İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ovitrelle iğnesini rahat vurdun mu, korktuğun gibi olmadı değil mi:)

Herkese tekrar merhaba, bu konu başlığı biraz benim sorularım ve sizin cevaplarınız şeklinde ilerlemeye başladı, kimse birşey yazmıyor benden başka :) 2 hafta olmuş yazmayalı, beklemedeydim. Bu sürede hiç ümitlenmedim ve kendimi hamile gibi de hissetmedim, hala da hissetmiyorum ama adetim 2 gün geçti ve doktorun dediğine göre yarın kan testine gitmem gerekiyor. Bu tedavi(menopur+ovitrelle+progestan) adet gecikmesi yapar mı? Bir de bat a kadar tüm adet belirtilerini yaşadım fakat iki gündür kayboldular. Göğüslerim acayip şişti ve hassaslaştı her zamanki gibi ama şu an normale döndüler. Bir de dün akşam kasıklarım bir anda şişti ve ağrı yaptı gaz sancısı gibi, yürüyemedim bile. Ama bir saat kadar sürdü ve geçti. Şimdi ben yarın kan vermesem mi diyorum, eğer bu ilaçların adet geciktirme etkisi varsa Pazartesiye kadar beklemek istiyorum. Siz ne diyorsunuz?

Progestran ilaç adet gecikmesi yapar arkadaşım var inşallah meleğin sürpriz yapıyordur sana bayram şekerin gelmiştir insallah sonucu yaz oldumu

Arkadaşlar merhaba. Bu başlıkta yazılanları okudum. Bizim ülkemizde bazı yöntem ve teknikler her doktor tarafından bilinmiyor. Bu anlamda çok araştırmak gerek. Size tavsiyem araştıracağınız hastalığı ya da hormon tedavisini ingilizce olarak yazın arama butonuna.(To increase Amh levels- amh seviyesini yükseltmek)gibi. Ve pinterest! Kesinlikle süper bilgiler içeriyor. Uygulamayı indirin. Neyi merak ediyorsanız yine İngilizcesinden yazıp araştırın. Benim yaşım 27. Ama benim de Amh düşük malesef. 0.89du Temmuzda. İncir kürü yaptım, DHEA ve somon balığı ve bol vitamin protein ağırlıklı beslendim. Bir ay sonra 1.22 Amh seviyesine ulaştım. Ama incir küründen mi oldu bilmiyorum Prolaktin 5-6ml yükseldiArtık onunda testere dişli aslan pençesi kullanıp dengede tutmaya çalışacağım. Bir de fsh 15.5ti. Hayıt otu içtim regl dönemim boyunca yumurtlama dönemine kadar. Faydası olacağına inandım.

Allah razı olsun ki Fsh ne yapsanız düşmez değişmez diyen kör cahil doktorlara inat(!) Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu gibi bir doktorumuz var. Faydasını görüp, doğal yoldan da çocuk sahibi olanlar var. Allah hepimize nasip etsin inşallah

merhaba,

sizde de işe yaradı mı?
Yaradığını düşünüyorsanız bana da vitaminin adını yazarmısınız

Selam gençler ben geldim. :)

Geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım. 5 aydır ovülasyon testine göre nokta atışlı denemeler yapıyoruz. Yumurtlama dönemimi bariz hissediyorum ve saat gibi düzenli çalışıyor ergenliğimden beri. Sistemde bi sıkıntı yok görünüyor ama henüz başarı da yok.
Eşimin değerleri de normal. Bu ay da denedikten sonra Ekim ayını pas geçip Kasım'da aşılama için başvuracağım.

Şubat ayında gebeliğe hazırlık için yaptırdığım muayene ve tahlillerde dr.um sonuçlarımın harika olduğunu, kolay hamile kalacağımı söyledi ama zaman geçtikçe ve buraları okudukça endişelenmeye başladım açıkçası. Doğal yolla olur diye diye 6. aya geldik ve gerilmeye başladım artık :)
Rahim filmim çekilmedi bi. Diğer sonuçlar şu şekilde:

AMH: 1.71 ng/ml
TSH: 0,82
SERBEST T4: 1,03
FSH: 6,2
LH: 3.44
E2: 57
PROLAKTIN: 9,96

7 aydır folik asit, 1 aydır gebelik öncesi kullanılması önerilen bi multivitamin kullanıyorum. Haftaya ek olarak aşılama ve tüp bebek tedavisi öncesi önerilen omega 3 ve koenzim q10 kullanmaya başlayacağım.

Her şeyi planladım. :) İki aşılama deneyeceğim. Olmazsa 2019 Mayıs'ta tüp bebek düşünüyoruz.

Benim hikaye de böyle işte. Hayırlısı be gülüm. :)

Değerleriniz maşallah çok iyi zamanı gelmedi demek size tavsiyem aşılama öncesi rahim filmi de cektirin arkadaşım rahim filmi sonrası doğal yoldan gebe kalanlar çok duydum bu forumda
Yumurtlama oldugunu gördüğünüzde üç gün ara vermeden ilişki olsun arkadaşım
Rabbim size ve isteyen tüm arkadaşlara hayırlısı ile nasip etsin inşallah

Teşekkür ederim. İsteyen herkes annelik duygusunu tatsın inşallah.

Rahim filminden sonra hamile kalanları ben de duymuştum. Bakalım Kasım başı bi çektireyim diyorum ben de. Çok ağrılı bi işlem değildir umarım.

5 ay boyunca yumurtlama günlerinde, bi hafta öncesinde ve sonrasında hep gün aşırı ilişki denedik biz. Bu ay ise üç gün üst üste denedik bakalım nolacak. Her taktiği deniyoruz :) Olacağı varsa tek ilişkide de olur da işte bu zamanlama ayarlı olsun, doğum zamanını ayarlamış olayım isteğinden olmuyor sanırım :)

Merhabalar,

Bu başlık altında 37 yaşındakileri görünce az utandım Zira 47 yaşında 1 çocuk annesiyim. Geç evlendim. Şükür 2 ay sonra hamile kalıp kızıma kavuştum. kızım 8 aylıkken tekrar hamile kaldım. Malesef onu 5 aylıkken doğmadan kaybettik. Ardından çok lazımmış gibi tuttum korundum. Oysa Dr um hemen hamile kal demişti. Çok pişmanım şimdi. 2014 de kızımın kardeş isteklerine karşı koyamayarak tekrar çocuk olsun diye uğraştık ama nafile... Neyseki en sonunda 2016 haziranında tekrar hamile kalabildim. Ne yazık ki gelişmedi ve 7 haftalıkken alındı... Arkasından tüp bebek denedik. Onda da her şey normal görünüyorken folükülden çıka çıka tek bir olgunlaşmamış yumurta çıktı... döllenmedi... Artık boşvermişken 3 ay önce siklusumda olan değişikliklerden dolayı Dr gittim. Herhalde menapoza adım attım diyordum ki Dr "hormon değerlerin çok normal, sağda 3 solda 3 gelişmiş folükülün var. Bence hamile kalabilirsin" demez mi! Ben şok ! İlaçla vs ile tek folükül üretmiş olan ben nasıl olur? Şimdi bir umut acaba olur mu ki diyorum.

Bunlar hormon değerlerim... Ne değişti de yumurta çoğaldı anlayamadım. Sizce bu değerlerle hamile kalabilmek için ne yapmalıyım?

TSH 1,312
PROLAKTİN 12,15
ST4 0,77
FSH 7,1
LH 2,49
DHEA-S04 301,2
E2 108
AMH 0,31

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…