İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Canım sorma bende utanıyorum eşimden çünkü hayatı boyunca kullanmamış sigara çok baskı yapıyor bana bırakayım diye ama bende o baskı ters etki yaratıyor o an hiç içmeyecek bile olsam içme dediğinde daha çok istek duyuyorum içmek için.
Menopur iğneyi yumurta büyüsün diye vermiştir doktorun. Bir yumurta günde 1/1,5 mm kadar büyüyor. Sanırım pazartesiye kadar 15 mm olur. Belki ilaçla daha fazla da büyüyebilir. Yumurta sayısı hakkında bir bilgi vermedi mi canım.
Yok bilgi vermedi sağolsun öyle bir huyu yok :))
Herşey yolunda diyor sadece. Bakalım şu iğneyi nasıl yapacağım. Hemşire gösterdi incecik te bir ucu var ama benim korkum büyük :KK43: bir de dedi ki pazartesi bakacağız eğer çok fazla olgunlaşmış yumurta olursa tehlikeli olur çoğul gebelik, bu ay denemeyeceksiniz dedi. Ben de hemen ikiz olursa süper olur dedim ama sen küçüksün ikiz de olmaz biz bir taneye odaklanalım dedi :))

Tabiki sigarayı azaltabilsen daha iyi olur, ama kafandan o kısmı at bence. Yumurtalar adetin başlangıcında 2-3 mm'den başlayarak büyüyor, 5 mm normal. İğne yumurtanın büyümesine yardımcı olacaktır. Yeterli olgunluğa erişince de çatlatma iğnesi yapacaktır. Menopuru duymadım, kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ben klomen kullandım 5 gün, ağız yoluyla alınan hap şeklinde, yarım tablet sabah yarım tablet öğlen şeklinde kullandım. 20 mm de iğne oldum. Doktor içinde bir sürü vitamin barındıran prowomen yazdı onu kullanıyorum. Yumurta kalitesi için. Hadi hayırlısı.
Ya sen ne kadar tatlı, yardımcı olmaya çalışan bir arkadaşsın. Her seferinde söylüyorum valla çok teşekkür ederim. Tamam sigara kısmını azaltıyoruz ama kafaya fazla takmıyoruz :KK66: senin için de en hayırlısını diliyorum. Ne kadar var bat a?

Benim de eşim içiyor, ona hiç bırak demedim, çocuk değil sonuçta, biliyor kendi sağlığı açısından. Bir de laf aramızda, delilik belki ama eşimin sigarayı tutuşu, içişi, kirpikleri uzun ya, yakışı hoşuma gidiyor:))) Baskı ve yasak her zaman yalana ve yanlışa iter, cazip kılar bence.
Burda da yine çok haklısın. O sigarayı bırak dedikçe bana bi sigara yak demiş gibi geliyor. Yakıyorum bi tane :))

Merhaba

Merhaba canım
Bende maalesef sigara kullanan biri olarak yazmak istedim. Sigara yumurta kalitesini kesinlikle çok çok kötü etkiliyor bu doğru. Geçen yıl tüp bebek denediğimde tedavi boyunca içmemeye çok gayret ettim ama 3 tane de olsa içtim.

Paylaşım için çok teşekkürler şimdi hemen izliyorum :KK15:
Bu arada Sebi Bebiyi biliyorum o videosunu da izledim çok ta sevindim adına ama 44 yaşında olduğuna beni kimse inandıramaazz :))

Ya sen ne kadar tatlı, yardımcı olmaya çalışan bir arkadaşsın. Her seferinde söylüyorum valla çok teşekkür ederim. Tamam sigara kısmını azaltıyoruz ama kafaya fazla takmıyoruz :KK66: senin için de en hayırlısını diliyorum. Ne kadar var bat a?
Teşekkür ederim, burdaki herkes öyledir, bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışır:)) Yaşasın kadınlarklübü:) Normalde benim reglim 20 ağustos. Ama genelde çatlatma iğnesi vurulduktan 14 gün sonra regl olunuyor. Doktorum da dedi 12-13. gün kandan baktır.

