• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Benim 4 ay oldu zorunlu kürtaj olalı. son iki aydır döngü günlerimlerimde iki gün leke geliyor gerisi yok malesef bugün olmam gereken gün normal de ama agrı var gelen giden yok
Zaten yapisiklik olmus diyorsun... mudahale gerekir ona sanirim ben inaniyorum Ankaradan sonra sen gebe kalacaksin...

Benim 4 ay oldu zorunlu kürtaj olalı. son iki aydır döngü günlerimlerimde iki gün leke geliyor gerisi yok malesef bugün olmam gereken gün normal de ama agrı var gelen giden yok

Sakin bilmedigin otlari vs.leri karistirip icme. Doktora git. Kan testi yapsinlar. Dongunun neresindesin anlasinlar. Ona gore daha guclu bir ilac verirler.

Biraz daha sabir... dua ve telkin ise yarayabilir... hepimizin bebesini kucaginda goruyorum arttiriyorum sikayetlendigimizi okuyorum ve kıs kıs guluyorum, ayy ne gunlerdi diyorum:rapci:
İnsallah inşallah. Cok cocugum oldu anasınıfında hala ararlar sorarlar beni ama kendi cocugum bambaşka olur:anne:mevlam layık görür inşallah hepimize anneliği doya doya yaşamayı.ikinciyi üçüncüyü isteyenleri de tekrar yasatsın mevlam cennet kokusunu doya doya cekmeyi insallah :emir_bebek:.

Zaten yapisiklik olmus diyorsun... mudahale gerekir ona sanirim ben inaniyorum Ankaradan sonra sen gebe kalacaksin...
İnsallah. filmde ister sanırım ondan sonra hamile kalanlarda oluyor mus. Bana sanki tekrar dogal yoldan kalamayacakmışşım gibi geliyor öyle hissediyorum bilmiyorum. Yanılmayı cok istiyorummm

Ee senin dr. robocop ne diyo Marjo Marjo ?

Sorabildin mi her şeyi? Son dakikaya kadar sömürseydin benim gibi. :))

Evet gittim. Iyi ki de gitmisim. Icim rahatlamis olarak ciktim.

Oncelikle Robot'a bir haller olmus, galiba bir ust seviyeye upgrade etmisler ya da baska yazilim yuklemisler. Adama insanlik gelmis. Inanilmaz derecede guler yuzluydu. Bekleme odasindayken kitap okuyordum, geldi kitaplar hakkinda konustuk. Inanilmaz derecede sakin, tatli beni dinledi. Kontrolu cok dikkatlice ve canimi acitmadan yapti. Sasirdim (Sahika sesi ile)...

Simdilik hersey tertemiz gozukuyor. Miyom cok gerilerde ve cok kucukmus. Ne gebe kalmaya ne de hamileligin devamina etki eder dedi. Rahim girisinde polip vardi, onu aldi. Kanamayi ve lekelenmeyi bu yapar dedi. Su anda o yuzden kanamam var, ama gecer yarina. Rahimi kontrol etti. "Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi. Ben de "gecen hafta 4-5 gun ust uste denedik," dedim. "O zaman iki haftaya gorecegiz sonuclari," dedi.

Ne kan testi istedi ne baska birsey. "Dusuk icin de bir test yapmaya gerek yok," dedi. "Cunku tek dusukler genelde hatali kromozom birlesmesi yuzundendir. Ama bir daha olursa takip ederiz," dedi.

"Yasim?" dedim. Yasim oldu 38, Ekim'de 39 olacagim. "Yasinda birsey yok," dedi. "Evet, 35'ten sonra dogurganlik duser ama bu ani bir dusus degildir, bir cok kadin bu ve ileri yaslarda rahatlikla hamile kalirlar. Sadece her ay denemek ve saglikli yumurtanin atildigi ayi tutturmak kaliyor geriye," dedi. Bunlari siz de duyun: bearnguin bearnguin Senella Senella E Efembahya L lyly dicilek dicilek

"3-4 ay icinde hamile kalmani bekliyorum, denemeye devam," dedi. Ben de ama gri hosortman, pamuklu don, meme alti kulotlu corap falan diyecektim de vazgectim.

