İkizlerle Yeni Hayat

Ben doğal şeylerden yanayım bizimkilerin de gazı var annem kimyonlu su veriyor,humananın o çayını duymamıştım rezeneli miydi o,anneler için birde çocuklar için var demişlerdi varsa kullanabilirsin bence

Kimyon lu suyu nadil verıyosunuz tane kimyon kaynatip suyu nu. Toz kimyon direk suya atıp mi.ise yarıyor sa ben de deneyim

Ga
Ne için bu Çay ve damlalar? Bende memlekete gittiğimde aynı sorunlarla karşılaştım. Yerlerini yadırgadılar herhal.
Gazları için ve gaz olmayincada rahat uyuyorlar gece ikide birde kalmıyor lar.zinco damla da rezene Melissa papatya yağları var daha başka yağlarda var bitkisel diyor

Acıkınca ağlamaya başlıyorlar ya o zaman uykuları mı açılıyor acaba. Uykuluyken beslersen devam edebiliyorlar.

Seninkiler görmeye başladı mı? O zaman gülmeye başlıyorlar. Daha bir güzel oluyor. Hele sana gülüyorlarsa. Yok sana değil eşine gülüyorlarsa o zaman biraz bozuluyorsun:))
Benimkiler sohbet muhabbet ooo sürekli konuş ve oynama modunda lar o zaman güzel oluyor cidden maşallah kuzularımıza ama çok zor büyüyor lar yapcak bişi yok

O
Acıkınca ağlamaya başlıyorlar ya o zaman uykuları mı açılıyor acaba. Uykuluyken beslersen devam edebiliyorlar.
Bu gece beslenmesi ni kesmek gerekiyor mus belli bir aydan sonra.o yüzden duzenleri bozmayim die ilismiyorum.ama dayanamayacak gibiyse o gün uyurken besliyorum.kafadan 2 saat uyku rahat ediyorum

Seninkiler görmeye başladı mı? O zaman gülmeye başlıyorlar. Daha bir güzel oluyor. Hele sana gülüyorlarsa. Yok sana değil eşine gülüyorlarsa o zaman biraz bozuluyorsun:))
Bazen deniyorum bana baktıklarında kafamı sağa sola yatırıyorum bakıyolar gibi ama tam değil tabi,benimkiler daha 2 aylık olmadılar,sizinkiler ne zaman görmeye başladı

O

Bu gece beslenmesi ni kesmek gerekiyor mus belli bir aydan sonra.o yüzden duzenleri bozmayim die ilismiyorum.ama dayanamayacak gibiyse o gün uyurken besliyorum.kafadan 2 saat uyku rahat ediyorum
Gece beslenmesini ebeye sordum uyandırma kendileri kalksın dedi ama 4 saati geçirmemek lazım mış

Anladım.benimkiler de emiyolardı ama sarılık oldular.süt çoktu ama anne sütü yetmiyodur dediler ben de önce kaşıkla verdim.boğazlarında kaldı hep.sonra biberonla vermeye başladım sağarak ve kaçınılmaz son.alıştılar.bende lansinoh var memnunum ama sanki bazen bittiğinde hala süt varmış gibi hissediyorum.ben de hastaneden kiralamayı düşünüyorum bi süredir.

O

Gece beslenmesinin kesilmesi 9. Ay civarı diyebiliyorum ama araştırmak lazım. Gece beslenmesini kestiğimizde gece hiç kalkmayacağız. Yatmadan bekleyeceğiz. Onun için sanki biraz erken bizim için

Bazen deniyorum bana baktıklarında kafamı sağa sola yatırıyorum bakıyolar gibi ama tam değil tabi,benimkiler daha 2 aylık olmadılar,sizinkiler ne zaman görmeye başladı
2-2,5 aylık civarı. Ama doğum tarihi falan etkili olabilir. Benimkiler 33. Hafta doğdu çünkü.

Eren kaya dan alıntıdır.

Bebeğin gece deliksiz uyuması dediğimiz şey tek seferde 4, 5 bilemedin 6 saat uyumasıdır. Yani öncelikle beklentinizi gerçekçi ayarlayın. Akşam 8:00 sabah 8:00 uyuyan bebekler var, ama oldukça nadir. Genellikle gece 12 sabah 5-6 arasında uyuyan bebeğe “gece uyuyor” denir. Bazı bebekler bu 5-6 saatlik uykuyu ilk yattıklarında uyurlar. Yani mesela 8-9’da yatıyorsa ve gece 2-3-4 civarında emmek için uyanıyorsa bunda hiç bir sorun yok, son derece normal. Size zor geliyorsa gece 11-12 gibi yatmadan önce bir öğün ekleyebilirsiniz (Tracy Hogg’un ‘uyku öğünü’ ‘dream feed’ dediği şey). Çoğu bebek bu saatlerde uyanmadan zaten memeyi alır. Ama bazı bebeklerde bu iş geri tepebilir, bu sefer daha çok uyanmaya başlayabilirler, dikkat etmenizi öneririm.

