çok teşekkür ederiz Allah razı olsunTebrik ederimm, çokk sevindimmm
Hatta bu günü bile değerlendir canım rabbim sağlıkla ve hayırlısi ile nasip eder inşallahSağol canım, inşallah:)) Kimisi iğne vurulduğu gün, ertesi gün de diyor da doktor salı akşam, perşembe akşam dedi. bir de cumartesi o zaman canım :)
Arkadaşlara umut oldunuz inşallah sağlıkla devam eder gebeliğinizben yaş sorunuzu görmemişim şimdi farkettim 38 yaşındayım
inşallahArkadaşlara umut oldunuz inşallah sağlıkla devam eder gebeliğiniz
Teşekkür ederiz, not aldım, ilk fırsatta inceleyeceğim.Arkadaşlar youtube kanalı olan Sebile Ölmez isminde bir youtuber var. Onun bir videosu var hatta 2,5 yıllık tüp bebek sürecinden sonra sanırım 44 yaşında doğal yolla gebe kaldı ve doğum yapmasına birkaç ay kaldı. Herkese umut olur diye paylaşmak istedim :)
MerhabaArkadaşlar merhaba, 35 yaşındayım ve bir seneden fazla bir süre korunmadığımız halde gebelik olmayınca mayıs ayında doktora gittim. Hormon testleri ve ultrasonla muayeneden sonra büyük bir sorun gözükmediğini fakat adet döngümün kısa olmasının(23 günde bir oluyor normalde ama dr.a gittiğim ay 20. Gün oldu) gebeliğe engel olabileceğini söyleyerek detaylı kontrol için özel bir merkeze yönlendirdi. Bu arada yurt dışında yaşıyorum ve burda doktorlar sadece bilmemiz gereken kadar bilgi veriyorlar. Burada bahsedilen hormon adlarına, yumurtalarım ölçüldüğü halde milimetresine falan vakıf değilim. Bu daha mı iyi daha mı kötü bilemiyorum. Aklıma takılanları burda sizlere danışmak istedim. Geçen adetimin 3. Günü ultrasona girdim ve kan verdim. Herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve 4 gün sonra yine çağırdı. Tekrar ultrasonla bakıp bu ay yumurtaların olgunlaşmamış, önümüzdeki ay tedaviye başlayalım dedi. Çok erken değil miydi bunu anlaması için? Şimdi dün adet oldum ve yarın tekrar gideceğim. Ne olacağıyla ilgili bir fikrim yok. Yumurtaları büyütüp normal yolla deneyeceğiz önce dedi. Olmazsa 2-3 ay sonra aşılamaya geçilecekmiş. Sigarayı kesinlikle bırakmalısın dedi ve ben bırakamadım. Bu konuda kendime çok kızgınım ama zaten çok stresli olduğumdan bir de o stresle başa çıkamam gibi geliyor. Bilmiyorum aranızda kullanan var mı? Dr. u bir uyarı yaptı mı? Şimdi bu yumurtaları olgunlaştırma dediği tedavi çok meşakkatli bir şey mi? Ve her gün gitmemi mi gerektirecek acaba? Bir de doktoruma gönderdiği yazıda “ovulasyon olmayan adet döngüsü var” gibi bir şey yazıyor. Yumurtamın olmadığı zamanlar da varmış yani. Şansım çok mu düşük acaba bu tabloda? Ne dersiniz?
Arkadaşlar merhaba, 35 yaşındayım ve bir seneden fazla bir süre korunmadığımız halde gebelik olmayınca mayıs ayında doktora gittim. Hormon testleri ve ultrasonla muayeneden sonra büyük bir sorun gözükmediğini fakat adet döngümün kısa olmasının(23 günde bir oluyor normalde ama dr.a gittiğim ay 20. Gün oldu) gebeliğe engel olabileceğini söyleyerek detaylı kontrol için özel bir merkeze yönlendirdi. Bu arada yurt dışında yaşıyorum ve burda doktorlar sadece bilmemiz gereken kadar bilgi veriyorlar. Burada bahsedilen hormon adlarına, yumurtalarım ölçüldüğü halde milimetresine falan vakıf değilim. Bu daha mı iyi daha mı kötü bilemiyorum. Aklıma takılanları burda sizlere danışmak istedim. Geçen adetimin 3. Günü ultrasona girdim ve kan verdim. Herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve 4 gün sonra yine çağırdı. Tekrar ultrasonla bakıp bu ay yumurtaların olgunlaşmamış, önümüzdeki ay tedaviye başlayalım dedi. Çok erken değil miydi bunu anlaması için? Şimdi dün adet oldum ve yarın tekrar gideceğim. Ne olacağıyla ilgili bir fikrim yok. Yumurtaları büyütüp normal yolla deneyeceğiz önce dedi. Olmazsa 2-3 ay sonra aşılamaya geçilecekmiş. Sigarayı kesinlikle bırakmalısın dedi ve ben bırakamadım. Bu konuda kendime çok kızgınım ama zaten çok stresli olduğumdan bir de o stresle başa çıkamam gibi geliyor. Bilmiyorum aranızda kullanan var mı? Dr. u bir uyarı yaptı mı? Şimdi bu yumurtaları olgunlaştırma dediği tedavi çok meşakkatli bir şey mi? Ve her gün gitmemi mi gerektirecek acaba? Bir de doktoruma gönderdiği yazıda “ovulasyon olmayan adet döngüsü var” gibi bir şey yazıyor. Yumurtamın olmadığı zamanlar da varmış yani. Şansım çok mu düşük acaba bu tabloda? Ne dersiniz?
