İkizlerle Yeni Hayat

Eylül de bakıcı buldum ben de korkup kscmazsa ins.
Benim bebeklerin kafalarının arkası dümdüz oldu.gören de çok yatiolar uyuyorlar zanneder sonradan toparlar mi acaba boyle mi kalir
Hayırlı olsun canım. Umarım istediğin gibi biri çıkarda uzun soluklu sizde kalır. Ben kendim bakmayı deneyeceğim bakalım olacak mı.

Kafaları genişlemeye devam ediyor bıngıldakları hala yumuşak ama benimkiler yatırdığım pozisyonda durmuyorlar. Dolayısıyla Kafayı şekillendirmek iyice zorlaştı. Çok uyumasalarda ana kucağında çok kalmakta etkiliyor.

Yaa benimkilerde çok alıştı ana kucağına,onda uyuyorlar yatağına yatırıyoruz 2 dk geçmiyor gözler açık,fazla kalmaları zararlı ama düz yeri sevmiyorlar normalde kucağa da alıştılar zaten,kucakta sallanarak uyuyorlar çookk yorucuu

Benimkiler de ana kucağını sevmediler yada ben alıştıramadım. Şöyle biz yemek yerken anakucağında yatsalar rahatla yesek yoook:) alışsa bi dert alışmasa bi dert. Birde çok terliyorlar Anakucağında. Ne serdiysek fayda etmedi. Nevresim bi nebze işe yaradı.
Ben 11-12 den sonra uyanmalarını bekliyorum en fazla 4 saat tabi sonra yediriyorum ama tabi uyku yok bana gaz olduğu için hep sesler çıkarıyorlar uyandı sanıyorum geri uyuyolar
8 saat kesintisiz uyuduğum günleri özlüyorum. Dönmeye başlayınca bu seferde yüzüstü kapaklanırlarmı derdi başlıyor. Destekliyoruz yastıkla ama:/

bu dönemler öyle değişik ki, nasıl desem, bebekken hareket edemedikleri için tek başınıza bakabilirsiniz, ama ağlayıp kucak istediklerinde sıkıntı oluyor, hareket ettiklerinde biraz bilinçlendiklerinde de oyalamak daha kolay. oyun oynatıyorsunuz, sizinle iletişim kuruyorlar, şarkılar danslar falan... ama o dönemde de ikisi ayrı yöne koştuğunda peşinden gidilmiyor işte :) bi aşama sonrası, tehlikeyi bilmeleri olacak. hem oyun oynayıp, hem düşmeyi, yüksekliği, can acısını bilirlerse tek başımıza idare edebileceğiz.

inanın zaman hızlı geçiyor, hele geriye doğru bakınca ne hızlı geçti diyorsunuz. benim ilk 3 ayım çok zordu, kızım kolikti, sabah 7den akşam 7ye 5 dakika uyumaz, ağlar ve kucakta gezerdi... sonrasında her geçen gün daha iyi oldu. bence yardımcı sizin için çok iyi olur. siz de evde olacağınız için birini bulması kolay olur.

Benimkilerde pusette uyumayi cok seviyorlar gunduz besiklerinde uyutamiyordum hemen aciyolardi gozleri ama simdi inatla uyutmaya calisiyorum baya ilerledim yolun yarisini gectim sayilir bide surekli sallama olmasa

Kapaklaniyolar canim bi ciglikla uyaniyoruz yuzustu donmus kolu altta kalmis donemiyorda basiyor cigligi ben yan yastigi kullaniyorum zorda olsa arada engeli asip donuyolar

Kızlar radyo bebek diye bir uygulama var akıllı telefonlarda ücretsiz. Baya güzel bir uygulama tavsiye ederim.

