İkizlerle Yeni Hayat

Kizlar bisey sorcam. Bebislerin bebek mevlidini ne zaman yapmali. Küçük doğacaklari için tedirginim. MikrobA aciklardir diye. Esimle son zamanda gundemimiz bu.. bide bana yardim eden biri yok.. annelerden bi beklentim yok, benimkiler suya sabuna dokunmayan cinsten, gecen yil ev mevlidi yaptim, misafir gibi geldiler, hatta giden misafirlerine bile cikmadilar, nazil oturturlar bi köşeye hic kiprdamadilar, servise bile konu-komşu koştu.
Siz ne tavsiye edersiniz. Hemen haftasinami yapayim (ev temizken) yoksa kişi atlattiktan sonrami..
Tabii en çok ogluslarin sağ ligi önemli, hayirliyla bi saglicakla dogsunlarda

Ben senin yerinde olsam bu Tür şeyleri kafama takmazdım. Hayırlısıyla önce şu doğumunu bir atlat. Çünkü erken gelmeleri halinde değil mevlit yapıp o kadar insanı eve toplaman aile bireylerinin çocukları görmesi bile yasaklanıyor. Ben kendim yaşadım bunu. Mevlidi çocuklar küvezden çıktıktan sonra 2 ay sonra kv ısrarı ile anca yaptım. Onda da kesinlikle insanları bebeklere yaklaştırmadım. Insanlar Kapıdan bakıp geçtiler. Soranlara erken doğdular daha aşıları tamamlanmadı onun için kucağa vermiyoruz dedim. Bırak insanlar görmemişin bebekleri olmuş desinler. Çocukların sağlığı her şeyin önünde. Hı zamanında yaparsan doğumu kendini hazır hissettiğinde yaparsın. Naçizane benim fikrim böyle. Bu kadar korumacı olma çocuklar mikropta almalı (kv öle diyordu) diyenlere de saygım var.

Biz 40 ları çıktığında yaparız diyorduk ama vazgeçtik daha doğrusu mevlit okuturuz yine de aile arasında okutmayı uygun bulduk,çünkü iki tane bebekle o kadar kalabalık hizmet et millete birde bebekler kucaktan kucağa gider haberimiz olmaz diye birde en önemlisi nazardan çok korkuyoruz ondan aile içi yapmayı düşünüyoruz sonuçta amaç mevlit okunması değil mi...

Ben 40ları çıkınca düşündüm ama çok az kişiyle. Maksat adet yerini bulsun. Yakın eş dost akraba Maximum 15-20 kişi ile. Ve evet bebekleri de kucağa vermemeyi düşünüyorum.

Allah kabul etsin bir çabukta gelirler inşallah. Bizde öyle adamıştık çok şükür yerine getirebildik...

Allah kabul etsin. Bizim de Mevlüt'ün bir amacı o bir nevi. Akika kurbanlarını keseceğiz inşallah. Konu komşu ile paylaşmanın en kolay yolu mevlütle dağıtmak.

Doğum yapan ikiz anneleri bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. İkizlerle pratik olarak nasıl ilgilenebiliriz? Nelere dikkat etmek lazım. Bizimle paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler...

merhabalar öncelikle bebekleriniz uzun ömürlü olsun Allah bağışlasın benim ablamın ikiz oğluşları oldu 2010 yılında ve beraber büyüttük. Bu konudaki anne yarısı olarak paylaşacak olursam;
Yatak olarak kesinlikle park yatak öneririm ve iki tane almak gereksiz oldu bizde. İlk yaşlarına gelene kadar ikisi enden yatacak şekilde çok rahat yatmışlardı. Kendi odalarında 2 yatak vardı ama köyden izmire geldiklerinde veya başka bir yere gittiklerinde park yatağı taşırlardı katlanan şekildeydi ve çok rahat olurlardı. Ablam çocukların ikisine nasıl bakıcam korkusuyla lohusa sendromuna girmişti ve antidepresan kullanmak zorunda kaldı o yüzden emziremedi bıdıkları, hazır mamayla büyüdüler ama kesinlikle biberon tamamen cam olmamalı içi cam dışı plastik olanlar çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı. Kıyafetleri çok abartmamak çok almamak en iyisi bana kalırsa çünkü bebeklik süreçlerinde ister istemez bolca kıyafet geliyor eşten dosttan ve bir de oyuncak olarak ikisine de ayrı ayrı aldık hep bu onların psikolojisi için çok önemliymiş birine ne yapacaksanız diğerine de aynı şeyi yapmalısınız bu her konuda geçerli tabi eşya almaktan tutun biraz daha büyüyüp didişmeye başladıklarında suçlu olana değil ikisine de kızarak veya birini severken diğeriyle de ilgilenerek gibi gibi. Şuan 5 yaşındalar ana sınıfı okul hazırlıkları sürecindeler sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Bunlar da benim bıdıklarım ❤

Eklentiler

• _).jpg
    79 KB · Görüntüleme: 74
Maşallah bıdıklara, benimde sütüm gelmedi full mama veriyorum Bizde park yatak aldık ama iki tane şuan için birini kurduk ama toplasan günde 2 saat yatıyorlar orda,3-4 aylık olunca ayrı yatırırız diyoruz bakalım nasıl olacak...

