• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yani fiyatı duyunca gidesi gelmiyor insanın :) En son 600 ödedim ben birisine...

Neyse gerekliyse ödeyeceğim ama bir sorum var. Bu doktorlar her muayenede aynı ücreti mi alıyorlar? Nasıl oluyor bu işler?
Ben pek bilmiyorum bu işleri...

10 gün içinde birden fazla kez ücretsiz gidebiliyorsunuz. 10 gün geçtiyse tekrar ödeme yapılıyor.

Ben ilk görüşmeye ovulasyon dönemimde gittim. Gitmişken yumurtayı görelim diye. :) Muayene etti, hatta yeni çatladığını söyledi ve gösterdi. Sonra yeni istediği ve tekrarlanmasını istediği testleri yazdı. Eşinle bunları yaptır ve adetin üçüncü günü gel dedi. Testleri tamamlamam için regl olmam gerekiyordu. Hormon testini adetin ikinci günü yaptırdım ve üçüncü günü için yine randevu aldım. Yani iki hafta sonra ikinci randevuda da ücret ödedim.

Süreç iki ay boyunca şöyle oldu:

Adetin 2. Ya da 3. Günü gidiyorum. O gün muayene ediyor, rahim duvarı ölçümü, potansiyel yumurtalar, kist kontrolü vs yapıyor. iğnemi veriyor, coraspin, progestan için reçete yazıyor, sohbet muhabbet 20 dakika kadar sürüyor. 5 gün sonra tekrar gel diyor yumurta ölçümü için. Tabi bu benim için 5 gün, kimileri için hergün takip gerekiyormuş. 5 gün sonra gittiğimde yumurta yeterli ölçüdeyse çatlatma iğnesi veriyor. Yumurtam 19-20 mm olduysa kendisi iğneyi yapıyor. 17-18 mm ise bu akşam ya da yarın şu saatte iğneni yap diyor. İlişki günlerini, saatlerini yazıp veriyor. 14-15 gün sonra test yap, silik pozitifi görürsen kan tahlili yaptır gel, adet olursan da ikinci veya üçüncü günü gel diyor. Yeni bir ödemeyle yeni bir döngüde tedaviye tekrar başlıyor.

İlk görüşme dışında her ay (her adet döngüsü için) tek ödeme yaptım yani.
Tabi bi de her ay 1 kutu Gonal F ve 1 adet çatlatma iğnesi ücreti ödedim. Yeterli seviyede yumurta gelişmiyorsa Gonal F 2 veya 3 kutuya çıkabiliyormuş.
Doktorumun muayene ücreti 250 lira.
Gonal F 400 lira.
Ovitrelle çatlatma iğnesi 100 lira.

Yani fiyatı duyunca gidesi gelmiyor insanın :) En son 600 ödedim ben birisine...

Neyse gerekliyse ödeyeceğim ama bir sorum var. Bu doktorlar her muayenede aynı ücreti mi alıyorlar? Nasıl oluyor bu işler?
Ben pek bilmiyorum bu işleri...
Muaynehanesi ne gidince sadece muayene ücreti olarak veriliyormuş. Zaten muayene ücreti baska yerde bakmıyorlarmış

Kizlar ben konustuklarinizin cogunu anlamiyorum hep tip dilinde konusuyorsunuz:))

Neyse bu ayki durumlar nasil. Benim bat 27 ocak. Tek belirtim sol kasigimda cekme ve ara ara batma. o da zaten hemen her ay oluyor. Baska da birsey yok

bir süredir pasiftim tekrar aktifleştirdim, maselef bugün hasta oldum , yaş 39a ilerliyor üzüldüm yine

Canım hiç üzülme siparişini verirsin gelir ürünün bir daha ki adet döneminde başlarsın kullanmaya hayırlısıyla arı sütü markasını özelden yazıp gönderdim marka verince sıkıntı olur diye düşündüm burdan yazmadım o yüzden. Şansına tam da yeni hasat dönemine denk geldi alacağın arı sütü şifa olur işallah.
MERHABA NASILSINIZ BENDE 38 YAŞINDAYIM DOKTORLAR TÜP BEBEK ÖNERDİ TEDAVİYE DEVAM EDİYORMUSUNUZ DERTLEŞSEK

Arkadaslar, buraya yazacaktim unuttum: Benim uc saat icinde eski, yari robot yari insan jinekologumla gorusmem var. Dusuk sonrasi yumurtlama, adettten bir hafta once lekelenme, hamile kalamama ve miyomlari soracagim. Sizce baska sormam gereken birsey olur mu? Cok zor randevu aliniyor, bugun son sansim. Umarim biriniz ya da bir kaciniz gorur de ben gitmeden cevap yazabilirsiniz.

Arkadaslar, buraya yazacaktim unuttum: Benim uc saat icinde eski, yari robot yari insan jinekologumla gorusmem var. Dusuk sonrasi yumurtlama, adettten bir hafta once lekelenme, hamile kalamama ve miyomlari soracagim. Sizce baska sormam gereken birsey olur mu? Cok zor randevu aliniyor, bugun son sansim. Umarim biriniz ya da bir kaciniz gorur de ben gitmeden cevap yazabilirsiniz.