Suan her gecen gune sukur ediyorum . Kan ilaci gaz yapar mi kabiz degiller ama kaka yapamiyorlar aksam 6 basliyorlar kaka yapana kadar devam kan damlamizi artirdik o mu yapiyor diye supeleniyorum

Yok canım nerdee kesintisiz uyku önceden de yoktu bende ama sakin sakin yemek yemeyi özledim birde sıcak kahve içmeyi tabibenimkiler ana kucağında terlemiyorlar çok şükür o sorun yok.
Benim için bişey farketmiycek o zaman şimdi kusurlar mı acaba diye geceleri başlarını bekliyorum sonrada dönerler mi acaba diye beklerim işim ne ki

Suan her gecen gune sukur ediyorum . Kan ilaci gaz yapar mi kabiz degiller ama kaka yapamiyorlar aksam 6 basliyorlar kaka yapana kadar devam kan damlamizi artirdik o mu yapiyor diye supeleniyorum
Kan ilacı bende kabızlık yapıyordu onlarınki farklı mıdır bilemiyorum. Ama ben kaka yapmadıklarında kan ilacı vermiyordum. Kabız olana süt diğerine mama veriyordum.
Anne miyiz bekçi mi belli değil:))

Kan ilacı bende kabızlık yapıyordu onlarınki farklı mıdır bilemiyorum. Ama ben kaka yapmadıklarında kan ilacı vermiyordum. Kabız olana süt diğerine mama veriyordum.

Anne miyiz bekçi mi belli değil:))

:) Evet aslında her şeyi anneler yapıyor babalar bunun çeyreğini yapıyor anca, bazen söyleniyorum kendi kendime bazende eşime ama naparsın düzen böyle...

Benim eşim 2 aydır benimle 7/24 mesai yapıyor ona diyecek şeyim yok ama Eylül'de işe başlayınca yarın işe gidicem diyip kızları bana bırakacak :/ bugün oyun Halısı aldık bakalım inşallah ikizlerin ilgisini çekerde biraz olsun rahatlarız.

Ana kucağınız ev tipi olanlardan mı yoksa araç icin olan mı? Bizde oğlumdan kalma ev tipi var o terletmiyor cunku yanları filan araç tipinden daha acik ve ferah, kumaşıda daha farklı. Yemek yerken yada aynı anda uyuturlarsa filan Bizimkilerin birini ev tipine biri araç tipinde sallıyorum, araç tipindeki mutlaka terlemis oluyor. Bende hafta sonu ev tipi alıcam hatta ikinci el buldum. Insallah temizdir de alırız, cunku ben ancak orada sallayarak uyutabiliyorum. Eşimde digerini dizinde sallıyor. Bu arada emzirerek uyutabilen var mı? Benimkiler biraz çekip sonra bas bas bağırıyor genizlerine süt kacirtiyorlar, sonra gaz yutuyorlar mumkun degil uyumuyorlar üstüne daha kotu çıldırıyorlar. Oğlumu uyuturdum memede ama kac aylıktan sonraydi hic hatırlamıyorum. Bir de bu var güya tecrübeli anmeyin ama pek cuk şeyi unutmuşum:) zaten unutmasan ikinci cocuğu hic dusunmezsinki:)

Gule gule kullanin xanim.bende onlara ve oyuncaklara bakiyordum karar veredum ilk oyuncaklari ne olmali ve ikisinede aynisindan mi almak lazim?sen ikisinede ayni haludan ayri ayri mi aldin?
Donence sart midir mesela baslangic icin benimkiler uc ayliklar

Memede uyumasi icin cok yorulmus olmasi ve uzun suredir uyumuyor olmasi gerekiyor benim oglum oyle uyuyor.ama 20 saat 16 saat 12 saat hic uyumadigi oluyor

Kizlar malum onumuz kis.bebileri yorganla mi kalin battaniyeylemi yoksa uyku tulumuylami yatirmayi dusunuyorsunuz?
Birde kis icin kulotlu corap ve uzun kollu body mi alsak iclerine giydirmeye?disinada havlulu veya kadife tulum nasil olur?beni simdiden kis telasi tuttu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…