Malesef yapcak bisi yok canim ama ben hep derim cok kucaga almayin alismasinlar diye mikirdandiklarinda sacma sapan sarkilar soyluyorun cocuklara :) oyaliyorumBende artık çok fazla kucağa almayıp yatakta oyalamaya çalışıyorum. Ama sıcaklarda çok fazla aynı pozisyonda yattıklarında sırtları pişiyor. Onun için arada kucağa alıp dolaştırıyoruz. Bir kv çok fazla kucakçı. Aman ağlatmayın ALIN kucağa. Onun için kendi çocuğumu büyütmek için 3. Kişilere ihtiyaç duymak inan çok canımı sıkıyor. Kendi doğrularımla hareket edemiyorum.
Bu fikriniz cok mantikliymis. Bizde oğlumdan kalma oyun halısı filan var ama hep birer tane ne yapsam alsam mı diyordum. Hic gerek yok bu sekilde iple yapabilirim. Teşekkürler paylaşım icin:)Birde bi kac gundur artik oyuncaklari iyice kesfediyorlar duvardan duvara ip gerdim bir iki oyuncak bagladim yere yatiriyorum onlara cok ilgi duyuyolar hoslarina gidiyo . ki ben bir ortu kaysin uyuz olanlardandim simdi evin halini gelin gorun odanin ortasinda koca ip :)
Bence şimdilik hamileliğine odaklan. Bolca uyu:)) bakması güç ama üstesinden gelemeyecek gibi değilArkadaşlar ikizlere hamileyim ikizlerle ilgilenmek çok mu zor?
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Sağlıklı olduktan sonra her bebek buyutulur. Tek bebek olup 3 bebeğe bedelde olabilir hic belli olmaz. Zorlansakta zaman akıp geciveriyor, yalnız ilk zamanlar icin anne destegi şart. Kolaylıklar dilerim:)Arkadaşlar ikizlere hamileyim ikizlerle ilgilenmek çok mu zor?
Vallahi bu fikir babamdan cikti kizdim duvarlari deliyor diye baktim cok mutlular bende yaptim :)Bu fikriniz cok mantikliymis. Bizde oğlumdan kalma oyun halısı filan var ama hep birer tane ne yapsam alsam mı diyordum. Hic gerek yok bu sekilde iple yapabilirim. Teşekkürler paylaşım icin:)
Arkadaslarin dedigi gibi tadini cikar bebekler dogunca rabbim herseyin kolayligini veriyor sadece ilk 3 ay yogun geciyor sonra biseyleri kesfetmeye laf anlamaya basliyorlar daha keyifli geciyor zamanArkadaşlar ikizlere hamileyim ikizlerle ilgilenmek çok mu zor?
Bugun dr a sordum yesil kakanin bi anlami yok dediAynı benimkilerde önce yeşil biraz sert sonrasında sarı kaka oluyordu geçen hafta bende anlayamıyorum neden oluyor diye.
Bugun dr a sprdum 4.ayda oglen cam rendeden gecirip meyve suyu aksama dogru yofurt vericeksin dediMrb bizde 33 haftalik dogduk sindi 83 gunluguz.3 ayimiz biticek haftaya merak ettigim ek gidaya ne zaman gecilicek.ikizlere mama dayanmiyor bizimkiler cok az emdi dogdugundan beri hep mama takviyesi vardi benim sutumde 1 ayda tamamen kesildi
Bize saglik ocaginda 4 aylik olunca yarim fincan yogurt ve meyve puresi verebilirsin dedi hemsire bursaya kontrole gittigimizde dr sordum hayir kesinlikle vermeyeceksin once meyvelerin tadina baktir daha sonra cay kasigiyla vermeye basla erken dogduklari icin bobrekleri cok zorlama onlari ilerleyen zamanlarda vereceksin dediBugun dr a sprdum 4.ayda oglen cam rendeden gecirip meyve suyu aksama dogru yofurt vericeksin dedi
Ma
Malesef yapcak bisi yok canim ama ben hep derim cok kucaga almayin alismasinlar diye mikirdandiklarinda sacma sapan sarkilar soyluyorun cocuklara :) oyaliyorum
