• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş ve üstünde tüp bebekte embriyo transferi

melis6

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
146
52
13
46
Merhabalar, benim sizlere birkaç sorum olacak. Öncelikle yaşım 45, uzun zaman doğal yolla denedik olmadı daha sonra aşılama denedik maalesef o da olmadı en sonunda tüp bebek tedavisine karar verdik. Rahimle ilgili ve yumurtalarım ve yumurtalıklarımla ilgili hiç bir sorun yok hepsi çok iyiymiş. Tüplerimde tıkanıklık yok her şey çok sağlıklı, herhangi bir sağlık sorunum yok. Kilomda gayet normal. Babada sperm sayısı ve kalitesi gayet iyi. Anne ve baba tarafında hiç genetik bir rahatsızlık yok. Sigara ve alkol hiç kullanmam. Doktor yaşıma göre çok iyi olduğumu söyledi. Denemeye değer dedi. Soruma gelmeden önce sizlere amh, fsh vb. değerlerimi paylaşmak istiyorum. Amh: 0,48. Fsh: 13,1. E2: 31,0. Yumurta toplama işleminden önce 10 gün boyunca hergün göbekten iğne yaptım, ekstra verdiği ilaçları aksatmadan içtim. 4 tane yumurta toplandı, bunların 2sinde döllenme gerçekleşmedi kalan ikisinde döllenme oldu. 4. güne kadar gelen iki embriyo için ise genetik test istiyorduk 5.gün biyopsisiyle, fakat doktorumuz bize dediği aynen şu "genetik test için 5. gün biyopsi alarak embriyonun kalitesini düşürmek istemiyoruz" dedi ve 4.günde gelişiminin çok iyi olduğunu söylediği 2 embriyonun transferi 4.günde gerçekleşti. Şuan embriyo transferinden sonraki 6.günündeyim, kasık bölgelerimde dolgunluk ve hafif bir ağrım var, beyaz(süt gibi) akıntı, arada olan bir bel ağrım, git gide artan bir baş ağrım ve baş dönmesi, koku hassasiyeti ve iştah artışım var. Sizce hamile miyimdir? Şimdiden teşekkür ediyorum. Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlat versin.

Son düzenleme:
Adetim düzenli ama çok oluyorum özellikle 2 gün aşırı yoğun olur .5 gün olurum.tup bebek tedavisine başlarken hep ilk adet oluyomusunuz düzenli oluyomusunuz diye sorarlar.oluyorum oluyoruz ama yumurta yokkkk

Bu ay demeki ki olsa da kaliteli olmayacakmis , belki de siz bu ay mafdi manevi boşa ugrasmaktan kurtuldunuz bir de öyle düşünün.

Karamsar olmamak lazım. Elbette yaş bir faktör ama tek faktör değil. Kuzenim 36 yaşından itibaren tüp bebek denedi, 10 denemeden sonra 45 yaşındayken oldu. Şimdi de 45 yaşında dondurulan embriyolarından ilk çocuklarına kardeş geliyor. O nedenle başka faktörler de etkili. Sadece yaş olsa kriter, önceki denemelerinde daha gençti
Evet haklısınız, Allah emek veren herkese nasip etsin😍

Merhaba

Fsh değeri 10 ve alti istenir ki siz de 13 cikmis
Amh 0.48 çıkmış ki yumurta rezervi azlığını gösterir bu durum, 4 yumurta toplanmış fakat muhtemel yaşın verdigi yumurta kalitesizligi ve degerlerin yüksek/azligi sebebi ile 2 tanesi dollenmemis.
Siz ne kadar yaştan dolayı bir problem yok desenizde (bunu söyleyen doktorunuz olsa dahi maalesef size yanlış bilgi veriyor.) kadının yaşı sağlıklı gebelik ve doğum süreci açısından aşırı önemli.
42 yaşındayım, dondurulmuslarim var , doktorlarim nasil bakıyorlar olaya biliyor musunuz
38 yaşında toplandığı için altın gözüyle o degerle bakıyorlar , bir daha o kalitede toplayamayiz suan 42 yaşındasınız diyorlar.
Şişli Memorial ile çalışıyorum bu arada.
Amh 0.60
Fsh 7.2 olmasına rağmen suan bile kaliteli yumurta konusunda sıcak değiller.