Pıhtılaşma ve genetik testlerini sorabilirsin malum düşük oldu. Kan sulandırıcı kullanılmalı mi? Progestan kullanılmalı mi? Şip diye hamile kalacak bir yöntem varmıymış:)

Pıhtılaşma ve genetik testlerini sorabilirsin malum düşük oldu. Kan sulandırıcı kullanılmalı mi? Progestan kullanılmalı mi? Şip diye hamile kalacak bir yöntem varmıymış:)

Sagol canim, evet cok iyi fikir. Cok tesekkur ederim. Pihtilasma ve genetigi mutlaka sorayim. Sip diye hamile kalma da super soru, nereden geldi vallahi aklina, kirk yil dusunsem bulamazdim :D

Baska var mi akliniza gelen arkadaslar?

Benim de bugün adet olacakmışım gibi aşağı taraflarda bir ıslaklık durumu var. Hafif sulu sarımtırak bir akıntı var. Erken gelecek galiba adete 4 var takvime göre. Bu ayda elimiz boş sanırım.

Benim de bugün adet olacakmışım gibi aşağı taraflarda bir ıslaklık durumu var. Hafif sulu sarımtırak bir akıntı var. Erken gelecek galiba adete 4 var takvime göre. Bu ayda elimiz boş sanırım.

Sarimtirak akinti???? Bir erken gebelik testi yap yarin istersen :)

yani çok mu iyi bir doktor??

takviyeleri sorabilirsin... folik asit yeterli mi :)
femara denen şey doktor reçete etmeden kullanılabilir mi, bu ilaç neden rezerv azlığı olanlara önerilmiyor acaba?

ovu testi yaptığını yumurtlamadan sonra silikleşme görüldükten sonra ilişkiye devam edilmeli mi bunu sorabilirsin.. şansımız yoksa gri haşortmanları giyelim yani direk :)
benim aklıma gelen bunlar... yaşadıklarını sen biliyorsun ona göre verimli bir görüşme olsun inşallah..

femara denen şey doktor reçete etmeden kullanılabilir mi, bu ilaç neden rezerv azlığı olanlara önerilmiyor acaba?

ovu testi yaptığını yumurtlamadan sonra silikleşme görüldükten sonra ilişkiye devam edilmeli mi bunu sorabilirsin.. şansımız yoksa gri haşortmanları giyelim yani direk :)
benim aklıma gelen bunlar... yaşadıklarını sen biliyorsun ona göre verimli bir görüşme olsun inşallah..
canım ben o gri haşortmanları giyiyordum ama yanlış yapıyormuşum. Bu ay full değerlendirdik ve geç döllenme olmuş. Ovu takip etmedim bu ay kafam rahattı. İki ay önce rahim filmi çekilmiştim onun da faydası oluyor kızlar doktorunuz öneriyorsa es geçmeyin.

canım ben o gri haşortmanları giyiyordum ama yanlış yapıyormuşum. Bu ay full değerlendirdik ve geç döllenme olmuş. Ovu takip etmedim bu ay kafam rahattı. İki ay önce rahim filmi çekilmiştim onun da faydası oluyor kızlar doktorunuz öneriyorsa es geçmeyin.
:D
ful derken canım bata kadar gün aşırı mı? her gün mü? :dondurma:
rahim filmi bana hiç önerilmedi... sadece pıhtılaşma için test yaptırabilirsin dendi..
hayırlısı bakalım ben de bu ay ovu falan yapmıcam.. adet bittikten sonra iki güne bir diye düşünüyorum bakalım başarabilirsek :KK51:

:KK70:
ful derken canım bata kadar gün aşırı mı? her gün mü? :dondurma:
rahim filmi bana hiç önerilmedi... sadece pıhtılaşma için test yaptırabilirsin dendi..
hayırlısı bakalım ben de bu ay ovu falan yapmıcam.. adet bittikten sonra iki güne bir diye düşünüyorum bakalım başarabilirsek :KK51:
Full derken şöyle mesela adete bir hafta kaldı artık olmaz deyip de bırakmadık, ya da illa devam etmemiz gerek diye de kendimizi zorlamadık. Ama ay sonuna kadar ya gün aşırı ya da üç günde bir oldu. Önceden yumurtlama gününden sonra devam etmiyorduk genelde. Hep haftaiçine denk geliyordu klomen tedavisiyle 3 ay boyunca. Olmadı dedik bir kaç ay kafamıza göre takılalım. Sonuç böyle oldu :)

Full derken şöyle mesela adete bir hafta kaldı artık olmaz deyip de bırakmadık, ya da illa devam etmemiz gerek diye de kendimizi zorlamadık. Ama ay sonuna kadar ya gün aşırı ya da üç günde bir oldu. Önceden yumurtlama gününden sonra devam etmiyorduk genelde. Hep haftaiçine denk geliyordu klomen tedavisiyle 3 ay boyunca. Olmadı dedik bir kaç ay kafamıza göre takılalım. Sonuç böyle oldu :)
Maşallah canım darısı bize inşallah... en son kanda belli olmuştu şimdi ne zaman görmeye gideceksin?

Teknik acidan ve bilgi donanimi acisindan cok iyi bir doktor. Rahatsizligi, hastaligi vs hemen gorur. Ama ruhsuz. Onun arabasi var, maalesef ruhu yok durumu.

Sifir duygu, sifir konusma. Herseyi teknik dille aciklar, ultrasonda bebegi gosterirken karacigerini, bobregini gosterir. Hani kafasi, eli, parmagi nerde diye sorsan bos bos yuzune bakar, ya da uyuz olur. Ben de ona uyuz olurum.

Bir de ben cok kilo aldigim icin esimle birlik olup kikir kikir arkamdan guluyorlardi baskule ciktigimda. Duyan da esimi dal fidan sanir, 100 kilo.

Back