Iste boyle :)

Sakin bilmedigin otlari vs.leri karistirip icme. Doktora git. Kan testi yapsinlar. Dongunun neresindesin anlasinlar. Ona gore daha guclu bir ilac verirler.
Testler iyi dedi Dr. Ankaraya prof a gidecegim için bekleyelim dedi nasıl olsa gideceksin dedi. Haftaya gidiyorum Bi aksilik olmazsa insallah

Ah bu arada, doktor ovulasyon testlerine guvenme dedi. Bazen cok yanitlici oluyorlarmis. Yani sadece onlara guvenerek denersen olmaz dedi.

Akinti ve vucut sicakligi kontrolu ile de kontrol etmek gerekiyor. Ben akintiyi cok iyi takip ediyorum (ondan 9.gunde test yaptim ve pozitif cikti) ama vucut sicakligini da kontrol etmeye kasamayacagim.

Evet gittim. Iyi ki de gitmisim. Icim rahatlamis olarak ciktim.

Oncelikle Robot'a bir haller olmus, galiba bir ust seviyeye upgrade etmisler ya da baska yazilim yuklemisler. Adama insanlik gelmis. Inanilmaz derecede guler yuzluydu. Bekleme odasindayken kitap okuyordum, geldi kitaplar hakkinda konustuk. Inanilmaz derecede sakin, tatli beni dinledi. Kontrolu cok dikkatlice ve canimi acitmadan yapti. Sasirdim (Sahika sesi ile)...

Simdilik hersey tertemiz gozukuyor. Miyom cok gerilerde ve cok kucukmus. Ne gebe kalmaya ne de hamileligin devamina etki eder dedi. Rahim girisinde polip vardi, onu aldi. Kanamayi ve lekelenmeyi bu yapar dedi. Su anda o yuzden kanamam var, ama gecer yarina. Rahimi kontrol etti. "Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi. Ben de "gecen hafta 4-5 gun ust uste denedik," dedim. "O zaman iki haftaya gorecegiz sonuclari," dedi.

Ne kan testi istedi ne baska birsey. "Dusuk icin de bir test yapmaya gerek yok," dedi. "Cunku tek dusukler genelde hatali kromozom birlesmesi yuzundendir. Ama bir daha olursa takip ederiz," dedi.

"Yasim?" dedim. Yasim oldu 38, Ekim'de 39 olacagim. "Yasinda birsey yok," dedi. "Evet, 35'ten sonra dogurganlik duser ama bu ani bir dusus degildir, bir cok kadin bu ve ileri yaslarda rahatlikla hamile kalirlar. Sadece her ay denemek ve saglikli yumurtanin atildigi ayi tutturmak kaliyor geriye," dedi. Bunlari siz de duyun: bearnguin bearnguin Senella Senella E Efembahya L lyly dicilek dicilek

3-4 ay icinde hamile kalmani bekliyorum, denemeye devam dedi. Ben de ama gri hosortman, pamuklu don, meme alti kulotlu corap falan diyecektim de vazgectim.

Iste boyle :)
Cok iyi sevindim Bi sıkıntı yokmus. Benim Dr da yaş deyince kızıyor 45 50 ler catır catır doguruyor diyo sende dugurursun diyo Bi daha yas deme dedi. Bende demiyecegim artık 40 oldum sayılır..

Yasin daha cok genc desem, bunu da duymaktan bikmissindir. Ama gercekten de genc :) Yani onunde bu isi kontrol altina almak icin baya bir zaman var. Doktora gittiniz mi?

Benim tavsiyem su olur: Kendine zaman ver. 32 yasinda anne olacagim de (ben ilkini 32'de dogurdum). Onunde iki sene var. Bu iki sene icin kendine bir plan ciz. Bir kac ay ozellikle denemeye ara ver. Mesela 3 ay kafaniza gore iliskiye girin. Hic mi istemiyorsunuz? O zaman girmeyin, ama en az bir ay ara verin. Eger hamile kalmak icin onunde iki sene oldugunu bilirsen bu seni cok rahatlatir ve kendine bir plan cizebilirsin.

Ben bu sene dusukten sonra cok zorlamistim kendimi, hemen bu ay olsun, bu ay olsun diye. Sonra kafama dank etti. 6 ay sonra olsun, bir sene sonra olsun ama saglikli olsun diyorum.

Back