Biz hic almiyoruz degil az ama sık bir sekilde almaya ozen gosteriyoruz birde su yonden bakalim kucaga alistilar surekli mizmizlaniyorlar ve iki taneler ozaman ne olacak ki birde yanlizsaniz surekli aglayan kucak isteyen iki cocuk , yeme icme dinlenme hic birsey olmaz ve halsiz dusersin sonra ne olacak ? tek olsa bende hic indirmezdim kucaktan tek elle hallederdim isimi ama olmuyor isteBen bu kucak konusunda biraz farklı düşünüyorum. Bebekler ilk zamanlar anne temasına çok ihtiyaç duyuyorlar, onun için istediklerinde kucağa alınmaları taraftarıyım. İkiz olunca çok zor olur mu? Belki de ama yine de aman kucağa alışmasınlar diye bir şey bence çok yok. Hele başka çocuk düşünmüyorsanız bebekler için değil ama kendiniz için alın kucağa bol bol, çekin süt kokularını içinize. Annenin de bebekle bağı kuvvetlendikçe sütü artarmış. Sadece emzirmek altını almak için kucağımıza alacaksak eğlencesi nerede bu işin :)
Dediğim gibi ikizler konusunda ahkam kesemem daha hiç bakmadım ama doğduklarında gerekirse bir yıl yapışık yaşamaya razıyım. 7 yaşında bir oğlum var. Onda bana da aman alma kucağa alışmasın dediler. Bu aman emzirme memeye alışmasın demek kadar saçma bir şeymiş. Herşeyin bir dönemi varmış. Yürümeye ve emeklemeye başladığı 14 aydan sonra istesek de kucağa alamadık. Hele şimdi koca çocuk oldu kucaklara sığmıyor zaten hem de yılan balığı gibi kayıp kaçıyor insanın kollarından :) Keşke daha çok kucaklasam daha çok ten teması kursaymışız diyorum şimdi.
İste bizim dr anlatmak istedigi buydu cok guzel bir yazi ellerine saglikBlogger Eren Kayadan alıntıdır. Annelerimiz sebebini anlamadığım bir şekilde bir an önce ek gıdalara geçmek için sabırsızlanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda bir gazetede rastladığım şu istatistikleri sizlerle paylaşmak istiyorum:
Ben bu tabloyu çok vahim buluyorum. Hal böyleyken doktorların bebeklere vitamin ve mineral takviyesi önermelerine kızamıyorum. Oysa bebekleri sağlıklı beslemek bu kadar zor olmamalı. En sık aldığım sorulardan biri: ¨Bebeğim şu kadar aylık oldu, artık ek gıda verebilir miyim?¨ Cevabım her zaman aynı: HAYIR! 6. Aydan önce ek gıdalara geçilmemesinin tavsiye edilmesinin ardında çok geçerli nedenler var. (4-6 değil, 6. Ay). Evet bazı bebekler hazır olduklarının sinyallerini 4. aydan itibaren verebilirler ama bu vücutlarının da hazır olduğu anlamına gelmez. 6. aydan önce bebeklere anne sütü (ya da yokluğunda formül mama) dışında yiyecekler verilmesi anlamlı değildir. Bebek bu gıdaların besin değerlerini tamamen alıp işleyebilecek kadar gelişmiş değildir henüz. Bilhassa protein ve yağları bir yetişkin gibi sindirmeye hazır değildir. Buna ek olarak, kafi miktarda kalori almasını sağlayacak kadar ek besin vermeniz de mümkün değildir. O yüzden 6. Aydan önce bebeğe yarardan çok zarar verebilecek yiyecek/içecekler vermemek gerekir. Bu zarar kabızlıktan tutun da uyku problemine, hazımsızlığa kadar her şey olabilir.
- Türkiye'de annelerin %43'ü ek besinlere erken geçiyor
- Annelerin %47'si anne sütünü erken kesiyor
- Annelerin %68'i kurabiye veya ekmek ile bebeklerin midesini dolduruyor
- Bebeklerin %64'ü inek sütü içiyor
- Yetişkin yemeklerine erken başlanıyor: 3. aydan itibaren...