Herşey yolunda diyor sadece. Bakalım şu iğneyi nasıl yapacağım. Hemşire gösterdi incecik te bir ucu var ama benim korkum büyük :KK43: bir de dedi ki pazartesi bakacağız eğer çok fazla olgunlaşmış yumurta olursa tehlikeli olur çoğul gebelik, bu ay denemeyeceksiniz dedi. Ben de hemen ikiz olursa süper olur dedim ama sen küçüksün ikiz de olmaz biz bir taneye odaklanalım dedi :))
Canım inan bana canın hiç yanmayacak sadece iğne içindeki sıvı vücuduna girdikçe küçücük bir karıncalanma hissedeceksin. Geçen yıl o iğnelerden defalarca yaptım kendime 15/20 adet kadar. Öncesinde kendine iğne yapacaksın deselerdi buna hayatta ihtimal vermezdim. Tüm iğnelerimi kendim yaptım tedavim boyunca ve göbek çevremde enteresan hatta zamanla sevdiğim bir halka oluşmuştu iğne yerlerimde. Buarada çok kısa süre sonrada geçiyor iğne yerleri merak etme :KK15:

O iğneler tatlı bile geliyor süreçteyken ohh yarasın diyor insan :))

Teşekkür ederim, burdaki herkes öyledir, bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışır:)) Yaşasın kadınlarklübü:) Normalde benim reglim 20 ağustos. Ama genelde çatlatma iğnesi vurulduktan 14 gün sonra regl olunuyor. Doktorum da dedi 12-13. gün kandan baktır.
Epey varmış daha. Olsun sayılı gün çabuk geçer. Senin için de çabucak geçsin güzel haberler getirsin.

Canım inan bana canın hiç yanmayacak sadece iğne içindeki sıvı vücuduna girdikçe küçücük bir karıncalanma hissedeceksin. Geçen yıl o iğnelerden defalarca yaptım kendime 15/20 adet kadar. Öncesinde kendine iğne yapacaksın deselerdi buna hayatta ihtimal vermezdim. Tüm iğnelerimi kendim yaptım tedavim boyunca ve göbek çevremde enteresan hatta zamanla sevdiğim bir halka oluşmuştu iğne yerlerimde. Buarada çok kısa süre sonrada geçiyor iğne yerleri merak etme :KK15:
Yaa çok sağol. Umarım benim için de öyle kolay olur. Çocukluğumda o kadar çok ve ağır iğneler yedim ki bir korku oluştu. Koca kız kan grubuma parmağımdan baktırırlen bile bayılacak gibi olmuştum da :))

Yaa çok sağol. Umarım benim için de öyle kolay olur. Çocukluğumda o kadar çok ve ağır iğneler yedim ki bir korku oluştu. Koca kız kan grubuma parmağımdan baktırırlen bile bayılacak gibi olmuştum da :))
İlk iğneni yaptıktan sonra aaa bu muymuş diyeceksin endişelenme canım sonrası da gelicek zaten :KK76:

Herkese tekrar merhaba, 5 gün boyunca menopur iğnelerimi yaptım(ve evet korktuğum gibi olmadı, hiç zorlanmadan yaptım) bugün kontrole gittim. sağdaki 13-14 mm soldaki de 11-12 mm olmuş. 3 gün daha devam etmemi söyledi doktor, çarşamba tekrar gideceğim. Sizce adet başlangıcımın 8. gününde ve iğnelerle bu büyüklükler normal mi? Ve çarşamba günü gerekli büyüklüğe ulaşmış olurlarsa( ki gerekli büyüklük kaç onu bile bilmiyorum, 20 mm mi?) Ondan sonraki süreç nasıl ilerliyor? Aşılama olmayacak hemen, normal yolla deneyeceğiz.