Merhaba
Hamile kalmak için tek yumurta yetiyor bu nedenle hiç strese girmeyin. Yaşınız daha genç bu nedenle doktorunuz sizin için uygun gördüğü tedavi ile yumurtlamanızı sağladığı zaman şansınız olacaktır. Ama lütfen sigarayı bırakın çünkü yumurta kalitesini düşürdüğünü okuyoruz ve doktorlar da kesinlikle içmemeyi söylüyorlar. Zaten genel sağlığınız için de çok zararlı. Strese girmeyin güzel düşünceler ile tedavinizi sürdürmeye bakın. Valla keşke ben de 35 olsaydım 45im :))) bol şans dilerim
Merhaba arkadaşım. Adetin 3. günü gibi yumurtaların oluşup büyümesini sağlayan bir nevi hormon ilacı 5 gün kullanmaya başlarsınız. İlaç bittikten 2 gün sonra yumurta takibi için tekrar görmek isteyecektir sizi. Yumurta yeterli olgunluğa erişiyor mu diye, sonra da çatlıyor mu diye bakacaktır. Ben de bu ay bu süreçleri geçtim. Yumurta çatlatma iğnesi vuruldum dün. Benim çatlama sorunum vardı. Herşey yolunda gider umarım, hepimizin. Ama Neyiri'nin dediği gibi tek yumurtaya ihtiyaç var zaten, doktorum da dedi bizim istediğimiz tek yumurta, 2-3 istemeyiz.
Benim yengem, dayımın eşi hamilelik öncesinde 2 paket sigara içiyordu günde. Hamilelik sürecinde de doktor 3 taneye kadar izin verdi. Şimdi oğlu 1.80 boyunda, yakışıklı, sağlıklı, zeki. ted kolejinde okurken kanadadan bir okul çağırdı, o kadar zeki yani:)Öncelikle çok teşekkür ederim. Sigara konusunda çok haklısınız ama çok zorlanıyorum, sanki burda biri çıkıp ben günde 3 paket içiyordum ama hamile kaldım diyecek ve ben bilimin söylediği herşeyi unutup içmeye rahat rahat devam edecekmişim gibi soruyorum hala :))) Günlerdir yaşımın geçmekte olduğunu, zorlanacağımı o kadar çok duydum ki şu söylediğiniz ilaç gibi geldi. Ben de size bol şans diliyorum..
Rica ederim, ne demek. Keşke elimden fazlası gelse. Yumurta yeterli olgunluğa ulaşınca çatlatma iğnesi vuruyorlar, ben dün vuruldum. 20 mm di yumurta. Ve iğneden yaklaşık 36 saat sonra yumurta çatlıyor. İğnenin ertesi günü ilişki öneriyor doktorlar. İğneyi göbekten veya kol kasından vuruyorlar. ucu incecik hiç hissetmiyorsunuz bile. insülin iğnesi gibi. Ben de korkarım iğneden, asla kendim yapamam:))Merhaba, süreçle ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bilmemek insanı daha çok geriyor ve korkutuyor. 3 saat sonra terminim var, dünden beri ilk kez içim rahatladı biraz. Çatlama sorunu bende de vardı galiba, ilk dr.um onu da söylemişti. Karından iğne yapabilirsin demişti bir de, siz yaptınız mı böyle birşey? Ben iğneden zaten çok korkan biriyim, kendime nasıl yaparım hiç bilmiyorum.. Umarım sizin de herşey yolumda gider ve güzel haberlerinizi alırız..