Transferinizi 17 Subatta olmusunuz , 26 Subatta yani transferden 9 gun sonra verdiğiniz kanda beta degeriniz 0.2 çıkmış maalesef gebelik oluşmamış, yaşadığınız belirtiler muhtemelen psikolojik olarak vücudun verdigi tepkiler oldu. Siz bugun verdiginiz kan sonucuna istinaden gebelik kaybı (düşük) oldu demissiniz ama degeriniz 9. gün 0.2 olduğu için zaten gebelik olusmamis sizde.
Benim gecen senelerdeki transferimde 9. gün 13 olan değerim, 11. gün 5 in altına düştü, doktorlar 13 değerine bile olumlu bakmadilar ,düştükten bile saymadilar.

Rabbim kucaklarimizi bos birakmasin inşallah
Bence bukadar karamsar olmayın yaş yaş yaş diye bayanın beynine kodlamayin olacağı varsa rabbim nasip ettiyse bir sekilde oluyor yaş konusunda hepimizin yumurta kalite düşmesiyle ilgili tabiki bilgisi var ama buda odak noktası değil burdaki takip eden umut için araştırma yapan ki onlardan biride bendim bukadar olumsuz vurgular beyninde yer edecek olacağı varsa da olmayacak kodladigi için güzel düşünelim güzel olsun ayrıca 25 30 yaşında gencecik kizlarinda olmuyor yada bilmedigimiz okadar çok şey varki benim çevremde 40 dan sonra anne olan insan dolu çok hassas konu bunlar siz yumurtanizi dondundurdunuz diye insanların umutlarını kurmayın nasıl bir psikolojide olduğunu dusunun güzel şeyler paylaşalım ki güzel düşünsün güzel olacağına inansın birseyin olacağına inanmak yolun yarısı rabbim kimsenin kucağını bos bırakmasın

Bence bukadar karamsar olmayın yaş yaş yaş diye bayanın beynine kodlamayin olacağı varsa rabbim nasip ettiyse bir sekilde oluyor yaş konusunda hepimizin yumurta kalite düşmesiyle ilgili tabiki bilgisi var ama buda odak noktası değil burdaki takip eden umut için araştırma yapan ki onlardan biride bendim bukadar olumsuz vurgular beyninde yer edecek olacağı varsa da olmayacak kodladigi için güzel düşünelim güzel olsun ayrıca 25 30 yaşında gencecik kizlarinda olmuyor yada bilmedigimiz okadar çok şey varki benim çevremde 40 dan sonra anne olan insan dolu çok hassas konu bunlar siz yumurtanizi dondundurdunuz diye insanların umutlarını kurmayın nasıl bir psikolojide olduğunu dusunun güzel şeyler paylaşalım ki güzel düşünsün güzel olacağına inansın birseyin olacağına inanmak yolun yarısı rabbim kimsenin kucağını bos bırakmasın

Amin insallah
Benim maksadim kimsenin umudunu kirmak , psikolojisini bozmak degil tabi ki , emin olun 9 seneye yakın bu durumun icindeyim ki en son umut kiracak kisi bile degilim bu konuda.
Sadece konu sahibinin amh i düşük ki benim de düşük ve fsh degeri normal kabul edilen degerlerin üzerinde ve duruma eslik eden aile öyküsünde erken menopoz var ise (bunu belirtmemis kendisi) ki benim var annem 42 sinde anneannem 38 inde menopoza girmisler , bu da yas faktörünü en ön plana alınmasını sağlıyor. Simdi suan kilom 99 ve yasim 42 ve ailemde erken menopoz var ve 5 tane düştüğüm var , 9 senede o kadar cok doktor elinden gectim ki kilo ver dediler , kilolu hamile kalamazsın demediler , bunu ne icin söylediler, kilo tansiyona sebep bu da erken doğuma ya da ölü doguma sebep ve arka planda yukarida yazdiklarim olunca kiloya bagli risk otomatik olarak en öne çekildi bende.
Konu sahibinin değerlerine bakacak olursak o degerlerde doktorun bir problem görmediğini yazmış ama benim tecrübem maalesef ben ne kadar da kabul etmesem de kadın yaşının sağlıklı doğumda , ya da zamanında olan doğumda etkili olduğu yönünde. Bu demek değil ki sizin de yazdiginiz gibi 40 li yaslara mahsus bir durum bu. Tabi ki de 20 li 30 lu yaşlarda da gorulebilir aile öyküsünde erken menopoz varsa , büyük ciddi bir hastalik atlatılmissa , ya da benim gibi yumurtaliktan operasyon gecirilmisse , daha önce yapılan kuretaj işleminden yumurta dokusu ya da rahim dokusu zarar gormusse tabi ki o yaslarda da yumurta sayısı ve kalitesi zarar gormus olabilir.
Benim toplamda 3 kez toplama islemi yapildi, sol yumurtalık sadece doku olarak duruyor yumurta uretimim yok oradan.
Şimdi 38 imde toplanan yumurtalar doktorlarim açısından aşırı degerli gorulmesi normal degil mi , çünkü artık vücudum değerlerim genetik yatkinligim ve yasim sebebi ile kaliteli yumurta bulamıyoruz maalesef.
Ben de bir cok konuda yaşadıklarımı anlatıyorum ki insanlar kac sene emek verdigimi o dondurulan embriyolarda kullanilan ilaçların hangi hava sartlarinda nasil temin edildigini , kac kez tedavimin olusmayan yumurtalarim sebebi ile iptal edildiğini ama yine de yılmadan devam ettiğimi anlatıp en azından umut olabilirim birilerine ya da birileri bana.
Umuyorum sizin için de en güzeli kolaylıkla size nasip olur

