- 20 Haziran 2015
- 1.362
- 1.404
- 36
Araliksiz aglamalari cildirtiyo insani bi sure sonra :)Arkadaşımın bebeği 18:00-2400 arası full ağlıyordu( susturamıyorlardı.. Şu an ne kadar oldu Kerem?
Biraz Harvey Karp okuduktan sonra ağlamalar da başedilebilir hale geldi. :) sizinki ikiz değil sanırım?Araliksiz aglamalari cildirtiyo insani bi sure sonra :)
Bizimkiler 3 ay dolunca duzeldiler gercekten. Hep söylüyor lar di bekliyordum dogruymus:)
Gazları azaldı daha uzun uyur oldular
Ben senin yerinde olsam bu Tür şeyleri kafama takmazdım. Hayırlısıyla önce şu doğumunu bir atlat. Çünkü erken gelmeleri halinde değil mevlit yapıp o kadar insanı eve toplaman aile bireylerinin çocukları görmesi bile yasaklanıyor. Ben kendim yaşadım bunu. Mevlidi çocuklar küvezden çıktıktan sonra 2 ay sonra kv ısrarı ile anca yaptım. Onda da kesinlikle insanları bebeklere yaklaştırmadım. Insanlar Kapıdan bakıp geçtiler. Soranlara erken doğdular daha aşıları tamamlanmadı onun için kucağa vermiyoruz dedim. Bırak insanlar görmemişin bebekleri olmuş desinler. Çocukların sağlığı her şeyin önünde. Hı zamanında yaparsan doğumu kendini hazır hissettiğinde yaparsın. Naçizane benim fikrim böyle. Bu kadar korumacı olma çocuklar mikropta almalı (kv öle diyordu) diyenlere de saygım var.Kizlar bisey sorcam. Bebislerin bebek mevlidini ne zaman yapmali. Küçük doğacaklari için tedirginim. MikrobA aciklardir diye. Esimle son zamanda gundemimiz bu.. bide bana yardim eden biri yok.. annelerden bi beklentim yok, benimkiler suya sabuna dokunmayan cinsten, gecen yil ev mevlidi yaptim, misafir gibi geldiler, hatta giden misafirlerine bile cikmadilar, nazil oturturlar bi köşeye hic kiprdamadilar, servise bile konu-komşu koştu.
Siz ne tavsiye edersiniz. Hemen haftasinami yapayim (ev temizken) yoksa kişi atlattiktan sonrami..
Tabii en çok ogluslarin sağ ligi önemli, hayirliyla bi saglicakla dogsunlarda
Kizlar bisey sorcam. Bebislerin bebek mevlidini ne zaman yapmali. Küçük doğacaklari için tedirginim. MikrobA aciklardir diye. Esimle son zamanda gundemimiz bu.. bide bana yardim eden biri yok.. annelerden bi beklentim yok, benimkiler suya sabuna dokunmayan cinsten, gecen yil ev mevlidi yaptim, misafir gibi geldiler, hatta giden misafirlerine bile cikmadilar, nazil oturturlar bi köşeye hic kiprdamadilar, servise bile konu-komşu koştu.
Siz ne tavsiye edersiniz. Hemen haftasinami yapayim (ev temizken) yoksa kişi atlattiktan sonrami..
Kizlar bisey sorcam. Bebislerin bebek mevlidini ne zaman yapmali. Küçük doğacaklari için tedirginim. MikrobA aciklardir diye. Esimle son zamanda gundemimiz bu.. bide bana yardim eden biri yok.. annelerden bi beklentim yok, benimkiler suya sabuna dokunmayan cinsten, gecen yil ev mevlidi yaptim, misafir gibi geldiler, hatta giden misafirlerine bile cikmadilar, nazil oturturlar bi köşeye hic kiprdamadilar, servise bile konu-komşu koştu.
Allah kabul etsin bir çabukta gelirler inşallah. Bizde öyle adamıştık çok şükür yerine getirebildik...Bizde mevlit okutma diye bi sey yok. Oyle gelenek yok. Bu kadar küçükken gerek de yok bence.Çocuklar eve gelince kurban kesecegiz.
Allah kabul etsin bir çabukta gelirler inşallah. Bizde öyle adamıştık çok şükür yerine getirebildik...
Evet bizde de Kurbanın ardına yemek yendi. Güzel ve tatlı bir yorgunluk oldu.Allah kabul etsin. Bizim de Mevlüt'ün bir amacı o bir nevi. Akika kurbanlarını keseceğiz inşallah. Konu komşu ile paylaşmanın en kolay yolu mevlütle dağıtmak.
Doğum yapan ikiz anneleri bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. İkizlerle pratik olarak nasıl ilgilenebiliriz? Nelere dikkat etmek lazım. Bizimle paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler...
