı eşinde sende?
eşim de boşver olmazsa olmasın bu yaştan sonra düzenimizi bozma diyor... ne sen ne ben kaldırabiliriz bu yaştan sonra diyor.... ben de karışığım ama vücut son şansın gebe kal gebe kal diye sinyal veriyor sanki...
Canım bunu söylemeyi unuttum, eşim de ben de sigarayı bıraktık bir de eşim doktor tavsiyesiyle proxeed kullandı bunların da faydası olmuştur mutlaka.

Canım bunu söylemeyi unuttum, eşim de ben de sigarayı bıraktık bir de eşim doktor tavsiyesiyle proxeed kullandı bunların da faydası olmuştur mutlaka.
elbette etkisi olmuştur...
övünmüyorum tabi ki ama kızımda içiyordum öğrendikten sonra azalttım... hiç bir sıkıntımız da yok çok şükür maşallah senede 1 2 hasta olur...
ama tabi o zaman yaş 30du şimdi kesinlikle engelliyordur... stres de çok etkili gerginlik vs. hayırlısı bakalım Rabbim verirse olur olmazsa da canımız sağ olsun.. :KK51:

yani çok mu iyi bir doktor??

takviyeleri sorabilirsin... folik asit yeterli mi :)
femara denen şey doktor reçete etmeden kullanılabilir mi, bu ilaç neden rezerv azlığı olanlara önerilmiyor acaba?

ovu testi yaptığını yumurtlamadan sonra silikleşme görüldükten sonra ilişkiye devam edilmeli mi bunu sorabilirsin.. şansımız yoksa gri haşortmanları giyelim yani direk :)
benim aklıma gelen bunlar... yaşadıklarını sen biliyorsun ona göre verimli bir görüşme olsun inşallah..

Femara rezerv az olanlara onerilmiyorda madem benim tüp bebekci niye femara kullandirtti. Al burdan yak bearnguin bearnguin . Standart tedavi dedim haklı çıktım.

canım ben o gri haşortmanları giyiyordum ama yanlış yapıyormuşum. Bu ay full değerlendirdik ve geç döllenme olmuş. Ovu takip etmedim bu ay kafam rahattı. İki ay önce rahim filmi çekilmiştim onun da faydası oluyor kızlar doktorunuz öneriyorsa es geçmeyin.

Oo maşallah sayfamızın ilk bebek haberi ne güzel. Kızlar zincir kırıldı arkası da gelir inşallah. Biraz bilgi alabilir miyiz. Yaş kaç neler yaptınız kullandığınız takviyeler nelerdir. Ne önerirsiniz. Adete 1 hafta kala bırakmayı yapmiycam onu anladim :)

Merhaba hanımlar

Maşallah ne güzel. Bir bebek haberi daha. Allah'ım devamı gelsin lütfen. Amin. Rahat olmanın dışında yaptığın neler var.

Femara rezerv az olanlara onerilmiyorda madem benim tüp bebekci niye femara kullandirtti. Al burdan yak bearnguin bearnguin . Standart tedavi dedim haklı çıktım.

Oo maşallah sayfamızın ilk bebek haberi ne güzel. Kızlar zincir kırıldı arkası da gelir inşallah. Biraz bilgi alabilir miyiz. Yaş kaç neler yaptınız kullandığınız takviyeler nelerdir. Ne önerirsiniz. Adete 1 hafta kala bırakmayı yapmiycam onu anladim :)

Maşallah ne güzel. Bir bebek haberi daha. Allah'ım devamı gelsin lütfen. Amin. Rahat olmanın dışında yaptığın neler var.
yani bilmiyorum benim yumurtalar büyüyor ve çatlıyor ondan gerek duyulmadı belki de..
önerilmiyor derken bana niye verilmediyi sorguluyordum..
hiç bir şey verilmedi... sadece demir düşük d vit düşük dendi onları verdiler...
onun haricinde yaştan dolayı tüp bebek yapılabilir dendi işte.
ya da şöyle mi sormalıydım.. bu tarz ilaçların (ki meme kanseri tedavisinde kullanılır diyor prospektüsünde -kemik erimesi yapabilir deniyor) neye göre kimine verilip kimine verilmediği sorgulanabilir..

tüp bebek tedavisinde ilaçlar kullanılıyor en nihayetinde.. sana da onun için verilmiştir..

Hayırlısı canım. Ben hep Allahım bana eğer sağlıklı ikinci bir çocuk nasip edersen severim , bakarım yok nasibimde yoksa hiç üzülmem benimde tek çocuğum olsun o yüzden sana bırakıyorum diye düşünürdüm mevzu açılınca. Kısmet bakalım. Siz de öyle sonuçta olması güzel ama zorlukları da olacak elbette. Size mutluluk getirecekse olsun diye dileyin. Bu arada uzun yıllar sigara kullandım günde 1,5 paket ben 2,5 paket eşim içerdik. 9 yıl önce ben düşük ile sonuçlanan bir gebeliğim vesilesiyle eşim de akapunktur ile bıraktık. Düşük olan bebek bile bana bir şükür sebebi bıraktı. Her şeyde bir hayır var yeter ki düşüncenizi enerjinizi pozitif tutun naçizane fikrim. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim allah hepinize dilediğiniz ve hayırlı olacak şekilde nasip etsin. Her gün mutlaka yürüyüş yaparım. Kolalar cipsler paketli şeyler sevmem. Ama bunlar bebek için değil de malum 40 olduk dinç kalalım düşüncesi ile yaşam biçimi haline getirdiğim alışkanlıklar. Son ay q10 içeren bir vitamin de içmiştim cilt ve dolaşım için faydalı diye ondan mı oldu bilemiyorum