Amin insallah
Benim maksadim kimsenin umudunu kirmak , psikolojisini bozmak degil tabi ki , emin olun 9 seneye yakın bu durumun icindeyim ki en son umut kiracak kisi bile degilim bu konuda.
Sadece konu sahibinin amh i düşük ki benim de düşük ve fsh degeri normal kabul edilen degerlerin üzerinde ve duruma eslik eden aile öyküsünde erken menopoz var ise (bunu belirtmemis kendisi) ki benim var annem 42 sinde anneannem 38 inde menopoza girmisler , bu da yas faktörünü en ön plana alınmasını sağlıyor. Simdi suan kilom 99 ve yasim 42 ve ailemde erken menopoz var ve 5 tane düştüğüm var , 9 senede o kadar cok doktor elinden gectim ki kilo ver dediler , kilolu hamile kalamazsın demediler , bunu ne icin söylediler, kilo tansiyona sebep bu da erken doğuma ya da ölü doguma sebep ve arka planda yukarida yazdiklarim olunca kiloya bagli risk otomatik olarak en öne çekildi bende.
Konu sahibinin değerlerine bakacak olursak o degerlerde doktorun bir problem görmediğini yazmış ama benim tecrübem maalesef ben ne kadar da kabul etmesem de kadın yaşının sağlıklı doğumda , ya da zamanında olan doğumda etkili olduğu yönünde. Bu demek değil ki sizin de yazdiginiz gibi 40 li yaslara mahsus bir durum bu. Tabi ki de 20 li 30 lu yaşlarda da gorulebilir aile öyküsünde erken menopoz varsa , büyük ciddi bir hastalik atlatılmissa , ya da benim gibi yumurtaliktan operasyon gecirilmisse , daha önce yapılan kuretaj işleminden yumurta dokusu ya da rahim dokusu zarar gormusse tabi ki o yaslarda da yumurta sayısı ve kalitesi zarar gormus olabilir.
Benim toplamda 3 kez toplama islemi yapildi, sol yumurtalık sadece doku olarak duruyor yumurta uretimim yok oradan.
Şimdi 38 imde toplanan yumurtalar doktorlarim açısından aşırı degerli gorulmesi normal degil mi , çünkü artık vücudum değerlerim genetik yatkinligim ve yasim sebebi ile kaliteli yumurta bulamıyoruz maalesef.
Ben de bir cok konuda yaşadıklarımı anlatıyorum ki insanlar kac sene emek verdigimi o dondurulan embriyolarda kullanilan ilaçların hangi hava sartlarinda nasil temin edildigini , kac kez tedavimin olusmayan yumurtalarim sebebi ile iptal edildiğini ama yine de yılmadan devam ettiğimi anlatıp en azından umut olabilirim birilerine ya da birileri bana.
Umuyorum sizin için de en güzeli kolaylıkla size nasip

