İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Herkeze selamlar :KK15:
Epeydir yoktum aranızda tekrar geldim sizlere anlatacaklarım var. Sayfa sahibi olarak sayfa ismine ihanet etmiş oldum aslında tedaviye başlayarak yani doğal yolla denemeyi bırakıp tedavi görmeye başladım gerçi yalnızca klomen içerek tedavideyim demek biraz tuhaf ama neyse...
Tüp bebek tedavisi sıkıntılı bir süreç bu süreçte hiç bir şey dikkatimi dağıtmasın hiç sorgulamayayayım hiç bir şey okumayayım istedim bu yüzden aranızda olamadım. Bilmeyenler için hikayemin üzerinden geçeyim 42 yaşındayım 6 yıllık evliyim 4 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. 2016 yılında Bahçeci Kliniğinde Cem Çelik önderliğinde paldır küldür 2 görünen sonra 1 e inen yumurtayla 5 gün içinde başlayıp biten bir tedaviden diyemeyeceğim saçmalıktan sonra ancak toparlanıp ikinci tedavime 2018 yılının ağustos ayında Aret Kamar ile başladım. 2,5 cm lik polipim olduğunu öğrendim önce polip alındı sonra eylül de klomen maceram başladı eylül ayında hiç yumurta görünmedi ekim ayının ilk haftasından sonra gitmedim tedaviye yaklaşık bir ay sonra tekrar gittim yine klomen kullandım kasım ayının sonunda 2 olgun görünen yumurta arkadan gelen 4/5 yumurta vardı uzatmayayım bir tane olgun yumurta kalınca ki diğerleri biraz büyüdükten sonra yok oluyor görünmüyor o yumurtanın peşine düştük yumurta 21 mm ye geldi ancak e2 ve progesteron seviyem bir yükseldi bir düştü buarada bu sonuçları öğrenebilmek için bir ayda tam 18 gün boyunca Anadolu Yakasından Avrupa yakasına klinikte bekleme süremle birlikte 7 saat mesai harcayarak damarlarım acıdan ve morluktan kaslarımın içine saklanıncaya kadar durmadan kan verdim buarada bir tüp bebek maaliyetinin 10/2 si kadar da ücret ödedim sadece kan testleri için sonuç ne oldu biliyormusunuz önce bu yumurtanın büyümesi durdu sonra küçülmeye başladı sonra tekrar büyüdü ve dün öğrendim ki bu yumurta yok olmuş onca mesai onca can acısı ve can sıkıntısı yanıma kar kaldı. Şimdi görünen bir yumurta daha var 10mm büyüklüğünde ve aynı mesaiyi bu yumurta için harcamaya ne gücüm kaldı ne de isteğim. Diyeceğim o ki ben yine doğal yollardan denemeye karar verdim ve artık şuna inandım ki her birimiz birer mucizeyiz en az 40 sebep bir araya gelmiş ve bizler de birer mucize olarak dünyaya gelmişiz. Pazartesi günü DHEAS tahlili yaptıracağım ve vücudumun bu vitaminin desteğine ihtiyacı olup olmadığını öğreneceğim. L-arginin Selenyum testi yaptırılıyor mu bilmiyorum ama yaptırılıyorsa onları da yaptırıp güzel bir vitamin takviyesine başlayayım diyorum. Bunun için de sayfamızın ecza bilgisi tavan arkadaşlarım panic_attack panic_attack ve Marjo Marjo sizlerin yardımına ihtiyacım var. Sonuçlarım çıktığında bu vitaminler eksikse ve yerine konması gerekiyorsa (DHEAS hormon eksikliği kısırlığa sebep oluyormuş) bana işe yarayacak güzel bir vitamin tavsiye ederseniz çok mutlu olurum. Buarada pıhtılaşma problemimden dolayı kan sulandırıcı içiyorum. Herşeyi içinde barındıran tek bir vitamin olursa enfes olur. Buarada prowomen kullandım bitti tekrar almadım. Artık sayfamızda olacağım. Hepinizi öpüyorum herkeze bebeğine gidecek yolda iyi şanslar ve başarılar diliyorum :KK15:
Merhaba herkese :KK15:
Yukarıdaki yazıyı paylaştıktan bir iki gün sonra anormal hastalandım ve bugün öğrendim ki bronşit olmuşum. Bunca koşuşturmaya elle tutulabilir bir şey olmadığı gibi onca yolu gidip gelmekten bir de hasta oldum :hasta: Neyse ilaçlarımı içer iyileşirim nasılsa sizlere asıl sormak istediğim dhea testimin sonucunu dün aldım hastanenin referans aralığı 60-337 benim sonucum ise 414 Yalnız bu sonuçtan sonra aklıma bir şey takıldı bu hormonun eksikliği adet düzensizliği yumurta azlığı ve kalitesizliğine ayrıca kısırlığa yol açıyormuş bende fazlasıyla varsa neden elsikliğinde olan sıkıntıları yaşıyorum acaba yüksek oluşu da mı aynı sıkıntılara sebep oluyor ki o_OŞimdi doktoruma sorsam takılma diyecek :KK43: bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi o_Osanırım bir endokrinoloğa da görünsem iyi olacak :KK51:

Yukarıdaki yazıyı paylaştıktan bir iki gün sonra anormal hastalandım ve bugün öğrendim ki bronşit olmuşum. Bunca koşuşturmaya elle tutulabilir bir şey olmadığı gibi onca yolu gidip gelmekten bir de hasta oldum :hasta: Neyse ilaçlarımı içer iyileşirim nasılsa sizlere asıl sormak istediğim dhea testimin sonucunu dün aldım hastanenin referans aralığı 60-337 benim sonucum ise 414 Yalnız bu sonuçtan sonra aklıma bir şey takıldı bu hormonun eksikliği adet düzensizliği yumurta azlığı ve kalitesizliğine ayrıca kısırlığa yol açıyormuş bende fazlasıyla varsa neden elsikliğinde olan sıkıntıları yaşıyorum acaba yüksek oluşu da mı aynı sıkıntılara sebep oluyor ki o_OŞimdi doktoruma sorsam takılma diyecek :KK43: bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi o_Osanırım bir endokrinoloğa da görünsem iyi olacak :KK51:

Evet, internetten kisacik bir arastirma yap hemen. Ben simdi yazdim High Dhea symptoms diye, cikan sonuclar soyle: adet gormemek, vucutta tuylenme, saclarin dokulmesi, dogurganlikta problemler, sesin kalinlasmasi, vs. Bildigin adama, erkege donuyorsun bu Dhea artarsa. Yuksek androjen hormonu anlayacagin.

Seninkisi cok cok yuksek degil, cok kolaylikla geri donersin normal araliga eger tedavisi varsa. Doktorlara bakma, onlar cok rahat. Herseye kafana takma diye cevap veriyorlar. Kendilerinin tuzu kuru, paralari var, cocuklari var, oturuyorlar. Sen bir uzmana git. Hemen dusursunler, belki etki eder cocuk sahibi olma surecine.

Günaydin hanımlar

Doğum nedeniyle epeyidir okuyamadım yazamadım yeni katılan arkadaşlar gördüm inşallah 2019 güzel haberleri aldığımız bir yıl olacak

Doğuma girmeden önce dua ettim sizlere inşallah rabbim dualarımızı kabul eder

Benim doğum zorlu oldu oğlum solunum sıkıntısı çekti ve pis su yuttu maalesef kuveze alındı halada kuvezde inşallah yakında evimize çıkacağız bize dua edin

Hepinizi tek tek öpüyorum güzel haberlerinizi bekliyorum

Cok gecmis olsun, darisi hepimizin basina. Bebecigin de hemencecik iyilesiverir, hic uzulme. Meme verebiliyorsan ver, en guzel ilac bebek icin :)

Günaydin hanımlar

Doğum nedeniyle epeyidir okuyamadım yazamadım yeni katılan arkadaşlar gördüm inşallah 2019 güzel haberleri aldığımız bir yıl olacak

Benim doğum zorlu oldu oğlum solunum sıkıntısı çekti ve pis su yuttu maalesef kuveze alındı halada kuvezde inşallah yakında evimize çıkacağız bize dua edin

Toparlanır canım inşaallah kısa sürede, Allah yardımcınız olsun, seni merak etmiştik
Allah razı olsun duaların için de:KK200:

Geçmiş olsun Allah iyilik versin. Baş dönmesi denge bozukluğu çok kötü gerçekten. Bende 2 yıl önce baş dönmesiyle yatağımdan bile kalkamadım doktor vertigo dedi kristaller yerinden oynamış halende ara ara yaşıyorum.
Çok sağolun, evet kötü ama ilaçları kullandıkça daha bi başım bulutlarda uçuyor gibi, enfeksiyon olan tarafımda tamamen kulağım kapandı, çok tuhaf oldum.
O damla iyice kapattı kulağımı ama tedavi sonunda geçer belki:110:
Bir de antialerjik hap verdi, onu da kullanıyorum, acaba bu başımdaki tuhaflığa o da sebep oluyor olabilir mi, çünkü alerji ilaçları aynı zamanda sakinleştirici ve uyku yapıcı etkiye de sahip

Çok sağolun, evet kötü ama ilaçları kullandıkça daha bi başım bulutlarda uçuyor gibi, enfeksiyon olan tarafımda tamamen kulağım kapandı, çok tuhaf oldum.
Bir de antialerjik hap verdi, onu da kullanıyorum, acaba bu başımdaki tuhaflığa o da sebep oluyor olabilir mi, çünkü alerji ilaçları aynı zamanda sakinleştirici ve uyku yapıcı etkiye de sahip

Bana doktor bir alerji ilaci vermisti. Nasil uyuyordum biliyor musun? Oturdugum yerde, gozlerim acik, yemin ediyorum ruya gordugumu biliyorum. Hemen biraktim. Kocam da cok sisinir, bana birsey olmaz diye. Ver ben deneyeyim dedi. Ayni etkiyi o da gordu, bildigin gozlerin acik ruya goruyorsun. Birak gitsin olumcul bir tehdit teskil etmiyorsa alerji. Doktora sorduktan sonra tabii.

Kızlar özellikle doğum yapmış yada hamile olanlarınıza bişey sormak istiyorum.hamileliğin ilk günlerinde kasık ağrısı mı rahim ağrısı mı yaşadınız.benim yumurtlama günlerimde kasık ağrım bi kaç gündür rahim ağrısına döndü ve yarın adet günüm :KK43:
İki oğlum var ama o zaman hamileliği böyle hevesle beklememişim demek ki:rolleyes:belirti olarak hatırladığım pek birşey yok.
Hele ilk oğlumda hiç yok, zaten hamileliğimde mide bulantım da olmamıştı.
İkinci oğlumda sadece göğüs uçlarındaki renkli halkanın genişlemiş olduğunu farketmiştim.
Düşük sonrası hiç adet görmeden hamile kalmıştım, o yüzden tam ovulasyon tarihini ve ovulasyondan kaç gün sonra belirti hissettiğimi bilmiyorum ama böyle sürekli kendimde belirti aramadığımı biliyorum:) (Kendimden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın, son zamanlarda çok belirtim vardı da:KK56:)
Testte çift çizgi görünce iyice koyulaşmasını bekledim, doktora gittiğimde sanırım hcg 1500 üzeriydi çünkü vajinal olarak kese görünmüştü.
Keseyi gördüğü için kan testi istemedi.
İyi sabır varmış demek o zamanlar bende:KK70:

Bana doktor bir alerji ilaci vermisti. Nasil uyuyordum biliyor musun? Oturdugum yerde, gozlerim acik, yemin ediyorum ruya gordugumu biliyorum. Hemen biraktim. Kocam da cok sisinir, bana birsey olmaz diye. Ver ben deneyeyim dedi. Ayni etkiyi o da gordu, bildigin gozlerin acik ruya goruyorsun. Birak gitsin olumcul bir tehdit teskil etmiyorsa alerji. Doktora sorduktan sonra tabii.
Ben aslında ağrı kesici dışında ilaç kullanmam, bu ilacı da görünce; hadi antibiyotiği anladık da bunu niye vermiş dedim içimden ama sonra aklıma geldi ki, alerji ilaçlatı aynı zamanda vücutta ödem giderici, sıvı birikimini engelleyici etki de gösteriyor.
Kulaktaki enfeksiyonu kurutmada etkisi vardır.
O yüzden çarşamba kontrole gidene kadar kullanıcam mecbur, doktor korkuttu beni, enfeksiyon ilerlemiş dedi:hasta:

Ben aslında ağrı kesici dışında ilaç kullanmam, bu ilacı da görünce; hadi antibiyotiği anladık da bunu niye vermiş dedim içimden ama sonra aklıma geldi ki, alerji ilaçlatı aynı zamanda vücutta ödem giderici, sıvı birikimini engelleyici etki de gösteriyor.
Kulaktaki enfeksiyonu kurutmada etkisi vardır.
O yüzden çarşamba kontrole gidene kadar kullanıcam mecbur, doktor korkuttu beni, enfeksiyon ilerlemiş dedi:hasta:

Gecmis olsun, tabii doktorun ne diyorsa onu yap mutlaka. Bir de sana baska bir ozel mesaj daha yolladim. Bakarsin bir ara :)

Yüksek DHEA-S seviyesi stres, kilo, pko gibi sebeplerden oluşabilir deniyor. Endokronoloğa görünmekte fayda var.
Adrenal hormonlar, kortizol ve DHEA değeri birlikte değerlendirirlirse daha iyi olabilir. İnsülin direncinize de baktırın.

Stresten uzak durun vs vs.

Ama bir yandan da kendinizi devamlı yorgun hissetmiyorsanız, stresli değilseniz,tüylenme yaşamıyorsanız belki de sizin vücudunuzun normali odur.

Bir de her test aynı şekilde sonuç vermiyor. İyi bir laboratuvarda test ettirdiğinizden emin msiniz?

Gecmis olsun, tabii doktorun ne diyorsa onu yap mutlaka. Bir de sana baska bir ozel mesaj daha yolladim. Bakarsin bir ara :)
Bu defa her açtığımda bakmıştım:) ama yoktu
Tamam hemen şimdi bakıyorum, uyarmadan göremediğimi öğrendin sen de:)

Valla iste agrilarimin olmamasi beni umutlandiriyor...ozellikle hani geldi gelecek dersin ya o yok.. haydi hayirlara cikarsin Rabbim insallah... normal yolla gebeyim deme mutlulugunu yasatsin bize...

Amin inşallah
Günaydin hanımlar

Geçmiş olsun en kısa zamanda bebişiniz sağlığına kavuşur inşallah.

https://www.sabah.com.tr/saglik/2011/02/17/alerji_ilaci_uyku_yapar_mi
Linki bi oku canım istersen maalesef ilaçların faydasından çok yan etkileri var. Ama bazende mecburen kullanmak zorundayız.

Merhaba bir soru: Ovulasyon testlerini hangi saatler arasinda yapiyorsunuz? Ben bugun yapmayacaktim ama yapmaya karar verdim. Normalde obulasyonu Pazar gunu olmasi lazim ama icimden bir ses yap dedi. Saat aksam 6'da yapsam olur mu sizce? Normalde oglen 1'de yapiyordum. 9 ile 1 arasi abdesthaneye gitmeden bekliyordum.

Merhaba bir soru: Ovulasyon testlerini hangi saatler arasinda yapiyorsunuz? Ben bugun yapmayacaktim ama yapmaya karar verdim. Normalde obulasyonu Pazar gunu olmasi lazim ama icimden bir ses yap dedi. Saat aksam 6'da yapsam olur mu sizce? Normalde oglen 1'de yapiyordum. 9 ile 1 arasi abdesthaneye gitmeden bekliyordum.

Uyanınca yapıyordum ben.

Ben de iki aydır kullanıyorum. iş çıkışı 5,5- 6 gibi yapıyorum genelde yapmadan önce 1-2 saat sıvı almak gerekiyor bildiğim kadarıyla birde içindeki kullanım kılavuzunda sabah ilk idrarla yapılmaması gerektiği yazıyordu.

Ben de iki aydır kullanıyorum. iş çıkışı 5,5- 6 gibi yapıyorum genelde yapmadan önce 1-2 saat sıvı almak gerekiyor bildiğim kadarıyla birde içindeki kullanım kılavuzunda sabah ilk idrarla yapılmaması gerektiği yazıyordu.

Ben de 6, 6:30 gibi yapsam diyorum.

X