Hayırlısı canım. Ben hep Allahım bana eğer sağlıklı ikinci bir çocuk nasip edersen severim , bakarım yok nasibimde yoksa hiç üzülmem benimde tek çocuğum olsun o yüzden sana bırakıyorum diye düşünürdüm mevzu açılınca. Kısmet bakalım. Siz de öyle sonuçta olması güzel ama zorlukları da olacak elbette. Size mutluluk getirecekse olsun diye dileyin. Bu arada uzun yıllar sigara kullandım günde 1,5 paket ben 2,5 paket eşim içerdik. 9 yıl önce ben düşük ile sonuçlanan bir gebeliğim vesilesiyle eşim de akapunktur ile bıraktık. Düşük olan bebek bile bana bir şükür sebebi bıraktı. Her şeyde bir hayır var yeter ki düşüncenizi enerjinizi pozitif tutun naçizane fikrim. Sevgiler.
Canim tesekkurler.. tebrik ederim sizi.. ben ve esim iciyoruz hala sonra da gelsin diye bekliyorum..
Tabi ki Allahtan hayirlisini istiyorum duam o yonde yavrumuzu bize bagislasin insallah iyi gunlerini gostersin...
Insallah saglikla kucagina alirsin bebisi..

Canim tesekkurler.. tebrik ederim sizi.. ben ve esim iciyoruz hala sonra da gelsin diye bekliyorum..
Tabi ki Allahtan hayirlisini istiyorum duam o yonde yavrumuzu bize bagislasin insallah iyi gunlerini gostersin...
Insallah saglikla kucagina alirsin bebisi..
Amin canım. Cümlemizin evlatlarını bağışlasın evlat acısı göstermesin kimseye. İsteyenlere de sağlıkla nasip etsin. Teşekkür ederim sevgiler

Öncelikle 35 yaşıma girerken hamile kaldım, denemeye tam bir yıl önce başlamıştık, yeni evliydim. 8. ayda doktora başvurduk 3 ay boyunca klomen + çatlatma iğnesi tedavisi uyguladı. 1. aydan sonra rahim filmi çekildi sorun çıkmadı. 2. ay eşim de üroloji doktorunun tavsiyesiyle proxeed kullanmaya başladı, her ne kadar benim doktorum gerek yok bu tahliller iyi dese de kullandı sağolsun. 3. ay klomene ek olarak menogon diye bir iğne de uygulandı bana. O ay çok emindi doktor ama olmadı. Bu aşamada doktor ister 3 ay bekleyin ister aşılamaya geçelim dedi. Ben aslında hazır rahim filmi de çekilmişken şansım artar diye aşılama istiyordum ama ilaçlardan da yorulmuştum. Özellikle o iğne bana ruhsal bunalım yaptı, o ara herkesten her şeyden nefret eder olmuştum. Neyse. Bir ay dinlenelim en azından dedik. Gel zaman git zaman benim regl bir türlü gelmedi. Beklenen günden 3 gün ve 7 gün sonra test yaptım hep tek çizgi. Yalnız son yaptığım test beklediği yerden çift çizgi oluvermiş, ertesi gün bunu görünce koşup iki test aldım ve inanamadım. Ek olarak eşim de ben de sigarayı bırakmıştık iki ay öncesinde. Bitkisel takviye ya da kür kullanmadım. Sağlıklı beslenmeye ve spora başlamıştık. Beklemediğin anda olur derler ya, işte bundan bahsediyorşarmış. Hayırlısıyla kalp atışlarını da duyarız inşallah zamanı geldiğinde. Allah isteyen herkese nasip etsin arkadaşlar ben hala inanamıyorum.

elbette etkisi olmuştur...
övünmüyorum tabi ki ama kızımda içiyordum öğrendikten sonra azalttım... hiç bir sıkıntımız da yok çok şükür maşallah senede 1 2 hasta olur...
ama tabi o zaman yaş 30du şimdi kesinlikle engelliyordur... stres de çok etkili gerginlik vs. hayırlısı bakalım Rabbim verirse olur olmazsa da canımız sağ olsun.. :KK51:
Özellikle erkeklerde çok etkiliyor, doktor eşime sigarayı bırakıp da hamile kalan çok çift gördüm demiş, ben bunu duyunca denemekte fayda var dedim, zaten istiyordum, önemli bir sebebim oldu. Bir de kadınlarda erken menapoza sebep olduğunu söylüyordu doktorlar. Başka çocuğum yok çünkü, o yüzden dört elle sarılmam gerektiğini hissettim.

Merhaba hanımlar
İşte bu ya! Duydunuz mu millet? Umutsuz olan, umudunu kaybetmişler? Benim bu saatten sonra olmuyor denedik denedik diyenler? :))))))))

Çok teşekkür ederim allah hepinize dilediğiniz ve hayırlı olacak şekilde nasip etsin. Her gün mutlaka yürüyüş yaparım. Kolalar cipsler paketli şeyler sevmem. Ama bunlar bebek için değil de malum 40 olduk dinç kalalım düşüncesi ile yaşam biçimi haline getirdiğim alışkanlıklar. Son ay q10 içeren bir vitamin de içmiştim cilt ve dolaşım için faydalı diye ondan mı oldu bilemiyorum

Ben de güya bu hafta diyete başlamıştım. Bugün yalan oldu. Sabah iki dilim börek yedim. Doymadım, damla çikolatalı bisküvinin icine Nutella sürüp yedim. Bir paketin yarısı öyle bitti. Yine doymadım muzun üstüne Nutella sürüp yedim. Oh be dedim dünya varmış. Çıkardım attım kemeri sonra.

Back