Amin insallah
Umuyorum sizin için de en güzeli kolaylıkla size nasip olur
Rabbim kimsenin emeğini boşa cikarmasin sizinde sağlıkla evladinizi kucağınıza almayı nasip etsin hepimizin burda tek ortak noktamız evlat sahibi olmak benimde 2 evladım var tabiki gençken oldu ikinci evliliğinden şuan yapmaya çalışıyorum bende yaşın bukadar önemli olduğunu işin içine girmeden bilmiyordum eşim yurtdışında doğal yolla denemedik bile zaman kaybı olmasın yumurta kalitesi daha fazla düşmesin diye şuan tedavi sürecindeyim hep bir araştırma hep bir merak hep bir tedirginlik burdan okuduğum olumsuz birşeyden bile hemen etkileniyorum benim gibi sizin gibi diğer arkadaşlarda umut arıyor yoksa neden burda olalım ruhen savunmadiz olduğumuz hassas bir konu herşey etkiliyor sizde zor süreçlerden geçmişiniz yazdıklarınızı okuyunca inşallah herşey güzel olur sizin içinde bizim içinde yorum yaptigim yazınızı okuyunca çok keskin ve umut kırıcı buldum suanki ifade şekliniz cok açıklayıcı ve güzel diğerinde keskin cümleler vurgular hissettim iyiki yazdım sizde bunları yazdınız suanki yazdıklarınızı bile okuyan arkadaslar için bile umut ışığısiniz çünkü vazgecmediniz dilerim herşey gönlünüzce olur 🌸🤍

Benim de toplamda 3 kimyasal (ikisi tüp bebek , digeri kendiliginden olusan gebelik )
,bir bos gebelik akabinde kuretaj , 1 de yine kendiliginden oluşan gebelik o da 19 haftada düşükle ve eşinin gelmemesi sebebi ile yine kuretajla sonuçlanan gebeliklerim , dusuklerim ve kimyasallarim var .
Rabbim hepimize sifa versin , sebepsiz olan bu durumumuzu kolaylıkla ve sağlıkla atlatmamizi nasip etsin
Evlerimize hayırlı, Allah yolunda giden sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Bizleri de evlat konusunda neselendirsin.
Hasretimizi dindirsin , emeklerimizi çabalarımızin karşılığını versin inşallah
Merhaba sormaya çekiniyorum ama kimyasal olduğunu nasıl anlamistiniz

Merhaba sormaya çekiniyorum ama kimyasal olduğunu nasıl anlamistiniz

Merhaba
Tüp bebekte kan verdigim gün degerim cok düşük çıkmıştı, normalde o kadar düşük çıkmaması gerekiyor zaten oradan bir endiselenmistim , 2 gun sonra yeniden kan verdigimde değerim sıfırlanmıştı.
Diger transferde ise degerim cok guzel çıktı ve artislari da guzeldi ama kanamam başlamıştı , gobekten vurdugumuz ignenin dozunu 2 ye cikardi doktorum ve istirahat verdi , 2 güne kanama kesildi ama bu seferde regli olacakmisim gibi karnım ve belim ağrıdı, esime dedim ki ben bu agrilarin sonunun neye çıkacağını biliyorum çünkü hemen hemen hepsinde aynısını yasadim , kan verdim , bir önceki kan degerim 630 lardeyken 10 a kadar düşmüştü.
Kendiliginden olan gebeligimde de yine aynı agrilarim opmustu, simdi doktorlar agrinin normal olgunu soyluyorlar ama tabi ben 5 düşükte de hemen hemen aynı ağrıları yaşadığım için ben de o agrilarin sonu maalesef düşükle sonuçlandı

Merhaba
Tüp bebekte kan verdigim gün degerim cok düşük çıkmıştı, normalde o kadar düşük çıkmaması gerekiyor zaten oradan bir endiselenmistim , 2 gun sonra yeniden kan verdigimde değerim sıfırlanmıştı.
Diger transferde ise degerim cok guzel çıktı ve artislari da guzeldi ama kanamam başlamıştı , gobekten vurdugumuz ignenin dozunu 2 ye cikardi doktorum ve istirahat verdi , 2 güne kanama kesildi ama bu seferde regli olacakmisim gibi karnım ve belim ağrıdı, esime dedim ki ben bu agrilarin sonunun neye çıkacağını biliyorum çünkü hemen hemen hepsinde aynısını yasadim , kan verdim , bir önceki kan degerim 630 lardeyken 10 a kadar düşmüştü.
Kendiliginden olan gebeligimde de yine aynı agrilarim opmustu, simdi doktorlar agrinin normal olgunu soyluyorlar ama tabi ben 5 düşükte de hemen hemen aynı ağrıları yaşadığım için ben de o agrilarin sonu maalesef düşükle sonuçlandı
Bildilendirdiginiz için teşekkür ederim.Rabbim gönlünüze göre versin inşaallah en kısa zamanda kucaginizi doldursun.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲 amin

Back
X