Kesinlikle ten teması olayına Katılıyorum. Ama aynı anda ağladıklarında teksen çok sıkıntılı oluyor. İkisini kucağa almak çok zor. Birini alıp birini bırakırsan diğeri gözünün içine bakıyor. Eşit olma, adaleti sağlama bir süt verirken birde kucak meselesinde karşına çıkıyor. Bebişlerin geldiğinde daha bu Konuları çok konuşuruz:))Ben bu kucak konusunda biraz farklı düşünüyorum. Bebekler ilk zamanlar anne temasına çok ihtiyaç duyuyorlar, onun için istediklerinde kucağa alınmaları taraftarıyım. İkiz olunca çok zor olur mu? Belki de ama yine de aman kucağa alışmasınlar diye bir şey bence çok yok. Hele başka çocuk düşünmüyorsanız bebekler için değil ama kendiniz için alın kucağa bol bol, çekin süt kokularını içinize. Annenin de bebekle bağı kuvvetlendikçe sütü artarmış. Sadece emzirmek altını almak için kucağımıza alacaksak eğlencesi nerede bu işin :)
Dediğim gibi ikizler konusunda ahkam kesemem daha hiç bakmadım ama doğduklarında gerekirse bir yıl yapışık yaşamaya razıyım. 7 yaşında bir oğlum var. Onda bana da aman alma kucağa alışmasın dediler. Bu aman emzirme memeye alışmasın demek kadar saçma bir şeymiş. Herşeyin bir dönemi varmış. Yürümeye ve emeklemeye başladığı 14 aydan sonra istesek de kucağa alamadık. Hele şimdi koca çocuk oldu kucaklara sığmıyor zaten hem de yılan balığı gibi kayıp kaçıyor insanın kollarından :) Keşke daha çok kucaklasam daha çok ten teması kursaymışız diyorum şimdi.
Kesinlikle ten teması olayına Katılıyorum. Ama aynı anda ağladıklarında teksen çok sıkıntılı oluyor. İkisini kucağa almak çok zor. Birini alıp birini bırakırsan diğeri gözünün içine bakıyor. Eşit olma, adaleti sağlama bir süt verirken birde kucak meselesinde karşına çıkıyor. Bebişlerin geldiğinde daha bu Konuları çok konuşuruz:))
Adalet Eşitlik midir? Bu sorunun cevabı önemli. Bence adalet Eşitlik değildir. Ben bebişlerime hem mama hem süt veriyorum. AMa bebişlerden biri kabız olduğunda kabız olanı süt ağırlıklı besliyorum. Veya biri çok ağladığında ağlayanı kucağıma alıp diğerini oyuncakla oyalıyorum. Ikisi de ağlıyorsa bende ağlıyorum:))) off ikiz bebek tam tez konusu:))İkizlerin her şeyi daha zor zaten daha hamilelikten hissettiriyorlar kendilerini :) Aslında biraz yanlış yerde yazdım tabi benim tecrübem şimdilik tek bebek üzerine. Bir de ilk doğdukları gibi kalmayacaklar kilo alacaklar. O zaman değil iki bir taneyi bile almak çok zor. Aslında yazdığımda demek istediğim aman alışırlar diye stres yapmamak lazım. Bebekler çok çabuk huy ve alışkanlık değiştiriyorlar. Stres bir anne ve bebek arasındaki en büyük düşman.
Bu eşit/adaletli olma konusu da çok kafamı kurcalıyor. Eşit olma tüm haklardan eşit yararlandırma mı yoksa ihtiyacı olana ihtiyacı olanı verme mi eşitliktir/adaletlidir diye uykularım kaçıyor. En basitinden oğluma hamileyken yapabildiklerimi (beslenme/hareket/okuma) şimdi yapamıyorum. Bu bile beni geriyor. Doğduklarında da diyelim bir bebek sakin kucak istemiyor ya da emmiyor. Diğeri ise kucak istiyor ve daha çok memeye düşkün? Ne yapmak lazım bu durumda? Doğunca da hep bir vicdan azabı yaşayacakmışım gibi geliyor. Bu arada yüksek ihtimal tek bakacağım bebeklere işe dönene kadar. Tek yardımcım oğlum olacak gibi :)
Evet ya resmen gozunun icine icine bakiyorlar ya kiyamiyorum hicKesinlikle ten teması olayına Katılıyorum. Ama aynı anda ağladıklarında teksen çok sıkıntılı oluyor. İkisini kucağa almak çok zor. Birini alıp birini bırakırsan diğeri gözünün içine bakıyor. Eşit olma, adaleti sağlama bir süt verirken birde kucak meselesinde karşına çıkıyor. Bebişlerin geldiğinde daha bu Konuları çok konuşuruz:))
İlk zamanlar bende cpk agliyordum bu cocuklar niye agliyo niye uyumuyo diye guluyorum simdi kendime ,senin bebekler kac kilo dogdu suan kaclarAdalet Eşitlik midir? Bu sorunun cevabı önemli. Bence adalet Eşitlik değildir. Ben bebişlerime hem mama hem süt veriyorum. AMa bebişlerden biri kabız olduğunda kabız olanı süt ağırlıklı besliyorum. Veya biri çok ağladığında ağlayanı kucağıma alıp diğerini oyuncakla oyalıyorum. Ikisi de ağlıyorsa bende ağlıyorum:))) off ikiz bebek tam tez konusu:))