Maşallah bıdıklara, benimde sütüm gelmedi full mama veriyorummerhabalar öncelikle bebekleriniz uzun ömürlü olsun Allah bağışlasın benim ablamın ikiz oğluşları oldu 2010 yılında ve beraber büyüttük. Bu konudaki anne yarısı olarak paylaşacak olursam;
Yatak olarak kesinlikle park yatak öneririm ve iki tane almak gereksiz oldu bizde. İlk yaşlarına gelene kadar ikisi enden yatacak şekilde çok rahat yatmışlardı. Kendi odalarında 2 yatak vardı ama köyden izmire geldiklerinde veya başka bir yere gittiklerinde park yatağı taşırlardı katlanan şekildeydi ve çok rahat olurlardı. Ablam çocukların ikisine nasıl bakıcam korkusuyla lohusa sendromuna girmişti ve antidepresan kullanmak zorunda kaldı o yüzden emziremedi bıdıkları, hazır mamayla büyüdüler ama kesinlikle biberon tamamen cam olmamalı içi cam dışı plastik olanlar çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı. Kıyafetleri çok abartmamak çok almamak en iyisi bana kalırsa çünkü bebeklik süreçlerinde ister istemez bolca kıyafet geliyor eşten dosttan ve bir de oyuncak olarak ikisine de ayrı ayrı aldık hep bu onların psikolojisi için çok önemliymiş birine ne yapacaksanız diğerine de aynı şeyi yapmalısınız bu her konuda geçerli tabi eşya almaktan tutun biraz daha büyüyüp didişmeye başladıklarında suçlu olana değil ikisine de kızarak veya birini severken diğeriyle de ilgilenerek gibi gibi. Şuan 5 yaşındalar ana sınıfı okul hazırlıkları sürecindeler sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Bunlar da benim bıdıklarım ❤
Bende Kıyafet konusunu biraz abartanlardanım. Ama gerek yokmuş. Çok çabuk serpildiler benimkiler bazı kıyafetleri kullanmadım. Hediye götüreceğim. Park yatağı bir tane almıştım. Yatak odamda kullanıyorum Dediğiniz gibi enlemesine. Uzun bir süre öyle gider gibi ama dönmeye başladıklarında nasıl olacak? Araya bir şey koymak gerek sanki? Ablanız için üzüldüm. Ikizlere yetebilecekmiyiz korkusu bir çoğumuzda olmuştur sanırım. Ki bende hala varmerhabalar öncelikle bebekleriniz uzun ömürlü olsun Allah bağışlasın benim ablamın ikiz oğluşları oldu 2010 yılında ve beraber büyüttük. Bu konudaki anne yarısı olarak paylaşacak olursam;
Yatak olarak kesinlikle park yatak öneririm ve iki tane almak gereksiz oldu bizde. İlk yaşlarına gelene kadar ikisi enden yatacak şekilde çok rahat yatmışlardı. Kendi odalarında 2 yatak vardı ama köyden izmire geldiklerinde veya başka bir yere gittiklerinde park yatağı taşırlardı katlanan şekildeydi ve çok rahat olurlardı. Ablam çocukların ikisine nasıl bakıcam korkusuyla lohusa sendromuna girmişti ve antidepresan kullanmak zorunda kaldı o yüzden emziremedi bıdıkları, hazır mamayla büyüdüler ama kesinlikle biberon tamamen cam olmamalı içi cam dışı plastik olanlar çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı. Kıyafetleri çok abartmamak çok almamak en iyisi bana kalırsa çünkü bebeklik süreçlerinde ister istemez bolca kıyafet geliyor eşten dosttan ve bir de oyuncak olarak ikisine de ayrı ayrı aldık hep bu onların psikolojisi için çok önemliymiş birine ne yapacaksanız diğerine de aynı şeyi yapmalısınız bu her konuda geçerli tabi eşya almaktan tutun biraz daha büyüyüp didişmeye başladıklarında suçlu olana değil ikisine de kızarak veya birini severken diğeriyle de ilgilenerek gibi gibi. Şuan 5 yaşındalar ana sınıfı okul hazırlıkları sürecindeler sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Bunlar da benim bıdıklarım ❤
Maşallah bıdıklara, benimde sütüm gelmedi full mama veriyorumBizde park yatak aldık ama iki tane şuan için birini kurduk ama toplasan günde 2 saat yatıyorlar orda,3-4 aylık olunca ayrı yatırırız diyoruz bakalım nasıl olacak...
Bende Kıyafet konusunu biraz abartanlardanım. Ama gerek yokmuş. Çok çabuk serpildiler benimkiler bazı kıyafetleri kullanmadım. Hediye götüreceğim. Park yatağı bir tane almıştım. Yatak odamda kullanıyorum Dediğiniz gibi enlemesine. Uzun bir süre öyle gider gibi ama dönmeye başladıklarında nasıl olacak? Araya bir şey koymak gerek sanki? Ablanız için üzüldüm. Ikizlere yetebilecekmiyiz korkusu bir çoğumuzda olmuştur sanırım. Ki bende hala varbu telaşe ne kadar Sürüyor onu merak ediyorum. Yoksa hala yoğun mu hayatları
Bende artık çok fazla kucağa almayıp yatakta oyalamaya çalışıyorum. Ama sıcaklarda çok fazla aynı pozisyonda yattıklarında sırtları pişiyor. Onun için arada kucağa alıp dolaştırıyoruz. Bir kv çok fazla kucakçı. Aman ağlatmayın ALIN kucağa. Onun için kendi çocuğumu büyütmek için 3. Kişilere ihtiyaç duymak inan çok canımı sıkıyor. Kendi doğrularımla hareket edemiyorum.kucaga cok fazla almama taraftariyim bende ama arada sirayla ayni zaman dilimiyle alirim tabikide ilgi ve yaninda oldugumu hissetmeleri gerek genelde yere yatirip yanina uzaniyorum sirayla kafalarini boynumun altina sokup uyuyolar :) kokumu duyarak cok guzellll