Bebeğin 3 aydan önce tek seferde 4-6 saat uyumasını beklemek doğru değil, ilk üç ay ne zaman isterse meme vermek lazım. 6 aydan sonra ise bir çok bebek tek seferde 4-6 saat uyur hale gelir. Bu nedenle, prensip olarak 6 aydan sonra gece beslenmesini kesebilirsiniz, yani 4-6 saatlik aralıklarla beslenmesini bekler hale gelebilirsiniz. Ama bunu yapmak zorunda değilsiniz. Yani, kişisel nedenlerden dolayı (size yük olduğu için vb.) gece emzirmelerini kesmek istiyorsanız 6 ayı bekleyin. Ama sizin için bir sakıncası yoksa, gece emzirmeye devam edebilirsiniz. (Kendi tecrübemden yazının sonunda bahsettim).

Bazı yazarlar bazı bebeklerin 9-10 aya kadar açlık yüzünden uyanabileceğini söyler. Yani 6 ay, büyük bir kısım bebeği kapsar, ama %100 her bebeği kapsayacak diye bir şey yok. O yüzden annelik içgüdülerinize kulak verin. Bebek açlıktan mı uyanıyor, alışkanlıktan mı? Tracy Hogg’un belirttiği bazı işaretler bir fikir verebilir:
  • Her gece sanki saatle kurulmuş gibi aynı saatte uyanıyorsa alışkanlık olma ihtimali daha yüksektir. Farklı saatlerde uyanıyorsa açlık ihtimali daha yüksektir.
  • Uyandığında azıcık emip geri yatıyorsa, tam bir öğün almıyorsa, alışkanlık olma ihtimali daha yüksektir. Tam ya da tama yakın bir öğün alıp uyuyorsa açlık ihtimali daha yüksektir. (Yalnız burda sıcak yaz günlerini bir istisna tutmak isterim. Sıcak yaz günlerinde terden yetişkinler bile uyanıp bir su içip yatarken bebeklerin susuzluklarını gidermek için azıcık emip yatmaları bence çok doğal)

20.gün mü sadece çizseler iyi ama parmaklarını bazen gözlerine sokuyolar birde acıktılar mı çıldırıyolar korkuyoruz o yüzden,neyse bugün bir kesip deneyelim bakalım:)
Eldivenleri bende biraktim kirkimiz dun cikti cizme olayi yok cok sukur ama kizim sacini cekmeyi ogrenmis kafasindaki o azcik saci tutuyo cekiyo :) hemen ayiriyorm tabi ki

Dogumdan sonraki 10 gun ben boyleydim gizli gizli aglardim cok kotuydu belli bi duzene oturduk simdi yine arada bunaldam da eskisi gibi degilim allah yardimcimiz olsun

Bebekler kucağa alışmadıysa tabi ki bi sistem oturtulabilir.bizim biri fena alıştı kucağa (
Oglum cok sakin benim de emzigi agzina ver kendi uyur ama kizim kucak ve sallanma istiyo cok fena

Benim eşim de bebeklerle ilgilenirlen tv izlemeye çalışıyo. Sonra da susmuyo bu çocuk bende diyo. Sende nasıl duruyo diyo. Ben de ben çocuğa konsantre oluyorum.senin elin işte gözün oynaşta diyorum.
Ayy
Ya benim de sutum cok az benimkiler de zar zor emmeye alistilar simdi de sutum azaldi baya. Ben de medela nin mini elektrikli makinasini aldim ama daha kullanamadim gercekten sutu arttiriyor mu bi de ben kurulumunu yaptim ama hic cekmiyor

Benim karnımda değişik şeyler oluyor. Gögsümün hemen alt kısmında böyle sertleşme gibi şeyler ama bebekler ayaklarını mı dayıyor yoksa kasılma mı anlamıyorum. Ben bu kasılmayı bebeklerin gerinmesinden organlarından nasıl ayırırım.

İlk hamileliğimde de kasılmaları hiç anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…