İşte beklediğim cevap :)) ama benim biraz arttırmam gerekecek 2 pakete çıkmak için :)))Benim yengem, dayımın eşi hamilelik öncesinde 2 paket sigara içiyordu günde. Hamilelik sürecinde de doktor 3 taneye kadar izin verdi. Şimdi oğlu 1.80 boyunda, yakışıklı, sağlıklı, zeki. ted kolejinde okurken kanadadan bir okul çağırdı, o kadar zeki yani:)
Ayyy sakınn:))) Şimdi sigarayı bırakacağım stresine de girme bence. O düşünceyi kafandan at. Çevrem sigara içip hamile kalan insanlarla dolu.İşte beklediğim cevap :)) ama benim biraz arttırmam gerekecek 2 pakete çıkmak için :)))
MerhabaArkadaşlar youtube kanalı olan Sebile Ölmez isminde bir youtuber var. Onun bir videosu var hatta 2,5 yıllık tüp bebek sürecinden sonra sanırım 44 yaşında doğal yolla gebe kaldı ve doğum yapmasına birkaç ay kaldı. Herkese umut olur diye paylaşmak istedim :)
Merhaba canımÖncelikle çok teşekkür ederim. Sigara konusunda çok haklısınız ama çok zorlanıyorum, sanki burda biri çıkıp ben günde 3 paket içiyordum ama hamile kaldım diyecek ve ben bilimin söylediği herşeyi unutup içmeye rahat rahat devam edecekmişim gibi soruyorum hala :))) Günlerdir yaşımın geçmekte olduğunu, zorlanacağımı o kadar çok duydum ki şu söylediğiniz ilaç gibi geldi. Ben de size bol şans diliyorum..
Paylaşım için çok teşekkürler şimdi hemen izliyorumArkadaşlar youtube kanalı olan Sebile Ölmez isminde bir youtuber var. Onun bir videosu var hatta 2,5 yıllık tüp bebek sürecinden sonra sanırım 44 yaşında doğal yolla gebe kaldı ve doğum yapmasına birkaç ay kaldı. Herkese umut olur diye paylaşmak istedim :)
Teşekkür ederim cevabın için. Ben de en azından azaltmaya gayret edeceğim bu süreçte. Eşim sperm kalitesini azalttığını öğrendiği anda bıraktı, valla ondan da utanıyorum artıkMerhaba
Merhaba canım
Bende maalesef sigara kullanan biri olarak yazmak istedim. Sigara yumurta kalitesini kesinlikle çok çok kötü etkiliyor bu doğru. Geçen yıl tüp bebek denediğimde tedavi boyunca içmemeye çok gayret ettim ama 3 tane de olsa içtim.
Paylaşım için çok teşekkürler şimdi hemen izliyorum
Canım sorma bende utanıyorum eşimden çünkü hayatı boyunca kullanmamış sigara çok baskı yapıyor bana bırakayım diye ama bende o baskı ters etki yaratıyor o an hiç içmeyecek bile olsam içme dediğinde daha çok istek duyuyorum içmek için.Teşekkür ederim cevabın için. Ben de en azından azaltmaya gayret edeceğim bu süreçte. Eşim sperm kalitesini azalttığını öğrendiği anda bıraktı, valla ondan da utanıyorum artık
Bu arada doktordan çıktım az önce ultrasonla baktı ölçtü biçti(bana söylemedi ama bir kağıt verdi elime çizelge gibi birşey orda 5 mm yazıyordu) ve menopur diye bir iğne verdi. Kendim olacakmışım 5 gün boyınca pazartesi tekrar gideceğim bakalım. Umarım işe yarar.. Bu iğneyi kullanan var mı aranızda? Bir de adetin 3. Günü 5 mm ne ifade ediyor olabilir? İyi bir değer mi acaba bilemedim ??
Teşekkür ederim cevabın için. Ben de en azından azaltmaya gayret edeceğim bu süreçte. Eşim sperm kalitesini azalttığını öğrendiği anda bıraktı, valla ondan da utanıyorum artık
Bu arada doktordan çıktım az önce ultrasonla baktı ölçtü biçti(bana söylemedi ama bir kağıt verdi elime çizelge gibi birşey orda 5 mm yazıyordu) ve menopur diye bir iğne verdi. Kendim olacakmışım 5 gün boyınca pazartesi tekrar gideceğim bakalım. Umarım işe yarar.. Bu iğneyi kullanan var mı aranızda? Bir de adetin 3. Günü 5 mm ne ifade ediyor olabilir? İyi bir değer mi acaba bilemedim ??
Benim de eşim içiyor, ona hiç bırak demedim, çocuk değil sonuçta, biliyor kendi sağlığı açısından. Bir de laf aramızda, delilik belki ama eşimin sigarayı tutuşu, içişi, kirpikleri uzun ya, yakışı hoşuma gidiyor:))) Baskı ve yasak her zaman yalana ve yanlışa iter, cazip kılar bence.Canım sorma bende utanıyorum eşimden çünkü hayatı boyunca kullanmamış sigara çok baskı yapıyor bana bırakayım diye ama bende o baskı ters etki yaratıyor o an hiç içmeyecek bile olsam içme dediğinde daha çok istek duyuyorum içmek için.
Menopur iğneyi yumurta büyüsün diye vermiştir doktorun. Bir yumurta günde 1/1,5 mm kadar büyüyor. Sanırım pazartesiye kadar 15 mm olur. Belki ilaçla daha fazla da büyüyebilir. Yumurta sayısı hakkında bir bilgi vermedi mi canım.