Herkese tekrar merhaba, 5 gün boyunca menopur iğnelerimi yaptım(ve evet korktuğum gibi olmadı, hiç zorlanmadan yaptım) bugün kontrole gittim. sağdaki 13-14 mm soldaki de 11-12 mm olmuş. 3 gün daha devam etmemi söyledi doktor, çarşamba tekrar gideceğim. Sizce adet başlangıcımın 8. gününde ve iğnelerle bu büyüklükler normal mi? Ve çarşamba günü gerekli büyüklüğe ulaşmış olurlarsa( ki gerekli büyüklük kaç onu bile bilmiyorum, 20 mm mi?) Ondan sonraki süreç nasıl ilerliyor? Aşılama olmayacak hemen, normal yolla deneyeceğiz.
Merhaba canım
İdeal yumurta büyüklüğü 20/22mm arası oluyor bildiğim kadarıyla yumişlerin gayet güzel olması gerektiği gibi büyüyor maaşallah. Yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi verecek doktorun. Sonrasında da gün aşırı ilişki olmalı.

canım ideal büyüklüğü 20-22 cm olmalı maşallah güzel gidiyor yumurtaların
dr çatlatma iğnesi verip gün aşırı ilişki önerecektir. inşallah meleğiniz sağlıkla gelir arkadaşım

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Az önce doktordan geldim. 16.6 mm olmuş. Ovitrelle verdi, bu akşam yapacağım. Ve sadece bugün ve yarın ilişki önerdi. Pazar gününden itibaren de utrogestan fitil kullanacağım 10 gün boyunca. Yumurtaların boyutlarına bakıp süper! Harika! Diye tepki verdi ama 16.6 sizce de küçük değil mi acaba? Bir de şöyle birşey var; benim adet döngüm biraz kısa 22-23 günde bir oluyor. Belki elini çabuk tutmak istemiştir diye de düşünüyorum. Bir sorum daha var, bu çatlatma iğnesini kendim yapıcam yine göbekten, acaba zorlanır mıyım? Menopuru yaptım ama dozu çok düşüktü bi fırtta oluyordu ama bu biraz fazla geldi gözüme..

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Az önce doktordan geldim. 16.6 mm olmuş. Ovitrelle verdi, bu akşam yapacağım. Ve sadece bugün ve yarın ilişki önerdi. Pazar gününden itibaren de utrogestan fitil kullanacağım 10 gün boyunca. Yumurtaların boyutlarına bakıp süper! Harika! Diye tepki verdi ama 16.6 sizce de küçük değil mi acaba? Bir de şöyle birşey var; benim adet döngüm biraz kısa 22-23 günde bir oluyor. Belki elini çabuk tutmak istemiştir diye de düşünüyorum. Bir sorum daha var, bu çatlatma iğnesini kendim yapıcam yine göbekten, acaba zorlanır mıyım? Menopuru yaptım ama dozu çok düşüktü bi fırtta oluyordu ama bu biraz fazla geldi gözüme..
Merhaba canım
Her şey yolunda görünüyor merak etme bizlerde az buçuk doktor gibi olduk bu durumları yorumlayabiliyoruz yaşadığımız tecrübelerden mütevvelid. Şimdi doktorun çatlatma iğneni vermiş bu iğneyi bu akşam yapıcaksın ve üzerinden 36 saat geçtikten sonra çatlayacak yumurtan bu da demek oluyorki 1,5 günde zaten yumurta 20 mm ye ulaşır. Burada sorun yok.Gelelim çatlatma iğnenin dozajının gözüne fazla görünmesine inan diğer iğnelerinden hiç bir farkı yok sadece dozajın diğerlerine göre bir miktar fazla oluşundan dolayı biraz daha ağır biraz daha küçük hareketlerle enjekte edeceksin o kadar oldu bitti :super:Hadi bakalım güzel haberlerinle bekliyoruz seni :KK15:

Çok teşekkür ederim. Valla söyledikleriniz o kadar önemli ki benim için. Doktorum fazla ketum! Olduğundan her gittiğimde kafamda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorum. Bu aydan nedense fazla ümitli değilim ama bakalım bekleyip göreceğiz..

Canım tecrübelerime istinaden söylüyorum inan bu bebiş olaylarında ne kadar az şey bilirsen o kadar iyi ne kadar çok şey bilirsen o kadar çok sorguluyorsun bu da oldukça yoruyor insanı ve negatif etkiliyor diye düşünüyorum. İşallah bu ay bebeğin seninle olur olumsuz düşünmek yok :super:

X