- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Yani fiyatı duyunca gidesi gelmiyor insanın :) En son 600 ödedim ben birisine...
Neyse gerekliyse ödeyeceğim ama bir sorum var. Bu doktorlar her muayenede aynı ücreti mi alıyorlar? Nasıl oluyor bu işler?
Ben pek bilmiyorum bu işleri...
10 gün içinde birden fazla kez ücretsiz gidebiliyorsunuz. 10 gün geçtiyse tekrar ödeme yapılıyor.
Ben ilk görüşmeye ovulasyon dönemimde gittim. Gitmişken yumurtayı görelim diye. :) Muayene etti, hatta yeni çatladığını söyledi ve gösterdi. Sonra yeni istediği ve tekrarlanmasını istediği testleri yazdı. Eşinle bunları yaptır ve adetin üçüncü günü gel dedi. Testleri tamamlamam için regl olmam gerekiyordu. Hormon testini adetin ikinci günü yaptırdım ve üçüncü günü için yine randevu aldım. Yani iki hafta sonra ikinci randevuda da ücret ödedim.
Süreç iki ay boyunca şöyle oldu:
Adetin 2. Ya da 3. Günü gidiyorum. O gün muayene ediyor, rahim duvarı ölçümü, potansiyel yumurtalar, kist kontrolü vs yapıyor. iğnemi veriyor, coraspin, progestan için reçete yazıyor, sohbet muhabbet 20 dakika kadar sürüyor. 5 gün sonra tekrar gel diyor yumurta ölçümü için. Tabi bu benim için 5 gün, kimileri için hergün takip gerekiyormuş. 5 gün sonra gittiğimde yumurta yeterli ölçüdeyse çatlatma iğnesi veriyor. Yumurtam 19-20 mm olduysa kendisi iğneyi yapıyor. 17-18 mm ise bu akşam ya da yarın şu saatte iğneni yap diyor. İlişki günlerini, saatlerini yazıp veriyor. 14-15 gün sonra test yap, silik pozitifi görürsen kan tahlili yaptır gel, adet olursan da ikinci veya üçüncü günü gel diyor. Yeni bir ödemeyle yeni bir döngüde tedaviye tekrar başlıyor.
İlk görüşme dışında her ay (her adet döngüsü için) tek ödeme yaptım yani.
Tabi bi de her ay 1 kutu Gonal F ve 1 adet çatlatma iğnesi ücreti ödedim. Yeterli seviyede yumurta gelişmiyorsa Gonal F 2 veya 3 kutuya çıkabiliyormuş.
Doktorumun muayene ücreti 250 lira.
Gonal F 400 lira.
Ovitrelle çatlatma iğnesi 100 lira.