Bende Kıyafet konusunu biraz abartanlardanım. Ama gerek yokmuş. Çok çabuk serpildiler benimkiler bazı kıyafetleri kullanmadım. Hediye götüreceğim. Park yatağı bir tane almıştım. Yatak odamda kullanıyorum Dediğiniz gibi enlemesine. Uzun bir süre öyle gider gibi ama dönmeye başladıklarında nasıl olacak? Araya bir şey koymak gerek sanki? Ablanız için üzüldüm. Ikizlere yetebilecekmiyiz korkusu bir çoğumuzda olmuştur sanırım. Ki bende hala var bu telaşe ne kadar Sürüyor onu merak ediyorum. Yoksa hala yoğun mu hayatları

Biz kucağa hiç alıştırmadık. Bebekler kucakta ten temasıyla insan sıcaklığıyla uyuduklarında anlıyorlar ve alışıyorlar. Ve gece çok huysuzlanıp yada bi derdi sorunu olup ağladıklarında alışmış oldukları kucak bile onları sakinleştirmiyor. Biz zorunlu olmadıkça ikisini beraber kendi yataklarına yatırmıştık. Ve 1.5-2 yaşlarına geldiklerinde gece olunca kendi yataklarına yatırıp biberonlarını ellerine verip uyuturduk, mızmızlandığında da burdayım yanındayım korkma diyerek sallayıp tamamen uyuyana kadar ayrılmazdık çünkü tek başına olduğunu anlarsa bu sefer korkuları artıyor ve bi daha yatağında yatmak istemiyorlardı. Uyandıklarında bizi görecek şekilde yatağa alışana kadar hep yanında olduk. O dönemlerini çok rahat atlattığımızı söyleyebilirim.

İlk zamanlar bizde yastık koyduk ama ısrarla yastığı aşıp bi şekilde kendilerine değdiklerini görünce içgüdüsel yaptıklarını düşündük. Araştırmalara göre ikizler anne karnında kendilerinden ve annesinden başka koku bilmedikleri için anne-bebek temasında sakinleştikleri gibi ikiz bebek temasları da onlara aynı sakinliği ve güveni verirmiş. Bunu duyduktan sonra da ayırmadık zaten tırnakları hep kesilirdi birbirlerini çizmeyecek zarar vermeyecek şekildelerdi, hala da ya bacak bacak üst üste ya sarılıp bi şekilde hep beraber yatarlar bizim bıdıklar köyde büyüdüğü için onlar özgür büyüdüler istedikleri gibi oynadılar istedikleri gibi davrandılar hiç kısıtlamadık ama şımarmayacak şekilde de ölçülü davrandık. Ne şımarıklar ne de içe kapanık çekingen çocuklar. Kendilerini ifade edebilen telaffuzları düzgün çekinmeyen çocuklar oldular o yüzden biz çok zorlanmadık büyürlerken ara ara inat ve kavga krizleri tuttuğu oldu aynı oyuncak için birbirlerine saldırdıkları oldu hastalanıp huysuzlaşıp hep ağlayarak şımardıkları oldu ama bunların dışında normalken çok sakindiler. Beraber oturup çok güzel oyun oynarlar anne oyna sıkıldım teyze parka gidelimci çocuklar olmadılar birbirlerinin en iyi arkadaşı oldular o yüzden çok müdahale etmeyip kendi hallerine bıraktık hep ama tabi kavga edip kollarında ısırıktan saat izleriyle ağlaya ağlaya geldikleri de çok oldu iyi kötü büyüdüler ama kişilik olarak çoğu çocuktan daha iyi olduklarını kesinlikle söylemeliyim. Zorlukları ilk yaşını doldurana kadar bebekliği atlatana kadar ondan sonrası kendileri çok iyi anlaşıyorlar zaten sizdeki yük de biraz azalmış oluyor

Cok guzel anlatmissin ellerine saglik bende park besik alanlardanim iki tane aldimbende simdilik birlikte yatiyorlar sorun olmuyor ama biraz buyuyunce ayri yatiricam mecbur bazen cok hareketli oluyorlar kafa kafaya carpisiyorlar :) yan yastik almistim ben onlarida kullaniyorum icim rahat ama bu sabah bir uyandim ayaz yan yastiktan gecip yuz ystu yatmis donememis agliyor cok tedirgin oldum biran once bisey bulmam lazim Allah korusun bogulabilir Emirde yan yatmayi cok seviyor yatakta bi hal oluyolar cok komikler :) gunduzleri pusette uyutunca yere pike serip onun uzerine yatiriyorum havalar sicsk sete serpe uyuyo keratalar

kucaga cok fazla almama taraftariyim bende ama arada sirayla ayni zaman dilimiyle alirim tabikide ilgi ve yaninda oldugumu hissetmeleri gerek genelde yere yatirip yanina uzaniyorum sirayla kafalarini boynumun altina sokup uyuyolar :) kokumu duyarak cok guzellll

Bende artık çok fazla kucağa almayıp yatakta oyalamaya çalışıyorum. Ama sıcaklarda çok fazla aynı pozisyonda yattıklarında sırtları pişiyor. Onun için arada kucağa alıp dolaştırıyoruz. Bir kv çok fazla kucakçı. Aman ağlatmayın ALIN kucağa. Onun için kendi çocuğumu büyütmek için 3. Kişilere ihtiyaç duymak inan çok canımı sıkıyor. Kendi doğrularımla hareket edemiyorum.

Birde bi kac gundur artik oyuncaklari iyice kesfediyorlar duvardan duvara ip gerdim bir iki oyuncak bagladim yere yatiriyorum onlara cok ilgi duyuyolar hoslarina gidiyo . ki ben bir ortu kaysin uyuz olanlardandim simdi evin halini gelin gorun odanin ortasinda koca ip :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…